Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 16:02)
dekui uz nuoroda  4u.gif
p.s. perskaiciau - apie sodinimo gyli nieko neradau.

butent video rubrikoje yra labai issamiai parodyta, kokio gylio duobes (apie 10 cm) reikia rododendrui pasodinti - ikasama mazdaug puse vazoninio aukscio saknu gumulo, kita, virsutine dalis, tiesiog uzpilama durpemis.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 04 28, 09:43)
butent video rubrikoje yra labai issamiai parodyta, kokio gylio duobes (apie 10 cm) reikia rododendrui pasodinti - ikasama mazdaug puse vazoninio aukscio saknu gumulo, kita, virsutine dalis, tiesiog uzpilama durpemis.

Aciukas uz video 4u.gif Bet as jau pridariau nesamoniu,didziule duobe kasdama doh.gif Tai gal man dabar juos persodint,ta prasme siek tiek timtelt aukstyn ,ir po to apmindziot aplinkui zeme? g.gif Jie pasodinti nelabai seniai,tai gal nebus dar labai isitvirtine?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 04 28, 10:43)

oi, tai negerai pas mus, pa mus visa vazonine dalis sukista.
ar galima atitaisyta iskasant ir persodinant naujai?
vienas va ir mirsta, gal del to g.gif
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 04 28, 10:59)
Aciukas uz video 4u.gif Bet as jau pridariau nesamoniu,didziule duobe kasdama doh.gif Tai gal man dabar juos persodint,ta prasme siek tiek timtelt aukstyn ,ir po to apmindziot aplinkui zeme? g.gif Jie pasodinti nelabai seniai,tai gal nebus dar labai isitvirtine?

QUOTE(kadabra @ 2010 04 28, 11:08)
oi, tai negerai pas mus, pa mus visa vazonine dalis sukista.
ar galima atitaisyta iskasant ir persodinant naujai?
vienas va ir mirsta, gal del to  g.gif

Galima. Tik neužteks paprasčiausiai timptelėt aukštyn. Reikėtų iškasti , apačioj pripilti kiekdar trūksta substrato ir vėl iš naujo pasodinti. smile.gif

Atsakyti
Va tai tau unsure.gif as irgi susodinau iki vazono pavirsiaus.Tai gal irgi reiktu pakelt auksciau bet manieji jau pradejo pumpurus skleisti ,nepakenksiu as jiem perkasinedama? g.gif
Atsakyti
QUOTE(niukse @ 2010 04 28, 12:32)
Va tai tau  unsure.gif as irgi susodinau iki vazono pavirsiaus.Tai gal irgi reiktu pakelt auksciau bet manieji jau pradejo pumpurus skleisti ,nepakenksiu as jiem perkasinedama?  g.gif

Aš taip pat persodinau, keldama aukštyn blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 04 28, 11:24)
Galima. Tik neužteks paprasčiausiai timptelėt aukštyn. Reikėtų iškasti , apačioj pripilti kiekdar trūksta substrato ir vėl iš naujo pasodinti.  smile.gif

taisysim, dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 04 28, 10:24)
Galima. Tik neužteks paprasčiausiai timptelėt aukštyn. Reikėtų iškasti , apačioj pripilti kiekdar trūksta substrato ir vėl iš naujo pasodinti.  smile.gif

Aciu 4u.gif Persodinsiu smile.gif Tik kaip reiks vyrui pasiteisint ,kai pati liepiau sitokias duobes iskast hihihi.gif blush2.gif Teks paciai tyliai darbuotis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 28, 13:36)
Aš taip pat persodinau, keldama aukštyn  blush2.gif

o tai ir jusu jau buvo bepradedantys zydet kai persodinejot? Tada ir man reiks juos krapstyt ax.gif
Atsakyti
Sveikos sodininkes,as pernai irgi isigijau rododendra ,pasodinom zydejo,db atrodo nera nusales,bet paauges irgi nelabai yra, ten jam nei pauksmio yra nieko ant pliko lauko pasodintas yra, tai reiks persodinti ir man ji, galvoju sodinti palei namo siena is siaurines puses, ar tiktu tokia vieta? dar yra irgi viena vieta irgi pasienis saule butu tik is vakaru puses ar tokia vieta tiktu uzsodinti rododendrais?
Atsakyti
[quote=Feniksas45,2010 04 26, 18:03]
[quote=Ledum,2010 04 26, 17:06

Buvau sudėjus man gražiausias azalijų rūšis, bet paskui ištryniau, kad neprimest savo nuomonės ir , kad nesinervintumėt jei negausit nusipirkti . biggrin.gif
[/quote]

lotuliukas.gif
nu ir be reikalo ,nes jeigu ne dabar ,tai bent ateityje ,žinočiau kokias verta pas mus auginti ,tarkim dabar atrodo labai gražios,, gibraltar ,,idealiausias variantas tai pirkt žydinčias , nes kartais paveiksėlis labai skiriasi nuo realybės smile.gif
beto manau geriau pasikliaut žmogum ,kuris žino ir pats augina ,nei prekeiviais ,kurie siūlo nė patys nežinodami ką mirksiukas.gif
[/quote]

Gal paskui vėl surinksiu paveiksliukus. ( Arba kai prasiskleis nufotografuosiu savo ) ax.gif
Papildyta:
QUOTE(isabelaa @ 2010 04 27, 14:58)
sakykit o tai rododendrai jau zydi ?  unsure.gif
ar as cia kaska ne taip supratau ? 4u.gif 
kada ju zydejimo laikas

Žydėjimo laikas nuo balandžio viduri iki birželio vidurio.Priklausomai nuo rūšies. Čia apytiksliai. Labai priklauso nuo pavasario. ( Pas mane atvežtiniai. Kitais metais vėliau žydės. mirksiukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(DoviN @ 2010 04 27, 16:07)
Laba diena,jungiuosi ir aš prie rododendrų mylėtojų. DAr neauginu neivieno, nes tik dabar tvarkomės sklypą aplink namą... dar niekas nesodinta, o aš noriu labai daug rododendrų ir įvairius spygliuočius dievinu.  Tik kiek skaitau - rododendrus geriausia sodinti pavėsyje arba pusiau pavėsyje, o pas mane labai saulėta visur ir kol dar nėra jokių kirų augalų - pavėsio irgi nelabai..... ten, kur pavėsis - trinkelės  doh.gif  gal pradėti pirmiausia vazonuose paauginti....
Ar auginote kuri nors saulėtoje vietoje?

Yra ir saulei tinkančių. Perkant reikia paprašyti, kad parinktų. Saulėtoj vietoj žymiai lengviau auginti azalijas.
Papildyta:
QUOTE(niukse @ 2010 04 28, 11:32)
Va tai tau  unsure.gif as irgi susodinau iki vazono pavirsiaus.Tai gal irgi reiktu pakelt auksciau bet manieji jau pradejo pumpurus skleisti ,nepakenksiu as jiem perkasinedama?  g.gif

Nepakenksite, rododendrus galima persodinti net ir žydinčius. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2010 04 28, 11:36)
Aš taip pat persodinau, keldama aukštyn  blush2.gif

Tai dabar galima dar kartą persodint. Rododendrai nebijo. Jei liks šitaip, tai po šaknim gausis oro duobė ir drėgmė netolygiai pasiskirstys. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(kadabra @ 2010 04 28, 11:38)
taisysim, dekui  4u.gif

mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zebrina @ 2010 04 28, 12:09)
Aciu 4u.gif Persodinsiu smile.gif Tik kaip reiks vyrui pasiteisint ,kai pati liepiau sitokias duobes iskast hihihi.gif  blush2.gif Teks paciai tyliai darbuotis lotuliukas.gif

Didelės duobės bet kokiu atveju gerai. Geresnis mikroklimatas. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(niukse @ 2010 04 28, 12:31)
o tai ir jusu jau buvo bepradedantys zydet kai persodinejot? Tada ir man reiks juos krapstyt  ax.gif

Žydinčius drąsiai galima persodinėt. Jie nebijo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Neila+69 @ 2010 04 28, 14:15)
Sveikos sodininkes,as pernai irgi isigijau rododendra ,pasodinom zydejo,db atrodo nera nusales,bet paauges irgi nelabai yra, ten jam nei pauksmio yra nieko ant pliko lauko pasodintas yra, tai reiks persodinti ir man ji, galvoju sodinti palei namo siena is siaurines puses, ar tiktu tokia vieta? dar yra irgi viena vieta irgi pasienis saule butu tik is vakaru puses ar tokia vieta tiktu uzsodinti rododendrais?

Iš bėdos tiktų šiaurinė pusė ( mažiau žydėtų ), o vakarinė pusė idealiai tinka bet kokiam rododendrui.
Ant pliko lauko negali augti tik lepios ir pas mus blogai arba nežiemojančios rūšys. Atsparios ir ant pliko lauko auga. Jei turit vietos jam į kompaniją galit nesvarbu kokį spygliuotį pasodinti , kad užstotų rododendrui pietinę saulę. ( tik ne kukmedį ) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 04 27, 15:19)
jau antri metai turime rododendrus. sodinome taip: kasem duobes pylem durpes maisytas su spygliais egles, gausiai laistem.
vienas pazistamas, kurio tevas daug metu uzsiima rododendru auginimu, pamates kaip mes juos susodinom, prasitare, kad jie tik vegetuoja, bet ismirs, atseit saknys turi buti pavirsiuje.
Tai taip ir nesupratau.
Gal galite zinancios parasyti kokiu gyliu mazdaug yra sodinami rododendrai?

p.s. augaliukus sodinom sulig pirkto rododendro vazoneliu auksciu.

Mes kasėme duobes,pagal pardavėjų rekomendacijas,0,5x1 m, t.y. į gylį pusę metro.Vyras kasė išsisšiepęs lotuliukas.gif ,bet tiek neiškasė.Žodžiu,gan gilias duobes, į kurias pylėme rododendrams skirtą durpę.Sodinome nelabai giliai.Ir viskas.Jau dvejus metus, jie džiugina mus savo gausiu žydėjimu. ax.gif
Atsakyti