Patarkit prašau. Labai noriu kieme pasisodinti sidabrinę eglę, o šalia pora rododendrų , na ir dar ką nors Ar tiks rododendrams eglutės draugija? ką dar galėčiau šalia pasodint žemesnio, bet žydinčio vasarą arba rudeniop. Bet viskas bus saulėkaitoj, ar nenumirs ?
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 04 20, 16:48)
Patarkit prašau. Labai noriu kieme pasisodinti sidabrinę eglę, o šalia pora rododendrų , na ir dar ką nors Ar tiks rododendrams eglutės draugija? ką dar galėčiau šalia pasodint žemesnio, bet žydinčio vasarą arba rudeniop. Bet viskas bus saulėkaitoj, ar nenumirs ?
Labai tiks rodoendrams eglutės kaimynystė. Tik, jei labai daug saulės aš gal geriau rinkčiausi azalijas. Jos numeta lapus ir nėra jautrios pavasarinei saulei. O žiedų spalva puikiai derės su sidabrine eglute. Dar jų yra kur lapai ir nauji ūgliai rudai raudoni, tai būtų gražu ir kai nežydi.
( Tą trečią krūmelį reikėtų rinkti kai jau žinosit kokios azalijos ar rododendro norit )
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 04 20, 17:48)
draugystė įmanoma ,bet tik ne saulėkaitoj, nes rododendrai labiau pavėsio augalai
Papildyta:
QUOTE(Ledum @ 2010 04 20, 17:35)
O formuojama kalnapušė ir bus tokia kokią formuosit. Tik reiks karpyti. Nes tuja irgi nekarpoma auga iki 10 metrų.
ačiū už atsakymą , ateitis parodys kas čia gausis iš tos mano mažės
sveikutes,
nusipirkau ir as tuos akcijinius rododendrus is ermitazo
ar jau galiu sodint ,kaip jie sureaguos i naktinius salcius ???
[quote=Ledum,2010 04 20, 17:03]
Labai tiks rodoendrams eglutės kaimynystė. Tik, jei labai daug saulės aš gal geriau rinkčiausi azalijas. Jos numeta lapus ir nėra jautrios pavasarinei saulei. O žiedų spalva puikiai derės su sidabrine eglute. Dar jų yra kur lapai ir nauji ūgliai rudai raudoni, tai būtų gražu ir kai nežydi.
( Tą trečią krūmelį reikėtų rinkti kai jau žinosit kokios azalijos ar rododendro norit )
Oi kokios gražios azalijos jaučiu ieškosiu azalijos. O kažin tos kambarinės azalijos kur vazonėliuose, tai turbūt lauke nežiemotų ?
Oi kokios gražios azalijos jaučiu ieškosiu azalijos. O kažin tos kambarinės azalijos kur vazonėliuose, tai turbūt lauke nežiemotų ?
QUOTE(jolitamaria @ 2010 04 20, 17:38)
sveikutes,
Taip, jau galima.
Papildyta:
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 04 21, 10:20)
Kambarinės nežiemoja. Netinka ir japoninės azalijos ( jos tik pavėsiui/ pusiau pavėsiui ), reikia Rhododendron knapp hill bet kurios veislės.
QUOTE(Ledum @ 2010 04 21, 09:35)
Taip, jau galima.
Papildyta:
Kambarinės nežiemoja. Netinka ir japoninės azalijos ( jos tik pavėsiui/ pusiau pavėsiui ), reikia Rhododendron knapp hill bet kurios veislės.
Papildyta:
Ledum, gal turite patirties su INKARHO (skiepyti i jakusimaninius) rododendrais, kuriems tinka kalkinga dirva ir, bent jau kaip raso literatura, reikalaujantys zymiai maziau prieziuros.
Siuo metu yra didelis ju pasirinkimas .
QUOTE(Ledum @ 2010 04 21, 10:35)
Taip, jau galima.
Papildyta:
Papildyta:
oi ačių už info, sekmadienį Rietavo turguj ieškosiu oi kiek ten visko priveža
QUOTE(vida777 @ 2010 04 21, 11:27)
Ledum, gal turite patirties su INKARHO (skiepyti i jakusimaninius) rododendrais, kuriems tinka kalkinga dirva ir, bent jau kaip raso literatura, reikalaujantys zymiai maziau prieziuros.
Jie labai geri. Ir auga labai gerai ir juos galima derinti su neutralią ir kalkingą dirvą mėgstančiais augalais. Kas su paprastais rododendrais būna sudėtinga.
Tik dėl priežiūros pasiginčyčiau. Man atrodo ir su tais ir su tais vienoda priežiūra. Svarbus teisingas pasodinimas, o paskui jau jie patys auga.
Papildyta:
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 04 21, 11:41)
oi ačių už info, sekmadienį Rietavo turguj ieškosiu oi kiek ten visko priveža
QUOTE(Ledum @ 2010 04 21, 10:49)
Jie labai geri. Ir auga labai gerai ir juos galima derinti su neutralią ir kalkingą dirvą mėgstančiais augalais. Kas su paprastais rododendrais būna sudėtinga.
Tik dėl priežiūros pasiginčyčiau. Man atrodo ir su tais ir su tais vienoda priežiūra. Svarbus teisingas pasodinimas, o paskui jau jie patys auga.
Papildyta:
Papildyta:
dekui
tai tokia ir prieziura, kad vis tos rugsteles papildyti reikia - lapu, spygliu, rugsciu durpiu...
QUOTE(Ledum @ 2010 04 21, 10:35)
aciu uz atsakyma
as vel su klausimu
skaiciau nete - rekomenduoj atik ka pasidontam augalui - nugnybt ziedu pumpurus. na ,kad lengviau isisaknytu .
man tai gaila tu ziedeliu , ar tai butina,kad prigytu ?
QUOTE(jolitamaria @ 2010 04 21, 20:03)
aciu uz atsakyma
as vel su klausimu
skaiciau nete - rekomenduoj atik ka pasidontam augalui - nugnybt ziedu pumpurus. na ,kad lengviau isisaknytu .
as vel su klausimu
Čia gal tiktų augalams su silpna šaknų sistema.
Ne, kad prigytų, o, kad savo energiją išnaudotų augimui. ( Žydėjimui ir sėklų brandinimui rododendrai išnaudoja labai daug energijos ir prastai augina ūglius, užtai rekomenduojama nuskabyt peržydėjusius žiedynus )
Jei norit žiedų, tai neskabykit pumpurų, augalas tik kiek mažiau paaugs.