Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 18, 23:09)
gal ką naujo  patarė, nu ir galvą turiu  doh.gif nežiūrėjau.......kažkodėl vienas mano rododendras vis dar ,,bijo,, saulės,negi ji vis dar tokia žalinga  g.gif ant etiketės buvo parašyta ,kad gali augti ir saulėtoj vietoj ,pasodinau į pusiau pavėsį ,tai vistiek kankinasi jis ir tiek ,durpių visą maišą suvariau , kas ten jam nepatinka...  g.gif

Pasakojo, kad duobės užtenka net 10 cm gylio, bet ji turi būti plati ir visa pripilta aukštapelkių durpių (ph3,5-4,5), tręšti trąšomis skirtomis rūgščią dirvą mėgstantiems augalams ir negailėti vandens ax.gif
Atsakyti
durpės tai iš prekybos centro specialios rododendrams , trąšas irgi tik jiems skirtas naudoju , o drėgmės augantiems pakalnėj užtenka ,o štai jam ko gero trūksta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 19, 00:16)
durpės tai iš prekybos centro specialios rododendrams , trąšas irgi tik jiems skirtas naudoju , o drėgmės augantiems pakalnėj užtenka ,o štai jam ko gero trūksta  verysad.gif

Gal jam saulės per daug? g.gif
Atsakyti
smile.gif na, faktas ,kad kažkas netaip, nes atrodo nekaip, reiks ryt nukelt jį nuo to kalniuko ,o tai pribaigsiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 19, 00:48)
smile.gif  na, faktas ,kad kažkas netaip, nes atrodo nekaip, reiks ryt nukelt jį nuo to kalniuko ,o tai pribaigsiu  blush2.gif

Ir nepasodinkite per giliai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 19, 01:15)
Ir nepasodinkite per giliai  rolleyes.gif

smile.gif gal kvailai skambės ,bet nebuvau niekad pagalvojus ,kad gali būt per gilu ,juk durpėm tai apmulčuoji, o sodinu iki tiek kiek buvo augę vazonėlyje,na čia sumaliau ,bet gal supratot ką norėjau pasakyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 04 18, 21:46)
Pasakojo, kad duobės užtenka net 10 cm gylio, bet ji turi būti plati ir visa pripilta aukštapelkių durpių (ph3,5-4,5), tręšti trąšomis skirtomis rūgščią dirvą mėgstantiems augalams ir negailėti vandens  ax.gif

10cm uztenka? blink.gif o pas mane doubes puses metro gylio ,ir tiek pat plocio,pripiltos misko zemes(vyras net susiles tokiu urvus kase lotuliukas.gif )kazkur skaiciau kad tokios turi but g.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 19, 07:36)
smile.gif  gal kvailai skambės ,bet nebuvau niekad pagalvojus ,kad gali būt per gilu  ,juk durpėm tai apmulčuoji, o sodinu iki tiek kiek buvo augę vazonėlyje,na čia sumaliau ,bet gal supratot ką norėjau pasakyti biggrin.gif

Norėčiau šiek tiek patikslinti, nes čia rodė kaip sodinti sklype jei natūralus dirvožemis yra sunkus. ( pvz. molis , juodžemis, šlynas ) Kai vanduo greit nenubėga.

O jei sklype smėlis ( Dažniausiai būna prie Vilniaus ir Klaipėdos, bet pasitaiko ir kitur ) , tai kaip tik reikia kasti didžiules duobes ir pilti daug durpių substrato, kad tą drėgmę kiek galima išsaugotų. Ir tada jokių saulėtų vietų rododendrui parinkti negalima ( nors rūšis ir tinkanti augti saulėj ), nes smėlis ištrauks visą drėgmę. Šlaite irgi turėtų būti kažkas panašaus.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 04 19, 09:40)
10cm  uztenka? blink.gif o pas mane doubes puses metro gylio ,ir tiek pat plocio,pripiltos misko zemes(vyras net susiles tokiu urvus kase lotuliukas.gif )kazkur skaiciau kad tokios turi but g.gif

Kadangi tik šiemet buvau sodinusi, tai po laidos ėjau kelti aukštyn doh.gif smile.gif
Atsakyti
Mano naujieji mažaūgiai rododendriukai. ( Rhododendron impeditum Moerheim )

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 04 20, 17:03)
Mano naujieji mažaūgiai rododendriukai. ( Rhododendron impeditum Moerheim )

labai dailūs , matau formuojat pušį ,sakykit ,o ji iš kalnapušių ?, nes pati formuoju iš pajūrio pušynų kirtimo parsivežtą neįprastos formos mažylę ,tai mąstau ar ji man neišaugs gigantinė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 20, 16:29)
labai dailūs , matau formuojat pušį ,sakykit ,o ji iš kalnapušių ?, nes pati formuoju iš pajūrio pušynų kirtimo parsivežtą neįprastos formos mažylę ,tai mąstau ar ji man neišaugs gigantinė  lotuliukas.gif

Pas mane paprastoji pušis Aurea. ( Čia tokia kaip miške auga , tik geltona ), vyras daro bonsą. rolleyes.gif doh.gif Tai aš dar tokią pačią mažutę turiu, tik kol kas neturiu kur sodinti. verysad.gif
O formuojama kalnapušė ir bus tokia kokią formuosit. Tik reiks karpyti. Nes tuja irgi nekarpoma auga iki 10 metrų. mirksiukas.gif
Atsakyti