QUOTE(crema @ 2010 02 17, 21:13)
ar tai reiškia, kad pvz. Vilniaus paukštyno produkcija sveika ? O kodėl ji tokia neskani ? (lyginant su kaimiška višta)
O kodėl sąlyginai sveikesni, laimingesni ir geriau prižiūrėti vaikai tie, kurie auga mamos pašonėje, o ne eina į savaitinį darželį nuo vaikystės ar auga vaikų namuose?
Aišku čia tas pavyzdys daugiau pajuokavimas, bet šiek tiek tiesos kiekviename juoke yra
Ūkininkas laiko keletą vištų, vištos dažniausiai laisvėje, gyvena natūraliu ritmu, kaip gamta 'sutvėrė', su gaidžiais paflirtuoja, kokį slieką iškapsto desertui.
O paukštyne auga bokse, kuriame dešimtys tūkstančių paukščių, viskas 'mechanizuota', šildo ir šviečia kaitrinės lempos, šeriama tam tiku laiku, tam tikrais pašarais, laisvė ir sąlyginis judėjimas tik patalpoje (jau tikrai niekas mociono kieme neorganizuoja), kuri priklausoma nuo ventiliacijos..sutriks ventiliacija, nebebus kuo kvėpuot, išgaiš išvis.. O kur dar kolektyvinis klegesys, kvapas..Viskas tvarkoma, mikroklimatas žiauriai svarbus, tai jis 'sekamas', bet vis vien, paukščiai yra jautrūs sutvėrimai, vos kas ne taip, taip kerta per būsimos mėsos kokybę.
Kaime rečiau sutiksi kanibalizmo atvejų, o paukštyne tai beveik kasdienybė, nes paukščiai auga nenatūraliai.
Nenatūraliomis sąlygomis auga, tad nenatūraliai ir skanūs
Bet nenatūraliai auga, tai nereiškia, kad produkcija nesveika
Esu mačiusi labai baisioms sąlygom laikomų gyvūnų kaimuose, nusitriedusių, nuplikusiais užpakaliais, išdribusiom kloakom..nesakyčiau, kad tokio ūkininko vištos vertingesnės vien dėl to, kad jos ūkyje augintos.
Skonis - sąlyginis dalykas, man pvz. kaimiškos vištos nelabai skanios ir negaliu valgyti, nes tuoj sutrinka virškinimas..
QUOTE(Rytine Kava @ 2010 02 17, 21:15)
Oi, Rasma, laukiam tavo nuomones
, ko gi visgi vengti
......
Ir kaip viską išvardinti..
Na, mano požiūris į maistą tikrai nėra ultra kraštutinis. Kad tik kaimo, kad tik eko ir pan.