Įkraunama...
Įkraunama...

Kas maisto produktų sudėtyje neparašyta

QUOTE(Saulužė @ 2009 11 19, 11:46)
Pieniški produktai tai tikrai velniažin ko pridėti, ala natūralūs, bet...
Apie sviestą tai ir aš senai spėlioju, kas gi ta balta puta, bet kai tikrai nieko nežinai tai ir lieka paspėliot ax.gif

Pramoniniu būdu pieno produktai gaminami kitokiu būdu nei naminiai.

Parduotuvinis sviestas nėra grynas , į jį primaišoma augalinių baltymų, kurie ir putoja verdant. Pastebėjau, kad kai kuris parduotuvėje parduodamas sviestas (net 82 proc riebumo) yra dažomas, nes jo paviršius yra tamsesnės geltonos spalvos, o prapjovus gabaliuką-šviesesnės.
Atsakyti
Jo, ir ash manau kad paslepta ten po tais prieskoniais, o be to nera parasyta ko kie ideta procentais. Vakar buvo vyro brolis atveze savo dukryte 3 metuku paziuret tai atveze jai deseliu, negaliu ziuret kaip jie vaikui tokias desreles duoda verysad.gif bet ka norejau pasakyt ant ju parasyta "be E621" o sudetyje visokie natrio nitratai ir panasiai... Tai dabar jauciu dauguma gamintoju toki fokusa darys kadangi to E621 visi ieshkos. Mes tai apskritai tu desreliu nebeperkam jokiu ir tikrai galima be ju apsieit ipratimo reikalas smile.gif
Atsakyti
Aš tai dešras, dešrelės valgau smile.gif Tas be 'jokių e'. Aišku nitritų jose yra (galit pažiūrėti kiek tyrimais rado: http://vmvt.lt/lt/na... , bet ne tiek kiek kitose.
Kaimuose dešras irgi su salietra kimšo ir kemša cool.gif

Tarp kitko, ūkininkų-ekologiškų prekių turgelyje mačiau dvi įmones, kurios buvo pripažitos nesąžiningomis, bet parduoda savo prekes. Vieta, kur žmonės eina pirkti tikėdami, kad perka tikrai gerą produktą daro stebuklus.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 05, 12:08)
Aš tai dešras, dešrelės valgau smile.gif Tas be 'jokių e'. Aišku nitritų jose yra (galit pažiūrėti kiek tyrimais rado: http://vmvt.lt/lt/na... , bet ne tiek kiek kitose.
Kaimuose dešras irgi su salietra kimšo ir kemša cool.gif

Tarp kitko, ūkininkų-ekologiškų prekių turgelyje mačiau dvi įmones, kurios buvo pripažitos nesąžiningomis, bet parduoda savo prekes. Vieta, kur žmonės eina pirkti tikėdami, kad perka tikrai gerą produktą daro stebuklus.

zmones, kurie ukininkauja (augina triusius) pasakojo, kad ekologiskuose turgeliuose mate, kad vietoj triusienos pardavineja katiniena!!! paprasti zmones nemato skirtumo, nes gyvuliukai panasaus sudejimo, 4 kojom ir t.t. o jie kai patys augina atskiria is karto. stai tau ir ekologiskas turgus.
Atsakyti
QUOTE(bad_cat @ 2010 02 08, 21:20)
zmones, kurie ukininkauja (augina triusius) pasakojo, kad ekologiskuose turgeliuose mate, kad vietoj triusienos pardavineja katiniena!!!

Dėl to parduodant triušieną turguje privaloma palikt vieną letenėlę nenuluptą. Bent jau anksčiau, tai tikrai buvo toks reikalavimas ir kažin ar panaikintas dabar g.gif

Jei visos letenėlės nukapotos ir triušis visas nuluptas, ne veterinarui geriau nerizikuoti pirkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bad_cat @ 2010 02 08, 21:20)
zmones, kurie ukininkauja (augina triusius) pasakojo, kad ekologiskuose turgeliuose mate, kad vietoj triusienos pardavineja katiniena!!! paprasti zmones nemato skirtumo, nes gyvuliukai panasaus sudejimo, 4 kojom ir t.t. o jie kai patys augina atskiria is karto. stai tau ir ekologiskas turgus.

negaliu tuo patiketi schmoll.gif Is kur jie atskirt gali - ar mate ir isdorota katina? Tikrai netikiu, kad ekologiskam turgely gali taip but.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 08, 23:26)
Jei visos letenėlės nukapotos ir triušis visas nuluptas, ne veterinarui geriau nerizikuoti pirkti biggrin.gif

doh.gif jau vien paskaicius, gyvenime nesinoretu pirkti triusio...
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 09, 11:19)
doh.gif jau vien paskaicius, gyvenime nesinoretu pirkti triusio...

aš ir neskaičius niekad neperku triušienos. Man triušis - beveik tas pats kaip katė. O dar pas kaimyną mačiau triušius tokio pat melsvo kailio kaip mūsiškės. Kaip galima juos valgyt? Tikiu, kad sveika ir skanu, bet man psichologinis barjeras.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 09, 12:33)
aš ir neskaičius niekad neperku triušienos. Man triušis - beveik tas pats kaip katė. O dar pas kaimyną mačiau triušius tokio pat melsvo kailio kaip mūsiškės. Kaip galima juos valgyt? Tikiu, kad sveika ir skanu, bet man psichologinis barjeras.

Ir as neperku, esu gyvenime pas kazka ragavusi, bet ka zinau... Nepirkciau niekada schmoll.gif
Atsakyti
kai mūsų mergina pradėjo mėsytę valgyti, anyta nupirko du ekologiškus triušius iš patikimo žmogaus, bet patikėkit, man tą mėsą pjaustant, atrodė kad tai gryni katinai, todėl triušienos nevalgyčiau tikrai ax.gif kažkaip pasibjaurėjau ta išvaizda ax.gif
Atsakyti
Cia, Belgijoje, privaloma triusi su galva palikti. Pagal dantis atsiria, kur triusis, kur kate doh.gif Kazkada, kai pirma karta turguj pamaciau si bajeri, paklausiau, kodel taip daro. Atsakymas ir buvo - kad nebutu prekiaujama kitais gyvunais fear.gif
Atsakyti
swoon.gif swoon.gif gal jau ir uzbaikim sia tema doh.gif biggrin.gif
Atsakyti