Įkraunama...
Įkraunama...

Kas maisto produktų sudėtyje neparašyta

QUOTE(Doti @ 2009 07 01, 20:16)
Čia gal nelabai aiškiai parašiau - na magijos Stop E produkcija reklamuojasi, kad jos produktuose nėra E tai turėtų būti - jokių maisto priedų. Tačiau etiketėje, kur surašytos visos jogurto sudedamos dalys maisto priedų vis tik yra (uogienių paskaninančių jogutrą sudėtyje) , tik jie nepažymėti E, o parašyta cheminė formulė.

Faktiskai jei i produkta dedama saldziu ingredientu (sirupai, uogienes), be konservantu jis surugsta. Jokio pasaldinto negazuoto gerimo nerasite be konservantu, na isskyrus pagamintus aseptine linija.
Tad ir saldziais nenaturaliais jogurtais be E labai abejoju. Reikes daugiau pasidometi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beer: 02 liepos 2009 - 07:08
QUOTE(beer @ 2009 07 02, 08:07)
Faktiskai jei i produkta dedama saldziu ingredientu (sirupai, uogienes), be konservantu jis surugsta. Jokio pasaldinto negazuoto gerimo  nerasite be konservantu, na  isskyrus pagamintus aseptine linija.
Tad ir saldziais nenaturaliais jogurtais  be E labai abejoju. Reikes daugiau pasidometi.

http://www.zpienas.l...top-e-jogurtas/
Atsakyti
man kyla juokas kai ziuriu kaip dabar visi stengiasi uzrasyti sudetis etiketeje. jei anksciau rasydavo toks ir toks prieddas E bla bla bla. tai dabar paraso rugstinguma reguliuojanti citrinu rugstis ir visi mano kad tai yra be E, nors ta citrinu rugstis irgi turi savo E. ir t.t. labai daug pavyzdziu ir duonos ir mesos produktu esu macius. na bet cia turbut aktualu tiems kas labai bijo tu E raidziu.
Atsakyti
QUOTE(Cipare @ 2009 11 15, 15:40)
man kyla juokas kai ziuriu kaip dabar visi stengiasi uzrasyti sudetis etiketeje. jei anksciau rasydavo toks ir toks prieddas E bla bla bla. tai dabar paraso rugstinguma reguliuojanti citrinu rugstis ir visi mano kad tai yra be E, nors ta citrinu rugstis irgi turi savo E. ir t.t. labai daug pavyzdziu ir duonos ir mesos produktu esu macius. na bet cia turbut aktualu tiems kas labai bijo tu E raidziu.

Ne visi tokie kvaili kaip jums atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
As jau irgi pradejau tiket kad net tokie paprasti produktai atseit gryni kaip pienas varske sviestas, vis tiek daromi kazko naudojant. Skirtuma pamaciau kai pradejau naudoti naminius produktus is kaimo. Pvz sviesta kai lydai namini, jis buna toks tirstas geltonas skystis, o parduotuvinio issiskiria baltos putos, reiskia kazko yra primarmaliuota. Grietine jei dedi tikra, tai ji sriuboje istirpsta tolygiai kaip pienas, parduotuvine net pacia riebiausia kur jau visai atseit be priedu, vis tiek istirpsta kleckais. Grietinele parduotuvine is viso nesuprantu ko ten privaryta, nes kur ipili is karto sutraukia, ko su namine nera. Apie piena jau nekalbu. Aisku kad parduotuvej jis pasterizuotas, bet dar manau kad ir uzbalintas kazkuo, nes naturalaus karves pieno isipylus i kava, ta kava vis tiek buna tamsi, na tas pienas tarsi permatomas toks, o parduotuvinis gali kava is viso baltai nudazyt. Tai cia tik keletas pastebejimu, bet manau kad net tie produktai kuriu sudeties neraso nes jie atseit tikri, vis tiek kazkokiu priedu turi, kurie matyt naudojami "gamybos metu".
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 15, 16:31)
Ne visi tokie kvaili kaip jums atrodo mirksiukas.gif

tai labai gerai, nes gamintojai mano kad kvailiam pardavineja 4u.gif
Atsakyti
Prieš mėnesį buvome Krekenavos agrofirmoje ekskursijoje. Ten dar kartą įsitikinome, kaip lengva apgauti vartotoją. Yra tokia jų produktų linija "be konservantų" (na aišku, pavadinimas iškart kliuvo, žymėtų bent kad be sintetinių konservantų ar panašiai). Uždavėme klausimą, kaip vis tik išgaunama ta raudona mėsos spalva (ją suteikia nitritai, kurie tikrai netiktų į pavadinimą "be konservantų"). Tai žmogelis mums paatviravo: "dedama startinių bakterijų kultūrų (čia nieko blogo) ir... daug nitritų turinčių džiovintų daržovių" lotuliukas.gif . Aišku, jie sudėtyje jau galės nurodyti, kad dėtos tik džiovintos daržovės, kokios jos galima ir neminėti biggrin.gif
Atsakyti
Pieniški produktai tai tikrai velniažin ko pridėti, ala natūralūs, bet...
Apie sviestą tai ir aš senai spėlioju, kas gi ta balta puta, bet kai tikrai nieko nežinai tai ir lieka paspėliot ax.gif
Atsakyti
Keliu nuorodą kur galima pasiskaityti apie krevečių kelią iki mūsų,, maisto priedai naudojami, bet nerašomi, nes galutiniam produkte jie neatlieka jokios funkcijos,, bet visgi, mes juos suvalgom...

Prašom plačiau čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 19 gruodžio 2009 - 22:28
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 19, 10:46)
Apie sviestą tai ir aš senai spėlioju, kas gi ta balta puta, bet kai tikrai nieko nežinai tai ir lieka paspėliot ax.gif

čia Rasma matyt galėtų atsakyti smile.gif Man taipogi įdomu, kodėl parduotuvinis sviestas užputoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 21, 12:54)
čia Rasma matyt galėtų atsakyti smile.gif Man taipogi įdomu, kodėl parduotuvinis sviestas užputoja smile.gif

Berods yra tokia taisykle, kad i sudeti reikia rasyti tik tai ko idedi i galutini produkta, bet nereikia rasyti jokiu medziagu, naudojamu paciame gamybos procese. Tai va idomu kokiom medziagom tas sviestas is pieno istraukiamas gamyklose, tikrai netikiu kad plakamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(purpsius @ 2009 06 05, 18:03)
O kad gaminant maistą ne viskas parašoma etiketėse.. Visko turbūt ir nesurašysi, bet aš daugiau mažiau pasitikiu, jei parašyta be E, tai matyt be E ir yra.

Aš tai netikiu, kad visi maisto produktai, pažymėti, kad be E, tikrai ir yra be cheminės kilmės priedų. Pavyzdžiui, "pieniškos" dešros sudėty parašyta 'prieskoniai'. O juk prieskoniai tai ir ta pati vegeta, kurioje tikrai yra E.

Manau, kad daugeliu atvejų yra tik marketinginis triukas, ir viskas.

Aišku, kai iš prekybos visiškai dingo ekologiška dešra, tai aš aišku, kad perku tą, kuri "be E". Bet sakau, kad netikiu, kad ten 100% nėra cheminių maisto priedų.

Be to, visi tie E turi tiek numerį, kuris eina po E raidės, tiek žodinį pavadinimą. Kažkur skaičiau, kad gamintojai, užsakantys spaustuvėse maisto gaminių etiketes, masiškai prašo, kad sudedamosios dalys būtų pažymėtos ne E numeriais, o pavadinimais. O po to užrašo, kad be E, ir thumbup.gif tipo...
Atsakyti