QUOTE(Mutė @ 2006 03 23, 21:59)
Pilnai pritariu

Mes su vyru pasidomejom kur kas giliau apie neformalus,o ypac apie gotizma-buvom pasiurpe

Taip kad nera cia jau nekaltas "stilius",o ypac pastaruju poziuris i gyvenima.Kas baisiausia,kad dauguma mamu pateisina dukru isitraukima i ta juoda gyvenima,tikrai juoda

As nebegaliu normaliai reaguoti net i sia spalva,ir neatiduosiu savo vaiko tokiems satanistams

Vaikai ,paaugliai turi mokintis, sportuoti,dometis pasauliu ,o ne sapalioti apie visokias beprasmybes.Manau ,kad seima neatkreipus laiku i savo vaiko nukrypima ,laikui begant gali susidurti su didelem problemom,nes smegenu plovikai,tose sektose(kitaip ir nepavadinsi)geri psichologai ir sugeba vaikus nuteikti pries seima.
Tad atidziau stebekite atzalas
Na mes ir stebime atžalas, kaip ir kiekvieni tėvai. Tai ne sekta ir ne satanistai, jei pasidomėtumėte kiek giliau... Ir kelios kapinėse nesusitupėjusios siautėjusios paauglės tai jokiais būdais ne gotikinės subkultūros atstovės, o paprasčiausios chuliganės. Prie viso kito siūlau paskaityti
čia
QUOTE(lukasta @ 2006 03 24, 00:24)
pažįstu 2 gotes dešimtokes. ka juodai rengiasi tai dar nieko, bet jos ir plaukais riebaluotais ištisai vaikšto. ar čia taip turi būti, ar jos šiaip nevalos?
Atleiskite, bet čia tas pats, kas manyti kad visos blondinės yra kvailos kaip per dviračio žinias rodomos.... Visur pilna nevalų ir jei jūsų pažįstamos tokios yra, tai nereiškia kad tai įvaizdžio dalis.
QUOTE(Erszebeth @ 2006 03 24, 00:44)
O kiek nuskęsta ne-neformalų? Ir ar alkoholio vartojimas neformalų tarpe tavo požiūriu didesnis, nei "formalų"? Dėl kitų kvaišalų formų (ta prasme, narkotikų) kai kurios subkultūros (pvz., metalistai, skinai) labai kateigoriškos - jų požiūriu, visa tai vartojantis yra degradavęs. Alus, cigaretės - viskas vietoje. Jeigu žmogus nesugeba savarankiškai mąstyti ir rinktis - tiek jis ir tevertas. Nesvarbu, ar mokytojų ir bobulių, ar narkotikų įtakotas. Tokia esmė.
Aš mama. Ne gotė, bet į tą pusę. Metalistė. Nors man 30. Pusę gyvenimo jau "juoda". Nu i ką? Mano vaikui nuo to blogiau? Ar metafiziniai klausimai nėra klausimai apie pasaulį? Prie ko čia satanistai? Vaikiškų "šiurpių" prisiklausėt? Mąstyti yra blogiau, nei pirkti, veistis, vartoti? Kame tas blogumas? Kad parodoma visuomenės ydingoji pusė? Be abejo, kažkam nuo to skauda, yra nemalonu. Tiems, kurie yra kritikuojami. Tačiau tuos vaikus aš sveikinu. Tiesą sakant, sunerimsiu, jei mano dukra po poros metų neprisišlies prie jokios subkultūros arba liks metaliste, kaip tėveliai. Tai reikš, kad kažkas ne taip su asmenybės saviraiška, mąstysenos savarankiškumu. Negerbiu žmonių, kurie bukai kartoja stereotipus, ir nenoriu, kad mano vaikas toks būtų. Visi geriausi dalykai, tiek visuomenės gyvenime, tiek moksle, tiek mene, buvo atrasti einant prieš srovę, ieškant autentikos. Subkultūros viso to moko. Tai pirmas laiptelis, kai susitapatinus su mažesne grupele, išdrįstama save priešpastatyti didelei. Vėliau jau nesunku ir vienam pačiam stoti prieš visą pasaulį.

Bravo, išsakei daug mano minčių. Visada nemėgiami tie, kurie yra kitokie. Aš labiau bijau, kaip minėjau, "forsų" nei gotų ar metalistų... Kaip jau rašiau, kolegos sūnus buvo girtų treninginių sumuštas tik todėl iki sąmonės netekimo, kad buvo kitoks, ilgais plaukais... Tad gal pasistenkime būti tolerantiškesni vieni kitiems ir žiūrėkime kiekvienas savo vaikų bei nesirkime kitų ligomis...