Įkraunama...
Įkraunama...

Pankai, gotai...

QUOTE(DziNNy @ 2006 03 19, 17:02)
Na, man asmeniškai tai kiek liūdna, kad būti neformaliu tapo medinga. Man jie nė kiek netrukdo, bet man nepatinka kaikurių prisiekusių neformalų mąstymas, tarsi alkoholis gerai (baisu, kai trylikametė net dreba ir ima cigaretes nuo žemės, kaip pasakoja apie "haros" gėrimus ir pan), kai visiškai atmeta naivumą ir svajojimą, o vadovaujasi "Šetono biblija". Aišku, ne visi, kai kurie kaip tik - gerai leidžia laiką, tarpusavyje yra atviri, vietoj kompiuterio renkasi lauką, parkus. Visgi, mano klasiokas (aš dešimtokė) susidėjo su neformalais, šventė sau prie vandens telkinio, prisigėrė ir nuskendo. Nekenčiu alkoholio. Todėl man baisu,kad jį visas jaunimas kuo toliau, tuo daugiau vartoja... blush2.gif

Pilnai pritariu smile.gif Mes su vyru pasidomejom kur kas giliau apie neformalus,o ypac apie gotizma-buvom pasiurpe doh.gif Taip kad nera cia jau nekaltas "stilius",o ypac pastaruju poziuris i gyvenima.Kas baisiausia,kad dauguma mamu pateisina dukru isitraukima i ta juoda gyvenima,tikrai juoda blink.gif As nebegaliu normaliai reaguoti net i sia spalva,ir neatiduosiu savo vaiko tokiems satanistams schmoll.gif Vaikai ,paaugliai turi mokintis, sportuoti,dometis pasauliu ,o ne sapalioti apie visokias beprasmybes.Manau ,kad seima neatkreipus laiku i savo vaiko nukrypima ,laikui begant gali susidurti su didelem problemom,nes smegenu plovikai,tose sektose(kitaip ir nepavadinsi)geri psichologai ir sugeba vaikus nuteikti pries seima.
Tad atidziau stebekite atzalas mirksiukas.gif
Atsakyti
pažįstu 2 gotes dešimtokes. ka juodai rengiasi tai dar nieko, bet jos ir plaukais riebaluotais ištisai vaikšto. ar čia taip turi būti, ar jos šiaip nevalos?
Atsakyti
QUOTE(DziNNy @ 2006 03 19, 15:02)
Na, man asmeniškai tai kiek liūdna, kad būti neformaliu tapo medinga. Man jie nė kiek netrukdo, bet man nepatinka kaikurių prisiekusių neformalų mąstymas, tarsi alkoholis gerai (baisu, kai trylikametė net dreba ir ima cigaretes nuo žemės, kaip pasakoja apie "haros" gėrimus ir pan), kai visiškai atmeta naivumą ir svajojimą, o vadovaujasi "Šetono biblija". Aišku, ne visi, kai kurie kaip tik - gerai leidžia laiką, tarpusavyje yra atviri, vietoj kompiuterio renkasi lauką, parkus. Visgi, mano klasiokas (aš dešimtokė) susidėjo su neformalais, šventė sau prie vandens telkinio, prisigėrė ir nuskendo. Nekenčiu alkoholio. Todėl man baisu,kad jį visas jaunimas kuo toliau, tuo daugiau vartoja... blush2.gif

O kiek nuskęsta ne-neformalų? Ir ar alkoholio vartojimas neformalų tarpe tavo požiūriu didesnis, nei "formalų"? Dėl kitų kvaišalų formų (ta prasme, narkotikų) kai kurios subkultūros (pvz., metalistai, skinai) labai kateigoriškos - jų požiūriu, visa tai vartojantis yra degradavęs. Alus, cigaretės - viskas vietoje. Jeigu žmogus nesugeba savarankiškai mąstyti ir rinktis - tiek jis ir tevertas. Nesvarbu, ar mokytojų ir bobulių, ar narkotikų įtakotas. Tokia esmė.

QUOTE(Mutė @ 2006 03 23, 21:59)
Pilnai pritariu smile.gif Mes su vyru pasidomejom kur kas giliau apie neformalus,o ypac apie gotizma-buvom pasiurpe doh.gif Taip kad nera cia jau nekaltas "stilius",o ypac pastaruju poziuris i gyvenima.Kas baisiausia,kad dauguma mamu pateisina dukru isitraukima i ta juoda gyvenima,tikrai juoda blink.gif As nebegaliu normaliai reaguoti net i sia spalva,ir neatiduosiu savo vaiko tokiems satanistams schmoll.gif Vaikai ,paaugliai turi mokintis, sportuoti,dometis pasauliu ,o ne sapalioti apie visokias beprasmybes.Manau ,kad seima neatkreipus laiku i savo vaiko nukrypima ,laikui begant gali susidurti su didelem problemom,nes smegenu plovikai,tose sektose(kitaip ir nepavadinsi)geri psichologai ir sugeba vaikus nuteikti pries seima.

Aš mama. Ne gotė, bet į tą pusę. Metalistė. Nors man 30. Pusę gyvenimo jau "juoda". Nu i ką? Mano vaikui nuo to blogiau? Ar metafiziniai klausimai nėra klausimai apie pasaulį? Prie ko čia satanistai? Vaikiškų "šiurpių" prisiklausėt? Mąstyti yra blogiau, nei pirkti, veistis, vartoti? Kame tas blogumas? Kad parodoma visuomenės ydingoji pusė? Be abejo, kažkam nuo to skauda, yra nemalonu. Tiems, kurie yra kritikuojami. Tačiau tuos vaikus aš sveikinu. Tiesą sakant, sunerimsiu, jei mano dukra po poros metų neprisišlies prie jokios subkultūros arba liks metaliste, kaip tėveliai. Tai reikš, kad kažkas ne taip su asmenybės saviraiška, mąstysenos savarankiškumu. Negerbiu žmonių, kurie bukai kartoja stereotipus, ir nenoriu, kad mano vaikas toks būtų. Visi geriausi dalykai, tiek visuomenės gyvenime, tiek moksle, tiek mene, buvo atrasti einant prieš srovę, ieškant autentikos. Subkultūros viso to moko. Tai pirmas laiptelis, kai susitapatinus su mažesne grupele, išdrįstama save priešpastatyti didelei. Vėliau jau nesunku ir vienam pačiam stoti prieš visą pasaulį.
Atsakyti
QUOTE(Mutė @ 2006 03 23, 21:59)

Na mes ir stebime atžalas, kaip ir kiekvieni tėvai. Tai ne sekta ir ne satanistai, jei pasidomėtumėte kiek giliau... Ir kelios kapinėse nesusitupėjusios siautėjusios paauglės tai jokiais būdais ne gotikinės subkultūros atstovės, o paprasčiausios chuliganės. Prie viso kito siūlau paskaityti čia
QUOTE(lukasta @ 2006 03 24, 00:24)
pažįstu 2 gotes dešimtokes. ka juodai rengiasi tai dar nieko, bet jos ir plaukais riebaluotais ištisai vaikšto. ar čia taip turi būti, ar jos šiaip nevalos?

Atleiskite, bet čia tas pats, kas manyti kad visos blondinės yra kvailos kaip per dviračio žinias rodomos.... Visur pilna nevalų ir jei jūsų pažįstamos tokios yra, tai nereiškia kad tai įvaizdžio dalis.

QUOTE(Erszebeth @ 2006 03 24, 00:44)
O kiek nuskęsta ne-neformalų? Ir ar alkoholio vartojimas neformalų tarpe tavo požiūriu didesnis, nei "formalų"? Dėl kitų kvaišalų formų (ta prasme, narkotikų) kai kurios subkultūros (pvz., metalistai, skinai) labai kateigoriškos - jų požiūriu, visa tai vartojantis yra degradavęs. Alus, cigaretės - viskas vietoje. Jeigu žmogus nesugeba savarankiškai mąstyti ir rinktis - tiek jis ir tevertas. Nesvarbu, ar mokytojų ir bobulių, ar narkotikų įtakotas. Tokia esmė.
Aš mama. Ne gotė, bet į tą pusę. Metalistė. Nors man 30. Pusę gyvenimo jau "juoda". Nu i ką? Mano vaikui nuo to blogiau? Ar metafiziniai klausimai nėra klausimai apie pasaulį? Prie ko čia satanistai? Vaikiškų "šiurpių" prisiklausėt? Mąstyti yra blogiau, nei pirkti, veistis, vartoti? Kame tas blogumas? Kad parodoma visuomenės ydingoji pusė? Be abejo, kažkam nuo to skauda, yra nemalonu. Tiems, kurie yra kritikuojami. Tačiau tuos vaikus aš sveikinu. Tiesą sakant, sunerimsiu, jei mano dukra po poros metų neprisišlies prie jokios subkultūros arba liks metaliste, kaip tėveliai. Tai reikš, kad kažkas ne taip su asmenybės saviraiška, mąstysenos savarankiškumu. Negerbiu žmonių, kurie bukai kartoja stereotipus, ir nenoriu, kad mano vaikas toks būtų. Visi geriausi dalykai, tiek visuomenės gyvenime, tiek moksle, tiek mene, buvo atrasti einant prieš srovę, ieškant autentikos. Subkultūros viso to moko. Tai pirmas laiptelis, kai susitapatinus su mažesne grupele, išdrįstama save priešpastatyti didelei. Vėliau jau nesunku ir vienam pačiam stoti prieš visą pasaulį.

thumbup.gif Bravo, išsakei daug mano minčių. Visada nemėgiami tie, kurie yra kitokie. Aš labiau bijau, kaip minėjau, "forsų" nei gotų ar metalistų... Kaip jau rašiau, kolegos sūnus buvo girtų treninginių sumuštas tik todėl iki sąmonės netekimo, kad buvo kitoks, ilgais plaukais... Tad gal pasistenkime būti tolerantiškesni vieni kitiems ir žiūrėkime kiekvienas savo vaikų bei nesirkime kitų ligomis...
Atsakyti
Mamytes,suprantu jus jei esate prijauciancios tokiems gotiskiems paaugliams,o ir suaugusiems,bet...As kategoriskai pries tai.Ar jus ju tikslus, istatus,poziurius gerai zinot?O ir kas uz tu "kitaip issireiskianciu "vaikuciu stovi-ogi dideli dedes su savo tikslais.Jokia organizacija nesukuriama siaip sau.
Gotai niekina verslininkus,kad jie materialistai,sportuojantys -tusciagalviai debilai blink.gif ,o as jau nekalbu apie madingai ar iprastai besirengiancius-ten aplamai pagal juos zuve zmones.Tokius ju straipsnius pasiskaites iskart gali numanyt kas tai per organizacija.Aplamai as pries vaiku pavertima paklusniom avelem kazkokios grupuotes tikslam.
Nesiplesiu per dauk,kas nores susiras informacijos apie siuos judejimus ,saitu su ju simbolika ,ystatais,tikslais pilna.Musu seimos manymu ir giliu isitikinimu zmogaus asmenybe issiskirs is kitu tik savo individualumu,pasiekimais,o ne kazkieno suorganizuotu judejimu,padiktuota apranga ir skatinimu priesintis per simtmecius nusistovejusioms tradicijoms.
Atsakyti
Sveikutės.Auginu nebemažus vaikus ir nutariau įsikišti ir aš. blush2.gif blush2.gif Mano didysis yra prijaučiantis metalistams ,groja gitara,lankosi metalo koncertuose.Rengiasi normos ribose,einant gal tik į koncertą pasidabina metaliniais eksasuarais.Augino vienu metu ir ilgus plaukus.Dažo plaukus tai jau seniai.Neperseniausiai nusikirpo,nes suprato,kad ilgiems plaukams reikia daugiau priežiūros. g.gif g.gif g.gif Mokosi labai gerai,dalyvauja olimpiadose,baigęs muzikos mokyklą.Ir aš nieko neturiu prieš jei vaikas suranda sau mielą užsiėmimą.Rūkit-nerūko,koncertuose jei išgeria šiek tiek alaus,juk tuoj jau 19 metų,suaugęs.Ir dabar ruošiasi važiuoti į Taliną metalo koncertą,birželio13 dieną,nors aš šiek tiek prieš.Vien dėl kelionės,kad važiuos patys susidėję penkiese.O jei kas nuvežtų nieko prieš.
Man baisesni atrodo "forsai".Ypač pas mus mieste,man ta treningų uniforma-baisi.Aš tai skaitau,kad tokie forsai gimsta iš šeimų negalinčių nieko duoti vaikams.Lengviausias kelias-treningai.Ir jie maištauja prieš kitus neformalus.Gotams tai aš irgi neprijaučianti,man tai baisu jų siautėjimas kapinėse,ypač pas mus mieste.
Pas mus prieš metus buvo gimnazijoje sumuštas pankas forsų,vien todėl kad vaikščiojo su skiauteria.Vargšas vaikinas buvo nusikirpęs po to plaukus.O neperseniausiai sūnus sakė buvo atvažiavęs į metalo koncertą,jau studijuojantis Vilniuje,atsiauginęs vėl skiauterią.Mūsų dar ir miestas-Panevėžys,provincija.Kas ne kaip visi žiūrima,kad nenormalu.Mano pačios vyras jaunystėje buvo pankas,tai jis sūnų labai palaiko.Abu klausosi metalo,pagroja gitara. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lukasta @ 2006 03 24, 02:24)

Svaros ir higienos juk is vaiku tevai reikalauja,o gotu lyderiai skatina tam priesintis mirksiukas.gif Cia teisingai pastebejai-nevalos.Dar vienas budas issikirti tongue.gif

IngridaB,tavo sunus issiskyre pomegiu muzikai,o ne pritapimu prie grupuotes,mokslai sekasi-saunu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mutė: 24 kovo 2006 - 09:32
QUOTE(Mutė @ 2006 03 24, 09:23)
Mamytes,suprantu jus jei esate prijauciancios tokiems gotiskiems paaugliams,o ir suaugusiems,bet...As kategoriskai pries tai.

Esu tokio amžiaus, kad toleruoju visų nuomones todėl nesiginčysiu ir nepulsiu nieko įrodinėti. Išsakiau savo nuomonę, savo požiūrį. Kadangi matau, kad esate labai žinanti šitą subkultūrą, palieku jus su savo nuomone. rolleyes.gif Tik sužinojau naujieną, kad šita subkultūra skatina nevalyvumą, reiks pasidomėti pas dukrą, kodėl ji vis tik prausiasi ir nėra nevala biggrin.gif
Forumas ne tam kad išlieti pyktį ir mokinti kitus, o maloniai pabendrauti. Būkim pakantūs kitų nuomonei smile.gif Linkiu visoms išauginti gerus vaikus 4u.gif Lai peršoka per griovius visi...
QUOTE(IngridaB @ 2006 03 24, 09:23)
Aš tai skaitau,kad tokie forsai gimsta iš šeimų negalinčių nieko duoti vaikams.Lengviausias kelias-treningai.Ir jie maištauja prieš kitus neformalus.Gotams tai aš irgi neprijaučianti,man tai baisu jų siautėjimas kapinėse,ypač pas mus mieste.
Pas mus prieš metus buvo gimnazijoje sumuštas pankas forsų,vien todėl kad vaikščiojo su skiauteria.Vargšas vaikinas buvo nusikirpęs po to plaukus.O neperseniausiai sūnus sakė buvo atvažiavęs į metalo koncertą,jau studijuojantis Vilniuje,atsiauginęs vėl skiauterią.Mūsų dar ir miestas-Panevėžys,provincija.Kas ne kaip visi žiūrima,kad nenormalu.Mano pačios vyras jaunystėje buvo pankas,tai jis sūnų labai palaiko.Abu klausosi metalo,pagroja gitara. thumbup.gif  thumbup.gif

Čia drįsčiau prieštarauti, ne gimimas vienoje ar kitoje šeimoje labiausiai sąlygoja vaikų pasirinkimą, todėl ir stebisi visuomenė "anava, iš tokios puikios šeimos o tokaiis keliais nuėjo ir atviškščiai". Pasikartosiu, kad gotai atsiriboja nuo satanistų, perskaitykite nuorodą, kurią mestelėjau, ten būtent apie kapinių niokojimą kalbą eina. Tai yra elementarus chuliganizmas, o ne vienas ar kitas judėjimas.
Beje, mano dukra pernai baigė muzikos mokyklą ir nuo šių metų mokosi dailės mokykloje... Prijaučianti gotams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vita333: 24 kovo 2006 - 09:44
QUOTE(Mutė @ 2006 03 24, 09:23)
Mamytes,suprantu jus jei esate prijauciancios tokiems gotiskiems paaugliams,o ir suaugusiems,bet...As kategoriskai pries tai.Ar jus ju tikslus, istatus,poziurius gerai zinot?O ir kas uz tu "kitaip issireiskianciu "vaikuciu stovi-ogi dideli dedes su savo tikslais.Jokia organizacija nesukuriama siaip sau.

kuo tėvai kategoriškiau prieš, tuo vaikams didesnis gazas šiauštis. Jeigu šiurpinsitės išgirdę kad vaikas susidomėjo šėtono biblija, tai jam iš tikro taps savęs reiškimo įrankiu. pati mokykloj turėjau gerą tikybos mokytoja. tai jinai išsitraukė iš interneto tą biblija ir mes klasėj paskaitėm, padiskutavom, pakomentavom ir tada pažvengėm -- vargšai žmonės kurie tuos kliedesius rimtai priima.
o dėl organizacijos -- gotai nėra jokia organizacija. Organizacija -- tai kai kas nors ką nors organizuoja. O ką organizuoja pamandravot užsimanę paaugliai? blink.gif nebent tūsą.

Gotai niekina verslininkus,kad jie materialistai,sportuojantys -tusciagalviai debilai blink.gif ,o as jau nekalbu apie madingai ar iprastai besirengiancius-ten aplamai pagal juos zuve zmones.Tokius ju straipsnius pasiskaites iskart gali numanyt kas tai per organizacija.Aplamai as pries vaiku pavertima paklusniom avelem kazkokios grupuotes  tikslam.

jūs įžvelgiat kažkokias mistines grupuotes. blink.gif nepykit, bet čia panašiai kaip kai kurie pensininkai, kurie kiekviename krebžtelėjime sugeba įžvelgti rusų invaziją.
kitas dalykas, ar reikia grupuotės, kad šiuolaikinės visuomenės vartotojiška "kultūra" užknistų?

Nesiplesiu per dauk,kas nores susiras informacijos apie siuos judejimus ,saitu su ju simbolika ,ystatais,tikslais pilna.Musu seimos manymu ir giliu isitikinimu  zmogaus asmenybe issiskirs  is kitu tik savo individualumu,pasiekimais,o ne kazkieno suorganizuotu judejimu,padiktuota apranga ir skatinimu priesintis per simtmecius nusistovejusioms tradicijoms.

beje, gotai kaip tik domisi tuo, kad buvo prieš šimtmečius. Baroko mados, viduramžių mistika, menas. Sakyčiau tikrai jau vertingiau, negu domėtis vien skudurais ir diskanais.
Atsakyti
Vat vat,pakalbesi kai turesi toki siurpriza auganti namie,beje mes nesam pensininkai ir kuri laika tolerantiskai i tokiu dalykus ziurejom.Be priezasties nebuciau cia postringavus,esu konkreciai isitikinus ir patikrinus kas yra kas mirksiukas.gif O del to kad nera organizacijos tai klysti.
Dios,nepyk,bet mes laimingi laiku suvoke ir suzinoje dauk tiesos,tiksliau is kur saknys dygsta tongue.gif
Atsakyti
nežinau, bet man kraupiau atrodo, kaip dideli dėdės per reklamas, per žurnalus stengiasi paversti jaunimą nemąstančiais vartotojais: pirk naują mobilų ir būsi kietas, naudok brangią kosmetiką ir būsi patraukli, mesk kilogramus, augink raumenis, ir t.t. Va tokia visuotinė propaganda, ir jaunimo pasidavimas jai yra daug liūdnesnis reiškinys.

suprantu, kiekvieniems tėvams nelabai norisi, kad vaikas kažkokiais nesuprantamais vėjais užsiiminėtų, juk verčiau tegu gerai mokosi ir būrelius lanko. betgi prisiminkit senesnius laikus: hipiai, džinsus nešiojantis jaunimas, Bitlų muzika sovietinei visuomenei irgi atrodė blogis, kurio negalima toleruoti.

o kad gotai -- nevalos, tai pirmą kartą girdžiu. kiek žinau ir pažįstu, tai jie kaip tik didelį dėmesį savo išorei skiria. KITAS DALYKAS: ar girdėjot kada kad pankai ar gotai gatvėj žmones užpuldinėtų, telefonus ir rankines atiminėtų??? mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei gotas, tai nereiskia, kad jis satanistas. Kazkodel zmones tai ko nesupranta, ar atrodo kiek baugu sieja su velniu ar satanizmu?Beto gotu yra labai daug rusiu.
IngridaiB: siaip, man jusu laiskas patiko, tik nesutinku su tuo, kad gotai siauteja kapinese ir pan. pati esu gote ir mano draugai tokie, beto gyvenu panevezyje prie pat kapiniu, nei mes ten einam naktin, nei niekad negirdziu ir nematau as ten ju.
------------
man atrodo gerai, kad jaunimas nori issiskirti ir mases. Nors dauguma nesuprastu paaugliu pasirenka toki buda, kad apsisaugotu, galbut, kad ju bijotu mirksiukas.gif
Atsakyti