Įkraunama...
Įkraunama...

"Padedu tėveliui"

4u.gif Aciu uz Lietuviu kalbos pamokeles, net nezinojau apie ta PRA blush2.gif TAigi Balsavau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 06 15, 12:58)
kaip rašė rustė, veiksmažodis su pra- reiškia veiksmo atlikimą pro šalį (praėjau, pranešiau, etc.). prabalsuoti reiškia 'balsuoti', t.y. veiksmą atlikti bet balso neatiduoti. tai padarius rašoma 'pabalsavau' arba 'balsavau'. jei prabalsavote, reiškia balsų nuotrauko negavo, nes jie praėjo kažkur pro šalį.
tai ir turėjo omeny mmergytė rolleyes.gif

Aciu kad priminei 4u.gif Jau buvau pamirsus Rustes pamoka biggrin.gif Taisysiuos smile.gif Mokintis niekada nevelu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teira: 15 birželio 2009 - 12:30
QUOTE(l'eau @ 2009 06 15, 12:58)
kaip rašė rustė, veiksmažodis su pra- reiškia veiksmo atlikimą pro šalį (praėjau, pranešiau, etc.). prabalsuoti reiškia 'balsuoti', t.y. veiksmą atlikti bet balso neatiduoti. tai padarius rašoma 'pabalsavau' arba 'balsavau'. jei prabalsavote, reiškia balsų nuotrauko negavo, nes jie praėjo kažkur pro šalį.
tai ir turėjo omeny mmergytė rolleyes.gif

mano dėstytoja "prabalsavimą" vaizduodavo taip:
ėjau su biuleteniu iki balsadėžės, kišau į skylę ir nepataikiau - prabalsavau pro šalį...

nepykite, kad šitas žodis vis pataisomas smile.gif
negi taip sunku gerbti savo kalbą smile.gif

klaidų darome visi, bet gi galima stengtis to nedaryti smile.gif

laukiam rezultatų smile.gif
Atsakyti
Man patiko nemažai nuotraukyčių ir šį kartą balsavau per daug nesirinkdama, tiesiog už tas, kurios buvo nuoširdžios ir akiai mielos (nežiūrėjau ypatingos kokybės ir kitų kriterijų). smile.gif

Nešti vandenį viduržiemy iš šaltinio...
Padedu tėveliui taisyti mašiną
Vyrai virtuvėje

Ir dar vistik noriu pasakyti, kad kai kurie pavadinimai parašyti be lietuviškų raidžių nekėlė susižavėjimo. ax.gif Juk prašoma rašyti pavadinimus lietuviškais rašmenimis... smile.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif Na, kad mes negeriam musu kalbos.
Bet va dar truputi apie ta PRA, o ar galima sakyti, kad ta bei ana nuotraukos mane PRAJUOKINO , tai ka reiks ar juokinga ar visai nejuokinga ?
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 06 15, 14:06)
Ir dar vistik noriu pasakyti, kad kai kurie pavadinimai parašyti be lietuviškų raidžių nekėlė susižavėjimo.  ax.gif Juk prašoma rašyti pavadinimus lietuviškais rašmenimis...  smile.gif

oi, čia jau aš pražioplinau... blush2.gif doh.gif doh.gif
QUOTE(simson @ 2009 06 15, 14:22)
drinks_cheers.gif  Na, kad mes negeriam musu kalbos.
Bet va dar truputi apie ta PRA, o ar galima sakyti, kad ta bei ana nuotraukos mane PRAJUOKINO , tai ka reiks ar juokinga ar visai nejuokinga ?

ai, nu čia tinka, juokino juokino ir prajuokino smile.gif
pra- ne tik veiksmą pro šalį reiškia tongue.gif

Lietuvių kalbos žodynas įvedus surašo visas reikšmes smile.gif

balsúoti, -úoja, -ãvo intr.
1. per rinkimus balsą paduoti: Balsuos už tolesnį jos (tėvynės) suklestėjimą (sov.) sp.
2. aimanuoti, balsu dejuoti: Bedejuojanti bebalsuojanti žemėn Dr. Reikia verkt, balsúot Vvs. Raiba [gegutė] kukavo, garsiai balsavo tep rytas vakarėlis Lš.
išbalsúoti intr. nj. ką nors įtvirtinti balsavimu: Žmones išbalsãvo, kad nebūtų degtinės Lkš.
nubalsúoti intr. nj. nutarti, nuspręsti: Vyrai nubalsãvo mokyklą statyti Pn. ║ paskirti: Man laimužė nubalsavo žalnierėliu būt Lnkv.
pabalsúoti intr. nj. atiduoti balsą (ką renkant): Aš už tave pabalsuõčia Gs.
pérbalsuoti intr. nj. iš naujo balsuoti: Už lygiai gavusius reikėjo pérbalsuoti Srv.
subalsúoti
1. tr. harmonizuoti: Jis mokėjo jas (liaudies dainas) įdomiai ir meistriškai subalsuoti sp.
2. tr. suderinti (stygas, balsus): Pagročiau, bet kad strūnos nesubalsuotos Ssk.
3. intr. nj. atiduoti balsus ką renkant: Kur galės per dieną visi subalsúoti? Trs.
Atsakyti
QUOTE(Marijai @ 2009 06 15, 13:06)
Kokios kalbininkės.  bigsmile.gif  lotuliukas.gif Kaip kas nori, taip tas rašo.  cool.gif
Pati irgi nevisada be klaidų rašai žinok.  biggrin.gif

aha, o kas nori kabinėtis tą ir daro, nesusilaiko irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 06 15, 13:59)
negi taip sunku gerti savo kalbą smile.gif

gerti ne tai, kad sunku, bet kiek neįprasta biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 06 15, 15:39-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 06 15, 15:39)
gerti ne tai, kad sunku, bet kiek neįprasta  biggrin.gif

nu va ir aš "pasirodžiau" doh.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif gėda gėda man tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(simson @ 2009 06 15, 13:22)
drinks_cheers.gif  Na, kad mes negeriam musu kalbos.

ne tik kad negeriam bet ir lietuviškai nerašom tongue.gif

Aš ir balsavau , atidaviau šioms:

user posted image

user posted image

user posted image

rolleyes.gif norėjos dar kelioms,bet,,,
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 06 15, 13:59)
nepykite, kad šitas žodis vis pataisomas smile.gif
negi taip sunku gerbti savo kalbą smile.gif

klaidų darome visi, bet gi galima stengtis to nedaryti smile.gif

drinks_cheers.gif
jou, įdomu, kas laimės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2009 06 15, 23:12)
drinks_cheers.gif
jou, įdomu, kas laimės biggrin.gif
As lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O rytoi dar balsuos? o jau bus paskelbti rezultatai ax.gif as jau visiskai susipainiojau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VI-VA-VI: 15 birželio 2009 - 22:34