Aciu uz Lietuviu kalbos pamokeles, net nezinojau apie ta PRA TAigi Balsavau
QUOTE(l'eau @ 2009 06 15, 12:58)
kaip rašė rustė, veiksmažodis su pra- reiškia veiksmo atlikimą pro šalį (praėjau, pranešiau, etc.). prabalsuoti reiškia 'balsuoti', t.y. veiksmą atlikti bet balso neatiduoti. tai padarius rašoma 'pabalsavau' arba 'balsavau'. jei prabalsavote, reiškia balsų nuotrauko negavo, nes jie praėjo kažkur pro šalį.
tai ir turėjo omeny mmergytė
Aciu kad priminei Jau buvau pamirsus Rustes pamoka Taisysiuos Mokintis niekada nevelu
QUOTE(l'eau @ 2009 06 15, 12:58)
kaip rašė rustė, veiksmažodis su pra- reiškia veiksmo atlikimą pro šalį (praėjau, pranešiau, etc.). prabalsuoti reiškia 'balsuoti', t.y. veiksmą atlikti bet balso neatiduoti. tai padarius rašoma 'pabalsavau' arba 'balsavau'. jei prabalsavote, reiškia balsų nuotrauko negavo, nes jie praėjo kažkur pro šalį.
mano dėstytoja "prabalsavimą" vaizduodavo taip:
ėjau su biuleteniu iki balsadėžės, kišau į skylę ir nepataikiau - prabalsavau pro šalį...
nepykite, kad šitas žodis vis pataisomas
negi taip sunku gerbti savo kalbą
klaidų darome visi, bet gi galima stengtis to nedaryti
laukiam rezultatų
Man patiko nemažai nuotraukyčių ir šį kartą balsavau per daug nesirinkdama, tiesiog už tas, kurios buvo nuoširdžios ir akiai mielos (nežiūrėjau ypatingos kokybės ir kitų kriterijų).
Nešti vandenį viduržiemy iš šaltinio...
Padedu tėveliui taisyti mašiną
Vyrai virtuvėje
Ir dar vistik noriu pasakyti, kad kai kurie pavadinimai parašyti be lietuviškų raidžių nekėlė susižavėjimo. Juk prašoma rašyti pavadinimus lietuviškais rašmenimis...
Nešti vandenį viduržiemy iš šaltinio...
Padedu tėveliui taisyti mašiną
Vyrai virtuvėje
Ir dar vistik noriu pasakyti, kad kai kurie pavadinimai parašyti be lietuviškų raidžių nekėlė susižavėjimo. Juk prašoma rašyti pavadinimus lietuviškais rašmenimis...
Na, kad mes negeriam musu kalbos.
Bet va dar truputi apie ta PRA, o ar galima sakyti, kad ta bei ana nuotraukos mane PRAJUOKINO , tai ka reiks ar juokinga ar visai nejuokinga ?
Bet va dar truputi apie ta PRA, o ar galima sakyti, kad ta bei ana nuotraukos mane PRAJUOKINO , tai ka reiks ar juokinga ar visai nejuokinga ?
QUOTE(baltė @ 2009 06 15, 14:06)
oi, čia jau aš pražioplinau...
QUOTE(simson @ 2009 06 15, 14:22)
ai, nu čia tinka, juokino juokino ir prajuokino
pra- ne tik veiksmą pro šalį reiškia
Lietuvių kalbos žodynas įvedus surašo visas reikšmes
balsúoti, -úoja, -ãvo intr.
1. per rinkimus balsą paduoti: Balsuos už tolesnį jos (tėvynės) suklestėjimą (sov.) sp.
2. aimanuoti, balsu dejuoti: Bedejuojanti bebalsuojanti žemėn Dr. Reikia verkt, balsúot Vvs. Raiba [gegutė] kukavo, garsiai balsavo tep rytas vakarėlis Lš.
išbalsúoti intr. nj. ką nors įtvirtinti balsavimu: Žmones išbalsãvo, kad nebūtų degtinės Lkš.
nubalsúoti intr. nj. nutarti, nuspręsti: Vyrai nubalsãvo mokyklą statyti Pn. ║ paskirti: Man laimužė nubalsavo žalnierėliu būt Lnkv.
pabalsúoti intr. nj. atiduoti balsą (ką renkant): Aš už tave pabalsuõčia Gs.
pérbalsuoti intr. nj. iš naujo balsuoti: Už lygiai gavusius reikėjo pérbalsuoti Srv.
subalsúoti
1. tr. harmonizuoti: Jis mokėjo jas (liaudies dainas) įdomiai ir meistriškai subalsuoti sp.
2. tr. suderinti (stygas, balsus): Pagročiau, bet kad strūnos nesubalsuotos Ssk.
3. intr. nj. atiduoti balsus ką renkant: Kur galės per dieną visi subalsúoti? Trs.
QUOTE(Marijai @ 2009 06 15, 13:06)
Kokios kalbininkės. Kaip kas nori, taip tas rašo.
Pati irgi nevisada be klaidų rašai žinok.
Pati irgi nevisada be klaidų rašai žinok.
aha, o kas nori kabinėtis tą ir daro, nesusilaiko
QUOTE(Rustė @ 2009 06 15, 13:59)
negi taip sunku gerti savo kalbą
gerti ne tai, kad sunku, bet kiek neįprasta
+2009 06 15, 15:39-->
nu va ir aš "pasirodžiau" gėda gėda man
QUOTE(hi @ 2009 06 15, 15:39)
gerti ne tai, kad sunku, bet kiek neįprasta
nu va ir aš "pasirodžiau" gėda gėda man
QUOTE(simson @ 2009 06 15, 13:22)
ne tik kad negeriam bet ir lietuviškai nerašom
Aš ir balsavau , atidaviau šioms:
norėjos dar kelioms,bet,,,
QUOTE(Rustė @ 2009 06 15, 13:59)
jou, įdomu, kas laimės
QUOTE(Žanė @ 2009 06 15, 23:12)
As O rytoi dar balsuos? o jau bus paskelbti rezultatai as jau visiskai susipainiojau