Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

kiek makaroniniu patiekaliuku wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2009 06 07, 23:28)
Cukiniju ir surio tortilla:



Išbandžiau, nerealiai patiko bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voveruška: 09 birželio 2009 - 16:51
Uzbekiški mantai

user posted image
Originalus receptas su vaizdine medžiaga, kaip juos susukti yra čia: RECEPTAS
Reikės:
Tešlai:
4 puodeliai miltų,
1 puodelis ledinio vandens,
2 kiaušiniai,
Žiupsnelis druskos,
1 VŠ aliejaus.
Įdarui:
Jautienos ir kiaulienos faršų mišinys,
Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį,
Vandens.

Gaminimas:
Iš miltų padaryti kraterį, į jį įkulti kiaušinius, įberti druskos, supilti aliejų. Tada, viena ranka maišant, plona srovele pilti ledinį vandenį ir užmaišyti tešlą. Tešlą gana ilgokai minkyti, kol taps elastinga ir nebelips prie rankų. (Aš tai dariau duonkepėje, parinkusi režimą makaronų tešlai gaminti). Palikti pastovėti bent 30 min.
Įdarui faršą labai gerai išminkyti su druska ir prieskoniais. Įpilti vandens ir minkyti toliau. vanduo reikalingas tam, kad fašas būtų kuo sultingesnis.
Toliau formavimas. Plonai iškočiojama tešla. Išpjaunami maždaug 10 cm skersmens apskritimai ir į jų vidurį dedamas geras gniužulas faršo.
Kaip juos formuoti žiūrėkite nuorodoje wink.gif


Tešlą gaminau iš pilnos normos, faršo (naudojau kiaulienos) sunaudojau 700g. Gavosi 28 vnt. Mum su vyru pavalgyt užtenka viso 7vnt., taigi šitą gėrį valgysim viso 4 kartus. Su tešla tenka pavargt, ilgai ir nuobodžiai minkiau rankomis... Bet skonis super. Tikrai kur kas skaniau, nei įprasti koldūnai, o dar verdant garuose neprisigeria vandens. Žodziu, esu patenkinta, kad pagaliau juos išbandžiau ir tikrai dar ne kartą gaminsiu. Visoms panašių patiekalų mėgėjoms rekomenduoju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G.Jurgita: 09 birželio 2009 - 22:49
QUOTE(Mintibutė @ 2009 06 08, 23:27)
kaip tik nori mirksiukas.gif

O tie pagaliukai orkaitėj nepradės degti? blush2.gif
kartą kepiau kugelį ir kadangi neturiu dangčio, uždengiau medine pjaustymo lenta, tai gerai kad žvilgtelėjau, pajuodavo ir susirietė biggrin.gif
Atsakyti
Elena, tokius baklažanus labai mėgstu, o dar bulvytė kokia fainuolė thumbup.gif

Mintibutė, kiek šedevrų prigaminusi wub.gif

mammka, duok čebureką, ką blush2.gif bigsmile.gif

nors makaronų nemėgėja, bet jūsų patiekaliukai atrodo skaniai, šaunuolės 4u.gif

uzbekiški mantai, tai iš vis aukštasis pilotažas bigsmile.gif MB susileistų tokius pamatęs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 06 09, 23:48)

Tikrai kur kas skaniau, nei įprasti koldūnai


Labai skaniai atrodo 4u.gif .Įdomu pasidarė ..labai jau panašu į koldūnus,tik,kad virti garuose g.gif .O skaniau todėl,kad jie garuose virti ?
Atsakyti
daivaP, ačiū, bet nulipdyt 30 mantų kur kas paprasčiau nei priraityt 100 koldūnų biggrin.gif
QUOTE(mammka @ 2009 06 10, 08:57)
Labai skaniai atrodo  4u.gif .Įdomu pasidarė ..labai jau panašu į koldūnus,tik,kad virti garuose  g.gif .O skaniau todėl,kad jie garuose virti ?

Tai čia turbūt ir yra kaip koldūnai, tik kad dideli. O skaniau man dėl to, kad jie sausesni, neišmirkę vandeny, o į tešlą visos mėsos sultys susigėrusios. Man asmeniškai jie labiau patiko už koldūnus, bet vėlgi matyt čia skonio reikalas.
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 06 10, 09:51)
daivaP, ačiū, bet nulipdyt 30 mantų kur kas paprasčiau nei priraityt 100 koldūnų biggrin.gif

Tai čia turbūt ir yra kaip koldūnai, tik kad dideli. O skaniau man dėl to, kad jie sausesni, neišmirkę vandeny, o į tešlą visos mėsos sultys susigėrusios. Man asmeniškai jie labiau patiko už koldūnus, bet vėlgi matyt čia skonio reikalas.

mantai tai tikrai gėėėėėėris thumbup.gif per šventes visada prašau mamos,kad pagamintų essen.gif Kasachstane prie jų daro tokį padažą: sutarkuoja pomidorą (geriausiai tinka tokie ružavi,mėsingi ir ne rūgštūs),pripjausto ten daug krapų,išspaudžia česnako,geria papipirina ir druskos pagal skonį įdeda.
žinok,tikrai labai skanu su mantais mirksiukas.gif išbandyk,jei kitą kartą darysi ax.gif
P.S. ir dar labai skanu,kai į vidų dedamas ne faršas,o smulkiai pjaustyta mėsa su svogūnais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 10 birželio 2009 - 10:32
QUOTE(kachukas @ 2009 06 07, 11:39)
Kokia jautienos mesa dedi, kad greitai iskeptu ir nebutu kieta bei tampri? Man patinka si mesa, bet vis nepataikau geros nupirkti..  smile.gif
Jei žinau, kad gaminsiu troškinį - jautieną (arba veršieną) truputį pamušu. Nemoku paaiškinti, bet: atpjaunu mėsą kaip karbonadui, bet storesnę riekę, tą riekę barstau prieskoniais ir pamušu su plaktuku, o pamuštą jau susipjaustau gabaliukais kokiais man reikia. Mėsa būna minkštesnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rute: 10 birželio 2009 - 10:46
QUOTE(Larissa @ 2009 06 10, 11:29)
sutarkuoja pomidorą


nelabai įsivaizduoju, kaip galima pomidorą sutarkuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 06 10, 12:58)
nelabai įsivaizduoju, kaip galima pomidorą sutarkuoti unsure.gif

i desine ranka paimi pomidora, i kaire- tarka ir tarkuoji...tarkuoji... trakuoji. Kol desineje rankoje telieka pomidoro zieve ir 'uodegyte' ax.gif biggrin.gif
vasara as visada padazams tarkuoju pomidorus per eiline, 'burokine' tarka...
Genialumas paprastume cool.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 06 10, 12:49)
i desine ranka paimi pomidora, i kaire- tarka ir tarkuoji...tarkuoji... trakuoji. Kol desineje rankoje telieka pomidoro zieve ir 'uodegyte'  ax.gif  biggrin.gif
vasara as visada padazams tarkuoju pomidorus per eiline, 'burokine' tarka...
Genialumas paprastume  cool.gif


Aš pati nesugalvočiau biggrin.gif Dabar žinosiu, kad galima ir pomidorus tarkuot.
Atsakyti