kiek makaroniniu patiekaliuku
QUOTE(Mintibutė @ 2009 06 07, 23:28)
Išbandžiau, nerealiai patiko
Uzbekiški mantai
Originalus receptas su vaizdine medžiaga, kaip juos susukti yra čia: RECEPTAS
Reikės:
Tešlai:
4 puodeliai miltų,
1 puodelis ledinio vandens,
2 kiaušiniai,
Žiupsnelis druskos,
1 VŠ aliejaus.
Įdarui:
Jautienos ir kiaulienos faršų mišinys,
Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį,
Vandens.
Gaminimas:
Iš miltų padaryti kraterį, į jį įkulti kiaušinius, įberti druskos, supilti aliejų. Tada, viena ranka maišant, plona srovele pilti ledinį vandenį ir užmaišyti tešlą. Tešlą gana ilgokai minkyti, kol taps elastinga ir nebelips prie rankų. (Aš tai dariau duonkepėje, parinkusi režimą makaronų tešlai gaminti). Palikti pastovėti bent 30 min.
Įdarui faršą labai gerai išminkyti su druska ir prieskoniais. Įpilti vandens ir minkyti toliau. vanduo reikalingas tam, kad fašas būtų kuo sultingesnis.
Toliau formavimas. Plonai iškočiojama tešla. Išpjaunami maždaug 10 cm skersmens apskritimai ir į jų vidurį dedamas geras gniužulas faršo.
Kaip juos formuoti žiūrėkite nuorodoje
Tešlą gaminau iš pilnos normos, faršo (naudojau kiaulienos) sunaudojau 700g. Gavosi 28 vnt. Mum su vyru pavalgyt užtenka viso 7vnt., taigi šitą gėrį valgysim viso 4 kartus. Su tešla tenka pavargt, ilgai ir nuobodžiai minkiau rankomis... Bet skonis super. Tikrai kur kas skaniau, nei įprasti koldūnai, o dar verdant garuose neprisigeria vandens. Žodziu, esu patenkinta, kad pagaliau juos išbandžiau ir tikrai dar ne kartą gaminsiu. Visoms panašių patiekalų mėgėjoms rekomenduoju
Originalus receptas su vaizdine medžiaga, kaip juos susukti yra čia: RECEPTAS
Reikės:
Tešlai:
4 puodeliai miltų,
1 puodelis ledinio vandens,
2 kiaušiniai,
Žiupsnelis druskos,
1 VŠ aliejaus.
Įdarui:
Jautienos ir kiaulienos faršų mišinys,
Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį,
Vandens.
Gaminimas:
Iš miltų padaryti kraterį, į jį įkulti kiaušinius, įberti druskos, supilti aliejų. Tada, viena ranka maišant, plona srovele pilti ledinį vandenį ir užmaišyti tešlą. Tešlą gana ilgokai minkyti, kol taps elastinga ir nebelips prie rankų. (Aš tai dariau duonkepėje, parinkusi režimą makaronų tešlai gaminti). Palikti pastovėti bent 30 min.
Įdarui faršą labai gerai išminkyti su druska ir prieskoniais. Įpilti vandens ir minkyti toliau. vanduo reikalingas tam, kad fašas būtų kuo sultingesnis.
Toliau formavimas. Plonai iškočiojama tešla. Išpjaunami maždaug 10 cm skersmens apskritimai ir į jų vidurį dedamas geras gniužulas faršo.
Kaip juos formuoti žiūrėkite nuorodoje
Tešlą gaminau iš pilnos normos, faršo (naudojau kiaulienos) sunaudojau 700g. Gavosi 28 vnt. Mum su vyru pavalgyt užtenka viso 7vnt., taigi šitą gėrį valgysim viso 4 kartus. Su tešla tenka pavargt, ilgai ir nuobodžiai minkiau rankomis... Bet skonis super. Tikrai kur kas skaniau, nei įprasti koldūnai, o dar verdant garuose neprisigeria vandens. Žodziu, esu patenkinta, kad pagaliau juos išbandžiau ir tikrai dar ne kartą gaminsiu. Visoms panašių patiekalų mėgėjoms rekomenduoju
QUOTE(Mintibutė @ 2009 06 08, 23:27)
kaip tik nori
O tie pagaliukai orkaitėj nepradės degti?
kartą kepiau kugelį ir kadangi neturiu dangčio, uždengiau medine pjaustymo lenta, tai gerai kad žvilgtelėjau, pajuodavo ir susirietė
Elena, tokius baklažanus labai mėgstu, o dar bulvytė kokia fainuolė
Mintibutė, kiek šedevrų prigaminusi
mammka, duok čebureką, ką
nors makaronų nemėgėja, bet jūsų patiekaliukai atrodo skaniai, šaunuolės
uzbekiški mantai, tai iš vis aukštasis pilotažas MB susileistų tokius pamatęs
Mintibutė, kiek šedevrų prigaminusi
mammka, duok čebureką, ką
nors makaronų nemėgėja, bet jūsų patiekaliukai atrodo skaniai, šaunuolės
uzbekiški mantai, tai iš vis aukštasis pilotažas MB susileistų tokius pamatęs
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 06 09, 23:48)
Labai skaniai atrodo .Įdomu pasidarė ..labai jau panašu į koldūnus,tik,kad virti garuose .O skaniau todėl,kad jie garuose virti ?
daivaP, ačiū, bet nulipdyt 30 mantų kur kas paprasčiau nei priraityt 100 koldūnų
Tai čia turbūt ir yra kaip koldūnai, tik kad dideli. O skaniau man dėl to, kad jie sausesni, neišmirkę vandeny, o į tešlą visos mėsos sultys susigėrusios. Man asmeniškai jie labiau patiko už koldūnus, bet vėlgi matyt čia skonio reikalas.
QUOTE(mammka @ 2009 06 10, 08:57)
Labai skaniai atrodo .Įdomu pasidarė ..labai jau panašu į koldūnus,tik,kad virti garuose .O skaniau todėl,kad jie garuose virti ?
Tai čia turbūt ir yra kaip koldūnai, tik kad dideli. O skaniau man dėl to, kad jie sausesni, neišmirkę vandeny, o į tešlą visos mėsos sultys susigėrusios. Man asmeniškai jie labiau patiko už koldūnus, bet vėlgi matyt čia skonio reikalas.
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 06 10, 09:51)
daivaP, ačiū, bet nulipdyt 30 mantų kur kas paprasčiau nei priraityt 100 koldūnų
mantai tai tikrai gėėėėėėris per šventes visada prašau mamos,kad pagamintų Kasachstane prie jų daro tokį padažą: sutarkuoja pomidorą (geriausiai tinka tokie ružavi,mėsingi ir ne rūgštūs),pripjausto ten daug krapų,išspaudžia česnako,geria papipirina ir druskos pagal skonį įdeda.
žinok,tikrai labai skanu su mantais išbandyk,jei kitą kartą darysi
P.S. ir dar labai skanu,kai į vidų dedamas ne faršas,o smulkiai pjaustyta mėsa su svogūnais
QUOTE(kachukas @ 2009 06 07, 11:39)
Kokia jautienos mesa dedi, kad greitai iskeptu ir nebutu kieta bei tampri? Man patinka si mesa, bet vis nepataikau geros nupirkti..
Jei žinau, kad gaminsiu troškinį - jautieną (arba veršieną) truputį pamušu. Nemoku paaiškinti, bet: atpjaunu mėsą kaip karbonadui, bet storesnę riekę, tą riekę barstau prieskoniais ir pamušu su plaktuku, o pamuštą jau susipjaustau gabaliukais kokiais man reikia. Mėsa būna minkštesnė.
QUOTE(Larissa @ 2009 06 10, 11:29)
sutarkuoja pomidorą
nelabai įsivaizduoju, kaip galima pomidorą sutarkuoti
QUOTE(-Maria- @ 2009 06 10, 12:58)
nelabai įsivaizduoju, kaip galima pomidorą sutarkuoti
i desine ranka paimi pomidora, i kaire- tarka ir tarkuoji...tarkuoji... trakuoji. Kol desineje rankoje telieka pomidoro zieve ir 'uodegyte'
vasara as visada padazams tarkuoju pomidorus per eiline, 'burokine' tarka...
Genialumas paprastume
QUOTE(brashke77 @ 2009 06 10, 12:49)
i desine ranka paimi pomidora, i kaire- tarka ir tarkuoji...tarkuoji... trakuoji. Kol desineje rankoje telieka pomidoro zieve ir 'uodegyte'
Genialumas paprastume
Genialumas paprastume
Aš pati nesugalvočiau Dabar žinosiu, kad galima ir pomidorus tarkuot.