Sveikos
Vakar dariau makaronų apkepą. Idėją pasiskolinau iš vienos forumietės (dabar nebeatsimenu), bet viską padariau savaip. Buvo tikrai labai skanu, MB suvalgė dvigubą porciją ir dar įsidėjo išsinešimui Taigi:
Reikia:
Pakelis makaronų
Apie 300 gr faršo
2 paprikos (skirtingų spalvų)
1 svogūnas
Prieskoniai (druska, pipirai, kubelis sultinio)
~300 ml pieno
2 kiaušiniai
100 gr sūrio
Bolognese padažo
Paruošimas:
Makaronus išviriame pasūdytame vandenyje. Tada ant keptuvės pakepiname faršą, pagardiname jį prieskoniais (geriausiai tiks kubelis sultinio). Paruošiame kepimo indą aptepame aliejumi, tada dedame pirmą sluoksnį makaronų. Ant to sluoksnio išdedame iškepusį faršą, ant jo uždedame pjaustytus svogūnus. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme faršą, pakepiname susmulkintas paprikas. Kai jos šiek tiek suminkštėja, įdedame Bolognese padažo, kad jos jame šiek tiek pasitroškintų. Po kokių 10 min troškinimo, išdedame papriką su visu padažu ant mėsos ir svogūno sluoksnio. Ant paprikos sluoksnio išdedame likusius makaronus. Tada atskirame inde suplakame du kiaušinius su pienu, įberiame prieskonių (aš naudojau prieskonius makaronams). Šiuo mišinuku užpilame visus makaronus, pašauname į orkaitę. Po 15 min ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome tarkuotu sūriu. Tada laukiame kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Traukiame iš orkaitės ir įdedame į lėkštes, galima papuošti žolelėmis.
Makaronai su kumpiu
Reikės:
* kumpio (naudojau vištienos)
* makaronų,
* pomidoro,
* baziliko,
* prieskonių,
* tarkuoto sūrio,
* grietinėlės arba grietinės.
Kumpį ir pomidorą supjaustome kubeliais, sudedam į keptuvę, pabarstome prieskoniais ir baziliku.Įpilame grietinėles arba šaukštą grietinės (jei naudojat grietinę tai pridėkit dar ir puse šaukšto miltų, kad padažas būtų tirštesnis), patroškiname kelias minutes.Išverdame makaronus ir į tą patį puodą sudedam pagamintą padažą ir sūrį. Gerai išmaišome ir ragaujame
Reikės:
* kumpio (naudojau vištienos)
* makaronų,
* pomidoro,
* baziliko,
* prieskonių,
* tarkuoto sūrio,
* grietinėlės arba grietinės.
Kumpį ir pomidorą supjaustome kubeliais, sudedam į keptuvę, pabarstome prieskoniais ir baziliku.Įpilame grietinėles arba šaukštą grietinės (jei naudojat grietinę tai pridėkit dar ir puse šaukšto miltų, kad padažas būtų tirštesnis), patroškiname kelias minutes.Išverdame makaronus ir į tą patį puodą sudedam pagamintą padažą ir sūrį. Gerai išmaišome ir ragaujame
QUOTE(Elena @ 2009 06 08, 11:06)
Čia baronkos.
man tos baronkos kažką primena
QUOTE(skorpea @ 2009 06 08, 15:29)
siandien pietums buvo kotletai bulviu kose ir baravyku padazas
jau tas baravykų padažas taip gerai atrodo..
o baravykai mažu jau švieži??
Dajli,
jamam ir tavo makaronus.
QUOTE(Olesta @ 2009 06 08, 05:52)
vištienos vėrinukai kepami orkaitėje, ar keptuvėje?
kaip tik nori
QUOTE(liutkate @ 2009 06 08, 06:53)
Atrodo skaniai, ir lengvai paruošiama Kokį vyną naudojot, sausą, pusiau ar saldų ? ir koks daržovių skonis kai troškinasi vyne ? Norėčiau pabandyt pasigamint, tik bijau sugadinti produktus su improvizacijom
sausas vynas ....skonis tikrai geras
QUOTE(Fiolita @ 2009 06 08, 09:23)
ir man sis klausimas iskilo. Taip skaniai atrodo, ir tiktu tokia diena kaip vakar kai negali kojos is namu iskelt.
Greit iskepa?
Greit iskepa?
iskepa per kokias 8min.,priklausomai nuo gabaliuku dydzio
QUOTE(KibirVibir @ 2009 06 08, 15:04)
nea,ant akmens plokstes
QUOTE(TUSINA @ 2009 06 08, 19:03)
Koruklu lyg ir buvau radus taviski Bloga? Jei nieko nemaisau-buciau labai dekinga uz nuoroda
Radau profilyje. Aciu uz kalna ideju
Visada prasom!!!
Ojei kiek skanumynų pridarėt .
Mintibute nokautavai
Kefyriniai čeburėkai
Šaukštelis sodos;
0,5l kefyro;
~800gr miltų;
druskos;
kiaulienos faršo;
svogūno
pipirų(ar šiaip mėgiamų prieskonių);
vandens;
aliejaus.
Iš miltų, druskos, kefyro ir sodos(sodą nugesinti su kefyru) užminkyti tešlą. Faršą prieskoniuojam,suberiam pjaustytą svogūna, įpilti truputį vandens(o dar geriau bulijono). Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, įdėti mėsos,užspausti galus ir kepti aliejuje.
Mintibute nokautavai
Kefyriniai čeburėkai
Šaukštelis sodos;
0,5l kefyro;
~800gr miltų;
druskos;
kiaulienos faršo;
svogūno
pipirų(ar šiaip mėgiamų prieskonių);
vandens;
aliejaus.
Iš miltų, druskos, kefyro ir sodos(sodą nugesinti su kefyru) užminkyti tešlą. Faršą prieskoniuojam,suberiam pjaustytą svogūna, įpilti truputį vandens(o dar geriau bulijono). Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, įdėti mėsos,užspausti galus ir kepti aliejuje.
seiles iki zemes nutyso
Sveikos, mergytės
pasirodau su savo kuklia vakar dienos vakariene
Vištiena su pievagrybiais grietinėlėje
Vištienos krūtinėlę susmulkinau, apkepinau ~15 min su prieskoniais, tuomet sudėjau pievagrybius, įpjausčiau pomidoriuko ir uždengus troškinau ~10 min. Į pabaigą įpyliau grietinėlės ir šiek tiek įbėriau šaldytų daržovių. Troškinau gal apie 5 min, gal šiek tiek daugiau. Pabarsčiau sūriuku ir vėl kelioms minutėms palikau. Valgiau su makaronais, o MB - su ryžiais.
pasirodau su savo kuklia vakar dienos vakariene
Vištiena su pievagrybiais grietinėlėje
Vištienos krūtinėlę susmulkinau, apkepinau ~15 min su prieskoniais, tuomet sudėjau pievagrybius, įpjausčiau pomidoriuko ir uždengus troškinau ~10 min. Į pabaigą įpyliau grietinėlės ir šiek tiek įbėriau šaldytų daržovių. Troškinau gal apie 5 min, gal šiek tiek daugiau. Pabarsčiau sūriuku ir vėl kelioms minutėms palikau. Valgiau su makaronais, o MB - su ryžiais.
QUOTE(tavo_katyte @ 2009 06 09, 11:57)
pasirodau su savo kuklia vakar dienos vakariene
Valgiau su makaronais, o MB - su ryžiais.
Valgiau su makaronais, o MB - su ryžiais.
Kukli, bet labai Norėčiau ir aš, bet reikia patikrinti, ar man dar grybų liko. Valgėt grynai kaip aš su MB, jis nemėgsta makaronų, ryžius labai, o man ir makaronai tinka.
QUOTE(tavo_katyte @ 2009 06 09, 11:57)
jau taip skaniai atrodo,šakės
QUOTE(-Maria- @ 2009 06 09, 12:01)
Kukli, bet labai Norėčiau ir aš, bet reikia patikrinti, ar man dar grybų liko. Valgėt grynai kaip aš su MB, jis nemėgsta makaronų, ryžius labai, o man ir makaronai tinka.
tai va, kad maniškiui tik bulvės arba ryžiai dėl laiko stokos viriau pastaruosius tingėjau skust bulves
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 08, 21:38)
man tos baronkos kažką primena
jau tas baravykų padažas taip gerai atrodo..
o baravykai mažu jau švieži??
jau tas baravykų padažas taip gerai atrodo..
o baravykai mažu jau švieži??
ne kameroje saldytu dar radau