Įdarytas baklažanas.
Baklažano viršų išilgai nupjoviau.Išėmiau vidų, sieneles apibarsčiau druska ir palikau 20 min.
Vidų supjausčiau kubeliais, sutarkavau morką,svogūno biški susmulkinau, apibarsčiau druska ir pipirais ir apkepiau.Kumpio gabaliukų pridėjau ir tarkuoto sūrio.Gerai išmaišiau.Petražolių dar ir krapų.Iš baklažano išpyliau skystį kuris susirinko, aptepiau vidu sviestu ir sudėjau įdarą.Kepiau orkaitėje apie 20 min.
Bulvės armonikėlė.
Bulvės nulupame, apibarstome druska, pipirais, smulkinto česnako pridedame,aliejaus pilame ir marinuojame biški.Tada supjaustome bulvės kaip armonika, ne iki galo, į tarpus dedame rūkytos šoninės.Kepame orkaitėje.Aš kepiau kepimo rankovėje kol bulvės ne suminkštėjo...priklauso nuo jų dydžio.Geriau rinktis pailgas bulvės....
Čia baronkos.Daug kas su faršu daro, aš pabandžiau su dešrelė.Jas reikia pamirkyti piene, užmauti ant dešrelės, apibarstyti tarkuotu sūriu ir užkepti...
QUOTE(Elena @ 2009 06 08, 11:06)
Aš neseniai dariau, bet man nesigavo Pačių baklažanų neapkepei, o iškart dėjai į orkaitę? Mano tokie kaip guminiai gavosi ir rūgštoki, gal negerus nusipirkau?
PURŪS KOTLETAI (pagal Sonatiną)
Reikės:
1 vidutinio dydžio svogūno
3 riekelių baltos duonos
2 valgomųjų šaukštų pipirnės arba/ir petraložolių
500 g faršo
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
žiupsnelio druskos
2 didelių kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų)
2-3 valgomųjų šaukštų šalto vandens
aliejaus kepimui
Eiga:
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny ir nusausinti. Duoną, svogūną ir žalumynus susmulkinti blenderiu. Dedame vientisą masę į faršą ir lengvai sumaišome. Masę pasūdome, papipiriname, sudedame kiaušinio trynius. Jei reikia, įmaišome šalto vandens.
Atskirai išplakame baltymus ir atsargiai medinu šaukštu įmaišome į faršą.
Masę į keptuvę dedame šaukštu arba formuojame kotletukus drėgnomis rankomis.
Valgėm su ryžiais ir salotomis
Reikės:
1 vidutinio dydžio svogūno
3 riekelių baltos duonos
2 valgomųjų šaukštų pipirnės arba/ir petraložolių
500 g faršo
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
žiupsnelio druskos
2 didelių kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų)
2-3 valgomųjų šaukštų šalto vandens
aliejaus kepimui
Eiga:
Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti. Duoną pamirkyti vandeny ir nusausinti. Duoną, svogūną ir žalumynus susmulkinti blenderiu. Dedame vientisą masę į faršą ir lengvai sumaišome. Masę pasūdome, papipiriname, sudedame kiaušinio trynius. Jei reikia, įmaišome šalto vandens.
Atskirai išplakame baltymus ir atsargiai medinu šaukštu įmaišome į faršą.
Masę į keptuvę dedame šaukštu arba formuojame kotletukus drėgnomis rankomis.
Valgėm su ryžiais ir salotomis
Na as tundra, tai gal ir neisizeis niekas. O kaip tas baklazanas valgomas, jis sakysim va taipkaip Elena paruose, yra pjaunamas ir su ta violetine skuryte valgomas Na as nesu valgius baklazano, o labai noriu paragauti, tia merginos nesijuokit
QUOTE(Vikucce @ 2009 06 07, 21:24)
gautųsi, tik ne taip graziai kaip iš mielinės o ją padaryti tikrai labai lengva, pabandyk kaip tik šiandien dariau mielinė tešlą, puikiai pavyko
o i krokodilo vidu reikia deti apkepta farsa ar zalia, o gal dar kitoki idara darete?
Sekmadieniniai pietūs
Višta įtrinama majonezu, vištienos prieskoniais, česnaku. Kepama 180 laipsnių temperatūroje gerą pusvalandį. Bulvių košė- druska, pienas, sviestas, bulvės. Salotos- pomidorai, agurkai, grietinė.
Labai skanu ir sotu. Pirko, pjaustė, kepė, marinavo bei indus plovė mano MB
Skanaus
Višta įtrinama majonezu, vištienos prieskoniais, česnaku. Kepama 180 laipsnių temperatūroje gerą pusvalandį. Bulvių košė- druska, pienas, sviestas, bulvės. Salotos- pomidorai, agurkai, grietinė.
Labai skanu ir sotu. Pirko, pjaustė, kepė, marinavo bei indus plovė mano MB
Skanaus
QUOTE(Elena @ 2009 06 08, 11:06)
Bulvės armonikėlė.
Bulvės nulupame, apibarstome druska, pipirais, smulkinto česnako pridedame,aliejaus pilame ir marinuojame biški.Tada supjaustome bulvės kaip armonika, ne iki galo, į tarpus dedame rūkytos šoninės.Kepame orkaitėje.Aš kepiau kepimo rankovėje kol bulvės ne suminkštėjo...priklauso nuo jų dydžio.Geriau rinktis pailgas bulvės....
Bulvės nulupame, apibarstome druska, pipirais, smulkinto česnako pridedame,aliejaus pilame ir marinuojame biški.Tada supjaustome bulvės kaip armonika, ne iki galo, į tarpus dedame rūkytos šoninės.Kepame orkaitėje.Aš kepiau kepimo rankovėje kol bulvės ne suminkštėjo...priklauso nuo jų dydžio.Geriau rinktis pailgas bulvės....
aciu uz bulvikes Issaugota Super ideja
Koruklu lyg ir buvau radus taviski Bloga? Jei nieko nemaisau-buciau labai dekinga uz nuoroda
Radau profilyje. Aciu uz kalna ideju