Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(grange @ 2009 07 19, 21:39)
valandą???? nu tiek tikrai nedariau, mes per valandą ir padariau valgyt ir pavalgėm.... gal labai dideliais gabalais supjaustai, bet tai vistiek tiek ilgai...
aš va ir dabar einu kept, pažiūrėsiu per kiek laiko, nes kai darau tadic, maniškio patiekalui, mėsą reik ruošt iš kart šviežią, tai susipjausčiau gabaliukais mažais kepsiu lygiai taip pat kaip befstrogenui tik nepilsiu padažo. pasakysiu kiek laiko truko.

Matyt belgiška ir lietuviška jautiena skiriasi wink.gif O gabaliukais tikrai nedideliais, juostelėm tokiom, kaip ir tavo foto.
Atsakyti
QUOTE(TUSINA @ 2009 07 19, 21:01)
darau jautiena wok-e. Matyt, gabalai skirtingi buna-viena karta super, o kita, kaip kempyne  doh.gif

Tai dar geriau turėtų iškepti kai woke, keista...

QUOTE(G.Jurgita @ 2009 07 19, 21:06)
Matyt belgiška ir lietuviška jautiena skiriasi wink.gif O gabaliukais tikrai nedideliais, juostelėm tokiom, kaip ir tavo foto.

biggrin.gif nu gal..

va, dariau viską specialiai su laikrodžiu, pačiai įdomu buvo:
20.41 - kaičiu keptuvę
20.42 - dedu mėsą, pjaustytą gabaliukais be jokių riebalų
20.51 ) paragavau mėsą, jau beveik minkšta,o vandens iš mėsos dar yra, vis leidž-iu garuot
20.54 - vandens neliko, pilu aliejų
20.59 - dedu pjaustytas daržoves, realiai galėjau keliom min ir anksčiau, nes jau mėsa buvo minkšta
21.07 - jungiu lauk.
21.10 sėdam prie stalo biggrin.gif

rezultatas va:

user posted image

taigi realiai nuo įdėjimo į keptuvę, iki valgymo - 29 minutės smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 19 liepos 2009 - 22:55
Vištiena 4u.gif
Salotos: tarkuotos morkos,išspaustas česnakas,majonezas Hellmans biggrin.gif
Vištiena (mažoji filė) marinuojame su prieskoniais.Aš dariau gana aštrią, todėl prieskonių negailėjau...Paruošiame lėkštutėje bulvių krakmolą o kitoje kiaušinio plakinį.Mirkome gabaliukus vištienos į kiaušinį,po to į krakmolą ir dedame į gerai įkaitintą aliejų. Aliejaus daug,kad vištiena virtų...

user posted image

Kūgelis.
Dariau iš šviežių bulvių,labai skanus gavosi.Bulvės sutarkavau,nukošiau.Apkepinau daug svogūno,rūkytos mėsytes,įpyliau pieno ir užviriau.Viską supyliau į bulvių tarkius,įdėjau druskos,pipirų, krapų/petražolių, gerai išmaišiau,supyliau į kepimo formą.Kepiau maždaug 1 val 15 min...
Padažui apkeptos voveruškos su svogūnais+grietinė.

user posted image

Pomidorai įdaryti tunais.
Virtas kiaušinis,virtos bulvės,raudonas svogūnas,obuolys, raugintas agurkas.Viską smulkiname,dedame indėlį tuno savo sultyse,smulkintų krapų,majonezo ir išmaišome.Sudedame į pomidorus 4u.gif


user posted image
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 07 19, 17:19)
Man jautiena per 10-30 min irgi niekad neišsitroškina, guminė dar būna. Aš befstrogeną kai gaminu, tai po to, kai nugaruoja sultys ir įpylus aliejaus mėsa apskrunda, dar ją užpilu verdančiu vandeniu ir troškinu gerą valandą tai tikrai. Į pabaigą atidengus galima troškint, kad vanduo išgaruotų ir tik kai mėsa būna minkšta, dedu likusius priedus.


nezinau gal tikrai ta jautiena skirtinga, arba grange naudoja versiena g.gif bet as daznai darau jautienos troskinius ir galiu pasakyti, kad mesyte supjaustyta juostelem mazom troskinu apie valanda tai tikrai rolleyes.gif ar irgi apkepu, laukiu kol nugaruos vanduo, bet mesyte tada buna neikandama dar, taip kad pilu vandens ir dar troskinu ilgai ax.gif o jei didesni gabaliukai tipo guliasas tai ir 2 val tenka pavirti, nes nemegstu gumines, o ir vaikas nesukramtytu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 07 20, 08:34)
nezinau gal tikrai ta jautiena skirtinga, arba grange naudoja versiena  g.gif bet as daznai darau jautienos troskinius ir galiu pasakyti, kad mesyte supjaustyta juostelem mazom troskinu apie valanda tai tikrai  rolleyes.gif ar irgi apkepu, laukiu kol nugaruos vanduo, bet mesyte tada buna neikandama dar, taip kad pilu vandens ir dar troskinu ilgai  ax.gif o jei didesni gabaliukai tipo guliasas tai ir 2 val tenka pavirti, nes nemegstu gumines, o ir vaikas nesukramtytu  biggrin.gif

ne veršieną, jautieną ( beef).gal tada kitokia, nežinau.
bet seniau kai darydavau,kai pirma pili aliejų,paskiau mėsą,ir dar vandens pildavau (beje,reikia tik karšto,ne šalto,nes tas ir duoda kietumą) tai troškindavau ilgiau ,bet dabar tuo būdu,pusvalandis.
Atsakyti
o as pagalvojau, gal ne mesa, o keptuve kalta, kad nesigauna befstrogenas. man viskas greitai issitroskina (kaip kad rase, per pusvalandi), o kepu keptuvej storu dugnu ant letos ugnies. Jeigu keptuve plona teflonine, tai g.gif gal taip gaunas gumine.
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 07 20, 08:48)
o as pagalvojau, gal ne mesa, o keptuve kalta, kad nesigauna befstrogenas. man viskas greitai issitroskina (kaip kad rase, per pusvalandi), o kepu keptuvej storu dugnu ant letos ugnies. Jeigu keptuve plona teflonine, tai  g.gif  gal taip gaunas gumine.
žinoma,keptuvė ir duoda sa vo.
mano nėra labai jau stora,normali.kitą turiu storesnę,bet ten dar nebandžius.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 19, 16:57)
As Maximoj daugiau gyvenime nepirksiu mesos... nusipirkom marinuotos sonines... tai atsiprasant prasmirdo visi namai, kai pradejom kepti. Kuiliu atsidave. Nesijuokit, toks kvapas buna, kai ten iskastruotas ar rujos metu, ar koks kuilys buna, ir tada prasmirsta mesa tokiu kvapu. Taip paciai ir sernai. Perkam tik vietiniam mesos skyriuj, kur visad viskas sviezia buna.

Rugiagele26 reikejo paimti ta mesa ir nunesti atgal i maxima,jie turetu grazinti pinigelius . Lygiai taip pat ir mums buvo tik kepiau sprandine marinuota doh.gif doh.gif visi namai taip pat prasmirdo,nuveziau atgal ir prieme, nesvarbu kad buvo beveik iskepusi. 4u.gif neturi teises jie tokia mesa pardavineti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 07 20, 09:15)


Kūgelis.
Dariau iš šviežių bulvių,labai skanus gavosi.Bulvės sutarkavau,nukošiau.Apkepinau daug svogūno,rūkytos mėsytes,įpyliau pieno ir užviriau.Viską supyliau į bulvių tarkius,įdėjau druskos,pipirų, krapų/petražolių, gerai išmaišiau,supyliau į kepimo formą.Kepiau maždaug 1 val 15 min...
Padažui apkeptos voveruškos su svogūnais+grietinė.

user posted image

essen.gif essen.gif mmm koks kugelis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 07 20, 09:59)
Rugiagele26 reikejo paimti ta mesa ir nunesti atgal i maxima,jie turetu grazinti pinigelius . Lygiai taip pat ir mums buvo tik kepiau sprandine marinuota  doh.gif  doh.gif  visi namai taip pat prasmirdo,nuveziau atgal ir prieme, nesvarbu kad buvo beveik iskepusi. 4u.gif  neturi teises jie tokia mesa pardavineti. smile.gif


Is tikro negalima tokios mesos pardavineti, bet argi Maximai yra kas draudziamo biggrin.gif tiek to, sunys suede ta sonine, kita kart zinosiu, kad negalima ten pirkti. O va IKI buvo be galo skani sonine wub.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2009 07 20, 11:23)
essen.gif  essen.gif mmm koks kugelis blush2.gif



aha jau toks niam niam thumbup.gif labai noreciau pasidaryti,tik neesu dar niekad kugelio darius doh.gif blush2.gif bijau kad nesigaus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(julya @ 2009 07 20, 10:32)
aha jau toks niam niam  thumbup.gif  labai noreciau pasidaryti,tik neesu dar niekad kugelio darius  doh.gif  blush2.gif  bijau kad nesigaus  rolleyes.gif


kaip gali kugelis nesigauti? biggrin.gif cia juk ne biskvitas doh.gif
Atsakyti