sveikos, seniai ką bedėjau, tai ateinu su vienu patiekalu, kuris mano skoniui buvo super.
originalusw receptas čia:
http://www.skanausvi...efstrogenas-32/ačiū mammkai nurodžiusiai man.
o dariau taip:
Befstrogenas 700 gramų jautienos (nežinau kokia dalis buvo,nes visada perku jau pjaustytais mažais gabaliukais)
4 morkos
1.5 svogūno vid. dydžio
2 v.š. miltų spec padažui
pipirų
druskos
džiovintų petražolių
aliejaus
vandens
tuos mažus mėsos gabaliukus išmušau šiek tiek plaktuku, ir supjausčiau juostelėm, nematavau kokio jos storumo, pagal gabaliukus gavos.tada
kaip ir sako recepte, įkaitinau keptuvę ir tada sudėjau mėsą.
(niekada taip nesu darius, ir manau čia buvo mano klaida, nes mėsa gavos super minkšta, nesu dar padarius tokios, nes visada pildavau aliejų pirma ir tik tada mėsą)pakepinau ant didelės ugnies, tol ko lišsiskyrė sultys iš mėsos.tada šiek tiek sumažinau, ir vėl kepinau kol dingo sultys, tada subėriau džiovintų petražolių, druskos, pipirų nemažai, vienu metu sudėjau morkas ir svogūnus, pjaustytus smulkiai, ir dar pakepinau apie 10 min.and vidutinės ugnies. mėsa jau tada buvo be galo minkšta. tada užsivirinau vandenį, kol vanduo virė, išspaudžiau pomidorų padažo, nu kokie 4-5 valgomi šaukštai greičiausiai gavos.ir dar pakepinau. kai vanduo jau užvirė, bėriau ant mėsos miltų spec. naudojamų padažui (jie smulkiau malti) 2 v.š. išmaišiau gerai ir pyliau vandens,kad gerai apsemtų mėsą, dar pakepinau, kad miltai pasidalintų gerai, jei per tiršta, dar galima pridėti vandens.
ir tada su[yliau viską į indą ir dar palikau apie 10 min orkaitėj. bet nemanau, kad tas būtina, man reikėjo išlaikyt karštą tai tik dėl to.
valgėm mes su ryžiais, bet įsivaizduoju,kad su bulvių koše būtų be galo skanu.
bet su ryžiais mums patiko,nes jau paskutiniu metu bulvių buvo per daug
tai va,paprasta, bet iš ties labai skanu. ne paskutinis kartas tikrai kaip taip darau.