trinta, daržovių sriuba
1,5l vandens
1 kubelis sultinio
1 morka
2 skiltelės česnako
2 bulvės
1 mažytė galvytė svogūno
Saujelė šparaginių pupelių (dėjau šaldytas)
Šviežių kopūstų sauja (irgi dėjau šaldytus, aš juos susipjaustau ar susitarkuoju ir į kamerą dedu, bet čia galima dėti šviežų kopūstą)
krapų, petražolių, svogūnų laiškų, lauro lapų, pipirų, druskytės.
Paruošimas: Užviriau vandenį ir viską dėjau vienu metu, bulves griežinėliais, morkas taip pat, svogųnų laiškai buvo šaldyti pas mane, galima dėti šviežius, česnaką nesmulkinau, dėjau skiltelėmis, svogūno galvytę igi nesmulkinau. išvirus sutryniau smulkintuvu (blenderiu)Pagardinau grietine. Skanaus (o buvo nerealiai skani)
Vistiena su pesto padazu ir risotto ryziais
Reikia:
poros saukstu alyvu aliejaus, poros vistu krutineliu, 3-4 pomidoru(priklausomai nuo dydzio), keleto pievagrybiu, 4 saukstu pesto padazo, 3 saukstu grietines, svieziu smulkintu baziliku ir krapu, risotto ryziu.
Pesto padaza galima pasigaminti, nera labai sudetinga, receptas cia arba manau galima rasti nusipirkti parduotuveje.
Issivirti ryzius.
Vistos krutineles susipjaustyti gabaliukais, susismulkinti pievagrybius ir susipjaustyti pomidorus. Isikaitinti keptuve ir apkepinti vistiena, tada deti pomidorus ir pievagrybius, pakepti ant letos ugnies. Pesto padaza sumaisyti su grietine ir uzpilti ant vistienos su darzovemis, viska ismaisyti , tada susipilti ryzius, gerai viska ismaisyti ir pakepti vis maisant apie 5-7 min. tada isjungti vyrykle, uzdengti keptuve ir palikti kokiai 10 minuciu, kad viskas persigertu padaziuku. Ir skanaus!
Mums su MB labai patiko
Reikia:
poros saukstu alyvu aliejaus, poros vistu krutineliu, 3-4 pomidoru(priklausomai nuo dydzio), keleto pievagrybiu, 4 saukstu pesto padazo, 3 saukstu grietines, svieziu smulkintu baziliku ir krapu, risotto ryziu.
Pesto padaza galima pasigaminti, nera labai sudetinga, receptas cia arba manau galima rasti nusipirkti parduotuveje.
Issivirti ryzius.
Vistos krutineles susipjaustyti gabaliukais, susismulkinti pievagrybius ir susipjaustyti pomidorus. Isikaitinti keptuve ir apkepinti vistiena, tada deti pomidorus ir pievagrybius, pakepti ant letos ugnies. Pesto padaza sumaisyti su grietine ir uzpilti ant vistienos su darzovemis, viska ismaisyti , tada susipilti ryzius, gerai viska ismaisyti ir pakepti vis maisant apie 5-7 min. tada isjungti vyrykle, uzdengti keptuve ir palikti kokiai 10 minuciu, kad viskas persigertu padaziuku. Ir skanaus!
Mums su MB labai patiko
QUOTE(tasha @ 2009 07 07, 23:21)
Vistiena su pesto padazu ir risotto ryziais
oi Tasha, labai skaniai atrodo (ar čia ne tas patiekalas kur TB gamino?)
Mergaitės, labai reikia pagalbos
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi?
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi?
QUOTE(***Žiogelis*** @ 2009 07 07, 17:22)
Pas mus siandien pietums buvo plovas su farsu.Farsa susiprieskoniavau kaip kotletams(kiekviena juk daro savaip)apkepiau,pridejau tarkuotu morku,veliau svogunu.Kai viskas iskepe ipyliau nemazai kecupo ir dar patroskinau.Isvirtus ryzius sudejau i keptuve ant mesos ir viska sumaisiau.Dar siek tiek patroskinau ir skanaus Salia agurkai ir pomidorai.Greita ir paprasta
plovas gera ideja su farshu
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 08, 12:51)
Mergaitės, labai reikia pagalbos
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi?
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi?
Paieškokit Koneservavimo forume
QUOTE(mikaela @ 2009 07 08, 13:18)
Paieškokit Koneservavimo forume
Žiūrėjau ten, bat kažkada čia buvo geresnis, su nuotraukom Elenos, jei neklystu nors gerai nebepamenu jau
Merginos,ieskau ir niekaip nerandu vieno recepto :
pamenu tik tiek,kad is kukuruzu miltu/kruopu bei surio buvo pagaminti tokie ale kepsniukai
Gal kuri zino apie ka kalbu? Buciau dekinga uz pagalba
pamenu tik tiek,kad is kukuruzu miltu/kruopu bei surio buvo pagaminti tokie ale kepsniukai
Gal kuri zino apie ka kalbu? Buciau dekinga uz pagalba
QUOTE(Mintibutė @ 2009 07 08, 17:26)
ytartiu kad apie sita
polenta
200 g kukurūzų grūdų,
80 g daržovių sultinio,
100 ml baltojo vyno,
50 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
50 g parmezano,
8 plonų riekelių kumpio,
kelių lapelių šviežių šalavijų,
druskos, pipirų.
Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų grūdus. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa.
Stačiakampį indą ištepti aliejumi, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Vėliau supjaustyti kubeliais arba norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti Polentos" gabaliukus - apskrudinti iš abiejų pusių, išimti ir apibarstyti tarkuotu parmezanu.
Į keptuvę sudėti kumpio riekeles, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies.
Patiekti kartu su kumpiu ar bet kokiu Jūsų mėgstamu padažu.
QUOTE(Mintibutė @ 2009 07 08, 18:26)
Merginos,ieskau ir niekaip nerandu vieno recepto :
pamenu tik tiek,kad is kukuruzu miltu/kruopu bei surio buvo pagaminti tokie ale kepsniukai
Gal kuri zino apie ka kalbu? Buciau dekinga uz pagalba
pamenu tik tiek,kad is kukuruzu miltu/kruopu bei surio buvo pagaminti tokie ale kepsniukai
Gal kuri zino apie ka kalbu? Buciau dekinga uz pagalba
POLENTA
QUOTE(Vikucce @ 2009 07 08, 12:51)
Mergaitės, labai reikia pagalbos
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi?
Ieškau vištienos konservavimo stiklainiuose recepto, seniai kažkada buvo, dabar niekur nerandu, gal kuri turit išsisaugojusi?
čia sroves patiekalas:
QUOTE
Ir dar, kai turi laiko pasidarai vista nelauktiems sveciams Susikapoji gabaliukais, sudedi prieskonius-cesnaka,pipirus,druska,lapelius, du saukstus aliejaus ir puse stiklines vist. sultinio sudedi viska i sloikus ir palauki pora val., po to i orkaite ir kepi val. laiko.Isemus greit uzdengi dangteliais palauki, kol sustings ir gali vaisinti svecius, jei labai isalke.
foto irgi turiu, bet gal nereiks?
QUOTE(indria @ 2009 07 08, 17:29)
aciu uz pagalba
QUOTE(brashke77 @ 2009 07 08, 17:32)
aciu uz paalba
Radau,sitas :
Nezinau, kaip vadinasi tas patiekalas ,bet jis is sm nukopintas.(idejo laana)
Kukuruzu kruopu 225gr.
Surio fermentinio apie 150 gr.
Sviesto 100gr.
Ilitra vandens uzvirusi supilti kruopas ir maisant visa laika nuo uzvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstes stipriai, taip ir turi buti, po to sudeti sviesta ir suberti tarkuota per burokine tarka suri ir dar siek tiek maisant pavirti, ideti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardele diametru 15 ant 20, nu kazkas panasaus.Valanda palaikyti.Po to truputi pajudinus peiliu sonus sita gauta mase graziai issivercia, supjaustyti juostelemis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visu pusiu.Galima valgyti su bet kokiu padazu, grybu, spirguciais, bet man skaniausiai su grietine ir abrikosu dzemu