Srove tavo cepelinam-zemaiciams tesla neturi but lipni?padariau koses daugiau daugiau nei puse kilo,jau idejau beveik 400 krakmolo,vis tiek limpa,bijau ,kad neisirtu man viskas beverdant
QUOTE(Šiandien @ 2009 07 03, 14:17)
Šiandien kepėm Čeburėkus pagal Giedriaus receptą.
Viskas išėjo laabai skaniai ir traškiai. (Tik dariau mažesnius. )
Ir spėjau 4 sugadint, nes kai ploviau stalą privariau į keptuvę indų ploviklio.
Viskas išėjo laabai skaniai ir traškiai. (Tik dariau mažesnius. )
Ir spėjau 4 sugadint, nes kai ploviau stalą privariau į keptuvę indų ploviklio.
na nuotrauka tai labai vasariška ir manau čeburekai mmmmmmmm.........
laba, ui, skanestu, kaip visada, o as baklazanus sumeistravau, nu be galo skaniai gavosi, vasariska ir lengva
baklazanai apkepti keptuvej su aliejum ir druska, iskepus patepiau majonezo ir uzbarsciau surio su cesnaku.
skanaus
baklazanai apkepti keptuvej su aliejum ir druska, iskepus patepiau majonezo ir uzbarsciau surio su cesnaku.
skanaus
QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 07 03, 15:20)
kiaulienos, bet tinka betkoks
daugau tik prieskoniu i farsa reiktu pridet, nes as tik druskos dejau
daugau tik prieskoniu i farsa reiktu pridet, nes as tik druskos dejau
kiek vnt.mazdaug gavos?jejau majau,kaip uzsimaniau....
QUOTE(Evelincik @ 2009 07 03, 15:21)
Srove tavo cepelinam-zemaiciams tesla neturi but lipni?padariau koses daugiau daugiau nei puse kilo,jau idejau beveik 400 krakmolo,vis tiek limpa,bijau ,kad neisirtu man viskas beverdant
Gal bulves labai skystos?As bulves verdu nuluptas ir minkau kose, turi gerai buti atsalusi, neturetu lipti, reiktu nusiplauti lipnias rankas, pasivolioti krakmole ir dabaigti daryti, galima ir aliejuje, bet geriau krakmole Parasyk, kas gavos
QUOTE(Srove @ 2009 07 03, 23:37)
Gal bulves labai skystos?As bulves verdu nuluptas ir minkau kose, turi gerai buti atsalusi, neturetu lipti, reiktu nusiplauti lipnias rankas, pasivolioti krakmole ir dabaigti daryti, galima ir aliejuje, bet geriau krakmole Parasyk, kas gavos
Ai,nesamone gavos Lipo del to ,kad buvo dar ne visai atsalus,skubejau paruost Nesulaukus atsakymo pabijojau virt,tai nusprendziau pirmus iskept.Kepiau gan ilgai,bet vis tiek buvo kaip neiskepe,gal del to kad per storus padariau Zodziu pirmi iskeliavo i siukledeze Tada su MB nusprendem issivirt juos....Na viena MB suvalge,pasake panasu i parduotuvinius virtu bulviu cepelinus....ir paklause ar turim dar ka pietum paruost Zodziu siandieniniai mano pietus visiskas fiasko Taviskiai man is nuotraukos tokie skanus atrode ir taip lengvai pagaminami,visai ne panasus i cepelinus is virtu bulviu
QUOTE(Evelincik @ 2009 07 04, 00:30)
Ai,nesamone gavos
Kita kart neskubek, atsisaldik gerai, tik paskui montuok
QUOTE(petrovna @ 2009 07 03, 21:12)
kiek vnt.mazdaug gavos?jejau majau,kaip uzsimaniau....
ziurint kiek bandeliu tu spec , nupirksi
juk is puse kg farso normaliai ir gausis kotletuku
Virta-kepta kulnine su bulvykem laukia vyro siltai orkaitej
Kulnine para marinavosi su druskyte,pipiriukais,cesnakiuku.Tada i puoda su svoguno galvute,lauro lapais ir sultinio kubeliu,ir galima eit ramiai koki filma paziuret ar net pamiegot Belieka bulves,morkas ir kulnine dar i kepimo rankove ir i orkaite,kol iskeps bulves,i pabaiga pradaryt rankove,kad biskuti apskrustu Gal ir uzima daug laiko,bet prie puodu stovet nereikia,kulnine gavos minkstute.Paprasti ukiski pietus
Kulnine para marinavosi su druskyte,pipiriukais,cesnakiuku.Tada i puoda su svoguno galvute,lauro lapais ir sultinio kubeliu,ir galima eit ramiai koki filma paziuret ar net pamiegot Belieka bulves,morkas ir kulnine dar i kepimo rankove ir i orkaite,kol iskeps bulves,i pabaiga pradaryt rankove,kad biskuti apskrustu Gal ir uzima daug laiko,bet prie puodu stovet nereikia,kulnine gavos minkstute.Paprasti ukiski pietus
Pica "Su viskuo"
(Iškart atsiprašau su nuotrauka, kad negražiai iškirpta ir pan. taip gavosi, o perfotografuoti dėja, nėra galimybių - Visa skarda jau suvalgyta. )
Tešlai:
į vieną stiklinę šilto vandens įpilame pusę arbatinio šaukštelio druskos, 2 a.š. cukraus, ir vieną a.š. sausų mielių. Viską išmaišome, ir kai viskas išsimaišys pilame į indą, 2 stiklinės miltų ir maišome tešlą. kai išmaišys, įdedame į švarų dubenį, apdengiame maistine plėvele, ir laikome šiltai 1 - 2 h....
Tik, tak.
Išsiimame tešlą, matome jog ji žymiai padidėjo. Dar šiek tiek paminkome, jeigu limpa prie rankų imame miltų.
Paberiam ant stalo miltų, ir pradedam kočioti. (Tešlos tikrai pasidarys daug, todėl aš dalinau į dvi dalis, nes tik pusė tešlos iškočiotos tilpo į mano skardą.) Kai iškočiosime, skardą vos vos patepame aliejumi (su pirštais paskirstom. ) Dedam padą, ir pradedam dėti ant jo, viską kas mums skanu.
Iš pradžių aš patepiau kečiupu viską, uždėjau kumpio, pomidorų, Svogūnų, patarkavau kelias dešreles, uždėjau daaaug pipirų (whuh, aštru gavosi. )Na, tiesiog dedat tai kas skanu ar ką turit šaldytuve.
Ir kepat orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min.
(iš pradžių kepiau apačioj, vėliau viršų įjungiau.) Kol apskrus. Gauname štai tokį nelabai gražų tačiau labai skanų rezultatą:
Bon Appetit! :
P.S. Padas gavosi labai skanus, apskrudęs, kraščiukai biškį tik pasvilo.
P.P.S Pamiršau paminėti, kad dar liko tokio pat dydžio tešlos "guzas" kadangi kaip minėjau, viskas netilpo. Taigi eisiu gal dar vakare gaminti.
Gaunasi dvi didelės picos.
(Iškart atsiprašau su nuotrauka, kad negražiai iškirpta ir pan. taip gavosi, o perfotografuoti dėja, nėra galimybių - Visa skarda jau suvalgyta. )
Tešlai:
į vieną stiklinę šilto vandens įpilame pusę arbatinio šaukštelio druskos, 2 a.š. cukraus, ir vieną a.š. sausų mielių. Viską išmaišome, ir kai viskas išsimaišys pilame į indą, 2 stiklinės miltų ir maišome tešlą. kai išmaišys, įdedame į švarų dubenį, apdengiame maistine plėvele, ir laikome šiltai 1 - 2 h....
Tik, tak.
Išsiimame tešlą, matome jog ji žymiai padidėjo. Dar šiek tiek paminkome, jeigu limpa prie rankų imame miltų.
Paberiam ant stalo miltų, ir pradedam kočioti. (Tešlos tikrai pasidarys daug, todėl aš dalinau į dvi dalis, nes tik pusė tešlos iškočiotos tilpo į mano skardą.) Kai iškočiosime, skardą vos vos patepame aliejumi (su pirštais paskirstom. ) Dedam padą, ir pradedam dėti ant jo, viską kas mums skanu.
Iš pradžių aš patepiau kečiupu viską, uždėjau kumpio, pomidorų, Svogūnų, patarkavau kelias dešreles, uždėjau daaaug pipirų (whuh, aštru gavosi. )Na, tiesiog dedat tai kas skanu ar ką turit šaldytuve.
Ir kepat orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min.
(iš pradžių kepiau apačioj, vėliau viršų įjungiau.) Kol apskrus. Gauname štai tokį nelabai gražų tačiau labai skanų rezultatą:
Bon Appetit! :
P.S. Padas gavosi labai skanus, apskrudęs, kraščiukai biškį tik pasvilo.
P.P.S Pamiršau paminėti, kad dar liko tokio pat dydžio tešlos "guzas" kadangi kaip minėjau, viskas netilpo. Taigi eisiu gal dar vakare gaminti.
Gaunasi dvi didelės picos.
ir kulniukas, ir pica
mielai pasivaišinčiau
mielai pasivaišinčiau
QUOTE(JulieTa @ 2009 07 03, 21:07)
baklazanus sumeistravau,
kaži juos tik karštus valgyt eina? o šaltus, kaip užkandžius svečiam pastovėjus tiktų duot??