Dar keleta vegetarisku patiekalu!!! Kazkaip kai karsta mesos nesinori!
Brokoliu ir baklazanu troskinys
Baklazanus nulupti ir pasudyti, tada apkepti ant aliejaus. Stengtis nedeti daug aliejaus, nes viska sugers. Tada puode su siek tiek aliejaus apkepti svoguna, paprika, tada ipilti darzoviu sultinio ir sudeti brokolius. Patroskinti 5 min. Tada sudeti apkeptus ir ant popierines serveteles nusausintus baklazanus ( ar i bakalzana igrudu sutraiskyta cesnaka), idedu druskos ir pipiru, pomidoru piure ir patroskinu pora minuciu! pateikti su traskia duona arba jogurtu. Skanaus!!!
Picos
Padui:
1 pak sausu mieliu
2,5 stikl miltu
1 a.s. cukraus ir druskos
1 st vandens
2 v.s. aliejaus
1 v.s. jogurto
Mieles istirpinti drugname vandenyje su cukrum ir druska. Palaukti kol aktyvuosis. Tada sudeti miltus, alieju ir jogurta. Minkyti apie 10 min. Jei reikia dar ideti daugiau miltu. Pakildinti tesla apie valanda, tada suformuoti norimos formos picos pada ir subadyti sakute. Deti idara, tada vel pakilditi apie 15 min ir kepti apie 25 min 200C orkaiteje.
Grybu idaras:
Ant pado paarstyti suri, tada dedami mariuoti grybai ( man skaniau marinuoti, nes tada pica nepavandeniuoja), saldyti arba marinuoti kukuruzai, paprika, apvirta morka ( dar apslakstau balzamiko actu), pomidora ir vel siek tiek surio. Druskos pipiru ir ciobrelio. Kepam! Iskepus apslakstau citrinos sultim.
Karamelizuotu svogunu pica ( musu seimos megiamiausia!!!)
4 didelius svogunus supjaustyti griezineliais, apiberti druska ir keptuveje ant zemos ugnies kepinti aliejuje vis pamaisant apie 20 min kol lengvai paruduoja, bet nesukepa. Tada ant picos pado apiberti suri, sudeti kepintus svogunus, smulkinta paprika ir siek tiek pipiru arba zalmynu. Kepti apie 20 min. Skanaus!!!
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2009 06 27, 01:54)
karis paskui kazkur 'dingo'- buvo tik labai skanu.
puode as irgi visada darau. tik si karta nuleme tai, kad pacios paprikos skonis buvo fantastiskas- skirtingai, nei troskintos. Mano drauge tai paprikas orkaiteje vienas iskepa be jokiu mesu ir net prieskoniu. Labai skanu prie vyno- jos tokios saldzios gaunas
O papikos keptos ant griliaus ir truputi net apdegintos - kazkas nepakartojamo!!! Tada as jas nulupu ir megstu apipilti tokiu marinatu - citrinos sultys, aliejus, smulkintas cesnakas, druska, pipirai. Labai gera skoni prideda tas deginimas!