1 lietinis blynas
Kremui:
100 g varškės
50 g grietinėlės
1 šaukštas citrinų sulčių
75 g lašišos
druskos
1 skiltelė česnako
Blyneliai su varškės sūrio kremu ir lašiša
(1 porcija)
Papuošimui: gabalėlis lašišos filė
1 alyva
petražolių šakelė
Kremui sumalame sūrį.
Į jį supilame grietinėlę, citrinų sultis, paskaniname druska bei susmulkintu česnaku ir išsukame iki vientisos masės. Įmaišome susmulkintą lašišą.
Į lėkštę dedame sulankstytą lietinį blyną.
Į jį pridedame varškės sūrio kremo.
Puošiame lašišos filė gabalėliu, alyva ir petražolėmis.
meskute, bulves atrodo bus isbandyta
nu ka, pririnkau ir as keleta nuotrauku
blyneliai su obuoliais
tesla: miltai, cikrus, druska, pienas, truputis kepimo milteliu, smulkiai pjaustyti 5 nedideli obuoliukai.
vistiena su ananasais (mb menas )
vistyte prieskoniavo tik su vistienos prieskoniais, pakepino ir siek tiek patroskino apliejes skysciu nuo konservuotu ananasu valgem su taip paciais konservuotais ananasais ir ryziais paprasta bet laaabai skanu
idaryta paprika
farsa pasidariau su pievagrybiais ir zinoma prieskoniais. prikimsau juo isvalytas paprikas, sustaciau i stiklini puoda (jis pas mane su dangciu, tai nieko daugiau nereikejo, paprastai kepant zinoma reiketu pridengti folija), kepe geras 30min. po to po papriku kepurytem pakisau dar surio ir pakepiau kol issilyde suris valgem su fri bulvytem
mielinis pyragas su darzovem
tesla: miltai, sausos mieles, druska ir stipriai siltas vanduo. sausus produktus ismaisau, tada pilu vandeni ir darau minkoma tesla. gerai isminkius palieku 30min pasikelt.
padalinus tesla i dvi dalis, jas abi iskocioju. ant vienos dedu ka tik sugalvoju si karta tai buvo varske, desreles, pomidorai, paprika, pievagrybiai. uzkloju kitu iskociotu lakstu, uzspaudziu krastus ir kepu apie 20 - min
padazas: pienas, miltai, sviestas, svugunu laiskai, druska
kalakutienos kepsniukai su kroketais
kepsniukai: ~500gr kalakutienos farso (dar turejau keptos vistienos, tai irgi ipjausciau ), 4v.s. majonezo, 4v.s. krokmolo, 4 kiausiniai, vistienos prieskoniai. viska gerai ismaisau ir palieku pastovet.
tuo tarpu issiverdu bulves, jas sugrudu, dedu druskos, nemazai krakmolo (kaip bulvinem bandutem - ketvirtadali bulviu mases), krapu. tesla suminkau, formuoju rutuliukus ir verdu aliejuje
verdant kroketams jau galima ir kepsniukus kepti
nu ka, pririnkau ir as keleta nuotrauku
blyneliai su obuoliais
tesla: miltai, cikrus, druska, pienas, truputis kepimo milteliu, smulkiai pjaustyti 5 nedideli obuoliukai.
vistiena su ananasais (mb menas )
vistyte prieskoniavo tik su vistienos prieskoniais, pakepino ir siek tiek patroskino apliejes skysciu nuo konservuotu ananasu valgem su taip paciais konservuotais ananasais ir ryziais paprasta bet laaabai skanu
idaryta paprika
farsa pasidariau su pievagrybiais ir zinoma prieskoniais. prikimsau juo isvalytas paprikas, sustaciau i stiklini puoda (jis pas mane su dangciu, tai nieko daugiau nereikejo, paprastai kepant zinoma reiketu pridengti folija), kepe geras 30min. po to po papriku kepurytem pakisau dar surio ir pakepiau kol issilyde suris valgem su fri bulvytem
mielinis pyragas su darzovem
tesla: miltai, sausos mieles, druska ir stipriai siltas vanduo. sausus produktus ismaisau, tada pilu vandeni ir darau minkoma tesla. gerai isminkius palieku 30min pasikelt.
padalinus tesla i dvi dalis, jas abi iskocioju. ant vienos dedu ka tik sugalvoju si karta tai buvo varske, desreles, pomidorai, paprika, pievagrybiai. uzkloju kitu iskociotu lakstu, uzspaudziu krastus ir kepu apie 20 - min
padazas: pienas, miltai, sviestas, svugunu laiskai, druska
kalakutienos kepsniukai su kroketais
kepsniukai: ~500gr kalakutienos farso (dar turejau keptos vistienos, tai irgi ipjausciau ), 4v.s. majonezo, 4v.s. krokmolo, 4 kiausiniai, vistienos prieskoniai. viska gerai ismaisau ir palieku pastovet.
tuo tarpu issiverdu bulves, jas sugrudu, dedu druskos, nemazai krakmolo (kaip bulvinem bandutem - ketvirtadali bulviu mases), krapu. tesla suminkau, formuoju rutuliukus ir verdu aliejuje
verdant kroketams jau galima ir kepsniukus kepti
QUOTE(indria @ 2009 06 23, 13:25)
nu ka, pririnkau ir as keleta nuotrauku
prigaminai...
viskas atrodo pasakiskai skaniai
QUOTE(indria @ 2009 06 23, 12:25)
Oho, na ir vaizdu vaizdeliu Dabar pietums labiausiai norėčiau įdarytos paprikos....
QUOTE(indria @ 2009 06 23, 13:25)
nu ka, pririnkau ir as keleta nuotrauku
viskas tiesiog nuostabu labiausiai bulvyčių dabar norėčiau
Sveikos,
Troskinti vistienos gabaliukai
Tiksliu kiekiu nepamenu, taciau papasakosiu kaip viska dariau.
Vistiena supjaustyti mazais gabaliukais ir prideti prieskoniu pagal skoni, as visada standartiskai: vorcesterios, sojos, druskytes, vistienos prieskoniu ir zinoma cesnako ir palaikiau pusdieni
Tada vistiena sudejau i keptuve ir kepiau kartu su morkomis, kai viskas iskepe paemiau magi ideja, o ten jau buna nurodymai duoti kas ir kaip. Bet jei kas tinges skaityti tai rasau, magi idejos misini sumaisyti su gietinele 200 g. ir supilti viska i keptuve ir kepti kol padazas sutirsteja.
Na zodziu buvo pasakiskai skanu.
Deja nepavyko foto ikelti sorry kazkas cia man nelabai gavosi, gal del to, kad foto niekada nebandziau kelti
Troskinti vistienos gabaliukai
Tiksliu kiekiu nepamenu, taciau papasakosiu kaip viska dariau.
Vistiena supjaustyti mazais gabaliukais ir prideti prieskoniu pagal skoni, as visada standartiskai: vorcesterios, sojos, druskytes, vistienos prieskoniu ir zinoma cesnako ir palaikiau pusdieni
Tada vistiena sudejau i keptuve ir kepiau kartu su morkomis, kai viskas iskepe paemiau magi ideja, o ten jau buna nurodymai duoti kas ir kaip. Bet jei kas tinges skaityti tai rasau, magi idejos misini sumaisyti su gietinele 200 g. ir supilti viska i keptuve ir kepti kol padazas sutirsteja.
Na zodziu buvo pasakiskai skanu.
Deja nepavyko foto ikelti sorry kazkas cia man nelabai gavosi, gal del to, kad foto niekada nebandziau kelti
QUOTE(Elena @ 2009 06 22, 10:12)
[color=darkviolet]Rūgštynių sriuba.
Sultinį viriau su rūkytą mėsytę.Sudėjau lauro lapus,pipirų,druskos,svogūno galvą (po to ją išimu), supjaustytas bulvės ir morkas.Verdam kol suminkštės daržovės.
Rūgštynes perrenkame, nuplauname, nulaužome kotelius, smulkiai supjaustome.Dedame į sultinį.Paverdame dar porą minučių.Išjungiame.Į lėkštė dedame krapų,virto kiaušinio, galima supjaustyti mėsą kurį išvirė sultinyje...
Sultinį viriau su rūkytą mėsytę.Sudėjau lauro lapus,pipirų,druskos,svogūno galvą (po to ją išimu), supjaustytas bulvės ir morkas.Verdam kol suminkštės daržovės.
Rūgštynes perrenkame, nuplauname, nulaužome kotelius, smulkiai supjaustome.Dedame į sultinį.Paverdame dar porą minučių.Išjungiame.Į lėkštė dedame krapų,virto kiaušinio, galima supjaustyti mėsą kurį išvirė sultinyje...
rugstyniu sriuba - mano megstamiausia
aciu mergaites uz pagyras
Oi, kiek Jūs čia visko prigaminę, kaip puikiai atrodo, net seilė ištryško
Saldziarugstis a*la plovas
Vistienos file,ar bet kokia kita vistos dali nuimta nuo kaulu ir be odeles,supjaustyti gabaleliais,uzsimarinuoti:
* deti druskos,saslyko prieskoniu,cesnako granuliu,austriu padazo,1 v.s. medaus.Uzdengti ir palikti marinuotis apie 3val.
Tuo tarpu dziovintas slyvas ismirkome ir pjaustome per puse.
Pasikepiname lukstentas moliugu seklas - cia jau kiek kas nori,kiek kam patinka
Issiverdame ryzius,kad butu birus,i juos sudedame slyvas.
I vistienos gabaliukus idedame 1 a.s. miltu,gerai ismaisome ir pakepiname.
Pakepinta vistiena sudedame i ryzius,ten pat suberiame moliugu seklas.
Viska gerai ismaisome ir patiekiame
Vistienos file,ar bet kokia kita vistos dali nuimta nuo kaulu ir be odeles,supjaustyti gabaleliais,uzsimarinuoti:
* deti druskos,saslyko prieskoniu,cesnako granuliu,austriu padazo,1 v.s. medaus.Uzdengti ir palikti marinuotis apie 3val.
Tuo tarpu dziovintas slyvas ismirkome ir pjaustome per puse.
Pasikepiname lukstentas moliugu seklas - cia jau kiek kas nori,kiek kam patinka
Issiverdame ryzius,kad butu birus,i juos sudedame slyvas.
I vistienos gabaliukus idedame 1 a.s. miltu,gerai ismaisome ir pakepiname.
Pakepinta vistiena sudedame i ryzius,ten pat suberiame moliugu seklas.
Viska gerai ismaisome ir patiekiame
megstu mesos ir slyvos derinuka turetu but skanu, siandien ismeginsiu
Darzoviu Karis ( Vegetable Curry)
Reikia: 2 morku, 2 svogunu, 2 baklazanu, 1 cukinijos, 2 papriku, 1 stiklines virtu arba konservuotu avinzirniu, sauja sparaginiu pupeliu, 3 saukstu kario padazo, 4 saukstu pomidoru pure arba sulciu, 1 saukstelis kalendros seklu, druskos ir pipiru. Aliejaus. Surio serviravimui.
Ikaitinti alieju puode, sudeti kalendros seklas, smulkinta cesnaka ir svoguna. Pakepinti. Tada sudeti smulkintas morkas, baklazanus ir cukinija. Uzpilti darzoviu sultiniu ir patroskinto apie 10 min. Tada sudeti avinzirnius, sparagines pupeles, smulkinta paprika, siek tiek patroskinti, sudet ikario padaza ir pomidoru piure, druskos ir pipiru. Patroskinti kol darzoves bus minkstos. Pateikti su ryziais arba tik tarkuotu suriu arba zalumynais. Skanaus!!!
Reikia: 2 morku, 2 svogunu, 2 baklazanu, 1 cukinijos, 2 papriku, 1 stiklines virtu arba konservuotu avinzirniu, sauja sparaginiu pupeliu, 3 saukstu kario padazo, 4 saukstu pomidoru pure arba sulciu, 1 saukstelis kalendros seklu, druskos ir pipiru. Aliejaus. Surio serviravimui.
Ikaitinti alieju puode, sudeti kalendros seklas, smulkinta cesnaka ir svoguna. Pakepinti. Tada sudeti smulkintas morkas, baklazanus ir cukinija. Uzpilti darzoviu sultiniu ir patroskinto apie 10 min. Tada sudeti avinzirnius, sparagines pupeles, smulkinta paprika, siek tiek patroskinti, sudet ikario padaza ir pomidoru piure, druskos ir pipiru. Patroskinti kol darzoves bus minkstos. Pateikti su ryziais arba tik tarkuotu suriu arba zalumynais. Skanaus!!!