Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 06 20, 20:34)
tai mesainiu bandeles, prie duonos ieskokite, IKI dazniausiai perku.
g.gif  bigsmile.gif
apie 2 lt 2 bandeles  bigsmile.gif
mmm, tikrai 'jaunatviskas' maistas  blush2.gif  thumbup.gif
na sveikesnis tikrai uz Macdonaldini  blink.gif



cia tai kas be ko mirksiukas.gif
Atsakyti
va dar silta vakariene ax.gif

sonkauliukai, marinuoti per nakti santa marijos aitriuju papriku marinate, is raudono pakelio...
bulves ir morkos, ismaisytos su kamis prieskoniais bulvem ir alyvuogiu aliejum ir viskas kepta 1.2 h orkaitej maisiuke...valgem su svieziai raugtais agurkeliais, bet jau nebespejau nufotkint, nes sedejom priem stalo...

user posted image

kt dienos vakariene,

sprandine, pamusta ir pabarstyta stipriai grilio prieskoniais, truputi akepta keptuvej, poto orkaitej.
valgem su laukiniais ryziais virtais ir smidrais.
Smidrai, apskusti, 10 min apvirti, verdanciam vandeny su druska, tada truputis sviesto, aptepti lengvai grietine ir uztarkuota, mb - fermentiniu suriu, man - feta. (su feta daug skaniau rolleyes.gif ) barstyta sv. maltais pipirais... su feta bus gaminama dazniau, tik dar maziau sviesto desiu...

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 06 20, 19:11)
kt dienos vakariene,

sprandine, pamusta ir pabarstyta stipriai grilio prieskoniais, truputi akepta keptuvej, poto orkaitej.
valgem su laukiniais ryziais virtais ir smidrais.
Smidrai, apskusti, 10 min apvirti, verdanciam vandeny su druska, tada truputis sviesto, aptepti lengvai grietine ir uztarkuota, mb - fermentiniu suriu, man - feta. (su feta daug skaniau rolleyes.gif ) barstyta sv. maltais pipirais... su feta bus gaminama dazniau, tik dar maziau sviesto desiu...

O kas yra smidrai? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2009 06 21, 03:05)
O kas yra smidrai? doh.gif

aš irgi nežinau g.gif , reiks eiti pagooglint blush2.gif
Atsakyti
man rodos, kad smidrais dar yra vadinami šparagai (iš foto tai į juos ir panašūs) ax.gif
Atsakyti
Šparagai arba smidrai- puikios delikatesinės daržovės. Maistui jie dažniausiai vartojami nuo balandžio iki birželio mėnesio. Juose yra karotino, vitaminų B1, B2, C, PP, A, E.
Šparagai – subtilaus skonio daržovės, iš kurių ruošiama begalė įvairiausių patiekalų.
http://www.gaspadine...5277_sxhewy.jpg

Atsakyti
Dievinu lašišą wub.gif Taigi šiandien mūsų pietūs:

Lašiša su žalumynais
(idėja pasiskolinta iš žurnalo "Ji", tik su mano korekcijomis biggrin.gif )

user posted image

Atvėsintos lašišos file
pipirai, druska
česnakas

Lašišos kepsnelius įtriname druska, pipirais r išspaustu česnaku. Paliekame porai valandžiukių pasimarinuoti.
Kepsnelius dedame ant orkaitės grotelių ir kepame jau įkaitintoje orkaitėje iki 15 min (reikia stebėti, kad neperkeptų).

Salotomos:
rukolos salotos
paprika
agurkas
bazilikas, krapai, petražolės
šiek tiek alyvuogių aliejaus arba salotų padažo

Salotas išdėliojame didelėje lėkštėje, ant viršaus beriame griežinėliais pjaustytą agurką, ir riekelėmis pjaustytą papriką. Pabarstome bazilikais ir krapais, bei apšlakstome alyvuogių aliejumi arba salotų padažu (aš naudojau pastarąjį).
Ant salotų uždėti iškepusį lašišos kepsnį, pabarstyti kapotomis petražolėmis, papuošti petražolės šakele ir citrinos griežinėliu.
Skanaus!


Atsakyti
atrodo super skaniai thumbup.gif ŠAUNUOLĖ
Atsakyti
QUOTE(Renatėlė @ 2009 06 21, 18:56)
atrodo super skaniai  thumbup.gif  ŠAUNUOLĖ



aha nuostabu, jau zinau ka rytoj valgysime biggrin.gif
Atsakyti
Vištienos kepsneliai
user posted image
~500g vištienos krūtinėlės, 1 kiaušinis, 6 šaukštai krakmolo, 5 šaukštai majonezo, ~300g fermentinio sūrio, prieskoniai.
File susmulkinam, įmušam kiaušinį, dedam majonezą, tarkuotą sūrį, krakmolą, viską išmaišom ir paliekam porai valandų šaldytuve. Kepti keptuvėj ant aliejaus, nedidelius kepsniukus(dėti dideliu šaukštu). Labai skanu su majonezo padažu (majonezas, krapai, česnakas, bazilikas)
Atsakyti
Stirnienos sprandinė su šonine
user posted image
Parą pamarinavau stirnos sprandinę. Marinatas: prieskoniai, aliejus ir vorčesterio padažas. Tiesa, mrinavau be druskos (kad neišsausintų mėsos), o druska apibarsčiau tik prieš kepimą.Tada sprandinę įpjausčiau išilgai ir į įpjovas įdėjau kiaulienos šoninės gabaliukų. Visą mėsos gabalą įdėjau į aliejumi pateptą kepimo skardą.
Bulves paprieskoninau ir sudėjau šalia mėsos. Viską uždengiau folija ir kepiau 180 laipsnių temp. orkaitėje apie 40-50 min. Prieš kepimo pabaigą, foliją nuėmiau, kad mėsytė šiek tiek apskrustų. Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jeta: 22 birželio 2009 - 08:37
Rūgštynių sriuba.
Sultinį viriau su rūkytą mėsytę.Sudėjau lauro lapus,pipirų,druskos,svogūno galvą (po to ją išimu), supjaustytas bulvės ir morkas.Verdam kol suminkštės daržovės.
Rūgštynes perrenkame, nuplauname, nulaužome kotelius, smulkiai supjaustome.Dedame į sultinį.Paverdame dar porą minučių.Išjungiame.Į lėkštė dedame krapų,virto kiaušinio, galima supjaustyti mėsą kurį išvirė sultinyje...

user posted image

Vasaros suktinukai.

Įdarui:
krevetės (nesmulkinau);
smulkinto česnako;
smulkinto imbiero;
sojų padažo;
šaukštelis ryžių vyno
smulkinto svogūno;
druskos;
juodųjų pipirų;
pekino kopūstų;
morkų;
Aliejuje apkepiau česnaką, imbierą ,veliau sudėjau viską kitą.Pakepinau apie 5 minutes.Įdarą susukau į sudrėkintą ryžių popierių.Suktinukus apkepiau.

user posted image

Žuvis migdolų drožlėse.
Žuvį (pangasija) kepiau ne apvoliota džiūvėsiuose o migdolų drožlėse.Iš pradžių ją pamarinavau prieskoniuose,pamirkiau į kiaušinio plakinį,po to į drožlės.Apkepiau aliejuje.Garnyrui bulvių/morkų košė.Bulvės ir morkos verdamos kartu, po to sugrūdame į košę...

user posted image

Kam nepatiko migdolai, valgė žuvies kotletus lotuliukas.gif
Žuvį sumalame su mėsmalę, kartu sumalame išmirkytą piene batoną.
Svieste apkepiau morkas ir svogūnus,sudėjau į faršą.Į mušiau kiaušinį.Druska,pipirais,žuvies prieskoniai.Ir įdėjau biški varškės.Viską išmaišiau gerai, apvoliojau džiūvėsiuose ir kepai aliejuje.
Garnyrui:morkos,svogūnai,cukinija troškinti.

user posted image







Atsakyti