Braškiniai kukulaičiai
0.5 kg riebios varškės, 15 nedidelių braškių, 3 kiaušinių tryniai, 50 g cukraus, nutarkuota citrinos žievelė, saujelė džiuvėsėlių.
Kremui: stiklinė neriebios grietinėlės,1 a.š. krakmolo, 2 š. aguonų, pagal skonį vanilinio cukraus
Braškes nuplauti, nusausinti ir apvolioti cukruje. Varškę gerai išsukti su likusiu cukrumi, kiaušinio tryniais, suberti džiūvėsėlius, nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai išmaišyti. Iš tešlos šlapiomis rankomis formuoti apvalius kukulaičius, į juos įspausti po braškę ir virti ant silpnos ugnies apie 5 min.
Paruošti kremą: užvirti giretinėlę, į ją supilti 2 šaukštuose vandens ištirpintą krakmolą, suberti vanilinį cukrų, aguonas ir užvirti. Braškių kukulaičius aplieti kremu.
namie turiu turiu 35% riebumo grietinele. kazin, ar tiktu?