Uzbekiški mantai
Originalus receptas su vaizdine medžiaga, kaip juos susukti yra čia:
RECEPTAS
Reikės:
Tešlai:
4 puodeliai miltų,
1 puodelis ledinio vandens,
2 kiaušiniai,
Žiupsnelis druskos,
1 VŠ aliejaus.
Įdarui:
Jautienos ir kiaulienos faršų mišinys,
Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį,
Vandens.
Gaminimas:
Iš miltų padaryti kraterį, į jį įkulti kiaušinius, įberti druskos, supilti aliejų. Tada, viena ranka maišant, plona srovele pilti ledinį vandenį ir užmaišyti tešlą. Tešlą gana ilgokai minkyti, kol taps elastinga ir nebelips prie rankų. (Aš tai dariau duonkepėje, parinkusi režimą makaronų tešlai gaminti). Palikti pastovėti bent 30 min.
Įdarui faršą labai gerai išminkyti su druska ir prieskoniais. Įpilti vandens ir minkyti toliau. vanduo reikalingas tam, kad fašas būtų kuo sultingesnis.
Toliau formavimas. Plonai iškočiojama tešla. Išpjaunami maždaug 10 cm skersmens apskritimai ir į jų vidurį dedamas geras gniužulas faršo.
Kaip juos formuoti žiūrėkite nuorodoje
Tešlą gaminau iš pilnos normos, faršo (naudojau kiaulienos) sunaudojau 700g. Gavosi 28 vnt. Mum su vyru pavalgyt užtenka viso 7vnt., taigi šitą gėrį valgysim viso 4 kartus. Su tešla tenka pavargt, ilgai ir nuobodžiai minkiau rankomis... Bet skonis super. Tikrai kur kas skaniau, nei įprasti koldūnai, o dar verdant garuose neprisigeria vandens. Žodziu, esu patenkinta, kad pagaliau juos išbandžiau ir tikrai dar ne kartą gaminsiu. Visoms panašių patiekalų mėgėjoms rekomenduoju
aciu uz ideja, dariau siandien pagal si lipdymo buda, bet viska kaip koldunams, niam niam...