Pirma tema
Antra tema
Trečia tema
Ketvirta tema
Penkta tema
Šešta tema
Septinta tema
Aštunta tema
Devinta tema
Dešimta tema
Vienuolikta tema
Dvylikta tema
Trylikta tema
Keturiolikta tema
Penkiolikta tema
Šešiolikta tema
Septyniolikta tema
Aštuoniolikta tema
Devyniolikta tema
Dvidešimta tema
Dvidešimt pirma tema
Dvidešimt antra tema
Dvidešimt trečia tema
Dvidešimt ketvirta tema
Dvidešimt penkta tema
Dvidešimt šešta tema
Dvidešimt septinta tema
~Gaminame toliau, fotografuojame ir rodome visiems, nepamiršdami pridėti recepto, nors ir tai elementarus patiekalas, kad išvengtume bereikalingų klausimų paskiau ~
Dekui Meskutei uz temuke
Pabusiu sikart pirma su vista ir cicinskais
Vista marinavau - 70gr.balzamiko acta istryniau su medumi, taip pat 5 skiltelem smulkinto cesnako, kmynu sauksciuka, druskos apie tris saukstelius, pipiru, majonezo saukstu ir aliejaus pora saukstu.Laikiau apie 6 val. Potam kepiau apie 45 min.190temp.
Cicinskams-200 gr. varskes geros, 1 kiausinis, 250gr. bulviu koses, maziau nei puse saukstelio sodos uzgesinau i keturis didelius saukstus neriebios grietines, miltu apie 350gr., kad butu puri elastinga tesla ir eitu kocioti.Iskociojus, supjaustyti juostelemis ilgomis ir apsukti farso gabaliukus, panasius i dideli pirsta .Galus visiskai neuzsandarinti, juosteles sukti, kad jos viena ant kitos truputi uzliptu.Virti gerai ikaitintame aliejuje, apie 15-20min. ant letos ugnies.Ifarsa dejau kiausini, druskos pipiru ir malto svoguno.Skanumynas
Pabusiu sikart pirma su vista ir cicinskais
Vista marinavau - 70gr.balzamiko acta istryniau su medumi, taip pat 5 skiltelem smulkinto cesnako, kmynu sauksciuka, druskos apie tris saukstelius, pipiru, majonezo saukstu ir aliejaus pora saukstu.Laikiau apie 6 val. Potam kepiau apie 45 min.190temp.
Cicinskams-200 gr. varskes geros, 1 kiausinis, 250gr. bulviu koses, maziau nei puse saukstelio sodos uzgesinau i keturis didelius saukstus neriebios grietines, miltu apie 350gr., kad butu puri elastinga tesla ir eitu kocioti.Iskociojus, supjaustyti juostelemis ilgomis ir apsukti farso gabaliukus, panasius i dideli pirsta .Galus visiskai neuzsandarinti, juosteles sukti, kad jos viena ant kitos truputi uzliptu.Virti gerai ikaitintame aliejuje, apie 15-20min. ant letos ugnies.Ifarsa dejau kiausini, druskos pipiru ir malto svoguno.Skanumynas
QUOTE(Srove @ 2009 06 04, 00:03)
lenkiu galvą prieš čičinskus, nors ir vištelė seilę varvinančiai atrodo..
tik va kls iškilo:
Kodėl čičinskų kraštų reiktų iki galo NEužsandarinti???
aš mėgstu čičinskus, bet man ta tešla visad pastovėjus kėtėm ima. Ar ir jum taip? jei ne, tai kaip to išvengti??
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 04, 08:07)
Kodėl čičinskų kraštų reiktų iki galo NEužsandarinti???
aš mėgstu čičinskus, bet man ta tešla visad pastovėjus kėtėm ima. Ar ir jum taip? jei ne, tai kaip to išvengti??
aš mėgstu čičinskus, bet man ta tešla visad pastovėjus kėtėm ima. Ar ir jum taip? jei ne, tai kaip to išvengti??
Paprasciausiai krastus uzsukti, bet nereikia uzlipinti aklinai(turejau omeny), nes kartais gali trukti jie bevirdami, yra buve.Pagal sita recepta, jie ne trupucio nekieteja, sakyciau atvirksciai, net minksteja, odele gaunasi labai panasi i spurgu, bet varskes nesijaucia.Jei recepte daugiau kiausiniu, tai gali sukietinti juos, arba labai daug miltu
Rimi nuolaida tortilijoms...bet mano vaikai aštrių patiekalų nevalgo, tad gaminau tokias lietuviškas tortilijas Tarkuotas sūris, kepta vištiena,pomidoras,žalumynai,padažas....o MB padariau su omletu.Iškepiau omletą,supjausčiau gabaliukais,pabarsčiau sūrio,krapų/petražolių...Susukau jas ir apkepinau orkaitėje...
Vištienos kumpeliai.
Nuo vištienos kumpelių nuėmiau odą (mažiau kalorijų ), pamarinavau.Marinatui išspaudžiau česnako, įdėjau medaus, citrinos sulčių biški,pipirų ir užpyliau ant mėsos.Kartu sudėjau morkas.Po to suveriau ant šlapių medinių iešmų, ir kepiau orkaitėje...Kepiau kažkur 30 min.Morkos buvo tokios gal ir kietokos, nes gabalai dideli...bet skanu...
Vištienos kumpeliai.
Nuo vištienos kumpelių nuėmiau odą (mažiau kalorijų ), pamarinavau.Marinatui išspaudžiau česnako, įdėjau medaus, citrinos sulčių biški,pipirų ir užpyliau ant mėsos.Kartu sudėjau morkas.Po to suveriau ant šlapių medinių iešmų, ir kepiau orkaitėje...Kepiau kažkur 30 min.Morkos buvo tokios gal ir kietokos, nes gabalai dideli...bet skanu...
Ooooo jau nauja temuke Na saunuoles, auksarankes, virejeles rodykit savo sedevrus ir pasidalinkite savo receptukais
SROVE čičinskai superiniai .Man jie irgi nekietėjo,gal todėl,kad nestovėjo ilgai
Elena tortilijos liuksiškos .Ypač su kiaušiniene patiko,puiki idėja-MB kiaušinių mylėtojas
Meskute saunuolė,kad atidarei naują temukę
Tikiuosi ši temukė nebus priteršta rietenomis ir spamais
Elena tortilijos liuksiškos .Ypač su kiaušiniene patiko,puiki idėja-MB kiaušinių mylėtojas
Meskute saunuolė,kad atidarei naują temukę
Tikiuosi ši temukė nebus priteršta rietenomis ir spamais
Kalakutienos keksiukai
Reikia: 500gr kalakutienos krutineles, kuria supjausciau mazais gabaleliais.
Tada supjausciau 1 svoguna ir 2 skilteles cesnako. Viska sudeti i mesyte. Atskirai suplakti 1 kiausini, su 1 saukstu majonezo ir 150ml pomidoru padazo. Ideti apie 80gr tarkuoto surio. Viska ismaisyti ir sudeti i sviestu isteptas keksiuku formas. Kepti 25 min 200C temp. Stengtis neperkepti!!! Jei norit kad virsus graziau apskrustu galima uzberti daugiau surio ant virsaus.
Valgeme su darzovemis ir tortilija!!!
Reikia: 500gr kalakutienos krutineles, kuria supjausciau mazais gabaleliais.
Tada supjausciau 1 svoguna ir 2 skilteles cesnako. Viska sudeti i mesyte. Atskirai suplakti 1 kiausini, su 1 saukstu majonezo ir 150ml pomidoru padazo. Ideti apie 80gr tarkuoto surio. Viska ismaisyti ir sudeti i sviestu isteptas keksiuku formas. Kepti 25 min 200C temp. Stengtis neperkepti!!! Jei norit kad virsus graziau apskrustu galima uzberti daugiau surio ant virsaus.
Valgeme su darzovemis ir tortilija!!!
Mūsų paprastučiai pietūs.
Kotletus dariau paprastai kaip įprasta: kiaulienos faršas, kiaušiniai, truputį česnako, truputį piene mirkyto batono, druskos, pipiriukų, maltos mėsos prieskonių. Kepiau orkaitėj. Grikių košė; ir Salotos: agurkai, pomidorai, svogųnų laiškai, krapai, druska, pipirai ir truputis aliejaus. Paprasta, bet skanu
Kotletus dariau paprastai kaip įprasta: kiaulienos faršas, kiaušiniai, truputį česnako, truputį piene mirkyto batono, druskos, pipiriukų, maltos mėsos prieskonių. Kepiau orkaitėj. Grikių košė; ir Salotos: agurkai, pomidorai, svogųnų laiškai, krapai, druska, pipirai ir truputis aliejaus. Paprasta, bet skanu
Paprastas receptas.
Zaliosios pupeles su bulvemis pomidoru padaze ( Turkiskas patiekalas)
Bulves nulupti ir apvirti. Svoguna, cesnaka ir kokios 4 prinokusius pomidorus pakepinti su aliejumi keptuveje, tada ideti druskos, ciobrelio ir oregano. Nuvalyti zaliasias pupeles, supjaustyti gabaleliais. Nupilti beveik visa vandeni nuo verdanciu bulviu, sudeti zalias pupeles, tada sudeti kepintus svogunus, cesnaka ir pomidora. Ipilti sauksta aliejaus ir patroskinti kol pupeles suminkstes. Tai gali buti valgoma kaip patiekalas arba kaip garnyras.
Zaliosios pupeles su bulvemis pomidoru padaze ( Turkiskas patiekalas)
Bulves nulupti ir apvirti. Svoguna, cesnaka ir kokios 4 prinokusius pomidorus pakepinti su aliejumi keptuveje, tada ideti druskos, ciobrelio ir oregano. Nuvalyti zaliasias pupeles, supjaustyti gabaleliais. Nupilti beveik visa vandeni nuo verdanciu bulviu, sudeti zalias pupeles, tada sudeti kepintus svogunus, cesnaka ir pomidora. Ipilti sauksta aliejaus ir patroskinti kol pupeles suminkstes. Tai gali buti valgoma kaip patiekalas arba kaip garnyras.
Eleną ir Srove jau pritrūkau žodžių ,kaip pagirti. Šaunuolės, darbštuolės. Svarbiausia, netingit, gražiai pateikiat ir man akis pamaloninat
vaidra, labai skaniai atrodo. Čia ne paprastučiai pietūs, o gražūs, skanūs, niam niam
koruklu, norėčiau gyvent pas tave Labai patinka tavo gaminamas maistas, receptūra visa Nes pastaruoju metu mesytes valgau itin retai, o tokie troškinukai taip ir gundo
Padažiukas toks gražiai raudonas tik nuo pomidorų? Atrodo, lyg dar ko idėta, pastos kokios Kai bus savų daržovių, būtinai išbandysiu, nes su plastmasinėm gali nesigauti skaniai.
vaidra, labai skaniai atrodo. Čia ne paprastučiai pietūs, o gražūs, skanūs, niam niam
koruklu, norėčiau gyvent pas tave Labai patinka tavo gaminamas maistas, receptūra visa Nes pastaruoju metu mesytes valgau itin retai, o tokie troškinukai taip ir gundo
Padažiukas toks gražiai raudonas tik nuo pomidorų? Atrodo, lyg dar ko idėta, pastos kokios Kai bus savų daržovių, būtinai išbandysiu, nes su plastmasinėm gali nesigauti skaniai.
QUOTE(brashke77 @ 2009 06 04, 12:04)
koruklu, norėčiau gyvent pas tave Labai patinka tavo gaminamas maistas, receptūra visa Nes pastaruoju metu mesytes valgau itin retai, o tokie troškinukai taip ir gundo
Padažiukas toks gražiai raudonas tik nuo pomidorų? Atrodo, lyg dar ko idėta, pastos kokios Kai bus savų daržovių, būtinai išbandysiu, nes su plastmasinėm gali nesigauti skaniai.
Padažiukas toks gražiai raudonas tik nuo pomidorų? Atrodo, lyg dar ko idėta, pastos kokios Kai bus savų daržovių, būtinai išbandysiu, nes su plastmasinėm gali nesigauti skaniai.
Jei pomidorai gerai prinoke, tai tikrai nereikia nieko deti, tiesiog gerai juos apkepinti. Bet jei nelabai, tai galima ir padazo ideti ar pastos.
As taip pat stengiuosi maziau mesos valgyti, o kai dar pas mus darzoviu pilna, tai as mieliau renkuosi jas!