[quote=euromergele,2006 02 13, 17:14]
Del folio rugsties ir vitamino E...nezhinau...tau kas nors taip rekomendavo?
Dėl vitamino E ir folio rūgšties vyrui pirmiausia sužinojau iš draugės kuri girdė jais savo vyrą ir sėkmingai po IUI augina dukryte. Aš irgi pradžioj galvojau, kad čia tik moterims. Prieš perkant klausiau vaistininkės. Supratau taip: folio rūgštis pagerins ląstelių dauginimąsi t.y. bus daugiau spermiukų, o vitaminas E pagerins jų judrumą.
Čia truputį apie folio rūgštį ir E:
Folio rūgštis svarbi baltymų apykaitai, nukleino rūgščių sintezei, augimo ir vystymosi procesams, taip pat dalyvauja
ląstelių dalijimose ir atsinaujinimo procesuose
Vitaminas E - svarbus antioksidantas, saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio, slopina daugelio kenksmingų medžiagų, sukeliančių riziką susirgti vėžiu, poveikį. Taip pat vitaminas reikalingas ląstelių membranų stabilumui palaikyti, saugo arterijų vidinę sienelę nuo kalkėjimo, aterosklerozės, skatina gyti žaizdas, Stiprina organizmo imunitetą, gali apsaugoti nuo kenksmingo ultravioletinių spindulių poveikio.
Vitamino E
trūkumas pasireiškia nervų sistemos sutrikimu, virškinimo sutrikimais, alergija, gali sumažėti vyrų lytinis potraukis ir
sulėtėti spermatozoidų judrumas, moteris gali ištikti savaiminis persileidimas, jos gali tapti nevaisingos.
Gal aš ką nors ne taip supratau??? Gal negerai kad nupirkau vyrui???
Anksciau esu klaususi gyd. K ka nupirkti vyrui, tai sake kad vitaminus dėl vaizdo gali nupirkti.