QUOTE(femme @ 2005 11 28, 10:09)
Nu tai yra skirtumas, ar spermijų tiesiog daug, ar jau "per daug"... Yra tokia spermos diagnozė "polizoospermija", kai spermiukų daugiau nei 250 mln/1ml Gal gi ne tokie kiekiai pas jus?
Vėl tas pats - yra skirtumas, ar daug, ar per daug.. Tas "sutankinimas", man atrodo kai yra agliutinacija ir per mažas kiekis. man kažkaip atrodo logiškai, kad nuo kiekio ne visi parametrai priklauso - gal jei bus didelis kiekis, tai bus ir daug gyvų spermijų, bet didelis kiekis visai nelemia judrumo, agliutinacjos, morfologijos parametrų
Vėl tas pats - yra skirtumas, ar daug, ar per daug.. Tas "sutankinimas", man atrodo kai yra agliutinacija ir per mažas kiekis. man kažkaip atrodo logiškai, kad nuo kiekio ne visi parametrai priklauso - gal jei bus didelis kiekis, tai bus ir daug gyvų spermijų, bet didelis kiekis visai nelemia judrumo, agliutinacjos, morfologijos parametrų
Sutinku, kad didelis kiekis dar nieko gero nelemia, bet jei ir kiti rodikliai procentais atitinka normas kuo puikiausiai, tai tikrai nera blogai. Pas maniski buvo 205 mln/ml ir 615 mln visame kieky, bet geros formos, mazai patologiniu ir greitas judrumas. Sake, kad viskas ciki. Net ir kur duoda normas kiekiui yra nurodyta tik apatine riba Speciau, kad si diagnoze tinka tam atvejui, kai ju yra daug, bet nekokybisku.