QUOTE(rugelė @ 2005 11 26, 11:54)
O gal gali pakomentuoti? Pas mano vyra būtent taip ir yra-jų labai daug
, bet nelabai geras judrumas...Kodėl sakoma, kad sunkiau pastojama, spermiukai susikauna dėl geresnės pozicijos ar paprasčiausiai kai jų tiek daug nebesutelpa? Nu taip ir įsivaizduoju...."pasitrauk tu, tai mano gyvenimo šansas, ne nesitrauksiu..." tuomet tik taukšt taukšt per galvas...ir po gausios spermos
Viskas logiška
Nu tai yra skirtumas, ar spermijų tiesiog daug, ar jau "per daug"... Yra tokia spermos diagnozė "
polizoospermija", kai spermiukų daugiau nei 250 mln/1ml
Gal gi ne tokie kiekiai pas jus?
QUOTE(aistukas @ 2005 11 26, 17:00)
Nu, nezinau, kad del didelio spermiukiu kiekio butu sunkiau pastoti...
Pas mano vyra ju tikrai l. daug, bet visi kiti rodikliai irgi puikus, tirta buvo 2 kartus ir abu kartus sake, kad sperma yra labai gera, o apie jokias kliutis pastojimui neminejo. Na, gal tai ir yra tas skirtumas, kad visi rodikliai geri, nes kiekis ziauriai didelis. Beto, juk kai daro inseminacijas, tai kartais sperma "sutankina". Jei tai kenktu, taigi nedarytu.
Vėl tas pats - yra skirtumas, ar daug, ar per daug.. Tas "sutankinimas", man atrodo kai yra agliutinacija ir per mažas kiekis. man kažkaip atrodo logiškai, kad nuo kiekio ne visi parametrai priklauso - gal jei bus didelis kiekis, tai bus ir daug gyvų spermijų, bet didelis kiekis visai nelemia judrumo, agliutinacjos, morfologijos parametrų