Laipiojančioji hortenzija tėviškėje prie pavėsinės (foto daryta prieš savaitę):
Srove, koks grazus kampelis o zoles zalumas, net akys raibsta
QUOTE(juju @ 2009 06 05, 15:13)
Gal kas galite patarti ka sodinti prie Heicheros (bordines), įdomu kur ji geriau jaustusi pavėsyje ar saulutėje?
pas mane vienoje vietoje bordine heihera kompanijoj su bordo dantytaja gaure ir su wilsono/psevalskio gaure [cia butu gerai nevisai sauleta - nors ten butent taip - gyvena visos puikiai], pavasari dar auksta laumane tarp ju.
kitoj vietoj - salia tos bordo heiheros - sveln.rasakila ir bordalape astilbe neauksta, dar zema laumane apvaliais lapeliais.
ir ten , ir ten - dar salia visokiu augalu yra, bet as deriniuose ''matau'' butent tuos.
QUOTE(vida777 @ 2009 06 07, 19:13)
Pas mane jau ruduoja velyviu lapai. Tokioj aiskioj vietoj pasodinau, bet silokai prieky ir siloku ziedai sone taip spalviskai savo gelsvu rusvumu pridengia tuos ruduojancius lapus, kad tikrai nebjauriai atrodo kaip tikejausi
Aviziuole (tavoji, Rokoko) uz salavijo, kazko dvesia - itariu ant skruzdelyno auga, reikes israuti paziureti
Aviziuole (tavoji, Rokoko) uz salavijo, kazko dvesia - itariu ant skruzdelyno auga, reikes israuti paziureti
pas mane velyves prakstikai neruduoja, o nugelsta - tai visai dekoratyviai,ryskiai taip atrodo
tau tikrai pasiseke kaiminyste velyviu ir siloku
na va, kas gi jai..
mano kates mylimiausia zole ta avizuole ant krasto auga,tai ir nuvalgyta puse
ZALIAI-BORDINIAI KLAUSIMAI:
1. mano bordo KANOS eme zaliuot, t.y. bordo spalvą eme stelbti zalia.. gal ''prisidirbau'' prilaisciusi karbamido [azoto]? baisiai norejau paspartinti augima
ar teisingai elgsiuos, paliedama dabar magniu [magnio sulfatu]? viena prietelka sake, kad raudonlapius lazdynus liejant magniu, gerai laikosi tas raudonumas
[attachmentid=178812]
2. jei vieni IMPERATOS lapu galiukai paraudonavo, o kiti ne - tuo neparaudusius israut, ar ka?...
[attachmentid=178814]
-----------------
pasirodau, kaip tesiasi saltuju ziedu spalvu seka: po flioksu estafete pereme gaisrenos [kairej] ir gvaizdes [desiniau] - jos ryskesnes.
tuoj i eile stos laiskinis cesnakas zydet panasiai..
[attachmentid=178816]
visame tame augalyne pavasari tik raugeriskis Admiration ugninis ''issisoka'' ne i tema - na, bet rudeni jo spalva idealiai derinsis prie kintancios bergenijos lapijos - tai dabar pakentesiu
[attachmentid=178818]
ppries kelias dienas rozyne:
[attachmentid=178819]
1. mano bordo KANOS eme zaliuot, t.y. bordo spalvą eme stelbti zalia.. gal ''prisidirbau'' prilaisciusi karbamido [azoto]? baisiai norejau paspartinti augima
ar teisingai elgsiuos, paliedama dabar magniu [magnio sulfatu]? viena prietelka sake, kad raudonlapius lazdynus liejant magniu, gerai laikosi tas raudonumas
[attachmentid=178812]
2. jei vieni IMPERATOS lapu galiukai paraudonavo, o kiti ne - tuo neparaudusius israut, ar ka?...
[attachmentid=178814]
-----------------
pasirodau, kaip tesiasi saltuju ziedu spalvu seka: po flioksu estafete pereme gaisrenos [kairej] ir gvaizdes [desiniau] - jos ryskesnes.
tuoj i eile stos laiskinis cesnakas zydet panasiai..
[attachmentid=178816]
visame tame augalyne pavasari tik raugeriskis Admiration ugninis ''issisoka'' ne i tema - na, bet rudeni jo spalva idealiai derinsis prie kintancios bergenijos lapijos - tai dabar pakentesiu
[attachmentid=178818]
ppries kelias dienas rozyne:
[attachmentid=178819]
QUOTE(Tina* @ 2009 06 08, 00:01)
Srove, koks grazus kampelis o zoles zalumas, net akys raibsta
Cia ne mano, cia kaimynes kamputis, as tik ta zuikiakrumi norejau parodyt, kaip atrodo paauges, nes mano dar mazas.O zole bus tol zalia, kol aparato kito nebus Kartais fioletinis fonas, kartais zalias arba melsvas
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 06 08, 01:00)
baisiai norejau paspartinti augima
Jau kai palieju su schultz skystom trasom nezydintiems augalams(16 pipeciu i laistytuva) augimas nerealus gaunas, o tos pacios trasos zydintiems augalams, tai labai sodriai nudazo ziedu spalvas, nieko geresnio nesu radus, nors aisku brangoka, bet rezultatas tai puikus.
rokoko, paskutinis vaizdelis
QUOTE(Srove @ 2009 06 08, 01:51)
Jau kai palieju su schultz skystom trasom nezydintiems augalams(16 pipeciu i laistytuva) augimas nerealus gaunas,
Aciu uz naudinga info Kaip tik masciau kuom palepinti savo lapuociukus.
Rokoko, nu graziai zalia pas tave
QUOTE(Wolke @ 2009 06 07, 22:19)
o kas sake, kad zile dvimete ar as cia issigalvojau nes maniskei jau irgi treti metai,zydet dar nesiruosia,pavasari gerokai ja apgenejau,bet gana grazus krumelis
kas sake nzn, bet rodos ant seklu pokeliu taip raso, o be to, LT jos dazniausiai ilgiau neisgyvena.
QUOTE(rokoko @ 2009 06 08, 00:00)
3.visame tame augalyne pavasari tik raugeriskis Admiration ugninis ''issisoka'' ne i tema - na, bet rudeni jo spalva idealiai derinsis prie kintancios bergenijos lapijos - tai dabar pakentesiu
3.visame tame augalyne pavasari tik raugeriskis Admiration ugninis ''issisoka'' ne i tema - na, bet rudeni jo spalva idealiai derinsis prie kintancios bergenijos lapijos - tai dabar pakentesiu
ne velyves, o velyviai, -is.
1. del kanu raudonumo neturiu supratimo ar galejo itakos tureti karbamidas, siaip sakyciau, gal del pavesio raudoni lapai pazaliuoja, pati spresk ar ta versija tinka.
2. del imperatos pasiskaityk:
http://www.rojaussod...nis.php?id=1270
o ka as ten prie imperatos matau... tokia aukstesne zalia zole - ji ten salia auga, ar isiterpus i imperata, ar tu butent apie ja ir klausi ?
3. man nepatinka Admirolo ir beregenijos kampas (netobulas ) - reikia zoliniu ten arba ryskesniu kiliminiu... Nekentek del negrozio, ieskok ko nors raudono iterpti. Laukiam smth1 nuomones
Man ir tas kampas kazkaip nesiziuri. Patys augalai yra svetimi vienas kitam. Raugerskis man labiau derinasi prie spygliuociu. O bergenija nesugalvoju taip ant smugio kas su ja dera.
Papildyta:
Man ta kampa isvis norisi sviesint ryskiais augalais. Dabar jis toks liudnas...
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 06 08, 07:39)
Man ir tas kampas kazkaip nesiziuri. Patys augalai yra svetimi vienas kitam. Raugerskis man labiau derinasi prie spygliuociu. O bergenija nesugalvoju taip ant smugio kas su ja dera.
vilkdalgiai
QUOTE(Srove @ 2009 06 08, 00:51)
Jau kai palieju su schultz skystom trasom
taip, sios trasos puikios
vis del to gausiems lauko augalams su pipetem nepribegiosi - o tas karbamidas man greit ''istempe'' kanas
QUOTE(Tina* @ 2009 06 08, 07:26)
rokoko, paskutinis vaizdelis
dekui
QUOTE(sobieska @ 2009 06 08, 08:28)
Rokoko, nu graziai zalia pas tave
jo, ten prie spygliuociu zalia,
o gelyne ziedai
QUOTE(vida777 @ 2009 06 08, 09:24)
1. del kanu raudonumo neturiu supratimo ar galejo itakos tureti karbamidas, siaip sakyciau, gal del pavesio raudoni lapai pazaliuoja, pati spresk ar ta versija tinka.
o ka as ten prie imperatos matau... tokia aukstesne zalia zole - ji ten salia auga, ar isiterpus i imperata, ar tu butent apie ja ir klausi ?
3. man nepatinka Admirolo ir beregenijos kampas (netobulas ) - reikia zoliniu ten arba ryskesniu kiliminiu... Nekentek del negrozio, ieskok ko nors raudono iterpti. Laukiam smth1 nuomones
1.netinka,ten saule ir uzuoveja. [jei niekas nieko nepasakys,bandysiu magni]
2. tai, ta aukstesne irgi imperata - tik nenusidaziusi, bet si ryta gerai paziurejau - gal dar nusidazys, lyg virsuneles tamseja
3.ka tik ryskiai nuzydejo flioksas, o visa pazeme bus zalia- dar nespejo isplisti sliauziantis ciobrelis.
jokia zole ten netilps. tos likusios zoles - kroku ir sahcm marguciu.
QUOTE(Tina* @ 2009 06 08, 09:39)
liudesiui ten tiesiog nera vietos!
visada apgaulingai tas kampas atrodo - kartoju: JIS LABAI MAZAS [PLOTELIS] - ir ta bergenija ten visai maza, ir raugeriskis maziukas... ten tik vienas zingsnis, jau net jei as nieko nebesodinu, vadinasi, tikrai nieks netelpa!
nebent i ciobreli ipinti slaiuziancia silinge [visuose augalynuose yra tokiu derinuku] arba katpedeles [netoliese aplink juka ciobras su katpede ''parastuoti'']
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 06 08, 10:17)
vilkdalgiai
jokiu vilkdalgiu - neklausysiu nieko!
As gal paleisciau ten siuline zemene arba geltona ciobreli ir i ji ikompnuociau, kad ir tuos mazulius admiration. Reksminga, bet man grazu