Tina, saunuole, grazu
kas del lauku ir pakeliu augaliuku - tai, katileliu visokiu galima prisirankiot - karpatiniu [tavo,, Tina], didziaziedziu, tankiaziedziu...
siliniu gvazdiku maciau pievoj.. bajoriu...
gave geros zemeles,jie isgrazeja ir puosia darzelius
as vaizgina is griovio parsitempiau, raktazoliu
kas iš daugiamečių gėlių tinka šalia jazminų?
labas rytas
Tina*, jau koks alpinariumas
--------------
merginos, o ką galėčiau pasodinti dar į šitą eilę? norėtųsi nelepių žydinčių daugiamečių
pasodinta skirtingų spalvų bijūnų (kokių brolis davė, tokius ir ėmiau) ir ciklameninių primulių (raktažolių), tik gal ne visos prigijo, papildysiu kitais metais. ta juosta apie pusmetrio pločio, o ilgio kiek matosi, visai nedidukai kampukai netilpo.
Tina*, jau koks alpinariumas
--------------
merginos, o ką galėčiau pasodinti dar į šitą eilę? norėtųsi nelepių žydinčių daugiamečių
pasodinta skirtingų spalvų bijūnų (kokių brolis davė, tokius ir ėmiau) ir ciklameninių primulių (raktažolių), tik gal ne visos prigijo, papildysiu kitais metais. ta juosta apie pusmetrio pločio, o ilgio kiek matosi, visai nedidukai kampukai netilpo.
QUOTE(Srove @ 2009 06 21, 09:12)
Aciu bandysiu pasidauginti, o is pazastu, kaip ji kad minejo, niekas ir neisaugs
auga ir is pazastu, bet kol pazastyse nieko nera... galima ir is lapo .
QUOTE(Aderaa @ 2009 06 21, 23:17)
ir as sitos vakar prisiroviau .
QUOTE(Tina* @ 2009 06 21, 23:54)
Kai suzydo ir maziau matosi akmenys
QUOTE(smth1 @ 2009 06 19, 16:23)
Nu pamastykim, pusys 50metes ir dar vyresnes pusynuose turetu buti visiskai bespygles tokiu atveju. Zinoma, kad uzaugina. Naturalus procesas yra ir lapu kasmetinis, ir spygliu ne kasmetinis kritimas.
Tik siaip jau manau, kad a_d truputi viska i viena suplake.
Ugad- gal tu nuotrauka gali idet, bus aiskiau kas tie 'vidiniai spygliai'. Spygliu kritimo paprastai nepastebim, tai jei tu pastebejai rudavima ir kritima, greiciau cia bus kazkas kita. Ypac jei tai puselei tik 4-5 metai.
Tik siaip jau manau, kad a_d truputi viska i viena suplake.
Ugad- gal tu nuotrauka gali idet, bus aiskiau kas tie 'vidiniai spygliai'. Spygliu kritimo paprastai nepastebim, tai jei tu pastebejai rudavima ir kritima, greiciau cia bus kazkas kita. Ypac jei tai puselei tik 4-5 metai.
Priežastis aiški, kodėl mano pušis meta spyglius
Pirkom gero metro Pinus Leucodermis, kaip įsivaizdavom - augintą vazone. Deja, persodinant paaiškėjo, kad buvo iškasta iš grunto ir sukišta į vazoną su gana menka šaknų sistema Pušelės viduje parudavo spygliai, ant praeitų metų ūglių tikrai dar likę, gal ir ant senesnių yra, tiksliai nepamenu Šiųmečiai irgi skleidžiasi pamažu. Žinoma, kad džiūgauti dar anksti, bet galvoju, jeigu jinai prigis, tai ar liks tokia be spyglių ar atsiaugins iš naujo
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 19, 17:12)
aš į žolytę žiūriu panašiai - pas mane irgi neideali - dobiliukai (jie man patinka), kiaulpienės ir kitas "gėris"... Aplink laukuose pavasarį kai sužydi geltona jūra, tai suprantu, kad po skafandru savo sodybos nepakišiu ir su purškalais kasmet neprilakstysiu. Vaikštau po kiemą "styrančių kiaulpienių stiebelių" periodu (kai nušienauji žolytę jie kažkaip greit "išnyra") aukščiau pakelta galva nei paprastai, kad akių nebadytų
MB vis kasmet nupurškia prieš plačialapes ir šios po truputį nyksta bet, iš esmės, tai man jos nemaišo
QUOTE(Srove @ 2009 06 19, 20:50)
Nuejau per lietu pafotkint, bet eilini karta vaizdai fioletiniai Kai kuriose vietose jau tik voverusku betruksta
Kaip viskas išpuoselėta
Tina*, gražus alpinariumas
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 22, 07:21)
kas iš daugiamečių gėlių tinka šalia jazminų?
lubinai, pentiniai, rusmenės, knifofijos, lelijos, snapučiai ir t.t. Nežinau, kas netinka
QUOTE(Spurga577 @ 2009 06 19, 16:32)
O vat norejau paklausti (lyg ir i tema butu)... o cia tipo apie imoniu teritoriju pazeldinima?
Nes cia tema apie namu aplinka, o man taip knieti paklausti: kaip manote, ar apzeldinant teritorija prie imones (pas mus nedaug ir labai nepatogiai isdestyta), stilistika kaip prie namu?
Nes cia tema apie namu aplinka, o man taip knieti paklausti: kaip manote, ar apzeldinant teritorija prie imones (pas mus nedaug ir labai nepatogiai isdestyta), stilistika kaip prie namu?
is pradziu norejau sakyti ne, .......paskui pagalvojau - gal ir taip........bet galu gale vel sakyciau vistik ne........
viskas priklauso nuo to kur ta imone (mieste, kaime), ka veikia (mokykla, vaiku darzelis, ferrmos, gamykla, ....), kiek turimos apzeldinti zemes, kiek darbuotoju, ar patys nores tvarkytis ar samdys imone, ar isvis paliks likimo valiai (kaip pvz fermu apsaugines juostos ), ...
o kitas dalykas kuris kaip ir namu aplinkoje, tai zonavimas. kur kaip ir butina zona - reprezentacine ir jei yra galimybe - kazkokia trumpalaikio poilsio galbut netgi tik rukykla, o paskui ziuri pagal imones veiklos krypti.
Augalus irgi renki nelepius ir nesusivilioji ivairove, nors kaip koki akcenta, jei tinkama aplinka galima pasodinti koki egzota.
ir cia jau grynai mano nuomone - as atsisakyciau pribarstytu lietuvisku akmenu. atramine sienute is skaldyto dolomito arba minimalistinis (tipo staciakampis, kolona, kubas, rutulys) kurinelis tiktu.
Papildyta:
norejau sroves paklausti kaip ta tilteli is melynu geliu padarei virs vejos?
ten kazkoks karkasas detas?
QUOTE(simson @ 2009 06 22, 12:33)
Labai grazu . Vakar maciau kosmeju sokoladiniais ziedais. Nesvietiskai grazios, bet jau kainele, tai neduok tu Dieve .
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 06 22, 12:42)
Labai grazu . Vakar maciau kosmeju sokoladiniais ziedais. Nesvietiskai grazios, bet jau kainele, tai neduok tu Dieve .
LT Cosmos Chocolate Ruffle 12,50Lt kainuoja.
Šiek tiek iš parodos