Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

QUOTE(vida777 @ 2009 06 18, 09:26)
nu gal tada negriebk 3 metru, palik 2, bet ne maziau. Zinau, kaip nera "vaizdo" kol augalai mazi, bet tik taip atrodo, kad jie letai auga, kai isikabina, tai per 5 - 10 metu jau yra i ka ziureti. Ir laikas, deja, bega greitai. Kai pasiziuri i suaugusius medzius ir krumus - daznai buna vienas kita nustelbe ar uzgoze, nes per arti susodinti. Geriausia iseitis tarpams uzpildyti - zoliniai augalai, viksvos, kiliminiai, virziai, sliauziantys kauleniai, gebenes (dideliais plotais uzsodinti).

tai vis tik greičiausiai po 3 metrus paliksiu g.gif Ir reikės kokių nors žolinių apsodinti 4u.gif

QUOTE(ADA @ 2009 06 18, 10:09)
Teks jas kažkur perkelti...
Rododendras net nesukrovė pumpurų žydėjimui...
user posted image

teisingai smith1 sako, palikčiau rododendrą, šiek tiek arčiau vidurio pastumčiau kadagį ir į priekį atkelčiau lanksvą. Prie kadagio galėsi pavasarinių gėlyčių pasodinti rolleyes.gif
Arba gal net geriau būtų kadagį į rododendro vietą, o rodedendrą į vidurį g.gif Neaišku, kaip ten pas tave aplinkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 18, 14:01)
teisingai smith1 sako, palikčiau rododendrą, šiek tiek arčiau vidurio pastumčiau kadagį ir į priekį atkelčiau lanksvą. Prie kadagio galėsi pavasarinių gėlyčių pasodinti rolleyes.gif
Arba gal net geriau būtų kadagį į rododendro vietą, o rodedendrą į vidurį g.gif Neaišku, kaip ten pas tave aplinkui 4u.gif

Už rododendro - šliaužiantis kadagys 4u.gif
Ačiū už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Privatu @ 2009 06 18, 10:11)
Tokia auga ir mano sodybos kampe,bet mano supratimu tai arba virginine,arba velyvoji ieva(prunus virginiana arba prunus serotina).Nezinau tikslaus pavadinimo. smile.gif

Ieva lotyniškai - padus, o jei prunus, tai vyšnia arba slyva. Gali būti prunus padus - tai valgomoji ieva, bet ji pas mus nežiemoja. Bet kokiu atvėju tai dideli medžiai ir nepatarti juos sodinti miesto sklypuose, nebent sodybose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 18 birželio 2009 - 14:04
QUOTE(Knifofija @ 2009 06 18, 15:02)
Ieva lotyniškai - padus, o jei prunus, tai vyšnia arba slyva. Gali būti prunus padus - tai valgomoji ieva, bet ji pas mus nežiemoja. Bet kokiu atvėju tai dideli medžiai ir nepatarti juos sodinti miesto sklypuose, nebent sodybose.

http://lt.wikipedia.org/wiki/Ieva
Nenoriu gincytis su Jumis,jei meluoja jie,vadinasi ir as neteisi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 06 18, 14:19)
Už rododendro - šliaužiantis kadagys 4u.gif
Ačiū už nuomonę  4u.gif

O ten dar šliaužiantis yra blink.gif neįžiūrėjau blush2.gif
Aš kalbėjau apie uolinį kadagį 4u.gif Prie rododendro tam šliažiančiam manau tikrai vietos neliks g.gif

Dėl tų atstumų, tai aš labai stengiuosi augalus sodinti su tinkamais tarpais atsižvelgdama į jų nurodytą augumą, bet vienas toks žmogelis baisiai mane sukritikavo, kad atseit per maži atstumai nuo augalų blush2.gif nu nežinau, ko kelių metų gal ir man teks retinti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke_: 18 birželio 2009 - 15:08
sveikos

Kaip manote, ar galima dabar persodinti magnolijos medi? g.gif
Tiesiog pamaciau kad man dabartine vieta netinka, reikia perkelti i kita.

Vyras sako geriau rudeni, bet as suabejojau, kazkodel man atrodo, kad magnolija ziedus rudeni krauna.
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 06 18, 16:26)
sveikos

Kaip manote, ar galima dabar persodinti magnolijos medi? g.gif
Tiesiog pamaciau kad man dabartine vieta netinka, reikia perkelti i kita.

Vyras sako geriau rudeni, bet as suabejojau, kazkodel man atrodo, kad magnolija ziedus rudeni krauna.

As tikrai to nedaryciau dabar. schmoll.gif
Atsakyti
Būtų labai įdomu sužinoti kokias sėklas , ar sėklų mišinius, kokių firmų produkcija, renkatės pasodinti gražiai vejai, juk sakoma gražiai tvarkomų sodybų pagrindas- išpuoselėta ir prižiūrėta veja.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Privatu @ 2009 06 18, 15:07)
http://lt.wikipedia.org/wiki/Ieva
Nenoriu gincytis su Jumis,jei meluoja jie,vadinasi ir as neteisi. smile.gif

Visi čia teisūs, paprastai ieva vadinama padus, bet vartojama ir prunus, kaip sinonimas smile.gif
Atsakyti
Nepykit jei ne sioj temoj mano klausimas turetu buti, bet... voljere laikom dideli suni, pazistama sake, jog yra augalas (krumas berods) kuris sugeria tuos ne itin malonius kvapus kol voljeras nesutvarkytas. Gal zinot kaip jis vadinasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 06 18, 14:02)

Norėčiau paklausti,nes pamiršau blush2.gif kokiu santykiu skiesti LONTRELA kad pienes išnaikinti,nes kažkada dariau tai jikio efekto,sakau gal per silpnai,nes su Banveliu efektas tai greitai pasimatė.

Atsiprašau,kad įsiveržiau,bet čia kai senai buvo užsakinėjamas Lontrelas tai ir taip pat nusipirkau ir pamiršau užsirašyti.
Atsakyti