Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

QUOTE(jurgeleuogele @ 2009 06 04, 18:21)
sveikutes smile.gif
vis paskaitineju paziurineju Jusu temele, bet nieko nerasau ,nors tikrai yra ka veikti  mirksiukas.gif kieme zole jau visai graziai zaliuoja ,o dabar pradejom po truputuka medelius sodinti smile.gif  tik va nelabai nutuokiu apie augaliukus, o projekta darytis nelabai yra is ko.... blush2.gif

tai va prasau Jusu pagalbos cia padarem toki kampa, nes kazko pakrasciuose nelabai grazi zole buvo ,jauciu per karsta visa diena sauleta, medelis jau is seniau buvo, tai mastau gal salia reikia kokius tris eraicinus isodinti, o toleliai koki kadagi kad i sonus eitu g.gif  na gal galit padeti...
labai butu dekui mirksiukas.gif

Labuka,koks grazus ,tvarkingas kampas wub.gif o sakyk,tas medelis apipiltas skalda gerai ten jaucias? g.gif ar ten labai plonas sluoksnis? Ir ar buna pirkt skaldos mazesniais kiekiais ,ta prasme ne masinom? ax.gif Labai patiko tavo ideja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 06 04, 18:25)
dėl fungicidų, jei teisingai parašei, tai vadinasi neteisingai pasielgei, nes fungicidai yra skirti grybinėms ligoms gydyti, o nuo visokių vabalų ir kt. gyvių purškiama incekticidais
dėl tos miulenbekijos pasigooglink pagal lotynišką Muehlenbeckia - lietuviškai gal ir ne fontanai, tačiau kitom kalbom gal šį tą aptiksi mirksiukas.gif

O velnias doh.gif Tai gal mano purškalas medeliui pakenkė? Bet kai instrukciją skaičiau, ten buvo rašomą apie voratinklinę. Pačioje viršūnėje dar matyti lapeliai, gal man jo dar nemesti, gal atsigaus?
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 06 04, 18:50)
ačius jau ir knygas perverčiau  mirksiukas.gif
dabar jo vaizdas toks  g.gif
user posted image
kur balti kamienai tai čia medis jo,o tie prie žemės atžalos  g.gif  tai jas atkirsti ir bus putinas  g.gif
knygose rašoma vasara arba rudenį atlankomis dauginamas  g.gif

Aš tai dabar su kastuvu tas atžalas atkirsčiau nuo pagrindinio kamieno ir palikčiau iki rudens augti. Per vasarą jie dar pasiaugins šaknų, bet bus jau nebepriklausomi nuo motininio augalo. Rudenį persodinsi, kur norėsi.
Arba jei turi noro ir galimybių laistyti kone kasdien, tai gali ir dabar kastuvu iškasti su dideliu kupstu žemių, stengiantis jų nenupurtyti nuo šaknų ir atsargiai pernešti į kitą vietą. Bet tada reikės nepamiršti patupinėti 4u.gif
Atsakyti
Kaip graziai mano diktonas prazydo wub.gif vakare foto imesiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 06 05, 05:30)
O velnias doh.gif Tai gal mano purškalas medeliui pakenkė? Bet kai instrukciją skaičiau, ten buvo rašomą apie voratinklinę.  Pačioje viršūnėje dar matyti lapeliai, gal man jo dar nemesti, gal atsigaus?

avaime puirškalas neturėjo pakenkti, nebent per stiprų būsi užmaišius. Bet kad ne nuo tos ligos buvo, tai tikrai - erkutės yra vabalai, o ne grybinė liga. Jeigu dar liko kokių požymių, nupurkšk insekticidais. Ir labai laistyk 4u.gif Tie gluosniukai bijo sausros 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 06 05, 08:30)
gal man jo dar nemesti, gal atsigaus?

gali bandyt gaivint, o viena mano pažįstama po prieš pora metų buvusios šaltos žiemos, kuomet daug kur (ir pas mane taipogi) iššalo tie gluosniai, paliko tą gluosnį ir jis pradėjo leisti laukines atžalas iš apačios. Tuomet ji pradėjo karpyti, formuoti ir dabar turi žemą kupolo formos gluosnį, atrodantį gana neblogai, tik kad nebe margą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgeleuogele @ 2009 06 04, 19:21)
sveikutes smile.gif
vis paskaitineju paziurineju Jusu temele, bet nieko nerasau ,nors tikrai yra ka veikti  mirksiukas.gif kieme zole jau visai graziai zaliuoja ,o dabar pradejom po truputuka medelius sodinti smile.gif  tik va nelabai nutuokiu apie augaliukus, o projekta darytis nelabai yra is ko.... blush2.gif

tai va prasau Jusu pagalbos cia padarem toki kampa, nes kazko pakrasciuose nelabai grazi zole buvo ,jauciu per karsta visa diena sauleta, medelis jau is seniau buvo, tai mastau gal salia reikia kokius tris eraicinus isodinti, o toleliai koki kadagi kad i sonus eitu g.gif  na gal galit padeti...
labai butu dekui mirksiukas.gif

Labai grazus vejos ir akmeneliu krastas. Ar ten yra koks apribojimas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 06 04, 23:16)
kadangi aš pati šiuo metu "gimdau" panašiai skalda užpiltą plotą, tai siūlyčiau tau čia daryti spygliuočių kampuką. Eraičinai gal irgi nieko žiūrėtųsi, tačiau jie trumpalaikiai... o čia vienas spygliuotukas jau yra, tad dar keli spygliuotieji jam visai tiktų į kompaniją
Banguotu pakraščiu (bet ne prie pat krašto, o gerokai į vidurį) sodinčiau keletą žvynuotųjų kadagių "Blue star" - turbūt esi mačiusi tokie būna melsvi nedidukai krūmeliai, jie lėtai auga, taigi tuo pakraščiu tiktų ir dar ilgai nemaišytų pjauti žolės. O stačiajame kampe, kažkur per vidurį tarp maumedžio ir kampo sodinčiau kažkokį plačiau augantį šliaužiantį kadagį. Nesimato pilnai dešiniojo kampo, nežinia kiek ten dar vietos, gal šiuo pakraščiu ir pora kokių šliaužiančiųjų tilptų...
O jei apskritai nenori ateityje čia matyti tankumyno, tai tiesiog vietoj eraičinų tuos "Blue star" sodink - ir žiemą ir vasarą turėsi reginį mirksiukas.gif
Tokia mano versija, gal bus ir kitų minčių mirksiukas.gif

Isiterpiu...As pasidariau stai taip blush2.gif Lauksiu komentaru, kritikos bei pasiulymu ax.gif
user posted image
user posted image
Palei tvora sodinti planuoju lanksva Golden Princes (greiciausiai jau kitais metais). Vat prie akmens, labai noreciau rododendro...bet ten siaures vakarai. Ar jam bus gerai g.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus. Jaučiu, kad man pasakėte tikrą priežastį. Medelis viduryje vejos, ten nėra jam jokio šešėlio, o buvo karštos dienos, tai matyt jis bus išdžiūvęs. Žemė ten labai sunki ir drėgmė nepasiekė šaknų nors ir laisčiau ( turbūt per retai, nes į sodą nuvažiuoju dažniausiai tik savaitgaliais). Tikiuosi, kad atsigaus. verysad.gif
Atsakyti
ateinu aš su klausimais blush2.gif
kas atsitiko mano hortenzijai? g.gif gal persodinta ant saulės nudegė? g.gif
user posted image
antros lapų galai irgi kažkaip keistai parudavo
user posted image

dar pirkau šiemet migdolą keružinį.buvo jau su žiedų pumpuriukais...bet pasodinus žiedai nebeišsiskleidė,nudžiuvo ir lapeliai visai mažiukai unsure.gif čia jis taip adaptuojasi ar serga?
user posted image

ir dar praeitais metais MB brolis atvežė alyvą.pasodinom.bet jau antri metai tokia "pavargusi" doh.gif išleidžia kelis lapelius,ir tuos daug vėliau nei kaimynų unsure.gif aišku ir nežydi......skaičiau,kad alyvos porą metų po persodinimo adaptuojasi g.gif ar tikrai? g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 05, 08:38)
Aš tai dabar su kastuvu tas atžalas atkirsčiau nuo pagrindinio kamieno ir palikčiau iki rudens augti. Per vasarą jie dar pasiaugins šaknų, bet bus jau nebepriklausomi nuo motininio augalo. Rudenį persodinsi, kur norėsi.
Arba jei turi noro ir galimybių laistyti kone kasdien, tai gali ir dabar kastuvu iškasti su dideliu kupstu žemių, stengiantis jų nenupurtyti nuo šaknų ir atsargiai pernešti į kitą vietą. Bet tada reikės nepamiršti patupinėti 4u.gif

ačius 4u.gif

QUOTE(vakare-tyla @ 2009 06 05, 10:06)
Isiterpiu...As pasidariau stai taip blush2.gif  Lauksiu komentaru, kritikos bei pasiulymu ax.gif

man kaip gražu wub.gif
tik dar labai mažiukai augaliukai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 05 birželio 2009 - 10:21
QUOTE(vakare-tyla @ 2009 06 05, 07:06)
Isiterpiu...As pasidariau stai taip blush2.gif  Lauksiu komentaru, kritikos bei pasiulymu ax.gif
user posted image

sakyčiau, kad reiktų pagrupuoti g.gif t.y. prie namo kampo padaryti kelių augalų grupę ir prie įėjimo ax.gif
Atsakyti