niu, bandysim parvežti kaip nors, parašysiu, kaip sekėsi
QUOTE(muminukas @ 2009 06 16, 09:18)
jeigu vis dėlto pjauname viršūnę (ar tik alyvos, ar abiejų), ar mums iš karto augalą kasti ir vežti pas mus, ar po nupjovimo leisti jam iki rudens pabūti?
nekankinkit medžių vasarą persodinėdami - nukelkit tą darbą rudeniui arba pavasariui. Jei medelis laibas galima vežti ir taip: šaknys mašinos gale, o viršūnė per priekinį keleivio langą iškišta (keleivio sėdynę atlošti maximum). Bent jau "ūkiškose" mašinose su gale išsivartančiomis sėdynėmis tai tikrai aukštą medelį galima sutalpint.
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 16, 09:10)
Jeigu kas nors pamena mano tą kampą rodytą, kur nuo terasos matosi, ieškojau kokį medį ten pasodinti. Pastudijavau medelynų asortimentą ir apsistojau ties Prunus eminens Umbraculifera.
Jei nori būtent rutulio lajos, verčiau rinkis klevą 'Globosum'
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 16, 09:42)
Pabraižiau šiaip taip tą kampą pagal spalvas.
Parašysiu keletą kilusių minčių:
"+" pūslenis plius priekyje jo sidabrakrūmiai
"-" kad smulkūs augalai kampe labai arti tvoros, o ne link šonų ar priekyje stambesnių krūmų (geltoni raugerškiai ir kadagys). T.y. pagal augalų aukščius mano manymu geriau bandyt padaryt tokį trikampį, su "viršūne" centre.
Medį rinkčiausi išties stambų (kad ir raudonąjį ąžuolą, juodąją pušį, kokią nors eglę, liepą, klevą ir t.t.). Medžiams mažesne laja (pvz. klevui 'Globosum') ir kitur kieme lengvai rasi vietos, o dideliam medžiui geriausia vieta link sklypo krašto (paliekant reikiamus atstumus iki ribos).
http://s436.photobuc...pozicijos_6.jpg Sito plotelio itariu jau ir ravet nebereikia, o kada gi pas mane taip bus
To Smth1, gali ir ktos patarti aisku del atribojimo, labai laukiu
[attachmentid=179391]
[attachmentid=179391]
QUOTE(Wolke @ 2009 06 15, 19:16)
naujam žurnale Mano gėlynas ar kaip vadinasi yra su ja foto,man gražu
QUOTE(Knifofija @ 2009 06 15, 22:26)
Čia ne vilnotoji notra, o tūbė,
suklaidinau
QUOTE(Tina* @ 2009 06 15, 23:27)
Na ar ne grazutes mano veigelytes?
QUOTE(rokoko @ 2009 06 16, 00:31)
mano vaiko uzsiemimas - eina po visais lapais tikrina, nurenka visas sraiges -
maniškiai irgi žaidžia namus joms daro
QUOTE(vida777 @ 2009 06 16, 09:59)
jam 120 metu.
ogo,bet vis dargražus
QUOTE(Tina* @ 2009 06 16, 14:42)
To Smth1, gali ir ktos patarti aisku del atribojimo, labai laukiu
[attachmentid=179391]
[attachmentid=179391]
As tau i plepesiu tema parasiau
Kaip as ten praziurejau varau skaityt, gal vel man zinuciu dalies forumas nerodo
QUOTE(Awita @ 2009 06 16, 14:54)
O kas čia tokie "plaukuoti" priekyje? Pas mus būna pirkt?
gal kokie nors miskantai Jei mano spėjimas teisingas, pirkt būna.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 16, 15:18)
gal kokie nors miskantai Jei mano spėjimas teisingas, pirkt būna.
Ačiu Goglinsiuos
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 16, 13:43)
Jei nori būtent rutulio lajos, verčiau rinkis klevą 'Globosum'
"-" kad smulkūs augalai kampe labai arti tvoros, o ne link šonų ar priekyje stambesnių krūmų (geltoni raugerškiai ir kadagys). T.y. pagal augalų aukščius mano manymu geriau bandyt padaryt tokį trikampį, su "viršūne" centre.
Medį rinkčiausi išties stambų (kad ir raudonąjį ąžuolą, juodąją pušį, kokią nors eglę, liepą, klevą ir t.t.). Medžiams mažesne laja (pvz. klevui 'Globosum') ir kitur kieme lengvai rasi vietos, o dideliam medžiui geriausia vieta link sklypo krašto (paliekant reikiamus atstumus iki ribos).
Klevas Globosum man mažokas (ką ir pati parašei). O beje, ar jie žydi?
O kodėl aš nepagalvojau apie spygliuočius Varau peržiūrėsiu dar spygliuočių asortimentą
Dėl "-' sutinku Kai galutinai nuspręsiu dėl pagrindinio augalo, galbūt aš tuos tris geltonuosius persodinsiu, nes iš pradžių planas buvo gėlyną ten įveisti, bet nepasiteisino Tai dabar jeigu tiks - paliksiu, jei ne - stumdysiu.
Dėkinga, vėl kažkokių naujų minčių gavau
Nu ir negaliu nepasidžiaugti dėl pagyrimo - pūslenio ir sidabrakrūmių gal pradedu judėti reikiama linkme.