Matyt tavo veigelytes dar jaunos. Be to, kiek esu girdejus, jas genet reikia, kad gausiau zydetu. As geniu kasmet.
QUOTE(Tina* @ 2009 06 15, 23:54)
Matyt tavo veigelytes dar jaunos. Be to, kiek esu girdejus, jas genet reikia, kad gausiau zydetu. As geniu kasmet.
Na lyg ir genejau truputuka, tik va nezinau ar uztektinai,o kad jaunos tai turbut, nes tik praeita rudeni sodintos O dydzio tai gal kokiu 70-80 cm, tai net nezinau ar cia didele ar cia maza. Siaip pats krumelis atrodo tai lapukai sveiki ir pats krumas berods sveikai atrodatis,na nieko palauksim kitos vasaros.Nelabai pergyvenu,nes jis pasodintas tarp roziu, tikiuosi jos kompensuos ziedais.
QUOTE(ADA @ 2009 06 15, 07:38)
rokoko, gražu
aciu jurginas pomponinis siandienn ziuriu jau su pumpurais
kitas vazone zydi jau menesi
QUOTE(DeeDee @ 2009 06 15, 14:02)
kas dėl šliužų,
mano vaiko uzsiemimas - eina po visais lapais tikrina, nurenka visas sraiges - labai mesgta toki zaidima [pati susigalvojo, neprasiau]
QUOTE(kice @ 2009 06 15, 15:18)
as per vasara nupjauta zole mulciuoju vaismedzius, kokiais 5 cm storumo
as braskes,
bet butinai padziovinu para ant vejos, paskui nugrebiu, ir barstau - uogos svaresne buna, piktzoliu maziau
jei nepadziovinu - ji kaisti ima, ir tt. procesas - netinka uogom.
QUOTE(Wolke @ 2009 06 15, 18:16)
siandien nusipirkau lobelia fan scarlet ant paveiksliuku graziai atrodo,gal kuri auginat,idomu butu pamatyt kaip jusu gelynuos ji atrodo
galiu apsirikti, bet lyg Srove turejo
QUOTE(rokoko @ 2009 06 16, 00:31)
tikrai taip, pernai rodė nuotraukas raudonai žydinčios lobelijos
pasirodo, tas vienas krūmas, kurį parsivežėme, veigelė na, kaip Tinos nuotraukoje ta šviesesnė
QUOTE(Tina* @ 2009 06 15, 23:27)
Na ar ne grazutes mano veigelytes?
Nu tikrai labai dailios...beveik kaip mano As visada pageniu krumelius,jie tada sutankeja,nors taip gaila,noretusi,kad stiebtusi i auksti
QUOTE(muminukas @ 2009 06 15, 17:47)
turiu klausimą apie medį ir krūmą.
Na alyvą tai gal ir galima apkarpyti, bet klevą Gal geriau kaip merginos patarė, pabandykit kaip nors į mašiną supakuoti, iškiškit per bagažinę ir parsivešit.
QUOTE(juju @ 2009 06 15, 18:38)
noriu patarimo, turiu tradeskentes ir melsves, kokia kompozicija iš jų gautusi, ką dar į draugiją joms?
Man bent graži kompozicija turiu pasodinusi melsves, tradeskantes (mėlynas) dar rasakilos, viendienės auga tame pakraštyje, na ir šiemet vijoklines rožes dar pasodinau
Pagal visas taisykles nežinau ar gera kompozicija, bet man gražu
QUOTE(daivina @ 2009 06 15, 20:07)
Mamytes,patarkite noriu prie namo sienos pasisodinti grazu vijokli,nezinau nesu turejusi ,gal sakau kokia ragane,noriu kad siena atrodytu grazesne,labai jau niuru
Aš patarčiau sausmedį - nereiklus, anksti pavasarį sulapoja, tik maniškį beproto amarai šiemet puola purškiau jau kokius penkis kartus ir vis tiek lyg keli dar likę.
Tiesa, kokioj pasaulio pusėj ta siena
QUOTE(Tina* @ 2009 06 15, 23:27)
Na ar ne grazutes mano veigelytes?
labai gražios
Prašau patarimo
Jeigu kas nors pamena mano tą kampą rodytą, kur nuo terasos matosi, ieškojau kokį medį ten pasodinti. Pastudijavau medelynų asortimentą ir apsistojau ties Prunus eminens Umbraculifera. Gal žinot kokių neigiamų savybių, nes aš kaip ir neradau? Manau, kad neturėtų būti labai lepi
Sau pasižymėjau kaip privalumus: balta žiedų spalva (nes netolimais yra raudonlapių ir geltonlapių augalų pasodintų, tai, kad nebūtų makalynė, manau geriau balti žiedai, dėl tos pačios priežasties apsistojau ties žalia lapų spalva, na o rudenį turėtų gražiai pageltonuoti/paraudonuoti), tanki rutulio formos laja. Tik dar dėl aukščio klaustukas, reikia pasiaiškinti ar mano nusižiūrėtam medelyne skiepyta (o gal visos būna skiepytos?) ir kokio aukščio bus.
Dėkinga už bet kokius pamąstymus ir komentarus
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 16, 08:10)
Na alyvą tai gal ir galima apkarpyti, bet klevą Gal geriau kaip merginos patarė, pabandykit kaip nors į mašiną supakuoti, iškiškit per bagažinę ir parsivešit.
niu, žiūrėsim, gal bandysim šį savaitgalį dar nuvažiuoti
alyvos tai dar nėra ką karpyti - ji tokia į viršų išbėgusi, vienas stiebas. o klevo bet kokiu atveju likimas nulemtas - jei neparsivežame, tai vis tiek jį pjaus. o dėl ko aš pagalvojau apie viršūnės nupjovimą - kolega kažkada sakė, kad galima nupjauti kaštono viršūnę ir tada jo vainikas ne aukštyn, o į plotį auga
žodžiu, jeigu vis dėlto pjauname viršūnę (ar tik alyvos, ar abiejų), ar mums iš karto augalą kasti ir vežti pas mus, ar po nupjovimo leisti jam iki rudens pabūti?
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 16, 09:10)
Dekoratyvines vysnios labai daznai puolamos ligu ir kenkeju..monilioze, amarai... Jeigu tas medelis ne 'statistas', o 'paradinis', Prunus del sio priezasciu nesirinkciau.
QUOTE(smth1 @ 2009 06 16, 09:34)
Dekoratyvines vysnios labai daznai puolamos ligu ir kenkeju..monilioze, amarai... Jeigu tas medelis ne 'statistas', o 'paradinis', Prunus del sio priezasciu nesirinkciau.
Nu jo, trešnes tai labai puola amarai Ot, velnias atrodo jau atradau tinkamą augalą (kurį galima pas mus įsigyti ir dar už padorią kainą ) ir vis išlenda koks nors minusas
jau neviltis apima
Pabraižiau šiaip taip tą kampą pagal spalvas. Tik truputį mastelis nelabai vykęs
Tarp 1 ir 3 yra daugiau vietos ir ten dar planuoju pasodinti du kadagius Sky rocket. Taip pat tuos pačius Sky rocketus planuoju sodinti už 6 augalo link tvoros. Ir tarp 4 ir 6 daugiau vietos, ten dar kas nors tilptų pasodinti (kokie 2 m laisvi)
Augalai:
1. Putinlapis pūslenis Diabolo
2. sidabrakrūmiai Snowbird
3. Putinas Roseum
4. Raugerškiai geltoni (tiksliai nežinau pavad., bet turi būti žemi)
5. Kadagys Aureum
6. Veigėlė Purpurea Nana (Dar link dešinės pusės yra antra pasodinta, tik man netilpo pabraižyti)
7. Nežinomasis
O gal sodinti guoba wredei buvau atmetusi dėl guobų maro, bet Žaliasis Rojus rašo, kad tipo atsparus marui kažin kiek tame teisybės Gal visai ir tiktų. Būtų geltonasis kampelis
QUOTE(simson @ 2009 06 15, 11:30)
o dangau, kokiam tu cia botanikos sode gyveni , o kiek vietos...
kur anksciau rodziau toki pat rododendra pas draugus auganti (2,5 karto uz mane aukstesni), tai issiaiskinau - jam 120 metu.
QUOTE(Oli_vija @ 2009 06 15, 11:39)
Merginos, visų labai gražios augaliukų nuotraukos
Oli_vija, o ko tu groziu nebeparodai, ir vis prapuoli, retai beaplankai .
QUOTE(simson @ 2009 06 15, 12:13)
pas mane situ grazuoliu tukstanciai .
Kazi joms virti ar kepti nera kokio recepto... tokios riebios - kiek mesos butu .
Ar gali sitie sliuzai tureti koki (teigiama ar neigiama) poveiki kompostui ? Kompostine tiesiog aplipusi is isores, o viduj sliuzais kaip kilimu nuklota .
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2009 06 15, 15:13)
o pas mus liaudiskas ju pavadinimas - shilkagvaizdikiai.
QUOTE(muminukas @ 2009 06 16, 08:18)
niu, žiūrėsim, gal bandysim šį savaitgalį dar nuvažiuoti
alyvos tai dar nėra ką karpyti - ji tokia į viršų išbėgusi, vienas stiebas. o klevo bet kokiu atveju likimas nulemtas - jei neparsivežame, tai vis tiek jį pjaus. o dėl ko aš pagalvojau apie viršūnės nupjovimą - kolega kažkada sakė, kad galima nupjauti kaštono viršūnę ir tada jo vainikas ne aukštyn, o į plotį auga
kiskit i bagazine kiek telpa saknimis i vidu, o virsune tegu lieka islindusi, uzriskit raudona kaspina ir pamazu parsivesit, taip gi ilgus krovinius veza.