Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

QUOTE(Tina* @ 2009 06 04, 14:35)
O koki plota reikia paskirti jiems? kiek pleciasi? vis pasiziuriu i juos per parodas ir nueinu salin...

Tikrai ne kilimu biggrin.gif dideja pats kupstelis -tiek i virsu tiek i ploti.Paieskosiu fotkes,gal kur matysis
Tik pernykstis,po savaitgalio parodysiu simetini
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 04 birželio 2009 - 14:47
Grazus, margutis toksai smile.gif
Atsakyti
Turiu bėdą. gal turėsit patarimų. mama nupirko dovanų gluosnį sveikalapis 'Hakuro-nishiki'. Pasodinau balandžio pabaigoje į dirvą. Žaliavo, lyg ir neblogai jautėsi, pradėjo pulti voratinklinės, purškiau fungicidais. Šį savaitgalį nuvažiavusi į sodą radau jį visą nudžiūvusį. jis pasodintas visiškoj saulėtoj vietoj. kas jam galėjo taip pakenkti?
Dar nusipirkau mulenbekiją. Gal žinot kas tai augaliukas. Kaip jį prižiūrėti, lietuvių kalba jokios informacijos neradau.
Atsakyti
QUOTE(fazanas @ 2009 06 04, 16:12)
Turiu bėdą. gal turėsit patarimų. mama nupirko dovanų gluosnį sveikalapis 'Hakuro-nishiki'. <...> pradėjo pulti voratinklinės, purškiau fungicidais. <...>
Dar nusipirkau mulenbekiją. Gal žinot kas tai augaliukas. Kaip jį prižiūrėti, lietuvių kalba jokios informacijos neradau.

dėl fungicidų, jei teisingai parašei, tai vadinasi neteisingai pasielgei, nes fungicidai yra skirti grybinėms ligoms gydyti, o nuo visokių vabalų ir kt. gyvių purškiama incekticidais
dėl tos miulenbekijos pasigooglink pagal lotynišką Muehlenbeckia - lietuviškai gal ir ne fontanai, tačiau kitom kalbom gal šį tą aptiksi mirksiukas.gif
Atsakyti
KAip tik norejau klausti kokia gele ar pikdzole pas mane tarp avieciu auga, bet man pasirode, kad labai panasi i SNAPUTI g.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 04, 15:27)
Na aš nelabai turiu patirties blush2.gif Bet šį pavasarį KBS pirkau putiną. Ten buvo jau toks senesnis krūmas ir turėjo vieną atžalėlę. Kai kasė tą didyjį krūmą tiesiog kastuvu nukirto tą atžalėlę ir taip pat iškasė. Gavau du krūmus už vieno kainą  biggrin.gif Vienas auga pas mamą, o tas mažasis pas mane. Bent jau kol kas neatrodo, kad būtų kažkoks tai lepus augalas. Tiesiog atkirsk kastuvu ir iškask mirksiukas.gif Tik vat ar dabar tinkamas laikas iškasti g.gif Turbūt reikės lieti daug, jei dabar persodinsi g.gif

ačius jau ir knygas perverčiau mirksiukas.gif
dabar jo vaizdas toks g.gif
user posted image
kur balti kamienai tai čia medis jo,o tie prie žemės atžalos g.gif tai jas atkirsti ir bus putinas g.gif
knygose rašoma vasara arba rudenį atlankomis dauginamas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 04 birželio 2009 - 17:52
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 06 04, 18:50)
kur balti kamienai tai čia medis jo,o tie prie žemės atžalos  g.gif  tai jas atkirsti ir bus putinas  g.gif
knygose rašoma vasara arba rudenį atlankomis dauginamas  g.gif

atžalos ir atlankos ne tas pat wink.gif
"dauginant atlankomis, apie krūmą iškasamas negilus 5-7 cm griovelis, į jį palenkiamos apatinės šakos, kad žemėmis apkastos šakelės viršūnė būtų užsilenkusi į viršų"
Atsakyti
sveikutes smile.gif
vis paskaitineju paziurineju Jusu temele, bet nieko nerasau ,nors tikrai yra ka veikti mirksiukas.gif kieme zole jau visai graziai zaliuoja ,o dabar pradejom po truputuka medelius sodinti smile.gif tik va nelabai nutuokiu apie augaliukus, o projekta darytis nelabai yra is ko.... blush2.gif

tai va prasau Jusu pagalbos cia padarem toki kampa, nes kazko pakrasciuose nelabai grazi zole buvo ,jauciu per karsta visa diena sauleta, medelis jau is seniau buvo, tai mastau gal salia reikia kokius tris eraicinus isodinti, o toleliai koki kadagi kad i sonus eitu g.gif na gal galit padeti...
labai butu dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 04, 19:05)
atžalos ir atlankos ne tas pat wink.gif
"dauginant atlankomis, apie krūmą iškasamas negilus 5-7 cm griovelis, į jį palenkiamos apatinės šakos, kad žemėmis apkastos šakelės viršūnė būtų užsilenkusi į viršų"

aš ir taip pagalvojau,kad atlankos ne tas pats,bet iš kur man jų dabar gauti,kai šakos viršui,o čia atžalos g.gif
o kaži kas gautųsi iš tų atžalų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 03, 15:04)
Grazu, Jolaxus, pas jus. Jaukus jausmas. Ne visu rodytose nuotraukose pagaunu ta "jaukuma", kaip kad ziuredama taviskes. Net iejimas i namus ir tas gelynuose skendi  wub.gif

buciau norejusi pasakyti ta pati, tik turbut buciau neradusi tinkamu zodziu .... tikrai ta pati ka ir tu pajutau ax.gif .

QUOTE(dėja @ 2009 06 03, 20:49)

cia man labai grazu wub.gif .

QUOTE(Neri29 @ 2009 06 04, 09:18)
Na gal neuzpyksit kad noriu kai ka parduoti 4u.gif
parduodu Himalajini snaputi (Geranium Himalayense)
http://www.zelenhoz....HIMALAYENSE.jpg

man sitas koks grazus wub.gif wub.gif , pats graziausias is visu snapuciu. Jo tokie svelnus lyg barchatiniai lapeliai, ar ne ?
Atsakyti
QUOTE(jurgeleuogele @ 2009 06 04, 19:21)
tai va prasau Jusu pagalbos cia padarem toki kampa, nes kazko pakrasciuose nelabai grazi zole buvo ,jauciu per karsta visa diena sauleta, medelis jau is seniau buvo, tai mastau gal salia reikia kokius tris eraicinus isodinti, o toleliai koki kadagi kad i sonus eitu g.gif  na gal galit padeti...
labai butu dekui mirksiukas.gif

kadangi aš pati šiuo metu "gimdau" panašiai skalda užpiltą plotą, tai siūlyčiau tau čia daryti spygliuočių kampuką. Eraičinai gal irgi nieko žiūrėtųsi, tačiau jie trumpalaikiai... o čia vienas spygliuotukas jau yra, tad dar keli spygliuotieji jam visai tiktų į kompaniją
Banguotu pakraščiu (bet ne prie pat krašto, o gerokai į vidurį) sodinčiau keletą žvynuotųjų kadagių "Blue star" - turbūt esi mačiusi tokie būna melsvi nedidukai krūmeliai, jie lėtai auga, taigi tuo pakraščiu tiktų ir dar ilgai nemaišytų pjauti žolės. O stačiajame kampe, kažkur per vidurį tarp maumedžio ir kampo sodinčiau kažkokį plačiau augantį šliaužiantį kadagį. Nesimato pilnai dešiniojo kampo, nežinia kiek ten dar vietos, gal šiuo pakraščiu ir pora kokių šliaužiančiųjų tilptų...
O jei apskritai nenori ateityje čia matyti tankumyno, tai tiesiog vietoj eraičinų tuos "Blue star" sodink - ir žiemą ir vasarą turėsi reginį mirksiukas.gif
Tokia mano versija, gal bus ir kitų minčių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2009 06 03, 13:24)
Labai smalsu pasidare - ar teisingai supratau - jei patrumpinsiu sluotelini flioksa, tai jis veliau zydes?

taip. prazysta geru menesiu veliau, ir zydi iki salnu.
dar pliusas - is kiekvieno patrumpinto sluotelinio fliokso stiebo isauga du ziedynkociai - taigi bus dvigubai ziedu thumbup.gif
siemet kirpsiu kas antra stieba - teoriskai turetu buti super, praktiskai - paziuresim mirksiukas.gif

QUOTE(ADA @ 2009 06 03, 16:50)
Su tais flioksais tai įdomiai. Aš irgi jų gavau iš nuostabaus rokoko gėlyno - bet neprigijo.. Nesuprantu kodėl  g.gif

kantrybes. sunku patiketi, kad ylalapiai flioksai nerigytu blink.gif
patrumpinkit pusiau. 4u.gif ir laukit!
nereikejo duot zydet -- tegul saknijasi.

QUOTE(simson @ 2009 06 04, 17:09)
KAip tik norejau klausti kokia gele ar pikdzole pas mane tarp avieciu auga, bet man pasirode, kad labai panasi i SNAPUTI

taip,snaputis.
Atsakyti