Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

labai grazu pas jus cia viskas smile.gif 4u.gif wub.gif
patarkit, ka sodint dar nevelu, kad zydetu siais metais ir kad daug nevargt. Patarkit pradedanciam sodininkui plyzzzzzzzzz 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2009 06 11, 16:21)
Jurginas ar jazminas? Jeigu jazminas, tai tokio kaip ir negirdėjus g.gif  g.gif  Yra toks Mergautinis, kuris žydi pilnaviduriais žiedais, pagal lot., 'Philadelphus virginalis'. Turbūt šitą ir turėjai galvoje.
Gal jam sąlygos netinka, kad nežydi?

oi, jazminas blush2.gif beskubėdama nesąmonę parašiau blush2.gif
Vis dar turiu viltį, kad dar anksti ir jis bus vėlyvesnis blush2.gif Nes neįsivaizduoju kokio ssąlygos gali netikti blush2.gif

QUOTE(aistejukas @ 2009 06 11, 17:23)
Va kokia gražuolę turiu wub.gif

tikra gražuolė. wub.gif

QUOTE(vilmelė @ 2009 06 11, 21:14)
Dievinu raganes wub.gif Bet... kazko jos manes nelabai... Siemet pasodinau dvi, tai prigijo tik viena, o ir kita kazko stovi vietoje - neauga. Uztat siandien i lauka persodinau dvi kobejas. Namie tai labai augo, vyniojosi. Tikiuosi, kad ir toliau nesikapryzis biggrin.gif Gal kas turi paciu augintu kobeju fotkiu? Labai smalsu kas uzaugs

pas mane tai neaugo kobėjos. Ir apskritai jau žadu atsisakyti visų tų vienmečių. Popini augini ant palangių, apsistatai visas, ir jeigu kas nors paskui auga, tai grožis praktiškai tik antroj vasaros pusėj schmoll.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 06 11, 22:47)
Tai jau dabar gadinsiu akis su savo alpinariumu, neistveriu kol viskas bus pilnai prasiskleide  blush2.gif

koks grožis wub.gif
QUOTE(aistejukas @ 2009 06 11, 23:08)
Pasirodau ir aš su savo. Na ne taip, kaip pas tave, Tina, ale neužilgo subujos, visgi tik antri meteliai mano kūrybai biggrin.gif

irgi labai gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(DENARA @ 2009 06 11, 15:33)
sveikos  4u.gif

uzuojauta del augaliuku vagysciu  doh.gif  siaubas  verysad.gif

norejau paklausti, apipuole mano rozytes dvi miltlige, zalioj stotelej siulo kazkokius lasiukus, kurie skirti agurku miltligei... nu ir neperku, sakau pirmai jusu paklausiu....

aciu

Nuo miltligės yra topazas, jis ne tik agurkam, bet ir kietiem augalam. Nežinau, kokį ten siūlo lašiukais, bet irgi turėtų gerai būti, nes vaistai nuo miltligės yra tie patys, nesvarbu ar tai agurkas ar rožės, ar vynuogės...Dirbu toj srityje...
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2009 06 12, 01:10)
labai grazu pas jus cia viskas smile.gif  4u.gif  wub.gif
patarkit, ka sodint dar nevelu, kad zydetu siais metais ir kad daug nevargt. Patarkit pradedanciam sodininkui plyzzzzzzzzz  4u.gif

Aš irgi labai pradedantis sodininkas, bet man atrodo, kad prieš pasirenkant augalą reikėtų nuspręsti, kur jis gyvens, nes skirtingi augalai mėgsta arba nemėgsta šviesą. Drėgmę reguliuoti gal lengviau. Žemes irgi gali gal šiek tiek koreguoti. Va tiek šiandienai prisiskaičiau ir išmokgau ax.gif Dar būna didesni ir visai mažyčiai augalai. Pernai, kai visai visai buvau pradedantis sodininkas (paruošiamoji klasė), norėjau kažką žydinčio turėti vasarą prie vasarnamio (pavasaris jau buvo nužydėjęs), tai ėjau į gėlių turgelį (ten, kur aš perkuosi, jos sugrupuotos pagal tai, kiek mėgsta šviesos), pasirinkau sau gražiausias gėlytes ir susodinus laisčiau iš širdies (tai šiek tiek moku, nes auginu kambarines gėles) gražiai sau žydėjo, kiti net gyrė gėlyčių grožį. Kai kurios nužydėjo per dvi dienas (dabar išgaravo pavadinimas), tai teko persodinti į naujas, kai kurios tuo metu nežydėjo (kur sodinamos minkštai dangai), tai taip ir nepražydo, nors regis prigijo gerai. Tai tiek ikimokyklinukų patirties. Aš tai skaitau knygas. Vėl važiuosim į vasarnamį, žiūrėsiu, ką šiemet ten iškrėsiu, labai rūpi, kaip laikosi mano pasodintas medelis, ir ar nesugadinau horetenzijų, jos ten buvo peraugusios, tai nušienavau iš peties blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 06 11, 10:10)
Bandykit gal tikrai su kaimynais tartis draugiškai  mirksiukas.gif

manau, kad cia ir bus sunkiausia... nes Neri29 atveju (uzojauta jai didziausia verysad.gif ) egzistuoja dvi pagrindines priezastys - finansai ir abejingumas, kurios yra maziausiai suderinamos su draugiskumu wink.gif .
Kol kaimynai to paties nepatirs, netikiu, kad supras...
As suns netgi tokiu atveju neisigyciau blush2.gif , geriau jau elektros srove.

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 11, 12:31)
iš pasėtų gegužės mėnesį rudeniop jau pirmųjų žiedų sulauksi.

tada is pasetu birzely, tureciau apie lapkriti jau ziedu sulaukti... dar geriau lotuliukas.gif .

QUOTE(Tina* @ 2009 06 11, 17:19)
As tai kai perskaiciau zurnaliuka apie raganiu auginima, praejo man noras  blush2.gif

ko ten prisiskaitai, nei kas siunte skaityti, nei ka... biggrin.gif

QUOTE(Awita @ 2009 06 11, 21:26)
Daviklis pastatytas grynai priešais augalus, labai krenta į akis, vien tai, manau, kažkiek pristabdo unsure.gif  verysad.gif

ar jau po to nieko nebenukniso tie parazitai?
Atsakyti
Pas mane irgi jazminas nežydi verysad.gif Bet tikiuosi, kad kitais metais sužydės.
Dėl raganių, tai nepasakyčiau, kad jos lepios, ar labai priežiūros reikalaujančios. Pas mane jos susodintos į kelmą, žiemai nedengiu, bet auga be problemų smile.gif

Gražios alpinariumų nuotraukytės wub.gif Mano šių metų simpatija šilokai wub.gif
Atsakyti
Mergaites, labai jaukus jusu alpinariumai thumbup.gif !
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 06 11, 23:26)
Dalinuosi su jumis ta širdgėla, labai užjaučiu ir suprantu console.gif

drinks_cheers.gif ir graudu, ir pikta būna iki ašarų. Kol kas nepasiduodu tiems grabštukams. Dabar pas mane ne tik kad prirakinti augalėliai, bet ir įvesta signalizacija. Daviklis pastatytas grynai priešais augalus, labai krenta į akis, vien tai, manau, kažkiek pristabdo unsure.gif  verysad.gif

blink.gif noreciau apie suzinoti daugiau, kaip tu tuos augalus prirakinai?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 06 12, 09:04)

ar jau po to nieko nebenukniso tie parazitai?

Ne, net bandymų nebebuvo, pradėjau ramiau miegot smile.gif Augaliukai sėkmingai vėl prigijo, atsigauna smile.gif Bet visiškai atsipalaiduot vis vien negaliu cool.gif
(Pas kaimynus pavogė 14 įvairių dek. augalų verysad.gif)
Niekada nepirkdavau pijokėlių atnešto aukso, nepirkčiau ir augalėlių, nu bet atsiranda kas mielai perka, o gal net užsąko verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 06 12, 09:04)
ko ten prisiskaitai, nei kas siunte skaityti, nei ka...  biggrin.gif

protinga norejau but lotuliukas.gif

aistejukas, kokie ten pas tave simpatiski violetiniai rutuliukai? wub.gif

As savo alpinariuma irgi pernai "tveriau". Bet jis pas mane kosminiais greiciais subujojo blink.gif ziuriu jau reiks retint.
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2009 06 12, 09:40)
blink.gif  noreciau apie suzinoti daugiau, kaip tu tuos augalus prirakinai?

Aplink kamieną apačioje uždėjom grandinę (bet tokią, kur paprastam b0mžui nenukirpt) ir kitą galą prisegėm prie tvoros apačioj privirintos kilputės. Grandinės pasislepia po mulču ir nesimato. Šaknų gumulas didelis, nenutrauks niekaip. Pas tave jei arti nėra ko nors stacionaraus, gal tarpusavyję susegus nors kiek padėtų? Aš lauko baldus taip suseginėdavau, kol kiemas būdavo nerakinėjamas lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=vida777,2009 06 12, 10:04]
egzistuoja dvi pagrindines priezastys - finansai ir abejingumas, kurios yra maziausiai suderinamos su draugiskumu wink.gif .
Kokia teisinga fraze drinks_cheers.gif
Atsakyti