Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

QUOTE(Tina* @ 2009 06 04, 06:31)
Man irgi panasu i vienadiene.

o man panašiau į vilkdalgį, bet ne barzdotąjį, o iris pseudocorus. Pas mus pilna paežerė tokių...

http://images.google...q...sa=N&tab=wi

Tiesa, pasigooglinimui - įdomi nuoroda su augalų foto ir išsamia info 4u.gif
http://gardening.abo...-New-Gardeners/

Ten pat radau info, kad po žydėjimo nupjovus snaputį, jis gali žydėti antrą kartą bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 04 birželio 2009 - 09:12
QUOTE(jolaxus @ 2009 06 04, 09:27)
tikrai įdomiai jūsų flioksai elgiasi g.gif  man atrodo jie tokie nereiklūs unsure.gif prieš pora metų iš kaimynės gavau kupstą, pora dienų pragulėjo jie numesti pakrašty, paskui išskirsčiau atskirais augalėliais, išsodinau ir visi kaip vienas prigijo... Gal kam reikia - galiu pasidalinti, pas mane ružavai žydintys mirksiukas.gif

Aš prie progos - mielai priglausčiau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Na gal neuzpyksit kad noriu kai ka parduoti 4u.gif
parduodu Himalajini snaputi (Geranium Himalayense)
http://www.zelenhoz....HIMALAYENSE.jpg

Atvesta is Vokietijos, dabar vazoneliuose. Kaina nuo 2-3 Lt. priklausomai nuo kiekio.
Jei ka sudomintu , geriau i AZ
Atsakyti
Sveikos
savaitgalį mugėj nusipirkau palemoną. Nieko apie jį nežinojau, ir vietos nesu numačiusi (emocinis pirkinys blush2.gif ). Vaikštinėju va jau kelinta diena aplink savo namą ir vis neapsisprendžiu kur sodint. Gal jūs man kokių minčių pamėtėsit? Tiesa nežinau kokio aukščio jis auga?
Pastačiau dabar kampe prie terasos, kuriame man rododendras numiro..

Papildyta:
Kampas iš toliau..[attachmentid=178547][attachmentid=178546]
Papildyta:
Tik nežiūrėkit į betvarkę.. ax.gif [attachmentid=178548]
Papildyta:
Čia kita galima vieta - žiūrint nuo terasos prie tvoros tarpe tarp krūmų [attachmentid=178549]
Papildyta:
O čia terasos kitas kampas - gėlyne kiškiagrikis, kraujažolė, dar bus gaisrena ir uolinis laibenis. Ir sedula [attachmentid=178551]
Papildyta:
Šiaip abiejose vietose - tie ant kampo, tiek prie tvoros jis atrodo per mažas, va nežinau kaip jis augs. Na, palieku jūsų teismui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 04 birželio 2009 - 09:53
Palemonai – palemoninių (Polemoniaceae) šeimos daugiamečiai, rečiau vienmečiai žoliniai augalai. Lapai neporiškai plunksniški, žiedai varpiški. Įvairių autorių duomenimis, gentyje yra nuo 30 iki 50 rūšių.
Palemonai gerai auga pavėsyje, nors pakenčia ir saulėtą vietą. Dirva turi būti drėgnoka, humusinga, ne per sunki. Vienoje vietoje auga 3–5 metus. Peržydėjusius augalus rekomenduojama nupjauti, kad iki rudens išliktų dekoratyvūs lapai.

Saltinis: http://www.sodospalv...s-333-PALEMONAS
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 04, 08:31)
Man irgi panasu i vienadiene.

Tikrai ne viendienė, o kažkoks geltonas vilkdalgis, ko gero pseudokorus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 04 birželio 2009 - 10:39
QUOTE(jolaxus @ 2009 06 04, 09:27)
tikrai įdomiai jūsų flioksai elgiasi g.gif  man atrodo jie tokie nereiklūs unsure.gif prieš pora metų iš kaimynės gavau kupstą, pora dienų pragulėjo jie numesti pakrašty, paskui išskirsčiau atskirais augalėliais, išsodinau ir visi kaip vienas prigijo... Gal kam reikia - galiu pasidalinti, pas mane ružavai žydintys mirksiukas.gif
geltona kažin ar ne viendienė g.gif

Tai vat svarbiausia su tais flioksais ir pas anytą tas pats nors ji pirko visai atskirai ir gyvena kitur. O taip aš jų norėjau ir vieteles radus jiems buvau. doh.gif
Atsakyti
[quote=Larissa,2009 06 03, 20:12]
o pas mus žydi melynasis palemonas ir iris graminea bigsmile.gif
user posted image

labai grazus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 06 04, 11:03)
Sveikos
savaitgalį mugėj nusipirkau palemoną.

Palemonas auga neisgreituju-pries 3 metus pirkau,tai paaugo (issiplete) nesmarkiai.Pirkau ji pagrinde del lapu idomumo.Nenukisk jo toli,kad nereiktu daznai begiot juo pasigrozet biggrin.gif
Atsakyti
O koki plota reikia paskirti jiems? kiek pleciasi? vis pasiziuriu i juos per parodas ir nueinu salin...
Atsakyti
4u.gif merginos norėjau pasiklausti ax.gif kaip pasiimti Putino atžalų g.gif yra pagrindinis krūmas ir šalia jo atžalų daug g.gif kaip jas pasiimti nepažeidus to pagrindinio šaknų ?ar jos labai jautrios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 06 04, 14:48)
4u.gif  merginos norėjau pasiklausti  ax.gif  kaip pasiimti Putino atžalų  g.gif  yra pagrindinis krūmas ir šalia jo atžalų daug  g.gif  kaip jas pasiimti nepažeidus to pagrindinio šaknų ?ar jos labai jautrios? g.gif

Na aš nelabai turiu patirties blush2.gif Bet šį pavasarį KBS pirkau putiną. Ten buvo jau toks senesnis krūmas ir turėjo vieną atžalėlę. Kai kasė tą didyjį krūmą tiesiog kastuvu nukirto tą atžalėlę ir taip pat iškasė. Gavau du krūmus už vieno kainą biggrin.gif Vienas auga pas mamą, o tas mažasis pas mane. Bent jau kol kas neatrodo, kad būtų kažkoks tai lepus augalas. Tiesiog atkirsk kastuvu ir iškask mirksiukas.gif Tik vat ar dabar tinkamas laikas iškasti g.gif Turbūt reikės lieti daug, jei dabar persodinsi g.gif
Atsakyti