Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

QUOTE(serdis @ 2009 06 09, 23:00)
1 - buvo erškėtrožių krūmo šaknys su išlindusiais stiebų galais. Juos iškirto, užsėjo žolyte, bet ko gero reikia duoti šaknim supūti?
2 - Ta vieta labai tiktų gėlynėliui, tik ar laikas?
Dabar porai mėnesių išvažiuosim, bet kai grįšim rugpjūtį, ko gero reikėtų kai ką pasodinti.
3 - Ir taip ir taip galvojau, bet man nėr gražiau, kaip buksmedžių apvadėlis aplink didyjį plotą.
4 - Dar labai noriu migdoliuko, labai noriu tamsiai alyvinės alyvos, kažkas gal tiktų baltai žydintis (dar nežinau kas). Noriu hortenzijų, rododendro, bijūnų.
5 - Parsisiunčiau planavimo programą, pabandžiau planuot, bet atrodo, kad greičiau pražilsiu ir užeis šalnos, kol išmoksiu ta programa naudotis.  doh.gif
6 - Bet gal yra kažkoks stebuklingas būdas suprasti, kur ką sodinti

1 - greičiau jau atžels, nei kad supus. Nelygu kiek iškirto - ar tik stiebus ar ir stambesnes šaknis išrovė;
2 - kai grįšit bus pats tas - rugpjūčio pabaiga/rugsėjo pradžia tinkamas metas naujam daugiamečių gėlynui užveisti. O medelius krūmelius iš konteinerių (vazonų) galima sodinti visą sezoną;
3 - buksmedžiai Lietuvoje apšąla, rinkčiausi ką nors kitą (žemaūgės tujos, lizdinės eglutės, žemaūgės lanksvos);
4 - nemažai baltai žydinčių yra lanksvų (pvz. pilkoji lanksva 'Grefsheim', vanhuto lanksvos)
5 - šiuo atveju greičiau jau būtų ant popieriaus pasipiešti;
6 - būdas vadinasi "praktika+teorija" - stebuklų čia nebūna... Nebent susirastumėt patinkantį vaizdelį/planelį internete ir pabandytumėt jį atkurti pas save. Bet vistiek reik žinot, ar augalams tiks augimvietė ir pan.

Kadangi kaip suprantu tas plotelis tarp dviejų laiptinių, tai tokių plotelių yra prie namo ir daugiau. Jei kiti jau apželdinti, reiktų prisitaikyti prie jų stiliaus, kad būtų vienovė. Jei ne - sėkmės būti pirmaisiais, užkūrusiais aplinkos gražinimo varikliuką smile.gif Ir kantrybės - daugiabučio aplinka nedėkinga vieta grožio kūrimui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 10 birželio 2009 - 13:36
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 06 10, 14:26)
1 - greičiau jau atžels, nei kad supus. Nelygu kiek iškirto - ar tik stiebus ar ir stambesnes šaknis išrovė;
2 - kai grįšit bus pats tas - rugpjūčio pabaiga/rugsėjo pradžia tinkamas metas naujam daugiamečių gėlynui užveisti. O medelius krūmelius iš konteinerių (vazonų) galima sodinti visą sezoną;
3 - buksmedžiai Lietuvoje apšąla, rinkčiausi ką nors kitą (žemaūgės tujos, lizdinės eglutės, žemaūgės lanksvos);
4 - nemažai baltai žydinčių yra lanksvų (pvz. pilkoji lanksva 'Grefsheim', vanhuto lanksvos)
5 - šiuo atveju greičiau jau būtų ant popieriaus pasipiešti;
6 - būdas vadinasi "praktika+teorija" - stebuklų čia nebūna... Nebent susirastumėt patinkantį vaizdelį/planelį internete ir pabandytumėt jį atkurti pas save. Bet vistiek reik žinot, ar augalams tiks augimvietė ir pan.

Kadangi kaip suprantu tas plotelis tarp dviejų laiptinių, tai tokių plotelių yra prie namo ir daugiau. Jei kiti jau apželdinti, reiktų prisitaikyti prie jų stiliaus, kad būtų vienovė. Jei ne - sėkmės būti pirmaisiais, užkūrusiais aplinkos gražinimo varikliuką smile.gif Ir kantrybės - daugiabučio aplinka nedėkinga vieta grožio kūrimui...

Ka cia bepridesi..tik tiek, kad buksmedziai man rodos dazniau ne apsala, o nudega nuo ankstyvos pavasarines saulutes. Ir uzpavesintoje vietoje gal ir nieko butu. Kita vertus, as ju irgi nerekomenduociau, nes jau kai paruduoja, iskerpi, kol atauga doh.gif
Atsakyti
Labai ačiū, kad atsiliepiat. Labai jau tie buksmedžiai man gražu, bet kad sakot, jog labai didelis vargas, tai gal ir vargas. Man baiskoka ir dėl to, kad jie brangūs, o gali labai vogti, juk vagims aplinka labai palanki. Pasidomesiu kitais gyvatvorių augaliukais, kur parašėt. Priderint prie stiliaus nelabai yra ka- kitame galbalėlyje toks krumelių šabakštynas, tik aš ten šiemet nesikišiu, žinau, kad žmonės mėgsta pykti, jei per daug savo inciatyva mosykuojies (tokių atvejų vis turim). Jei pamažu pavyks gražiai patvarkyti plotelį prie mūsų laiptinės, tada gal įkalbinsiu, kad leistų patvarkyti ir kitą gabaliuką.
Labiausiai reikia apsispręsti dėl gyvatvorės. Dabar dar negaliu, apraudu savo idėją, kad buksmedžiai negerai. blush2.gif
Vėliau - dėl krūmų. Dairausi aplinkui, žiūriu. Gyvenam Vilniuj, tai aplink daugiabučius tikrai akių labai nepaganysi. Vakar skaičiau daug apie magnoliją, bet spėju, kad jai bus per mažai saulės. Kažin ar ne tas pas būtų su migdolu. Tikras liūdesys. Matau tokius didelius rožine spalva žydinčius pusiau medžius, pusiau krūmus, lapeliai iš tolo atrodo kaip šermukšnio, bet ar kažin ar šermukšniai. Forume jų nemačiau. Lyg ir kekelėmis žiedynai sukrauti. Gal žinot, kas tai?
Dėl iškirsto krūmo. Neatžėlė jau pora metų (tiek laiko čia gyvenam), tai vargu, ar atžels. Gal ten kitą met pasodinti našlaitėlių - labai būtų gražu, ir šaknys jų negilios. Tulpėms gal reikia gilesnės ir geresnės žemės? Ar tulpes sodinat rudenį (atsiprašau už blondiniškus klausimus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serdis: 10 birželio 2009 - 18:17
[quote=smėlio smiltelė,2009 06 10, 15:26]

Aš mintiju taip, kad gyvatvorė būtų žemutė, kad šuneliam praeitų noras lakstyt ir šlapintis ant augaliukų. Man Goldenflame labai graži, bet galvoju, kad jei gyvatvorė bus spalvota, tai tada ne taip gražiai matysis kitų augaliukų žydėjimas.
Buksmedžiai neišsišoka ir lengvai formuojami. Lankvos pačios savaime gražios, kaip tik galvojau pasisodinti vieną (kitur, ne prie laiptinės), jos ko gero nėra formuojamos, atrodo šakelės minkštos.
Iš žemaūgių tujų gal eitųsi padaryti neaukštą gyvatvorę (iki pusmetrio), ar nelabai?
Atsakyti
Mano mama prie namu darzeli tvarkosi (daugiabucio laiptines). Reiks kada foto ikelt. Visi kaimynai juo grozisi ir labai gerbia smile.gif
Papildyta:
Radau 2007 metu vasaros nuotrauka. Dabar kai ka pakeitus truputi smile.gif
[attachmentid=179008]
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 06 11, 00:59)
Mano mama prie namu darzeli tvarkosi (daugiabucio laiptines). Reiks kada foto ikelt. Visi kaimynai juo grozisi ir labai gerbia  smile.gif
Papildyta:
Radau 2007 metu vasaros nuotrauka. Dabar kai ka pakeitus truputi smile.gif
[attachmentid=179008]

Ačiū. Šaunuolė mamytė. thumbup.gif Aš pati užaugus ne bloke, tai labai sunkiai pernešu žmonių požiūrį "kas man nuo to geriau" doh.gif . Tikiu, kad toks gėlynėlis visai kitaip nuteikia, kai grįžti namo. bigsmile.gif
Mano mamytė irgi pavyzdingai tvarkosi, viską išsipuoselėjus, visad aplink namą kas nors žydi, visad yra harmonija. Kaip nors ir aš iš bloko ką nors sukursiu. Gyvatvorėlei mes augindavom rūtas. Jos man labai gražu, bet prie atviros erdvės negerai, kiekvieno vaiko nesugaudysi, nepaaiškinsi. Mes tai darydavomės "tatuiruotes" iš rūtų - paseilini, palaikai, oda ir nudega lotuliukas.gif
Atsakyti
paprastas derinukas: jurginas ir sliauzianti guboja
[realiai ne tokios saltos spalvos,kaip foto atrodo]

[attachmentid=179010]

kai guboja nuzydes, liks svyranti zaluma, o jurginas turetu isbujoti [tikiuos rolleyes.gif ]
guboja gyvena tame vazone be prieziuros, ziemai istumiama i siltnami, vasario men nugenima. kas 2 metus kosmetinis remontas atsilus.
vidury palikta vietos kitam vazonui/augalui. pernai ten tupejo begonija:

[attachmentid=179011]

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 06 11, 00:10)

Abudu nuostabus derinukai,varysiu i senius pirkti stovu ir man reikia. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 06 11, 00:10)

Fainas derinukas bigsmile.gif
jaučiu kitąmet skolinsiuos tavo idėją blush2.gif Kaip tik turiu tą guboją ax.gif O kažin su svyrančiom pelargonijom tai turbūt nelabai g.gif
O į atskirą vazoną tai turbūt būtinai reikia sodinti, nes jų šaknys tai tokios didokos g.gif
ir dar klausimuks 4u.gif Kelios gubojos susodintos į tą vazoną?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke_: 11 birželio 2009 - 07:53
sveikutes
Pries kuri tai laika, verkiau kad pavoge 11 smaragdiniu tuju.
Buvau jau apsipratusi, o vakar nakti pavoge dar 17 verysad.gif , kvieciau policija.
atvaziavo, foto padare, popierius surase ir pasake -0 proc. kad ka atrasim. sako, jus neissivaizduojate kaip siemet augalus visokius vogt pradejo.

Ant vagiu jau ir pyktis kitoks, greiciau graudu, kad zmoniu tokiu yra.

Aisku ir nesitikiu, kad ras, bet... unsure.gif
Dar liko 10 tuju, tai nutariau issikasti pati ir nuvesti i kaima.

O tuju vietoje teks sodinti kazkokia karpoma pigesne greitai augancia gyvatvore, Gal tokia bus niekam nereikialinga g.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 06 10, 13:00)
Vida, užuojauta dėl augaliukų.  verysad.gif  unsure.gif

gali man uzuojauta kiekviena antra diena rasyti... nes lygiai kas antra diena randu ka nors israuta (ir vakar...) bash.gif .

QUOTE(serdis @ 2009 06 10, 18:16)
Matau tokius didelius rožine spalva žydinčius pusiau medžius, pusiau krūmus, lapeliai iš tolo atrodo kaip šermukšnio, bet ar kažin ar šermukšniai. Forume jų nemačiau. Lyg ir kekelėmis žiedynai sukrauti. Gal žinot, kas tai?

galbut tai robinijos:

http://images.google...nG=Bilder-Suche

http://www.rojaussod...nis.php?id=1677

QUOTE(rokoko @ 2009 06 10, 23:10)

grozis wub.gif ... ir as noriu... nukopijuota !!!!!!
pernai kazkur maciau sliauziancia guboja - jau gana velyvas ruduo buvo, o dar vis zydejo thumbup.gif .
Ar is seklu (turiu) ji labai ilgai auga ?
Atsakyti
[quote=Neri29,2009 06 11, 10:53]

nu sakes geriau nebuna verysad.gif man tia cia sveiku protu nesuvokiama kaip galima taip elgtis. tokius smailiapirscius tai tik gun_bandana.gif nenusimink. viena praradai galbut kita atrasi. kaip sakoma: nesidziauk rades neverk pametes.

Ne zmones o parazitai. kitaip ju nepavadinsi. pas viena pavoge pas kita isrove siaubas kazkoks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingerele: 11 birželio 2009 - 09:08