Sveikos, merginos ir moterys,
ačiū visoms, kurios pakomentavot ir patarėt apie migdoliukų ir kitų krūmų sodinimą.
Užjaučiu dėl augaliukų vagysčių, manau tas mums dar ateityje
Skaitau, šviečiuosi, bet jau mane apima neviltis Gal galit padėti susigaudyti, kaip čia man susiruošti tolesniems darbams.
Situacija mūsų tokia- gyvenam daugiabutyje. Prieš mūsų langus buvo dilgelių ir pienių darželis, kažkoks nedidelis medelis, spygliuotis ir pora gėlių (vis dar visai nemoku pavadinimų, bet žinau tik tiek, kad šiandienai nei vienas nežydi ir nežydėjo). Žolę persėjom (ne savo rankom). Dabar atrodo taip:Zolynelis
Čia taip pagaminau "greituoju būdu". Realybėj žolytė vos vos kelia daigus. O tame mažame plotelyje (dešinėje) buvo erškėtrožių krūmo šaknys su išlindusiais stiebų galais. Juos iškirto, užsėjo žolyte, bet ko gero reikia duoti šaknim supūti? Ta vieta labai tiktų gėlynėliui, tik ar laikas?
Mes patys gyvenam ne pirmame aukšte, tai augalus reikia planuoti neaukštus, kad kaimynų neužsiutintumėm
Dabar porai mėnesių išvažiuosim, bet kai grįšim rugpjūtį, ko gero reikėtų kai ką pasodinti.
Ir taip ir taip galvojau, bet man nėr gražiau, kaip buksmedžių apvadėlis aplink didyjį plotą. Dar labai noriu migdoliuko, labai noriu tamsiai alyvinės alyvos, kažkas gal tiktų baltai žydintis (dar nežinau kas). Noriu hortenzijų, rododendro, bijūnų. Ak, nepaminėjau, kad saulė mus aplanko pati pirmoji, o vėliau nusisuka, net pienės pas mus sužydėjo paskutinės, kai kitur jau buvo seniai vėjo nupūstos.
Na jei trumpai - reikia pagalbos. Parsisiunčiau planavimo programą, pabandžiau planuot, bet atrodo, kad greičiau pražilsiu ir užeis šalnos, kol išmoksiu ta programa naudotis. Iš nuojautos suprantu, kad reikia judėti po truputį, taip mažiau pridarysi klaidų. Bet gal yra kažkoks stebuklingas būdas suprasti, kur ką sodinti (anuos augaliukus galima iškelti visai, kaimynai sutiktų)? Matau, kad turit perlinių minčių. Gal galit pasidalinti, SOS
QUOTE(inrisa @ 2009 06 09, 13:38)
dar vienas klausimelis,dave man daigeli geles.pasake pavadinima balzaminka ,tai cia gal liaudiskai taip vadinama,o kaip is tikruju,gal zinot?
Balzaminine sprige :
http://images.google...e...mp;aq=f&oq=
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 09, 07:49)
Tai va, vakar man iškilo klausimas dėl tų rododendrų žemių. Tai jos gal visai nerūgščios
tos, kurios skirtos rododendrams ir kitiems ''dekoratyvams'' - jos ne tokios labai jau rugscios: 4,5-5ph.
geriau jau pirkti rugscias - naturalias durpes.
QUOTE(Tina* @ 2009 06 09, 08:21)
jau kaip vakar lijo. Vienu momemtu jau buvau tikra, kad dar truputi ir dus langai.
po praeitos savaites stichiju VISU augala lapai kieme pazeisti, didesni visi suplesyti, skyleti.. gaila..
vakar perejau su insekticidu per kai kuriuos profilaktiskai - kazkaip man vaidenasi, tuoj puls vabalai tuos pazeistus lapus
QUOTE(vida777 @ 2009 06 09, 09:46)
ka cia auuu, kur tu buvai kuku, kai as sakiau, kad pas mane siaurej po stogu ji auga (butent dziaugiaus, kad siaurinej pusej gyvumo duoda), o pas mama vakarinej pusej ant vejo ir saules buvo tokia pati kaip ir pas tave - ismete...
daryk isvadas .
Gerai nebepamenu, bet ar tik pati nezadejai savo siauriniam kampe po kriause jo su baltom begonijom sodinti
daryk isvadas .
Gerai nebepamenu, bet ar tik pati nezadejai savo siauriniam kampe po kriause jo su baltom begonijom sodinti
butent, ten [begoniju nebus - tiksliau, bus bordalapes ledinukes baltais ziedeliais ]
toje vietoje ir laikiau eksperimentui - matai, kas isejo... gal klimatas ne tas... ten siaures vakarai, ir kriause nukirsta - zodziu, nepatiko chlorofitui... stipriau atsilus dar karta bandysiu ta pati nabaga isnesti
QUOTE(smth1 @ 2009 06 09, 09:48)
Siemet vienmetes uzsikaprizino.
kantrybes. pasakyciau ta pati, ka jau kitos sake.
pas mane irgi panasiai, bet visada taip - ko noreti pirmaja birzelio savaite, jei neperki jau uzaugintu dideliu bukietu, o nedidelius augaliukus sodini.
QUOTE(smth1 @ 2009 06 09, 18:35)
Sakyciau pradzioj reik pamegint ismokt atsirinkt informacija. Svarbia nuo maziau svarbios, aktualia nuo mazai informatyvios. Ir jei parasyta, kad budleja megsta 'derlinga, siek tiek rugscia zeme; slapioje, sunkioje dirvoje neaugs, o siaip pakankamai kantrus augalas', tai sakyciau maziausiai cia reik galva sukt apie dirvos rugstuma. O jei apie budleja pasigilinus labiau, tai daug didesnis galvasopis turetu buti del jos apsaugos nuo salcio ziema. Pamastyciau apie tai, kad perzydeje ziedynai l. nedekoratyvus, krumas linkes virsti netvarkingu, ji reikia pakankamai daug geneti.
Jei kalbet apie rugstinguma- tai pradzioj kuri nors matuokli nusipirk. O ka reiskia vienkartinis nelabai supratau.
Jei kalbet apie rugstinguma- tai pradzioj kuri nors matuokli nusipirk. O ka reiskia vienkartinis nelabai supratau.
Dėl informacijos atsirinkimo, tai nėra taip paprasta, kai visa informacija apie augalus aplamai yra man nauja.. o nesinori per neišmanymą augaliukams pakenkti Manau tokie forumai tam ir yra, kad tokios kaip Jūs padėtų tokioms kaip aš biski atsirinkti informaciją ar kokios kritikos pavarytų Dėl budlėjos ačiū už patarimus, apie žiemojimą internete informacijos pakankamai, bet va dėl genėjimo neaišku: Jūs turit omenyje, reiktų genėti ne prieš žiemą ar po žiemos, o dar papildomai ir vasarą?
turiu du krūmus, tik šįmet įsigytus. Vienas iš jų paliktas aukštas, 50-60 cm. šakom, nauji ūgliai nuo ten ir pradeda augti.. (negalėjau nepirkti kai už 10 Lt) taigis nelabai dekoratyviai manau atrodys tos retos šakos.. bet jas dabar nukirpti jau vėloka, ar ne? kitas krūmas buvęs prie žemės nukirptas, labai gražiai ir vešliai leidžia šakas.
Mano budlejos is seklu kokia 3-4 cm aukscio visai neauga. Nusipirkau sodinuka neistverus. Nu jau kita pavasari - nieko nesesiu namie tik lauke nebent ka reiks tiesiai i dirva.
QUOTE(Tina* @ 2009 06 10, 10:08)
Mano budlejos is seklu kokia 3-4 cm aukscio visai neauga. Nusipirkau sodinuka neistverus. Nu jau kita pavasari - nieko nesesiu namie tik lauke nebent ka reiks tiesiai i dirva.
Pas mane panasiai irgi tokios budlejos ,aisku tas ilgas laukimas,bet tikiuosi sulaukti,siemet sejau budlejas ir silageles ,budleju sudygo nemazai ,o silageles tik dvi,kita pavasari banysiu kazka kita pasiseti ,bet tik po viena rusi
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 10, 08:56)
Dėl informacijos atsirinkimo, tai nėra taip paprasta, kai visa informacija apie augalus aplamai yra man nauja...
pati matai, jau igijai vertingos patirties... jau zinai, kaip atrodo graziau - vidutiniskai patrumpinta ar zemai . Taip ir toliau ! Cia mazai mokytu is musu yra, daugiausia visos su tokia pat igyta patirtim.
Davido budlejas geneti reikia pavasari (ne per anksti, kad nenusaltu) virs pirmojo stipraus pumpuro, tai reiskia, pakankamai zemai. Ziedus krauna ant pirmameciu ugliu - tu, kurie nauji isaugs. Jei ir stipriai apsala, jokiu problemu - ataugs naujos sakos, kurios zydes, o krumas del to bus tik jaunesnis ir kompaktiskesnis.
QUOTE(vida777 @ 2009 06 10, 11:44)
pati matai, jau igijai vertingos patirties... jau zinai, kaip atrodo graziau - vidutiniskai patrumpinta ar zemai . Taip ir toliau ! Cia mazai mokytu is musu yra, daugiausia visos su tokia pat igyta patirtim.
Davido budlejas geneti reikia pavasari (ne per anksti, kad nenusaltu) virs pirmojo stipraus pumpuro, tai reiskia, pakankamai zemai. Ziedus krauna ant pirmameciu ugliu - tu, kurie nauji isaugs. Jei ir stipriai apsala, jokiu problemu - ataugs naujos sakos, kurios zydes, o krumas del to bus tik jaunesnis ir kompaktiskesnis.
Širdingai
Sveikos, kas turit ir galit, labai prašau, atsiųskit į el.paštą (gintarebed@gmail.com) savo alpiunariumų ir šiaip gėlynų foto. Reikia darbą parašyt, bet nufotkint nelb bespėsiu ką, nes fotiko nuosavo neturiu... Iš intiko foto negaliu kelt, nes gali prigaut dėstytoja...
Papildyta:
Ir nepykit, jog priteršiau biški jūsų forumiuką. Aš atsiprašau
Papildyta:
Ir nepykit, jog priteršiau biški jūsų forumiuką. Aš atsiprašau
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 10, 09:56)
Dėl budlėjos ačiū už patarimus, apie žiemojimą internete informacijos pakankamai, bet va dėl genėjimo neaišku: Jūs turit omenyje, reiktų genėti ne prieš žiemą ar po žiemos, o dar papildomai ir vasarą?
Rojaus soduose apie tai yra issamiai, paskaitinek Trys straipsniai apie budlejas ir dar forume manau rasi info.
Labutis visoms, esu tylioji jūsų temos skaitytoja, domiuosi gėlytėmis ir šiaip augaliukais, bet dar esu žalia. Labai noriu jūsų paprašyti įvertinti, kas užpuolė mano begoniją ir svyrančias palergonijas. Pirmąkart gyvenime pati užsiauginau šitas gėlytes ir db gaila žiūrėt, negi čia jau kaput mano gėlėm. Turiu fungicido Topaz, gal tiktų? net nžn, lapus nuskabau, bet vistiek atsiranda tos dėmės Tiesa, balkonas pietinėj pusėj, taigi visada pačiu karščiausiu metu spigina saulė.
Tie rudumai atsiranda ir ant begonijos žiedelių.
http://public.fotki....juramare/glyts/
Tie rudumai atsiranda ir ant begonijos žiedelių.
http://public.fotki....juramare/glyts/
QUOTE(vida777 @ 2009 06 09, 09:46)
negi tu busi padarius metu atradima ?
kartoju desimta karta - kisau visur ... irgi rode tik 7, net i 4,2pH durpiu maisa kisau - 7 . Tai gal tikrai to rugstumo niekur nebuvo.
Dabar neduoda ramybes viena mintis - ar as jo neismeciau, reikes eiti ieskoti i sandeliuka.
kartoju desimta karta - kisau visur ... irgi rode tik 7, net i 4,2pH durpiu maisa kisau - 7 . Tai gal tikrai to rugstumo niekur nebuvo.
Dabar neduoda ramybes viena mintis - ar as jo neismeciau, reikes eiti ieskoti i sandeliuka.
Už tokį ph metrą kur skirtingai rodo teko pakloti 500 E. Bet jei reikia tik savo sklype išsimatuoti tikrai per brangus .
Vida, užuojauta dėl augaliukų.
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2009 06 10, 09:44)
Budlėjas stengiuosi nesodinti po vieną, o tik augalų grupėse ir užkišu už visžalių augalų. Tada apkarpius nesimato negražaus vaizdelio kol atsproginėja. O jos pasimato, tik kai jau būna išgražėję.