Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

QUOTE(vida777 @ 2009 06 09, 10:46)
bigsmile.gif negi tu busi padarius metu atradima  oro_buckis.gif ?
kartoju desimta karta - kisau visur  blush2.gif ... irgi rode tik 7, net i 4,2pH durpiu maisa kisau - 7    ax.gif . Tai gal tikrai to rugstumo niekur nebuvo.
Dabar neduoda ramybes viena mintis - ar as jo neismeciau, reikes eiti ieskoti i sandeliuka.

Vakar is nevilties negalejau nei zodzio istarti - kazkokie padlos isvoge kvietkus is mano patvorio  laugh.gif , o pas kaimynus is kitos puses kiskiai sau ramiausiai nuede ka tik pasodintas i stieba skiepytas levandas.... buvom visi baisiai supyke.
Kiskiai pas mus, o kartais ir lapes, ateina pasivaikscioti kaip po parka  ax.gif , neperdedu nei kiek - pasivaikscioti, o ne palakstyti.

kad tik mačytų irnesakyk.gif
Gerai, kad pas mane buvo su drėgmės matuokliu. Tai drėgnumą rodė - vadinasi, turi veikti biggrin.gif
Ir kaip supratau jis be elementų biggrin.gif

Pas mus irgi kiškių daug, tiesa lapės kol kas neteko matyti smile.gif O pas močiutę net iš kiemo šalia gatvelės tulpes nuskina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 06 09, 10:55)
pasirodo - taip  wink.gif . Kartais man atrodo, kad tik labai menka zmonijos dalis vystosi toliau, o kita - tik bukeja....

mieste, po langais bijūnų pumpurai dingo po nakties ( dažnai išlendu pro langą, tai tikrai ne savininkė nuskynė), tik .. prisiminus kelis žinomus atvejus, gal ten koks romantiškai nusiteikęs jaunuolis savo brangiausiai namo nešė laugh.gif Beje, vestuvių bumo metu taip iš po langų dingsta visi rūtų krūmai bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 09, 11:03)
Pas mus irgi kiškių daug, tiesa lapės kol kas neteko matyti smile.gif O pas močiutę net iš kiemo šalia gatvelės tulpes nuskina  doh.gif

važiuojant link Marijampolės ( wink.gif ) lapė bėgo skersai greitkelio, nardė tarp mašinų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 09 birželio 2009 - 10:12
QUOTE(vilmelė @ 2009 06 09, 10:54)
Mano patirtis prasta su celiozijom. Kažkada sėjau, auginau, bet, matyt, netiko per sunki žemė pas mane. Kelios tik prigijo persodintos, o ir tos buvo nupiepę doh.gif

Forume prisiskaiciau apie sia gelyte ir ji mane suzavejo. Bet jos man eme zydeti budamos dar kokiu 7 cm ir nepersodintos. O dabar jau kazkokios patyse, nesiplecia i sonus, ziedai nedideli. Ir laistau ir tresiu... Zeme pas mane taip pat sunki.
Sodinau ir isivaizdavau kaip bus grazu wub.gif  o dabar  verysad.gif

Gal kas turit patirties ir su namezijom. Ar tankiai susodinti, ar gausiai tresti ir t.t.?

As pasidalinsiu tik teorine patirtim.smile.gif Celiozijos yra salyginai priskirtos 'retu vienmeciu geliu' grupei. Nera itin lengva jas isauginti. Celiozijos neatsparios net menkiausioms salnoms, gerai auga puriose, derlingose dirvose, megsta laistyma, nemegsta sviezio meslo.. Celioziju lapus apgrauzia peledgalviu viksrai, lapu sultis ciulpia amarai, saknis pazeidzia gumbinis nematodas.
Nemezijos atsparios salnoms, sviesomeges, taciau neatsparios sausroms. Gerai auga lengvose, nerugsciose dirvose, kuriu ph6-8. Nemegsta organiniu trasu.
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 06 09, 10:59)
turiu vieną versiją dėl serenčių - kaip rašo ant pokučių, kad pražysta nuo sėjos ( lyg ir) po 80-90d., tai tręšk netręšus, anksčiau tie žiedai nepasirodo  ax.gif

cha, vadinas nevisai pakvaišus mintis buvo, kai Smėlio_smiltelei bijūnus šalia spygliuočių pasiūliau  bigsmile.gif

Serenciai turi po viena normalu zieda. Kai pirkau jau turejo. Sanvitalijos visai nezydi.
Man ir dabar nesuvokiama kodel jie tinka bijunai su spygliuociais). Keista ir tiek.
Atsakyti
Jei atmintis neapgauna, tai su pumpurais vienais metais prastovėjo gal mėnesį, sėjau tiesiai į dirvą 05.01. Gal dar vis adaptuojasi. Tiesa, pačios pasisėtos lobelijos taip pat dar nežydi ir net pumpurų nesimato.

Atsakyti
Dėl rūgštingumo matuoklio man senai kilo įtarimų- pakrantės pelkėj, ir žvyro-smėlio pievoj ant kalniuko pH beveik toks pat, tarp 6-7 blink.gif Gal jis čia vėjo greitį matavo.. doh.gif va koks pas mane:
[attachmentid=178898]
Atsakyti
sveikos,einu per kelias temas klausinedama,kas mano verbenai darosi? doh.gif verysad.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 06 09, 11:45)
Jei atmintis neapgauna, tai su pumpurais vienais metais prastovėjo gal mėnesį, sėjau tiesiai į dirvą 05.01. Gal dar vis adaptuojasi. Tiesa, pačios pasisėtos lobelijos taip pat dar nežydi ir net pumpurų nesimato.

Ikvepei vilties. Lauksiu toliau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inrisa @ 2009 06 09, 12:27)
sveikos,einu per kelias temas klausinedama,kas mano verbenai darosi? doh.gif  verysad.gif

o kas čia jai darosi? Matau tik peržydėjusius žiedynus, kuriuos reikia nuskabyti, norint kad nauji formuotųsi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 09, 12:19)
Dėl rūgštingumo matuoklio man senai kilo įtarimų- pakrantės pelkėj, ir žvyro-smėlio pievoj ant kalniuko pH beveik toks pat, tarp 6-7  blink.gif Gal jis čia vėjo greitį matavo.. doh.gif  va koks pas mane:
[attachmentid=178898]

mano toks pat ax.gif
man ir visur rodė 7, bet kaip jau rašiau vandenyje su citrinos rūgštim - 4, o supylus tą vandenį į dirvą - ph nukrito iki 5,5. Tai gal ir veikia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 06 09, 12:36)
o kas čia jai darosi? Matau tik peržydėjusius žiedynus, kuriuos reikia nuskabyti, norint kad nauji formuotųsi  ax.gif

na gal foto ne taip matosi,jinai vysta,gal ten vien saknys,vietos mazai,gal del to,kad kambary stovi
Atsakyti
QUOTE(inrisa @ 2009 06 09, 11:50)
na gal foto ne taip matosi,jinai vysta,gal ten vien saknys,vietos mazai,gal del to,kad kambary stovi

nešk į lauką, gerai patręšk, nuskabyk ir vėl bujos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(drieziukas @ 2009 06 09, 13:45)
nešk į lauką, gerai patręšk, nuskabyk ir vėl bujos biggrin.gif

oi kaip aciu bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti