Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 46

QUOTE(linuke_ @ 2009 06 08, 14:54)
Dar aš su vienu kvailu klausimu  blush2.gif
Ar yra kokių panašių kadagių, kaip Blue arow ir Sky rocket? Ta prasme, kad būtų panaši išvaizda, tik būtų platesne laja g.gif Pas kaimynę jau antrus metus vis žiūriu į labai gražiai nuaugusį kadagį, kuris labai primena Sky rocket, bet mano nuomone tai ne jis, nes Sky rocket apie 1 metro pločio turėtų būti  g.gif O ten tikrai jau platesnis nei metras, o aukščio kol kas apie 1,5-2 m.
Ir aš norėčiau tokio bigsmile.gif

Gal ten kazkas panasaus i Juniperus chinensis 'Stricta' 4u.gif Tik atsiprasau, kad paveikslelio tiesiai ikelt nemoku - teks pagooglint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 06 08, 13:18)
Nusipirkau drėgmės/ph matuoklį. Paaiškinkit blodinei flirt.gif ar jis veikia su elementais, ar taip be nieko blush2.gif Jau knieti vakare išbandyti, tada jei trūks rūgštumo, eisiu su citrinos rūgštim laistyti ax.gif

dėžutėj turėtų būti vartojimo instrukcija 4u.gif
Atsakyti
ppries kelias dienas rozyne:
[attachmentid=178819]
[/quote]

ar galima daigiau informacijos suzinoti apie tas smulkutes oranzines gelytes, ar siuo metu pasodintos dar zydetu?
Atsakyti
Labas visoms. Merginos patarkit - mano celiozijos kazkokios mazos, nupiepe, o jau zydi. Persodinau jau pries kokias tris savaites lauke, bet kazko jos man nelabai g.gif Sejau vasari, ispikiavau. Rodos daug demesio ir meiles skyriau. Ka ne taip galejau padaryti? O ir namezijos kazin ko verysad.gif Kaip galeciau joms padeti? Gaila vargseliu.
Atsakyti
Mano alpinariumo fragmentas pries suzydint, jau liko nedaug visai smile.gif
[attachmentid=178874]
Papildyta:
O veeigeles pasirodo zydes bigsmile.gif ir kaip as tuos pumpurus buvau praziurejus, tik dabar kazkaip is po lapu ryskiai pasimate.
[attachmentid=178878]
[attachmentid=178879]
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 06 08, 14:23)
neatsikalbinek!
pasiziurek, ar prie Admirolo ir bergenijos Imperata netiku  g.gif ... ir pasakyk.
Tas Admirolas tikrai kaprizingas del savo spalvos - sunku su juo.

imerata... idomi mintis g.gif 4u.gif , tik atrodo, kad ji tokia kintanti... tas jos raudonumas... is pradziu zalia, paskui labai tamsios bordines virsuneles, paskui kazkaip silteja spalva, ''leidziasi'' zemyn...
na, pagalvosiu..
tik tada jau tas flioksas butu ne i tema zydintis,o jo atsisakyti nenoriu/negaliu [neturiu minciu pakaitalui - per daug pokyciu reikalautu rolleyes.gif ].

QUOTE(juju @ 2009 06 08, 19:02)
ar galima daigiau informacijos suzinoti apie tas smulkutes oranzines gelytes, ar siuo metu pasodintos dar zydetu?

tai raudonžiedė žiognagė. geum coccineum . lot.
daugiamete gelyte, lapija viszale [ziema zalia].
zydi pavasario antroj pusej, netrukus baigs žydėt. liks daili lapija,truputi primenanti braskiu.

-------------

tik siandien ''rankytes daejo'' sodinti/konponuot vienmetes - pasirodo, tiek daigu prikaupiau, kad, gera pusdieni dirbusi, susodinau tik puse doh.gif

isejo vienas super mielas derinukas wub.gif wub.gif - gausiai zydinti sliauzianti guboja [tokia ryskesne siemet nuo trasu] su smulkiu miniatiuriniu roziniu jurginuku vidury, pasirodysiu paskui. ax.gif

tas jurginukas pagimde mintike del pagrindinio augaliuko kompozicijose - su tokiais mazaisiais jurginais dar du bliudai bus, komppanijoj su lobelijom bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 08 birželio 2009 - 22:51
QUOTE(Tina* @ 2009 06 08, 22:15)
O veeigeles pasirodo zydes  bigsmile.gif ir kaip as tuos pumpurus buvau praziurejus, tik dabar kazkaip is po lapu ryskiai pasimate.

bigsmile.gif oho,dar ir gausiai zydes.
Prasyciau alpiunariumo daugiau vaizdu ax.gif
Atsakyti
Vida777,
aūūūū!

kaip ten su tuo chlorofitu vasara -tikrai jis kaip niekur nieko ramiai sau gyvuoja per saule, lietu ir vejus?
neseniai isnesiau viena bliuda su chlorofitu, tai per savaite man nieko is jo beveik neliko verysad.gif - bluko, bluko, paskui visai nusmurgo, lapu galai nurudavo, ir... zodziu, vos gyva parnesiau.
o dienos gan siltos buvo, naktys ne maziau plius 10 ta savaite g.gif

bijau dabar eksperimentuot su antruoju bliudu, sveikuoju unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 08 birželio 2009 - 22:57
Sveikutės,

Norėjau paklausti. Mano pupmedis labai gražiai augo šiemet, bet nežydi, nors per nai žydėjo kartu su alyva, ir pradėjo kažkaip keistai lapeliai "garbiniuotis". Nesuprantu priežasties, ar trūksta geležies ar gali būti amarai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 06 08, 16:28)
O gal ten visai ne kadagys?

Iš arti to augalo nemačiau, tik pravažiuodama iš kokių 2 m. Bet atrodo lygiai kaip kadagys Blue arow. Šakutės taip pat auga, tik kad storesnis g.gif

QUOTE(bitule @ 2009 06 08, 17:25)
Gal ten kazkas panasaus i Juniperus chinensis 'Stricta'  4u.gif Tik atsiprasau, kad paveikslelio tiesiai ikelt nemoku - teks pagooglint  blush2.gif

Aišku, jei iš arčiau patyrinėčiau, tai būtų aiškiau, bet Stricta žvyneliai stambesni.

O kas tada galėtų būti panašu į kadagį, bet ne kadagys g.gif Gal koks puskiparisis blush2.gif
Ale, kad būtų šalia tvoros pasodintas, tai eidama su šuniu apžiūrėčiau geriau blush2.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 06 08, 18:55)
dėžutėj turėtų būti vartojimo instrukcija  4u.gif

Arba neatidžiai ieškojau, arba nebuvo unsure.gif
kaip išmaniau, taip ir išbandžiau biggrin.gif Mano nuostabai visur žemės ph buvo 7. Net ir prie tų augalų, kuriuos prieš mėnesį pasodinau į rododendrų žemes. Galvojau, kad neveikia tas matuoklis, bet paskui į stiklinę vandens išsitirpdžiau citrinos rūgšties šaukštelį ir vualia - parodė ph 4 bigsmile.gif Tai pradžiai su rūgštintu vandeniu paliejau pernai metais sodintą vargstančią magnoliją. Iškart paliejus ph buvo 5,5. Reikės dar šiandien pamatuoti ir dabar stebėsiu ar lapeliai pažaliuos ax.gif
Tai va, vakar man iškilo klausimas dėl tų rododendrų žemių. Tai jos gal visai nerūgščios (dabar sugalvojau, kad kaip tik turiu dar vieną neatidarytą maišą tų žemių, reikės atlikti eksperimentą bigsmile.gif ) ar taip greitai tą rūgštumą praranda g.gif Iš to seka klausimas, tai gal visai neverta ir jos pirkti?
Ir ką daryti su tais šiais metais pasodintais/persodintais augalais? Ar galiu perlieti su rūgščiu vandeniu, nes, kaip minėjau, pas visus ph buvo 7? 4u.gif
QUOTE(vilmelė @ 2009 06 08, 20:53)
Labas visoms. Merginos patarkit - mano celiozijos kazkokios mazos, nupiepe, o jau zydi. Persodinau jau pries kokias tris savaites lauke, bet kazko jos man nelabai g.gif Sejau vasari, ispikiavau. Rodos daug demesio ir meiles skyriau. Ka ne taip galejau padaryti? O ir namezijos kazin ko  verysad.gif Kaip galeciau joms padeti? Gaila vargseliu.

Mano patirtis prasta su celiozijom. Kažkada sėjau, auginau, bet, matyt, netiko per sunki žemė pas mane. Kelios tik prigijo persodintos, o ir tos buvo nupiepę doh.gif

Tina*, smėlio smiltele, gražūs vaizdeliai wub.gif
Atsakyti
Linuke_, parduodama rododendrų žemė/ durpės yra rūgščios. Kiek ilgai bus rūgščios, priklauso nuo to, kur jos patenka - bais ilga litanija aiškinti chemines reakcijas blush2.gif . Žodžiu, teks pastoviai mulčiuoti/papildyti naujomis rūgštinančiomis dirvą natūraliomis medžiagomis ( pušų žievės mulčas; pušų, maumedžių spygliai, ąžuolų lapai ), po ilgiau trunkančio lietaus patikrinti pH ir imtis gelbėjimo priemonių wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 09 birželio 2009 - 08:29
QUOTE(DeeDee @ 2009 06 09, 09:08)
Linuke_, parduodama rododendrų žemė/ durpės yra rūgšios. Kiek ilgai bus rūgšios, priklauso nuo to, kur jos patenka - bais ilga litanija aiškinti chemines reakcijas  blush2.gif . Žodžiu, teks pastoviai mulčiuoti/papildyti naujomis rūgštinančiomis dirvą natūraliomis medžiagomis ( pušų žievės mulčas; pušų, maumedžių spygliai, ąžuolų lapai ), po ilgiau trunkančio lietaus patikrinti pH ir imtis gelbėjimo priemonių wink.gif

Visus esu apmulčiavusi pušų žievės mulčiu, bet turbūt jie rūgština ne tiek, kiek aš norėčiau blush2.gif
Tai reiškia, galiu lieti su rūgštim visus ir šiemet pasodintus/persodintus augalus, jei per aukštas ph 4u.gif
Atsakyti