QUOTE(smth1 @ 2009 06 08, 16:28)
O gal ten visai ne kadagys?
Iš arti to augalo nemačiau, tik pravažiuodama iš kokių 2 m. Bet atrodo lygiai kaip kadagys Blue arow. Šakutės taip pat auga, tik kad storesnis
QUOTE(bitule @ 2009 06 08, 17:25)
Gal ten kazkas panasaus i
Juniperus chinensis 'Stricta' Tik atsiprasau, kad paveikslelio tiesiai ikelt nemoku - teks pagooglint
Aišku, jei iš arčiau patyrinėčiau, tai būtų aiškiau, bet Stricta žvyneliai stambesni.
O kas tada galėtų būti panašu į kadagį, bet ne kadagys
Gal koks puskiparisis
Ale, kad būtų šalia tvoros pasodintas, tai eidama su šuniu apžiūrėčiau geriau
QUOTE(DeeDee @ 2009 06 08, 18:55)
dėžutėj turėtų būti vartojimo instrukcija
Arba neatidžiai ieškojau, arba nebuvo
kaip išmaniau, taip ir išbandžiau
Mano nuostabai visur žemės ph buvo 7. Net ir prie tų augalų, kuriuos prieš mėnesį pasodinau į rododendrų žemes. Galvojau, kad neveikia tas matuoklis, bet paskui į stiklinę vandens išsitirpdžiau citrinos rūgšties šaukštelį ir vualia - parodė ph 4
Tai pradžiai su rūgštintu vandeniu paliejau pernai metais sodintą vargstančią magnoliją. Iškart paliejus ph buvo 5,5. Reikės dar šiandien pamatuoti ir dabar stebėsiu ar lapeliai pažaliuos
Tai va, vakar man iškilo klausimas dėl tų rododendrų žemių. Tai jos gal visai nerūgščios (dabar sugalvojau, kad kaip tik turiu dar vieną neatidarytą maišą tų žemių, reikės atlikti eksperimentą
) ar taip greitai tą rūgštumą praranda
Iš to seka klausimas, tai gal visai neverta ir jos pirkti?
Ir ką daryti su tais šiais metais pasodintais/persodintais augalais? Ar galiu perlieti su rūgščiu vandeniu, nes, kaip minėjau, pas visus ph buvo 7?
QUOTE(vilmelė @ 2009 06 08, 20:53)
Labas visoms. Merginos patarkit - mano celiozijos kazkokios mazos, nupiepe, o jau zydi. Persodinau jau pries kokias tris savaites lauke, bet kazko jos man nelabai
Sejau vasari, ispikiavau. Rodos daug demesio ir meiles skyriau. Ka ne taip galejau padaryti? O ir namezijos kazin ko
Kaip galeciau joms padeti? Gaila vargseliu.
Mano patirtis prasta su celiozijom. Kažkada sėjau, auginau, bet, matyt, netiko per sunki žemė pas mane. Kelios tik prigijo persodintos, o ir tos buvo nupiepę
Tina*, smėlio smiltele, gražūs vaizdeliai