Sveikutės. Aš irgi vartoju mercilon, jau kokius 4 metus, ir esu patenkinta. Tik įdomu pasidarė, kada reik daryti pertrauką? Nes ištisai jų gerti nepatartina. O ką daryti pertraukos metu? Hmm. Gal apie antrą susimąstyti?
manau, kad labai daug netvarkingai geria: su antibiotikais, su jonazoliu arbata, pamirsta, padaro per ilga pertrauka, neisgeria papilfdomos tabletes viduriuodamos ar apsinuodijusios ir pan. tik po to tai paprasciausiai uzmirsta ar ignoruoja ir kaltina, kad KT nepatikimos. Dauguma juk net informaciniu lapeliu neperskaito. Neisivaizduoju kaip taip galima, as net vitaminu ir papildu jei tik yra info lapeli visada perskaitau.
Šiaip normaliai turbūt nei viena nei kasdien viduriuoja, nei vemia, o jei taip yra, tai čia jau ligos ieškot reikia, o KT informaciniuose lapeliuose juodu ant baltu parašyta, kad nesulaukus mėnesinių reikia iškart konsultuotis su ginekologu ir nustatyti, ar nėra nėštumo. Reiškia tas nėštumas geriant KT yra įmanomas!!! Kaip nėra vaisto nuo visų ligų, taip nėra 100% patikimos kontracepcijos Ir visų mūsų pavyzdžiai visa tai akivaizdžiai įrodo Asmeniškai aš antibiotikų pastodama su KT negėriau, neviduriavau, nebuvau apsinuodijus ir sąžiningai kasryt pasidėjus tabletes prie dantų šepetėlio jas gėriau ir vis tiek - negimdinis nėštumas su visom pasekmėm Visoms reikia žinoti, kad tokių atvejų būna ir realiai egzistuoja tas procentas pastojusių su KT, kad laiku galėtų kreiptis į gydytojus ir netektų graužtis nagų Nes bent jau mano atveju trūkus kiaušintakiui galėjau ir kojas pakratyt
QUOTE(boruze157 @ 2008 04 07, 15:55)
Šiaip normaliai turbūt nei viena nei kasdien viduriuoja, nei vemia, o jei taip yra, tai čia jau ligos ieškot reikia, o KT informaciniuose lapeliuose juodu ant baltu parašyta, kad nesulaukus mėnesinių reikia iškart konsultuotis su ginekologu ir nustatyti, ar nėra nėštumo. Reiškia tas nėštumas geriant KT yra įmanomas!!! Kaip nėra vaisto nuo visų ligų, taip nėra 100% patikimos kontracepcijos Ir visų mūsų pavyzdžiai visa tai akivaizdžiai įrodo Asmeniškai aš antibiotikų pastodama su KT negėriau, neviduriavau, nebuvau apsinuodijus ir sąžiningai kasryt pasidėjus tabletes prie dantų šepetėlio jas gėriau ir vis tiek - negimdinis nėštumas su visom pasekmėm Visoms reikia žinoti, kad tokių atvejų būna ir realiai egzistuoja tas procentas pastojusių su KT, kad laiku galėtų kreiptis į gydytojus ir netektų graužtis nagų Nes bent jau mano atveju trūkus kiaušintakiui galėjau ir kojas pakratyt
O kas kalbėjo apie kasdien? Vienąkart tereikia, kad taip atsitiktų. galų gale gali šiaip kas atsitikti, absorbcija organizme ar pan - ir dėl to nepateks reikiamas hormonų kiekis į kraują. Net nepakankamas kiekis vandens gali sulėtinti.
Be abejo, yra dar keletas neišaiškintų priežasčių, kaip galėjo būti ir tavo atveju, tačiau vis tiek daug moterų (nesakiau, kad visos) tiesiog netaisyklingai geria ir po to skundžias, kad tabletės neveikia.
Vis tik visko būna, net ir lazda vieną kartą ima ir iššauna
O 100% kontracepcinis metodas taip ir liks vienintelis- nesimylėti
Niekam nelinkėčiau pastot geriant KT, nes ir sunku išsiaiškint negalavimų priežastis, kažkaip automatiškai atmeti pastojimą, vėliau ir save kaltini, kad vaikelio nebėra Juk ne visada KT geriamos tik dėl apsisaugojimo nuo nėštumo, kitoms reikia KT, kad kaip tik vėliau galėtų pastoti, susireguliavus ciklui ir t.t. Todėl ir dbr geriu KT ir tikiuosi situacija nepasikartos
O 100% kontracepcinis metodas taip ir liks vienintelis- nesimylėti
Niekam nelinkėčiau pastot geriant KT, nes ir sunku išsiaiškint negalavimų priežastis, kažkaip automatiškai atmeti pastojimą, vėliau ir save kaltini, kad vaikelio nebėra Juk ne visada KT geriamos tik dėl apsisaugojimo nuo nėštumo, kitoms reikia KT, kad kaip tik vėliau galėtų pastoti, susireguliavus ciklui ir t.t. Todėl ir dbr geriu KT ir tikiuosi situacija nepasikartos
sveikutes...as geriu regulona jau pusmeti ir buvo keleta kartu kad jau maniau esanti nescia,bet nieko,testai neigiami...gal kam buvo su regulonu panasiai?o gal kuri pastojot?as jau lyg ir noreciau,bet tik pradejus esu gerti pakuote,nebezinau kaip elgtis,o jei nutraukcia dabar?patarkit...
QUOTE(Vaira_1 @ 2008 04 14, 17:03)
Jūs čia apie vitaminus kalbat.O ar nežinote, kad gerti vitaminus ar kitus preparatus su kontraceptikais reikia ne mažesniu skirumu, kaip 5 valandos?
O kur apie tai rašoma? Kiek skaičiau KT informacinių lapelių - nė žodžio O jei sumažintų KT veiksmingumą, gamintojas įspėtų apie tai (kaip kad ir apie antibiotikus parašyta)
QUOTE(Cinside @ 2008 04 14, 19:26)
O kur apie tai rašoma? Kiek skaičiau KT informacinių lapelių - nė žodžio O jei sumažintų KT veiksmingumą, gamintojas įspėtų apie tai (kaip kad ir apie antibiotikus parašyta)
Aš konsultuodamasi su gydytojais tokią informaciją sužinojau, be to labai daug domiuosi kontraceptikais šiap gyvenime.Užtat reikia ne tik užsiciklinti ties info lapeliu, o pasidomėti tuo, ką kišame į save plačiau.Koks tikslas kišti kontraceptikus, jei negalime būti tikros, jog nepastosime,Reikia išanalizuoti visus įmanomus variantus.
Pavyzdžiui, negalima tuo pačiu metu, kai geriami kontraceptikai valgyti greipfrutų - gali net nusinuodyti nuo jų bendros reakcijos.
QUOTE(Vaira_1 @ 2008 04 15, 14:27)
Aš konsultuodamasi su gydytojais tokią informaciją sužinojau, be to labai daug domiuosi kontraceptikais šiap gyvenime.Užtat reikia ne tik užsiciklinti ties info lapeliu, o pasidomėti tuo, ką kišame į save plačiau.Koks tikslas kišti kontraceptikus, jei negalime būti tikros, jog nepastosime,Reikia išanalizuoti visus įmanomus variantus.
Pavyzdžiui, negalima tuo pačiu metu, kai geriami kontraceptikai valgyti greipfrutų - gali net nusinuodyti nuo jų bendros reakcijos.
vat vat, o gal dar butu galima kokios informacijos, ko negalima?..
sveikos, merginos. o as zinokit, irgi noriu kaiko jusu paklausti. ejau pries gera savaite pas gine, zodziu, rado grybeli, israde makmiror zvakuciu. po gines - smarkiai mylejomes (nors geriu kt jau puse metu). tada po dienos, nusipirkau tu zvakuciu kur ji israse, nes isejusi is gines iskarto nenusipirkau. isidejau viena..nieko. isisdejau kita vakara kita, nieko. o dar kita diena - pasidejo kraujavimas, +lydejo pilvo skausmai. nuo tu zvakuciu - 2 gines sake, kad negaliu kraujuoti. o kraujas prasidejo tada, kai net nebuvau ipusejusi isgertri puses kt pakuotes... tai vat. siandien, po 3dienu, tariamos "menesines" man praena po biski, jau manau ryt nebebus. bet pilvo apacia skauda. dariausi NT - nieko. arba nebent per anksti net nezinau ka galvoti. gal kas zino kodel cia taip?
Ne taip seniai lankiausi pas ginekologe - apziurai po gimdymo, tai tuo metu eileje lauke 2 moterys pastojusios vartojant kontraceptines... Zodziu, siurpu.... Ka tada daryti? Negana, kad neplanuotas, o dar ir pradetas ant chemikalu... Viena is dvieju daresi isvalyma, o antroji - amziuj moteris ... net nebezinau, po manes ejo pas gydytoja.
o tai pavyziui, jeigu zmogus pastoja ir vartoja pvz iki KT baigimo pakuotes, o tada suzino, tai cia kaip, irgi vaikui sakes buna? kas gali man paaiskint? nes man tiesiog idomu. pavyzdziui, sakykim, as nezinau, ir esu nescia. testai sakykim - ne visi juk rodo . o esu girdejusi, kad rodo tada, kai turi prasideti menesines, apie ta diena, kazkas tokio tai jei suzino smogus suvartojes nuo pastojimo pakuote visa, ar puse, kaip tada kazi...