Laba diena,
Labai reikia jūsų, patyrusių tapytojų ant šilko, konsultacijos.
Susidomėjau ir aš šia technika, pabandžiau papaišyt ant šilko. Paišiau ant ponge 5 su javanos geltonais ir mėlynais dažais ir kontūrais - bespalviu gutta ir su sidabriniu. Tai kažką ne taip padariau, bet nesuprantu ką.
Mėlyni dažai labai smarkiai išsiplovė, iš ryškiai mėlynos gavosi nublukusi mėlyna. Geltona spalva irgi išbluko. Be to visiškai nusilupo sidabrinis kontūras, jo vietoj liko šviesiai pilkos linijos. Juk kaip supratau, tai išsiplaut turi tik gutta kontūras, o sidabrinis turėjo palikt?
Nupaišytą šalikėlį džiovinau 5 dienas ir šiandien išlyginau tarp dviejų rankšluosčių (apie apie 20 min, šalikėlis 180 x 45 cm), tuomet išskalbiau su skalbimo milteliais ir vėl išlyginau.
Ant dažų bonkutės parašyta, jog lyginti apie tris minutes, tai nesupratau, ar čia vienoj vietoj su lygintuvu braukyt tas tris minutes, ar visą darbą tris minutes lyginti. Jei vienoj vietoj, tai gal tų 20 minučių per mažai buvo? Kokio karštumo turi būt lygintuvas? Aš iš pradžių lyginau su karštu, tai man šilkas prie rankšluosčio prilipo, kad vos atplėšt galėjau
, tai po to sumažinau karštį per pus. Ir kiek laiko reikia lygint jau išskalbtą šalikėlį? Ar tik tiek, kad jį išlyginti, ar ilgiau? Kiek laiko reikia džiovinti šilką prieš pirmą kartą lyginant? Gal per ilgai džiovinau tas 5 dienas?
Prirašiau labai daug
Tiesiog labai noriu, kad pakonsultuotumėt ką ne taip padariau, jog pirmas kartas nevykęs išėjo
Vakar nutapiau dar vieną šalikėlį, tai labai nenoriu, kad ir jo dažai išsiplautų ir kontūras nusiluptų, tuo labiau, kad šalikėlis turi būt tamsus ir, be to, planuoju jį dovanot mamai gimtadienio proga kitą savaitę