Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

is to strp.

Yra fotografų, kurie laikosi nuomonės, kad tikras fotografas gali dirbti tik su analogine kamera, tik senaisiais metodais.

Aš tokius fotografus laikau ortodoksais. Aš į fotografiją žiūriu laisviau – tiesiog kaip į optiškai sukonstruotą vaizdą. Man nelabai svarbu, kuo jis padarytas – be jokio objektyvo, per adatos skylutę, telefonu ar kažkokia ypatinga kamera. Kiekviena priemonė turi savo savybes, tų savybių rinkinius, suteikia kažkokias galimybes, kuriomis tu ir naudojiesi.

O vis dėlto ar jums egzistuoja priešprieša tarp analoginės ir skaitmeninės technikos?

Ne, man tai yra papildinys, papildomos galimybės. Skaitmeninė fotografija niekada negalės pakeisti analoginės fotografijos – čia faktas. Kai atsirado televizija, buvo šnekama apie kino mirtį, bet taip neatsitiko, lygiai kaip kinas nepakeitė teatro. Tai yra papildomos raiškos galimybės, ir tų galimybių ribose gali pasakyti kažką aiškiau.Sunku būtų įsivaizduoti Tarkovskį teatre. Arba Nekrošių kine. Nors... šiuo atveju lyg ir lengviau įsivaizduoti, bet vis tiek juk atsirastų tarpininkas – kamera, be to, teatre vieta ir laikas sutampa, čia yra žiūrovas, yra scena, vyksta tiesioginis bendravimas, o kine – tik ekranas. Yra visokiausių komunikacijos tarp menininko, klausytojo ar žiūrovo formų ir būdų. Todėl ir fotografijai nereikia užstoti kelio.

Aciu uz nuoroda, idomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 11 birželio 2009 - 11:33
šiaip jau netgi ne nuo to reikėtų pradėti, o nuo medijų teorijos. jei jau tikrai RIMTAI užsiimt biggrin.gif
Atsakyti
Vasaraite, aš visad taip jaučiuos kaip tu aprašei pirmam sakiny smile.gif
Sadi drinks_cheers.gif ir labai taikliai Sansara viską išdėstė
Sayonara, nuostabi citata, aš jaučiuos fotolaiptinės maršų pirmuose laiptukuose, ir ne visiems gi duota perteikt vaizdų kalbą fotografijoje, ne visi gali matyt. Aš asmeniškai atėjau pagerinti savo kadrų kokybę (visom prasmėm) , bet ar pavyks - aš nežinau. Apie meną dabar aš negalvoju.
Atsakyti
palaukite, chebra...o tai ko mes čia susirinkome?
juk tema ir vadinasi "mokomės fotografuoti" smile.gif o gal jau reikia atidarinėti "mokame fotografuoti - pereinam ant juostos"? biggrin.gif

ms, žinai per mytą tai neatrodei toks drąsus biggrin.gif internetas išlaisvina bigsmile.gif ?
manau, kad ilgus metus fotografuojantys tiesiog nebeturi pakantumo tiems, kurie moka mažiau ax.gif klausimas - kam čia lysti jei tik blogos emocijos teapima mirksiukas.gif
man ms jau panašėja į Sillwio biggrin.gif pastarajį pabaigoje visi dar vistiek labai liaupsino už konstruktyvią kritiką...nors va portreto mano akimis jis iki šiol dar nesukūrė nei vieno dėmėsio verto (na man portretai tarkim aktualu) rolleyes.gif peizažai taip...jo arkliukas bet mes čia juk mokomės...o arčiausi mūsų esantys modeliai - mūsų vaikai...kažkas ties tuo ir apsistos...ir ką, jam dabar dėl to jaustis kažkokiu nevykėliu?! pfff...

tiesą pasakius, pasižiūrėjus į Vaišvilaitės nuotraukas, į tai kaip ji savo šeimą fotografuoja - man tai siekiamybė...

o ms...na jam gal tai neįdomu, jis gal mianinykas, kuriam reikia kančios biggrin.gif
aš ir jį suprantu...ir šito skyrio mergaites...kurios jau beje tuojau ims bijoti dėti nuotraukas...argi ne taip buvo nutikę kažkada su mūsų senbuvėm?

QUOTE(O @ 2009 06 10, 23:21)

man šita labai miela...nežinau kuo, tiesiog gera žiūrėti - tokia minkšta, švelni

QUOTE(c-girl @ 2009 06 10, 23:54)
Man irgi patinka vaikus fotografuot, del tos pacios priezasties- jie visada grazus wub.gif
Foto paruosiau apie 170 atidavimui...sunku man ka idet, balaganu nedesiu, siaip keleta svaresniu...koncentravausi daugiau i jubilijate biggrin.gif

žinai man kaip atrodo - gal tu paskubėjai įdėti, man atrodo vėliau tau patiks visai kiti kadrai iš to renginio

QUOTE(raige @ 2009 06 11, 07:49)
Aš jau seniai susitaikiau su tuo, kad didžioji dalis komercinės fotografijos nuotraukų bus šeimos albumui ir noriu, kad bent viena kita man pavyktų kokai ypatingesnė. Ir man gražios tavo foto. Nelietuviška aplinka, kurios tau pavydžiu

aš gan tvirtai įsitikinusi, kad patyrę švenčių fotografai į savo portfolio ir deda būtent tuos retus, ypatingus kadrus, kurių pagelba vėliau ir išryškėja tikrasis fotografo braižas smile.gif ale tam reikia prifotografuoti begalybę, tiesa?

QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 10:22)
aš ne apie tai, man įdomu KAIP įmanoma TAIP GREITAI paskleisti informaciją, kad temoje vyksta veiksmas

skype smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 11 birželio 2009 - 11:44
gerai.. gryztu i zeme, varau pirkt reflektoriaus tongue.gif nemeniskiem seimyniniam kadram fotkint smile.gif iki
Atsakyti
man tai juokinga, kaip kartas nuo karto, bet periodiškai išlenda tas meno-nemeno motyvas rolleyes.gif matyt, kažkaip vis tik turim kokį tai kompleksą..

*****, vėl šiandien teks temą atidarinėt..biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 birželio 2009 - 11:57
QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 12:52)
man tai juokinga, kaip kartas nuo karto, bet periodiškai išlenda tas meno-nemeno motyvas rolleyes.gif matyt, kažkaip vis tik turim kokį tai kompleksą..

taigi nieko juokingo, suprantama kad visi norėtų laužt meną, bet ne visiems pavyksta ir pavyks tik vienetams, o kiti darys tiesiog gerus kadrus ir tai irgi manau didelis pasiekimas
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 06 11, 11:57)
taigi nieko juokingo, suprantama kad visi norėtų laužt meną, bet ne visiems pavyksta ir pavyks tik vienetams, o kiti darys tiesiog gerus kadrus ir tai irgi manau didelis pasiekimas

tai aš tai šitą suprantu, bet parkės dėl to mIANO vis tiek vyksta..biggrin.gif viena ar kita forma vis išlenda kur nors..smile.gif

ai, ir kodėl būtinai laužt?.. tas žodis toks su paniekinančia gaidele..smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 birželio 2009 - 11:59
QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 12:58)
ai, ir kodėl būtinai laužt?.. tas žodis toks su paniekinančia gaidele..smile.gif

tiesiog dažniausiai šitą žodį čia vartojant aptikdavau, nenorėjau blogai apie meno kūrybą atsiliept biggrin.gif
Atsakyti
pilnatis, pilnatis... nail.gif: biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 11:52)

nu taigi visi jais nori būti tik ne visi prisipažįsta biggrin.gif

nenori prisidėti prie bendro reikalo - nereikia mirksiukas.gif
kokia nauda iš pasakymo - man nepatiko 99%?
taip kalbėti gali bet kas - menininkas jis ar ne menininkas...atleiskite bet ir bele kuris paauglys gali taip pasakyti - nauda kokia iš to?

ateik ir paaiškink žmogui - kas konkrečiai blogai jo darbuose...priims jis tą kritiką ar ne - kiekvieno asmeninė tragedija smile.gif

aš asmeniškai labai džiaugiuosi pagyvėjusia tema ir prašau nesudirbinėti žmogeliukų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurina @ 2009 06 11, 12:04)
tiesiog dažniausiai šitą žodį čia vartojant aptikdavau, nenorėjau blogai apie meno kūrybą atsiliept  biggrin.gif

žinau, prisikabinau biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 06 11, 12:05)
pilnatis, pilnatis... nail.gif: biggrin.gif

nereikia ant pilnaties nurašyt. vienos ir tos pačios diskusijos dažnumas parodo temos aktualumą smile.gif
Atsakyti