Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 12:04)
lotuliukas.gif

keičiant temą: ar kas nors iš Jūsų žinojo, kad 1941 m. birželio 15 d. prieš pat okupuojant Lietuvą, A. Smetona, kurį mes pagal knygas linkę laikyti pabėgusiu skystablauzdžiu, vienintelis i6 Lietuvos vadovybės priešinosi TSRS ultimatumui ir manė, kad būtina sovietams pasipriešinti ginklu, nors pralaimėjimas iš anksto nulemtas? Jis manė, kad nors praloštumėm per valandą, bet parodytumėm, kad lietuviai taip lengvai laisvės neatiduos? smile.gif
beje, prieš 68 metus sovietai okupavo Lietuvą nesulaukę JOKIO pasipriešinimo, nes mūsų kariuomenei buvo liepta nesipriešinti.
marš fotografuot į juostą visos biggrin.gif

joa as skaiciau,kad buvo liepta seimui nesipriesinti,tiksliau seimas pats taip berods nusprende,tai galvojau ,kad cia jo ir buvo sprendimas blush2.gif malonu isgirsti ,kad ne taip buvo... gal galima butu linka i straipsni? blush2.gif jei cia is internet.erdves g.gif
Atsakyti
Skaitau senas temas, radau man labai patinkantį Sansaros postą smile.gif du metai praėjo rolleyes.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 06 07, 13:51)
niu va galvojau as,daug galvojau, issimiegojau nakti (aciu dantukams) ir nutariau:
NESIPARINKIM (ne liet, bet tinka)  mirksiukas.gif
kokia kalba gali eiti apie menine nuotrauka, jei dauguma is musu vos kelios dienos laiko fotoaparata rankose, o nulipti nuo AUTO dar ne kiekviena kart pasiryztam??? kol neivaldysim savo fotoaparatu net fotografuojant vaikus, vyrus, tevus, tol apie menine fotografija galesim tik svaigt arba per fuksa gauta kadra visiems demonstruoti kaip sedevra  doh.gif pirmiausia reikia MOKET gauti su fotoaparatu kadre tai ko NORI. kai 95 proc atveju tai bus, tada jau gali imti galvoti is kurio kampo ir kaip pavertus galima butu pagrazinti, patobulinti ir t.t. Su auto nei vienas nebus menininku... skulptoriai privalo ismokt pasiruost moli, formas, karkasus, maketus; dailininkai - dazus, tirpiklius, teptukus, drobe.... taigi mes cia susirinkom, kad tobuliau ismokt valdyti savo fotoaparatus. kad suprastume, ka duoda diafragmos ir islaikymo santykis, kaip reguliuojama ekspokorekcija ir kada jos reikia, kaip galima isgauti judesio efekta, ar kaip fotografuoti visiskoje tamoje. kol mes to nesugebesim, tol viskas bus tik muilo burbulas... kai jau nebereiks ekspermentuoti su tuo, galima bus kurti galvoje paveikslus ir ieskot ju aplinkoje, bandyt pastebet kazka naujo, nekasdienisko ir nebereiks galvoti ""eeeeeee, o tai ka cia dabar reguliuoti?"
kol nepajusim, kada musu tam tikriems tikslams nebetenkina muilines (konkreciai zinosim kam nebetenkina, ko truksta ir t.t.) ar kitiniai objektyvai - viskas bus tik uzgaida, pinigu metymas ir FUKSO gaudymas, tikintis ta FUKSA isprausti i meno remus...
taigi, as atsipalaiduoju ir toliau vykdau rutininius namu darbus, nebijant apsijuokt, nes su kiekviena savaite as vis geriau pazistu savo fotoaparata, jo galimybes, ismokstu naujoviu ir tai yra mazi zingsneliai link kazko tobulesnio... ir tu laipteliu persokt neimanoma, visi turi tai praeit.
HAU pasakiau  cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 06 11, 12:09)
va va va, to paties ir aš siekiu. Įvaldyt dorai skaitmeną, turimą. O po to jau galvot ko norėčiau, kaip norėčiau, ką galiu parodyt kitaip.

gerai jums,o as tai itariu ir numirsiu neivaldzius doh.gif tai nusprendziau nelaukti hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 11, 12:04)
O gal galit mane nukreipti kur galima butu nuo A iki Z apie juosta paskaityti? fotografavima, ryskinima, bendrai didziaja dali informacijos rast  g.gif

as turiu pdf faila Povilas Karpavicius "Fotografijos vadovas", 1980 m. ten daugiausia zinoma apie ryskinima, cheminius procesus . jei domina, galiu kazkaip permest wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 06 11, 11:09)
joa as skaiciau,kad buvo liepta seimui nesipriesinti,tiksliau seimas pats taip berods nusprende,tai galvojau ,kad cia jo ir buvo sprendimas blush2.gif malonu isgirsti ,kad ne taip buvo... gal galima butu linka i straipsni?  blush2.gif jei cia is internet.erdves  g.gif

ne internete apie tai skaitau. Sviderskytės ir Anušausko knygą apie XX a. slaptuosius archyvus.
Sprendimus tuo metu priiminėjo ne Seimas, o Vyriausybė ir Prezidentas.. Prezidentas vienintelis pasisakė prieš besąlygišką pasidavimą. Iš kitos pusės, racijos buvo ir kabineto narių pasisakymuose - jie teigė, kad toks pasyvus elgesys išgelbės daugelį Lietuvos gyventojų, kuriuos priešingu atveju sovietai būtų tiesiog išskerdę. Istorija rodo, kad nelabai ką ten pagelbėjo ultimatumo priėmimas.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 06 11, 12:10)
Skaitau senas temas, radau man labai patinkantį Sansaros postą smile.gif du metai praėjo rolleyes.gif

smile.gif patiko

QUOTE(Rasytce @ 2009 06 11, 12:12)
as turiu pdf faila Povilas Karpavicius "Fotografijos vadovas", 1980 m. ten daugiausia zinoma apie ryskinima, cheminius procesus . jei domina, galiu kazkaip permest wink.gif

noooriu... skype gal turi? gintare_d
Atsakyti
kas tikrai domitės analogine fotografija ir skaitot rusų k., Homo Sapiens knygyne Šiaurės miestelyje yra visa lentyna literatūros šia tema.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 12:12)
ne internete apie tai skaitau. Sviderskytės ir Anušausko knygą apie XX a. slaptuosius archyvus.
Sprendimus tuo metu priiminėjo ne Seimas, o Vyriausybė ir Prezidentas.. Prezidentas vienintelis pasisakė prieš besąlygišką pasidavimą. Iš kitos pusės, racijos buvo ir kabineto narių pasisakymuose - jie teigė, kad toks pasyvus elgesys išgelbės daugelį Lietuvos gyventojų, kuriuos priešingu atveju sovietai būtų tiesiog išskerdę. Istorija rodo, kad nelabai ką ten pagelbėjo ultimatumo priėmimas.. doh.gif

aisku ... grazinai mano pagarba Smetonai smile.gif
Atsakyti
Deja, skaitomai neskaitau smile.gif skiemenimis... bet aciu uz info, visvien reikes pasidaryti.
Atsakyti
pacituosiu iš str., kurio nuorodą daviau:

"Mane visada kaltino, kad aš esu kažkoks fotografijos konceptualistas. Iš tikrųjų man labai dažnai svarbu sumanymas. Aš iš viso nemanau, kad profesionalus fotografas turi fotografuoti ryškiai. Kaip sakiau pokalbio pradžioje, tai yra filosofinis klausimas. Man labiau rūpi vaizdų kalba, o ne ryškiai padaryta nuotrauka."

thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 12:20)
pacituosiu iš str.,

pritariu, apart tai, kad zmones ateje mokytis turi pirma ismokti daryti foto ryskias, kad zinotu ir suvoktu kodel jas daro priesingas... bet cia tikriausiai ne siai temai galioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 11, 12:20)
pacituosiu iš str., kurio nuorodą daviau:

"Mane visada kaltino, kad aš esu kažkoks fotografijos konceptualistas. Iš tikrųjų man labai dažnai svarbu sumanymas. Aš iš viso nemanau, kad profesionalus fotografas turi fotografuoti ryškiai.  Kaip sakiau pokalbio pradžioje, tai yra filosofinis klausimas. Man labiau rūpi vaizdų kalba, o ne ryškiai padaryta nuotrauka."

thumbup.gif  4u.gif

nu va ir jis taip mano thumbup.gif
Atsakyti