Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Na, O yra O. Kai modelis nuostabus ir fotografijos geros. Su kokiu fotoaparatu fotografuoji? Juokauju ax.gif

Man labai patinka. Ir erdvė ir grūdeliai, ir jausmas: lyg kažkas tvyrotų aplink ją, lyg ji kvėptų kažką. Nostalgiška ir rami. Bet ne apatiška. Lyg bandytų išsiveržti, ištrūkti iš būsenos ar savęs pačios. Ir šiaip labai fainai sudėliota ir pateikta. Ramybė (akys užmerktos) ir staigus įkvėpimas (atsimerkė). Man tobula. Norėčiau savo tokių portretų.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 02, 15:23)
man pačiai.. nu liūdna Oksana atrodo, o norėčiau džiaugsmingesnės..smile.gif
Tai gal ji ir yra liudna smile.gif
Daznai girdziu tokius zodziu: "atgrasu", "pikta", "liudna", "grubu", "atstumia", "salta"... ir zmones nuraso foto.. bet foto anaiptol turi buti ne tik linxmos, romantiskos ir skleidziancios geri ir siluma.
Apskritai kalbant apie meno kurini jis turi paveikt zmogu, ir daznai tas i kuri nebesinori ziureti bus daug geresnis nei tas i kuri gera miela ziureti. (cia apie mena siaip, si tema siam forumui is vis nelabai tinka biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 06 02, 12:54)
ana savaite atradau vieta, kur vaiko plaukai va sitokie pasidaro lotuliukas.gif ir nesumastau, kaip graziai-idomiai nufotkinus doh.gif jauciu, reik paprasyt paspiegt lotuliukas.gif tada butu veido israiska, atitinkama plaukams biggrin.gif

sayonara davė gerą mintį smile.gif Fotografuok prieš saulę, tada atrodys kaip pūkas smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 06 02, 13:40)
seniai rodžiau savo foto, tai dabar ant sutaršymo dedu.  4u.gif

Man paskutinė labiausiai wub.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 02, 14:15)
šiaip trečia kompoziciškai man blogiausia, tarsi užspeista į kampą atrodo.. nu žinom žinom kad būna tavo geresnių kadrų. tongue.gif

gal galiu prašyt paaiškinimo dėl kompozicijos? blush2.gif Kodėl ši prasčiausia? Man tai poza tokia atsipalaidavusi atrodo, Oksana į medį atsirėmusi, erdvės dešinėj pakanka. Man dar labai patinka tas žvilgsnis į viršų wub.gif
Aš tiesiog noriu susivokt - ar man vistik susirūpinti dėl savo meninio išprusimo, ar čia kiekvienas žmogus savaip jaučia foto ir ją supranta? Aš turiu omeny kompoziciją. g.gif

Bliamba kaip čia suvėliau mintį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 02, 13:29)
Apskritai kalbant apie meno kurini jis turi paveikt zmogu, ir daznai tas i kuri nebesinori ziureti bus daug geresnis nei tas i kuri gera miela ziureti. (cia apie mena siaip, si tema siam forumui is vis nelabai tinka biggrin.gif )

Na kodėl? Ir švelnus menas yra menas smile.gif Tiesa, jis gal nesukrečia taip, kaip lūdesys ar koks juodesnis jausmas, bet jis įsitveria jausmų kitaip. Vakar kalbėta apie meną. Aš nepritariu nuomonei, kad tarp mūsų menininkių nėra. Man rodosi yra. Menas toks keistas dalykas, vienus traukia, kitus atstumia. Jis visoks. Bet todėl ir yra kitoks, nei viskas. Pamatyti kitaip. Ar tai ne menas? Atskleisti, sužadinti... Turbūt nėra visuotino meno. Yra jausmas - kūrėjo ir žiūrovo. O kuris čia pirmesnis ir stipresnis, kaip jie sąveikauja - galima ginčytis iki nukritimo. Nemanau, kad meno išmokstama. Gali išmokti technikos, bet neišmoksi pamatyti. Apie ką čia aš kalbu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 06 02, 15:30)
sayonara davė gerą mintį smile.gif  Fotografuok prieš saulę, tada atrodys kaip pūkas smile.gif
Man paskutinė labiausiai  wub.gif
gal galiu prašyt paaiškinimo dėl kompozicijos?  blush2.gif  Kodėl ši prasčiausia? Man tai poza tokia atsipalaidavusi atrodo, Oksana į medį atsirėmusi, erdvės dešinėj pakanka. Man dar labai patinka tas žvilgsnis į viršų  wub.gif
Aš tiesiog noriu susivokt - ar man vistik susirūpinti dėl savo meninio išprusimo, ar čia kiekvienas žmogus savaip jaučia foto ir ją supranta? Aš turiu omeny kompoziciją.  g.gif

Bliamba kaip čia suvėliau mintį  doh.gif
Jei nera pojucio reiktu pasiskaityt kompozicijos taisykles, gal paskui ir pajautimas ateis smile.gif nes neturetu buti kad paziuri ir nagrineji ar gerai ar ne. turi buti kad paziuri ir pajauti kas negerai, tada gali ir pagristai paasikinti.
siaip paskutiniojoj manau kliuna kad veidas centre ziurint vertikaliai. noretusi apacios.
Atsakyti
Man Oksana kaip modelis pasirodė tobula. Fotogeniška. Rami. Nelindo į procesą, darė, ko paprašiau. Gaila, kad laiko buvo tikrai per mažai, norėjosi ten palandžiot ilgai.
O kad liūdna. Gal ir buvo liūdna.. Kartais tiesiog jaučiu, kad žmones liūdnus fotografuoju, o norėtųsi juk ir "for a change" pagauti.. doh.gif

Sadi, be abejo, kiekvienas jaučiame skirtingai. Net jegiu visos čia gautume 4 metų vienodą išsilavinimą, vis tiek skirtingais keliais eitumėm ir skirtingai praktiškai daug ką matytumėm. bet išsilavinimas vis tiek būtinas - labiausiai tam, kad tą savo kelią, savo būdus, savo stilių atrastumėm. tai čia apie emocinę pusę. apie kompoziciją aš tik svetimą galiu komentuot, pati jaučiuosi labai silpna šioje srityje, tai net veltis bijau į diskusijas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 06 02, 15:35)
Na kodėl? Ir švelnus menas yra menas smile.gif
As taip nesakau smile.gif Hiperbolizavau. Nes daznai cia merginos nuraso neigiamus jausmus keliancias foto, nes tiesiog joms nejauku ziureti.
Apskritai mintis ta, kad kurinys turi paviekti zmogu, o jau kaip - nesvarbu smile.gif
Su tais menais tai jau jo, diskusija kaip ir apie meile.. Kas gi tai? biggrin.gif nemegstu situ zodziu
Atsakyti
Na ka cia ir bekalbet apie ta O. Nu puikus modeliukas - labai gerai atskleistas - tokia Oksana as ir isivaizduoju wub.gif silta, svelnia.... ax.gif

jei kabintis, tai treciai apacios tikrai truksta... ax.gif o patinka labiausiai antra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 06 01, 20:05)

Tą nevykusį kadrą pabandžiau pagelbėt smile.gif Ar labai matosi kad rankos kištos  ax.gif ?
user posted image

Man labai patinka wub.gif

Sayonara, man labiausiai patinka antra foto. Pirmojoj ta plyta ir man kliūna, o paskutinėj apačios daugiau norėtųsi rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 02, 12:20)
populiarai kalbant, kontražūras, arba kontrinis apšvietimas būna tada, kai tšviesa krenta į fotografavimo objekto nugarą. pvz. iš mano pačios foto kūdroje:

dekui smile.gif

tavo foto noreciau ir spavotas pamatyt blush2.gif ta siena taip ir isivaizduoju raudona wub.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 06 02, 13:30)
sayonara davė gerą mintį smile.gif  Fotografuok prieš saulę, tada atrodys kaip pūkas smile.gif

ir tiesiai i avatara lotuliukas.gif isidejus dabar kazkokia vogta foto - ne lygis doh.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 06 02, 14:34)
dekui smile.gif

tavo foto noreciau ir spavotas pamatyt blush2.gif ta siena taip ir isivaizduoju raudona wub.gif
ir tiesiai i avatara lotuliukas.gif isidejus dabar kazkokia vogta foto - ne lygis doh.gif  tongue.gif

na... aš su spalvom visai nemoku, tai ir nekišu nagų biggrin.gif
turiu kelias spalvotas juostas, begalę spalvotų atostogų kadrų, bet pagrinde aš - jb biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 02, 12:04)
Na cia tik ideja, foto be pavadinimo is vis snipstas manau butu, nei kokybes, nei kompozos, nei jb geras. man tai asmeniskai fe laugh.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 06 02, 12:54)

aaaciu d. ne viena vadinas biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 06 02, 13:40)
seniai rodžiau savo foto, tai dabar ant sutaršymo dedu.

nu kokios foto blink.gif nemegstu tirpti del nuotrauku, bet cia as nematau jokiu trukumu, nesinori net ziuret kur kas kirsta, nedakirsta, as matau siose foto nerealia aura, tokia svajinga, liudnoka, o akys kaip israiskingai atrodo, su dvasia nuotraukos, nu man super. Ner ka pridurt smile.gif

Valetta aciu uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 02 birželio 2009 - 14:40