Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(O @ 2009 06 05, 08:01)
O kodel jus nenorit prie lightroomo pereiti g.gif  As neseniai rasiau, pas mane buvo tos pacios problemos, tik dar po konvertavimo is DCP ryskumo jokio nebuvo, nekalbant apie spalvas, o su lightroomu viskas liuks. Vienintelis nepatogumas-kai idedu i lightrooma RAW jis kazkodel papilkeja ir praranda saturacija g.gif  bet uztat po korekcijos beveik nereikia PS o ir konvertuotos foto nesiskiria nuo RAW 4u.gif

Ruosiuosi mirksiukas.gif Grethen gelbeja siuo klausimu 4u.gif

QUOTE(Opa @ 2009 06 05, 08:27)
C-girl, seniai rodyta vaiku besiruosianciu maudytis nuotrauka, niam, dar dabar prisimenu, labai patiko.

Aciu 4u.gif
Siaip gal niekas neiziurejot ko jie ten kikena...blondinukas ant plaukimo akiniu dedasi savo regejimo akinius, tai broliai pratruko is juoko, as ir pagavau biggrin.gif

Negaliu nueit gult...jau koki 10 karta klaussausi kelly family "an angel"...+/- 30- metes atsimenat turbut...atradau youtube, tai negaliu atsitraukt dabar...nostalgija kamuoja doh.gif Nu vsio einu miegot biggrin.gif
Atsakyti
As tai naudojuos automatiniu Camera raw (ar kazkaip pan. blush2.gif ) - kur atsidaro i PS ikelus raw faila...

Ten galima isikelti kelis ar keliasdesimt (priklausomai nuo pc galingumo) tu rawu ir viskas kuo puikiausiai greit pasidaro... su spalvom problemu irgi nekyla - ka matau pc, ta ir nete... g.gif (tpfu, tpfu, tpfu - kad neprisinekejus doh.gif )

o pirmine perziura (del fokuso ir pan.) darau per picasa... pradzioj nervindavaus, dabar jau kazkaip ipratau...

C-girl - prisimenam prisimenam, kur neprisiminsi biggrin.gif mokykliniai laikai... ech... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 05 birželio 2009 - 08:47
QUOTE(Peperoni @ 2009 06 05, 09:46)
Ten galima isikelti kelis ar keliasdesimt (priklausomai nuo pc galingumo) tu rawu ir viskas kuo puikiausiai greit pasidaro... su spalvom problemu irgi nekyla - ka matau pc, ta ir nete...  g.gif  (tpfu, tpfu, tpfu - kad neprisinekejus  doh.gif )
[/color]
o gal gali kada laiko turesi paziureti kokie pas tave nustatymai, nes pas mane per PS vis tiek spalvos skyriasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 06 05, 10:30)
o gal gali kada laiko turesi paziureti kokie pas tave nustatymai, nes pas mane per PS vis tiek spalvos skyriasi doh.gif

ten kai ismeta ta Camera raw - apacioj yra spalvu profilis parasytas po foto preview - tai by default buvo nustatytas AdobeRGB, pakeiciau i SRGB ir viskas susitvarke smile.gif

o PS irgi man rods kazkur nustaciau ta SRGB, tik vat kur - nebepamenu... blush2.gif lygtais seivinant reik padet varnele... bet jei raw jau buna sRGB, tai PS automatiskai naudoja irgi sRGB...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 05 birželio 2009 - 10:38
QUOTE(Valetta @ 2009 06 05, 09:13)
aha 3  mirksiukas.gif o kiek noretumei  g.gif  biggrin.gif
Na bent jau 10 kokiu laugh.gif

QUOTE(Opa @ 2009 06 05, 10:27)
Is parodytu, man bent jau pirmoje akys begioja, nera akcento, ryskumo zona per plati, spalvos mutnos. Bandyk kiek imanoma labiau atvert diafragma, vaikina guldyt labiau pries sviesa.
Trecioji netinka del spalvu, o antrojoje, net ir j/b issiryskina per daug nereikalingu daiktu, pvz. radiatorius (paslink viska nuo jo), suplysusios tapkes.
O va as labai noriu nesutikti su siuo teiginiu smile.gif
As kaip tik siuos kadrus matau su uzverta diafragma, visus ryskius objektus, kad net medienos faktura matytusi. juk ne siaip sau ten tas patefonas ir slepetes ne siaip sau padetos. Cia toks kaip gyvenimo budas, viskas turi buti matoma ir aisku biggrin.gif manau jei jau kontrastint planus, tai ir rakurso reiktu kitokio, o ne is virsaus frontaliai fotkint.

QUOTE(Peperoni @ 2009 06 05, 10:46)
As tai naudojuos automatiniu Camera raw (ar kazkaip pan. blush2.gif ) - kur atsidaro i PS ikelus raw faila...
Tarp kitko Camera raw man labiausiai patiko, ten niuansiskesne programa, o lightroome skalem sudlinta ir kartais buna kad keli exposure ir isdega, bet viena dalele zemiau ir per tamsu.. arba as dar kzko nemoku mastau.gif
Atsakyti
ir aš kažkada kažkur nustačiau spalvų modelį nes iki tol man rodė visur skirtingai g.gif pamenu kaip varė į neviltį schmoll.gif nepamenu kur doh.gif

aš lightrume darau pagrindines korekcijas - kerpu, šviesinu, kontrastinu ir exportuoju į jpeg - jame gali dirbti iš karto su šimtais kadrų nes jis rawus įsikelia ne visu dydžiu bet kaip nuorodas, todėl pakanka ir mažesnio kompo galingumo mirksiukas.gif dar neradau kitos taip puikiai su rawais susitvarkančios programos smile.gif rekomenduoju biggrin.gif

vakar gi buvome mini myte biggrin.gif kokia fainą vietą Inc užrodė bigsmile.gif čia jums ne picerijos biggrin.gif kitas mytas rekomenduojamas tenai rolleyes.gif Inc parašys kas per vieta ba aš net pavadinimo neįsiminiau, trumpai tariant - šalia žaliojo tilto pilaitė kur stovi...nu jaukumų jaukuma, kainos pakenčiamos, yra čekiško alaus, midijų o aplinka tai kaip Prancūzijoj rolleyes.gif medeliai, krūmeliai, gėlytės rolleyes.gif aš netrukus manau ten šiaip užsuksiu kada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 06 05, 11:06)
vakar gi buvome mini myte biggrin.gif kokia fainą vietą Inc užrodė bigsmile.gif čia jums ne picerijos biggrin.gif kitas mytas rekomenduojamas tenai rolleyes.gif Inc parašys kas per vieta ba aš net pavadinimo neįsiminiau, trumpai tariant - šalia žaliojo tilto pilaitė kur stovi...nu jaukumų jaukuma, kainos pakenčiamos, yra čekiško alaus, midijų o aplinka tai kaip Prancūzijoj rolleyes.gif medeliai, krūmeliai, gėlytės rolleyes.gif aš netrukus manau ten šiaip užsuksiu kada biggrin.gif

žinau tą vietą, man rodos, bet tik teoriškai - nesu buvus. apie jūros gėrybes jų esu girdėjus. ar ne Marcus vadinasi?

kaip fotografavimas? aš vakar vakare blogai pasijutau, išsigandau, kad atkrisiu su liga lovon, gerklę perštėjo, tai sėdėjau namie ir purškiau šlykščiausią dalyką pasaulyje į gerklę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 20:53)
Jus man papasakokit kaip jus fotkinat... ar pries fotografuodamos tiksliai apgalvojat kiekviena smulkmena? kaip kokiu rakursu ka fotografuosit? ar ekspromtu taip jum gerai gaunas  g.gif

c-girl papasakojo, kaip fotkina vyresnius vaikus - as panasiai, is esmes, stebiu, siek tiek pakoreguoju apranga, aplinka, pakalbinu, tada nesimaivo, nuosirdi buna, nebega salin smile.gif o lelius - tai ka biggrin.gif maniske kur padesi, ten rasi - tai pasigalvoju kompozicija, ir gaudau momentus smile.gif ta su ranksluosciu galvojau visiskai kitaip nufotkint, o lelius pasitryne akytes - miego norejo, gavos kadras smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 06 04, 21:11)
Iskilo KLAUSIMAS. I nd dedam kiek darbu? koks maximumas? 3 tik?  blink.gif biggrin.gif

gali likusius 7 kitoms isdalint lotuliukas.gif ne tokioms produktyvioms, kaip as pvz lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 05, 11:12)
žinau tą vietą, man rodos, bet tik teoriškai - nesu buvus. apie jūros gėrybes jų esu girdėjus. ar ne Marcus vadinasi?

kaip fotografavimas? aš vakar vakare blogai pasijutau, išsigandau, kad atkrisiu su liga lovon, gerklę perštėjo, tai sėdėjau namie ir purškiau šlykščiausią dalyką pasaulyje į gerklę biggrin.gif

įdomu kiek ten tų midijų lėkštėje atneštų biggrin.gif turbūt ne puodynę biggrin.gif nežinau pavadinimo...

dar nuotraukų neperžiūrėjau, labai dirbu tipo smile.gif vakarop sumesiu į fotki ką nors jei neteks išmauti krikštynų fotkinti smile.gif visi to oro bijo doh.gif o juk bažnyčioje tai nelyja biggrin.gif et...

fui, nesirk...pats šokis tai gražu, daug žiūrovų buvo smile.gif
Atsakyti
Sveiki visi
Lamella, man patiko pirmoji su grotuvu, kitose man per daug visko; dar bėganti mergina +
Armana, spalvotoji mergaite liuks
Baccardi, emocija nuostabi ir malonu susipažint wub.gif
Sveikinu Sansara su šeimos pagausėjimu 4u.gif
Zitlali tavo kudikis kaip visad verčia susižavėti juo biggrin.gif
Pupeliukas, fantastiški kadrai su gamta thumbup.gif
visų nesukomentuosiu , sorry biggrin.gif
turiu jau savo 50tuką, patiko thumbup.gif , tik reik priprast vis toliau atsitraukt.
Nieko nerodysiu, nes visi kadrai pas man "vaikiški" smile.gif
Atsakyti
Lamella, fainos fotkes,ta prasme mintis ,rakursu ir kompoziciju dar paieskok,jei turi galimybe mirksiukas.gif sios idetos visos patinka,tik gal sviesesniu noretusi ir be radiatoriaus smile.gif

Armana,spalvota mergaite ziurisi labiau smile.gif ir su sviesesniu JB taip pat ziurisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 05 birželio 2009 - 12:09
QUOTE(c-girl @ 2009 06 04, 23:32)
Tai kad sakyciau

labai aciu uz toki issamu posta 4u.gif

QUOTE(Opa @ 2009 06 05, 09:27)
Zitlali kudikis su kokybe tai labai puikiai. As irgi dabar ieskosiu idomesniu fotografavimo kampu naujagimiui, nes laukiu kol vienam mazam leliukui nuo gimdymo likes guzas ant galvos isnyks, ir eisiu fotkint. Jei ka rasit idomaus, pasidalinkit nuorodom.

aciu smile.gif idomu bus paziureti...

Kelios nuotraukos kuriom su manim pasidalino viena mergina smile.gif
http://lilyblue.squarespace.com/
http://blog.amandake...hotography.com/
http://www.anyawait.com/simplyblog/
http://findingtheartinlife.com/

QUOTE(Peperoni @ 2009 06 05, 11:24)
ten kai ismeta

as jpeg fotkinu, neradau niekur nustatymu tu... nepriaugau matyt iki RAW failu, bandziau, bet labai atsibodo zaist... matyt reikia iki to pribresti smile.gif

QUOTE(peppi @ 2009 06 05, 12:06)
vakar gi buvome mini myte

'Pulcinela' smile.gif ten linksmi vakareliai vyksta... disco smisko cool.gif aha tikrai aplinka jauki smile.gif

QUOTE(Pukė @ 2009 06 05, 12:17)
c-girl papasakojo,

Aciu lb 4u.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 06 05, 12:56)
turiu jau savo 50tuką, patiko  thumbup.gif , tik reik priprast vis toliau atsitraukt.
Nieko nerodysiu, nes visi kadrai pas man "vaikiški" smile.gif

man idomu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 05 birželio 2009 - 15:28