Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Adelita @ 2009 06 04, 10:06)
kas liecia fotoaparatus visiskai esu zalia, parasiau, taip kaip parase zmogus siulantis fotografuoti, kadangi radau tema, kur nusimanot, tai ir uzklausiau ir nebutina cia manes metyt pomidorais biggrin.gif  ir kad esu zalia, bet suprantu tiek, kad tikrai ne vien zmogaus priklauso kaip fotografuoja, bet ir su kuo dirba...

jeigu "ploksciaekranis PentaxK20" parase besisiulantis fotografuoti zmogus - tai bek nuo jo kuo toliau mirksiukas.gif

nusimanantys fotografijoj zmones, netgi mobiliaisiais telefonais gali padaryti laabai kokybisku foto wink.gif taip kad pirmiausia zmogus, o paskui jau technika ax.gif

-------------

Ka matau bigsmile.gif Baccardi thumbup.gif Ar jau apsipratot? ax.gif

Gal jau fotkintis norit? biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 04 birželio 2009 - 09:12
QUOTE(Adelita @ 2009 06 04, 09:06)
.. ir kad esu zalia, bet suprantu tiek, kad tikrai ne vien zmogaus priklauso kaip fotografuoja, bet ir su kuo dirba...

Nu va ir nesuprantat.Juk kiek zinomu pasauliui nuotrauku padaryta pries 50 metu,tada nebuvo jokiu ploksciaekraniu fotiku. blush2.gif
Atsakyti
Adelita, atsakant i tavo klausima, ar geros kokybiskos iseina fotkes su PentaxK20 - atsakau, kad taip - gaunasi grazios ir kokybiskos.

galit eit fotkint.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 06 04, 09:08)
Pupeliuko geles - visos nepatiko.

Šiukšlių nėra biggrin.gif

Vaikį dar dedu. Kažko kvadratu pradėjau karpyti. Nu galiu suskaičiuot vos kelias nuotraukas kirptas į kvadratą, o dabar kažkas užėjo smile.gif

user posted image

Šiaip labai džiaugiuosi tuo 105mm objektyvu, tiek portretam tiek makro. tikrai malonus akiai bokeh. Su gėlėm dar tik mokausi, bet žiauriai patinka, džiaugiuosi, kad atsirado dar fotografuojamų objektų be vaikų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 04, 10:18)
Adelita, atsakant i tavo klausima, ar geros kokybiskos iseina fotkes su PentaxK20 - atsakau, kad taip - gaunasi grazios ir kokybiskos.

galit eit fotkint.

nu kodel tu taip sakai? biggrin.gif tongue.gif as tikrai galeciau ir nekokybisku su juo padaryt pvz. su auto, blykste, maximaliu iso ir dar ilgu islaikymu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 06 04, 10:24)
nu kodel tu taip sakai?  biggrin.gif tongue.gif  as tikrai galeciau ir nekokybisku su juo padaryt pvz. su auto, blykste, maximaliu iso ir dar ilgu islaikymu  biggrin.gif

as atsakiau TIK i klausima del kokybisku fotkiu, jei moka fotkint laugh.gif tongue.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 03, 22:12)
Išėmiau savo pirmąją foto ir dedu iš naujo, jau be rėmo, reik baigt tuos rėmus dėliot smile.gif ir ta proga dedu visą seriją. Komentarai? Labai tikrai laukiu, nes jau seniai mėgstu tokias nuotraukas daryti, o dabar prasidėjo sezonas, tai spirgu. Labai norėčiau komentarų - kas gerai/blogai.

man gėlėse bokeh mielas ir spalvos. bet žinok norisi tokių foto spalvotoj juostoj, o ne skaitmenoj, man per pasakiškos jos tokios, kaip netikros.
ai, bet manęs neklausyk, aš gi ne gėlfotipograpuotoja biggrin.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 04, 09:20)
Vaikį dar dedu. Kažko kvadratu pradėjau karpyti. Nu galiu suskaičiuot vos kelias nuotraukas kirptas į kvadratą, o dabar kažkas užėjo smile.gif
Šiaip labai džiaugiuosi tuo 105mm objektyvu, tiek portretam tiek makro. tikrai malonus akiai bokeh. Su gėlėm dar tik mokausi, bet žiauriai patinka, džiaugiuosi, kad atsirado dar fotografuojamų objektų be vaikų biggrin.gif

nu gal aš nesveika, bet man vėl juostos norisi biggrin.gif grūdo, tonų. ir rakurso kito - gal profiliu. šviesos žaismo mažoka šioje, kad ir kaip baisu TAU sakyti tokią pastabą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 04, 10:26)
man gėlėse bokeh mielas ir spalvos. bet žinok norisi tokių foto spalvotoj juostoj, o ne skaitmenoj, man per pasakiškos jos tokios, kaip netikros.
ai, bet manęs neklausyk, aš gi ne gėlfotipograpuotoja biggrin.gif
nu gal aš nesveika, bet man vėl juostos norisi biggrin.gif grūdo, tonų. ir rakurso kito - gal profiliu. šviesos žaismo mažoka šioje, kad ir kaip baisu TAU sakyti tokią pastabą biggrin.gif

Kuo dideliausias dėkui 4u.gif Man tikrai nereikia va tokių wub.gif wub.gif wub.gif man reikia kritikos wink.gif žinok kad ir kaip būtų liūdna, bet aš pati su skaitmena fotografuodama nejaučiu didelio džiaugsmo ir rezultatai nėra tokie mieli, kaip išsiryškinus juostą. Gėlės dabar praktika, nes spirgu kaip laukiu MF kameros, ir juostų tam užsipirkau biggrin.gif O ir jau buvo prašiusių tokio tipo nuotraukų interjerui, tai noriu daug daug fotografuoti. Užtai norisi kritikos smile.gif ačiū Sayon! Baisiai gerai, kad dar liko kritikuojančių mirksiukas.gif

Kažkaip to objektyvo ant juostos dar nebandžiau. Modelių neturiu biggrin.gif Vaikai neįdomu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 04 birželio 2009 - 09:39
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 04, 09:35)
Kuo dideliausias dėkui 4u.gif  Man tikrai nereikia va tokių wub.gif  wub.gif  wub.gif man reikia kritikos wink.gif žinok kad ir kaip būtų liūdna, bet aš pati su skaitmena fotografuodama nejaučiu didelio džiaugsmo ir rezultatai nėra tokie mieli, kaip išsiryškinus juostą. Gėlės dabar praktika, nes spirgu kaip laukiu MF kameros, ir juostų tam užsipirkau biggrin.gif O ir jau buvo prašiusių tokio tipo nuotraukų interjerui, tai noriu daug daug fotografuoti. Užtai norisi kritikos smile.gif ačiū Sayon! Baisiai gerai, kad dar liko kritikuojančių mirksiukas.gif

Kažkaip to objektyvo ant juostos dar nebandžiau. Modelių neturiu biggrin.gif Vaikai neįdomu

va va, gerai, kad ne aš viena tokia. blush2.gif
iš tikro nesvarbu, kuo fotkini, svarbu, koks rezultatas, bet aš noriu tokio, koks paprastai, taip jau nutinka, gaunamas fotkinant su juosta. nors jau įsigudrinau skaitmenines foto pridirbt taip, kad kai kurios panašios į juostą atrodo. bet vis tiek ne tas man..
atkreipiu dėmesį, kad tai tik MANO nuomonė. Begalė žmonių siekia ir pasiekia savo fotografuodami su bet kuo. man mielesnė juosta, vis rečiau skaitmeną traukiuos. iš kitos pusės, ji nepamainoma pildant sūnaus ir katino "šeimos" albumus ir aprūpinant senelius visomis vaiko grimasomis, pozomis ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 06 03, 23:01)
Puke, studijine liuks foto, butum mano, kabetu ant sienos bigsmile.gif Vos vos daugiau erdves virs galvos prasosi

bigsmile.gif aciuu

QUOTE(c-girl @ 2009 06 03, 23:31)
Visai neblogai, tik erdves daugiau noreciau ax.gif

aiskuma biggrin.gif

na as j/b kritikuot kazkaip nemoku blush2.gif nesiziuri jos man, ypac,aki jose vaikai biggrin.gif

cia nikkoro tas objektyvas, taip? o kaip portretus su juo - is kokio atstumo esant gaunas vat iki puses vaikas blush2.gif toks gal kvailas klausimas, bet su maniskiu 35mm tai reikia artokai prieiti doh.gif prie savo vaiku nieko, jie iprate, bet prie svetimu zmoniu jau gaunas problema, jei noriu tik viso veido pvz kadre biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 06 03, 23:31)
Ar sitiek kadru RAW prifotografuoji????? As vaiku gimtadieni fotgrafuosiu sekmadieni...tai net nezinau ka daryt...visai nenoriu kokius 400 kadru konvertuot is RAW schmoll.gif  biggrin.gif

taip raw mirksiukas.gif kitaip ir nefotkinu...nuo pačių pradžių kai tik įsigijau fotoaparatą
dabar tarkim naudoju dvi korteles po 2Gb (nors labai noriu dar vienos - kokių 8 biggrin.gif ) ir turiu atminties kaupiklį - jis nuskaito korteles, kopijuoja į save informaciją ir gali prasitrynus kortelę vėl pyškinti smile.gif na bet šito man reikės nebent vestuvėms...4Gb tarkim krikštynoms - kas lygu 400 kadrų yra sočiai...o ir dabar jau pastebiu, kad vis mažiau kadrų padarau - einu nuo kiekybės link kokybės gal biggrin.gif

na o dėl to nuotraukų kiekio tai čia jau ne kartą skaičiau kaip žmones apima depresija biggrin.gif
tai visų pirma turbūt reikia pajėgaus ir talpaus kompo, kuris neužsiparindamas virškintų ir rawus ir ne rawus...maniškis jau senukas skaitosi - pirktas prieš 4 metus, tačiau pirkdama orientavausi, kad dirbsiu su grafine medžiaga, tad kol kas dar veža jis...nors jau jau mastau apie šiuolaikinius galingumus, kurie per 4 metus ohoho kaip neįsivaizduojamai šoktelėjo doh.gif tai, kas tada atrodė kosmosas dabar jau per mažai net patiems paprasčiausiems kompams biggrin.gif

na o antras dalykas, kuris mane išlaisvina iš krūvos raw depresijos - prieš versdama rawus į jpegus aš juos negailestingai pratrinu...yra pas mane su canonu gauta programėlė, vadinasi Digital Photo Professional, kuri atidarinėja rawus man kaip kokius jpegus ir matosi visi nefokusai - iš kokių 400 kadrų pasilieku 100 geriausių, kuriuos dar pratrinu koreguodama smile.gif

vo kaip dėjau šnekos biggrin.gif

QUOTE(Adelita @ 2009 06 04, 08:58)
Laba diena,

Atejau pas jus patarimo, siulo fotografuoti krikstynas su siuo fotoaparatu ploksciaekraniu Pentax K20, gal galit pasakyt ar bus kokybiskos nuotraukos? Aciu uz jusu atsakymus, kadangi pati as nenusimanau

laba diena

paprašykite fotografo parodyti darbų pavyzdžius ir iš to spręskite ar jums tinkamas fotografo stilius bei kokybė, katės maiše siūlyčiau nepirkti mirksiukas.gif

QUOTE(Adelita @ 2009 06 04, 09:06)
kas liecia fotoaparatus visiskai esu zalia, parasiau, taip kaip parase zmogus siulantis fotografuoti, kadangi radau tema, kur nusimanot, tai ir uzklausiau ir nebutina cia manes metyt pomidorais biggrin.gif  ir kad esu zalia, bet suprantu tiek, kad tikrai ne vien zmogaus priklauso kaip fotografuoja, bet ir su kuo dirba...

jums ir nereikia išmanyti fototechnikos, jūs esate užsakovas ir jums turi rūpėti tik galutinis rezultatas, t.y. nuotraukos...jei fotografas neparodo savo darbų o kalba apie techniką - greičiausiai jis bus joks fotografas, siūlyčiau ieškotis kito

šitas man nea...neišlauktas kadras, nėra kontakto su vaiku ir apskritai nesuvokiu ką jis tuo momentu darė kai pagavai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 06 03, 14:10)
kaip ir sakiau odos spalvos normalios as t.p. nemoku isgauti,sioj nuotr. ji man rausvai melsva,o ranka baltai melsva,
Man irgi, ypac ranka melyna smile.gif

QUOTE(lamella @ 2009 06 03, 21:13)
Dedu ir aš pora... smile.gif
Pirma labai patiko - ugniaplauke, nors erdves virsuj ir truksta.
O antra tai labai ne, tikrai kzkas ten su sviesa nutiko kad transformavo ir veida ir kuna ir visa kas aplinkui

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 03, 23:48)
Man patinka smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 04, 00:12)
Komentarai?
Man tai labai labai labai. Taip idomiai pateikta, nestandartiskai, tapybiskai, tas labai patinka, bet vis tik del skaitmenos sutinko, geriau jei butu juosta rolleyes.gif
Atsakyti