QUOTE(c-girl @ 2009 06 03, 23:31)
Ar sitiek kadru RAW prifotografuoji????? As vaiku gimtadieni fotgrafuosiu sekmadieni...tai net nezinau ka daryt...visai nenoriu kokius 400 kadru konvertuot is RAW
taip raw
kitaip ir nefotkinu...nuo pačių pradžių kai tik įsigijau fotoaparatą
dabar tarkim naudoju dvi korteles po 2Gb (nors labai noriu dar vienos - kokių 8
) ir turiu atminties kaupiklį - jis nuskaito korteles, kopijuoja į save informaciją ir gali prasitrynus kortelę vėl pyškinti
na bet šito man reikės nebent vestuvėms...4Gb tarkim krikštynoms - kas lygu 400 kadrų yra sočiai...o ir dabar jau pastebiu, kad vis mažiau kadrų padarau - einu nuo kiekybės link kokybės gal
na o dėl to nuotraukų kiekio tai čia jau ne kartą skaičiau kaip žmones apima depresija
tai visų pirma turbūt reikia pajėgaus ir talpaus kompo, kuris neužsiparindamas virškintų ir rawus ir ne rawus...maniškis jau senukas skaitosi - pirktas prieš 4 metus, tačiau pirkdama orientavausi, kad dirbsiu su grafine medžiaga, tad kol kas dar veža jis...nors jau jau mastau apie šiuolaikinius galingumus, kurie per 4 metus ohoho kaip neįsivaizduojamai šoktelėjo
tai, kas tada atrodė kosmosas dabar jau per mažai net patiems paprasčiausiems kompams
na o antras dalykas, kuris mane išlaisvina iš krūvos raw depresijos - prieš versdama rawus į jpegus aš juos negailestingai pratrinu...yra pas mane su canonu gauta programėlė, vadinasi Digital Photo Professional, kuri atidarinėja rawus man kaip kokius jpegus ir matosi visi nefokusai - iš kokių 400 kadrų pasilieku 100 geriausių, kuriuos dar pratrinu koreguodama
vo kaip dėjau šnekos
QUOTE(Adelita @ 2009 06 04, 08:58)
Laba diena,
Atejau pas jus patarimo, siulo fotografuoti krikstynas su siuo fotoaparatu ploksciaekraniu Pentax K20, gal galit pasakyt ar bus kokybiskos nuotraukos? Aciu uz jusu atsakymus, kadangi pati as nenusimanau
laba diena
paprašykite fotografo parodyti darbų pavyzdžius ir iš to spręskite ar jums tinkamas fotografo stilius bei kokybė, katės maiše siūlyčiau nepirkti
QUOTE(Adelita @ 2009 06 04, 09:06)
kas liecia fotoaparatus visiskai esu zalia, parasiau, taip kaip parase zmogus siulantis fotografuoti, kadangi radau tema, kur nusimanot, tai ir uzklausiau ir nebutina cia manes metyt pomidorais
ir kad esu zalia, bet suprantu tiek, kad tikrai ne vien zmogaus priklauso kaip fotografuoja, bet ir su kuo dirba...
jums ir nereikia išmanyti fototechnikos, jūs esate užsakovas ir jums turi rūpėti tik galutinis rezultatas, t.y. nuotraukos...jei fotografas neparodo savo darbų o kalba apie techniką - greičiausiai jis bus joks fotografas, siūlyčiau ieškotis kito
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 04, 09:20)
Vaikį dar dedu. Kažko kvadratu pradėjau karpyti. Nu galiu suskaičiuot vos kelias nuotraukas kirptas į kvadratą, o dabar kažkas užėjo
šitas man nea...neišlauktas kadras, nėra kontakto su vaiku ir apskritai nesuvokiu ką jis tuo momentu darė kai pagavai