Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Rasytce @ 2009 06 03, 21:23)
uzkalbejot apie fokuso taskus. vis noriu paklaust, ar daznai fotkinant keitinejat fokuso taskus ar daugiau centrinis ir perkadruojat?

kaip supratau tai Saules puga perkadruoji, taip?  smile.gif

nes man kiek esu bandzius kaitaliot taskus, tai labai man tas nepatinka, nebent modelis turi but statistas, tai tuomet gal, bet kitu atveju tikrai uzima daug laiko, palygint kaip greitai reikia nufotkint

o man žinok perkadruojant dažnai pasiklysta fokusas doh.gif arba nemoku gerai perkadruot. jei nejudantis objektas, tada ok, bet jei judantis - šakės doh.gif tada daugmaž numatau kompoziciją ir pasirenku tašką. Arba centrinis ir paskui karpau.
Nežinau net kaip geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 06 03, 21:08)

Man toks klausimas iskilo. Techninis. Ar pas ka nors fotoaparate galima nustatyti 2 fokusavimo taskus is 9? Canone kai nustatau automatini fokusavimo tasku pasirinkima, tai fokusuoja ir 2 ir 3 taskai, tik aisku saudo i labiau kontrastingas vietas, o ne ten kur reikia.

Režimas A-DEP - atsiranda šokinėjantys fokusavimo taškai. dar leidžia koreguot ekspoziciją, bet nieko daugiau arba negalima, arba instrukciją reik skaityt.

QUOTE(Rasytce @ 2009 06 03, 21:23)
uzkalbejot apie fokuso taskus. vis noriu paklaust, ar daznai fotkinant keitinejat fokuso taskus ar daugiau centrinis ir perkadruojat?

ištisai kaitalioju, aparatą vartalioju. man pakankamai greit gaunasi, įpratau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 06 03, 21:35)
ištisai kaitalioju, aparatą vartalioju. man pakankamai greit gaunasi, įpratau smile.gif

na va, taip ir yra, kad kiekvienam ipratimo reikalas. bet tie 9 taskai tai kol atsuki ant norimo doh.gif tai ir visas kadras gali but pasikeites biggrin.gif

Atsakyti
Atradau Flickr... thumbup.gif jeee.... visai kitokios nuotraukos bigsmile.gif ta proga portretuuuuka vel keliu smile.gif dienos apsvietimas, blogai seselis turbut ane po kaklu, kas da? g.gif dar pagalvojau, kad tikriausiai veltui siandiena prievartavau ta savo vargsa fotika, reikejo iskart pabandyt per cia kelt doh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 03 birželio 2009 - 21:51
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 03, 20:13)
bet norisi, kad zmogaus nereiketu lauzyti, girdyti,

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 06 03, 20:23)

as keiciu smile.gif kaip ir Sadi, numatau kompozcija ir uzsistatau tam tikra taska smile.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 03, 21:48)
Atradau Flickr...  thumbup.gif jeee.... visai kitokios nuotraukos  bigsmile.gif  ta proga portretuuuuka vel keliu smile.gif dienos apsvietimas, blogai seselis turbut ane po kaklu, kas da?  g.gif dar pagalvojau, kad tikriausiai veltui siandiena prievartavau ta savo vargsa fotika, reikejo iskart pabandyt per cia kelt  doh.gif

Zitlali, man patinka bigsmile.gif ai, nematau as joku seseliu, kai toks lelius pries akis drybso wub.gif ir tu tik dabar flikra atradai blink.gif

tu del spalvu fotika prievartavai? manai, flickras spalvas sutvarko?
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 06 03, 22:57)
tu del spalvu fotika prievartavai? manai, flickras spalvas sutvarko?

tik db isivaizduoji blink.gif tundra nu.. ne kitaip...
nzn.. tuoj paziesiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 06 03, 20:13)
Dedu ir aš pora... smile.gif
Labai trūksta erdvės?Turbūt būtų geriau jei mergina dešniau būtų?

Pirmoji patinka, tas vėjas labai fainai jaučiasi. ERdvės gal ir mažoka. Antroji ne, negeras rakursas.

Išėmiau savo pirmąją foto ir dedu iš naujo, jau be rėmo, reik baigt tuos rėmus dėliot smile.gif ir ta proga dedu visą seriją. Komentarai? Labai tikrai laukiu, nes jau seniai mėgstu tokias nuotraukas daryti, o dabar prasidėjo sezonas, tai spirgu. Labai norėčiau komentarų - kas gerai/blogai.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 03 birželio 2009 - 22:20
Pupeliuk, tokie tapybiski kadra, man super wub.gif

Lamella, man primoji irgi patiko wub.gif taip zaismingai mergina atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Puke, studijine liuks foto, butum mano, kabetu ant sienos bigsmile.gif Vos vos daugiau erdves virs galvos prasosi

Sadi, kadras neblogas, idomu kad fokusas ant plauku, bet netrukdo man, o erdves norisi tikrai daugiau mirksiukas.gif

Zitlali, nu nuostabus tavo lelius ir neblogos foto,gal truksta tik kokio kabliuko 4u.gif todel ieskok mirksiukas.gif bet rodyk 4u.gif
Paskutineje- grazus jb, vaikas pasakisko grozio, desines norisi daugiau, kazkaip akytes beveik per centra isejo

Ediper, kirpciau is kaires ir virsaus, ir man tas pagalis prie galvos nepatinka rolleyes.gif

Nikke, portreta matau, judesio ne biggrin.gif Lyg ir neturiu prie ko prikibti

Rasytce, nu nepatinka kad per viduri ta ramune rolleyes.gif

Lamella, pirma foto labai liuks, gal tikrai noretusi kad Ji butu desiniau g.gif antroje netinkantis jai rakursas 4u.gif

Pupeliukai, 1- tas juodas fonas virsuje man schmoll.gif per daug jo ten,
2-nuostabi-ant sienos pakabinciau, 3-irgi nebloga, serijoje tinka ant sienos, 4-ant sienos! 5- silpniausia
P.S. parasyk kaip padaryti tokias foto kaip 2 ir 4 jei negaila 4u.gif noriu nuplagiatinti blush2.gif

Siandien man kalbadienis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O: 03 birželio 2009 - 23:03
QUOTE(Pukė @ 2009 06 03, 22:57)
as keiciu smile.gif kaip ir Sadi, numatau kompozcija ir uzsistatau tam tikra taska smile.gif

gerai, kad tau ta numatyta kompozicija nepasikeicia arba neisnykst ais fotoaparato akutes doh.gif
Atsakyti
Oksana, čia fotografavau macro objektyvu rankiniu būdu fokusuodama, tikiu, kad galima tą padaryti ir tele, nors nžn, turi būti nedidelė ryškumo zona. 2-oje tiesiog įlindau į žoles ir fokusavau į tą vienišą žiedelį, berods kadre buvo dar vienas žiedelis, bet neįsipaišė jis man todėl dariau kvadratą. Šiaip reikia gerokai tupėt toj žolėj, glostyt, kad žolė nebūtų susivėlusi, paravėt kokias ne į temą žoles irgi reikia, ir taip ne idealiai gavosi, na bet dar bandysiu. tada 4-oje, tiesiog nefokusuojat stumdžiau fotoaparatą ir kadravau nesufokusuotus žiedus ir žoles aplink (čia svogūnėlių žiedai neišsiskleidę), padariau nemažai kadrų, nes kažkaip ne visada taip ir gaunasi, kaip matosi ieškiklyje ar netgi ekranėlyje. Šiaip labai gražus šito objektyvo bokeh, toks tikrai tapybiškas (Nikkor 105 f2,8 micro).
Ir tie visi spalvoti rūkeliai gaunasi nuo žiedų nefokuse.
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 06 03, 17:05)
niu joa,ale tevai bailiai  blush2.gif

biggrin.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 06 03, 17:06)
ai paprastuti canoniuka, naudota uz 100 lituku ...  smile.gif  10-metei bus per akis pradziai... ax.gif  issiblaskius jinai pas mus - tai jauciu cia tik egzempliorius nr.1 biggrin.gif

Jokio kito apart veidrodi neturejom, tai kelionem visokiom mokyklinem amziais prireikia va tokio varianto...

manau, kad pc bus vel tuoj uzkistas...  doh.gif  biggrin.gif

ai tai jau didelė mergaitė smile.gif
man smalsu būtų saviškiui kokį duoti biggrin.gif

QUOTE(lamella @ 2009 06 03, 19:13)
Rascyte, galėtų ta saulutė būti ne vidury ax.gif
Pupeliuk, labai fainai tas geltonas rūkas žiūrisi smile.gif

Dedu ir aš pora... smile.gif
Labai trūksta erdvės?Turbūt būtų geriau jei mergina dešniau būtų?
user posted image

man šita labai bigsmile.gif atostogos...tokia biggrin.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 03, 21:48)
Atradau Flickr...  thumbup.gif jeee.... visai kitokios nuotraukos  bigsmile.gif  ta proga portretuuuuka vel keliu smile.gif dienos apsvietimas, blogai seselis turbut ane po kaklu, kas da?  g.gif dar pagalvojau, kad tikriausiai veltui siandiena prievartavau ta savo vargsa fotika, reikejo iskart pabandyt per cia kelt  doh.gif

user posted image

labai gražu

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 03, 22:12)
kas gerai/blogai.

man visos patiko...daugiau mažiau blush2.gif
nea, visgi 4-ta geriausia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 03 birželio 2009 - 23:23