Pagal tai, kaip rašo autorė, manau, kad ta meilė ateina. Gal tiesiog reikia daugiau laiko... Dalis įsimyli vaiką dar ant gimdymo stalo, kitom reikia išmokti būti mama. Labai didelį spaudimą sudaro aplinkiniai, literatūra ir kt, kur tiesiog diegiama, kad motinos meilė yra įgimta, Tu privalai mylėti savo vaiką nuo jo užsimezgimo. Bet realybė dažnai kitokia, yra pogimdyminė depresija ir tt. Kai realybė neatitinka susikurto paveikslo, kad pamatysi, įsimylėsi, čia juk motinystė, viskas bus kaip paveiksliuke... Tada tikrai gali save kaltinti visom nebūtom nuodėmėm. Man sesuo, kuri pagimdė anksčiau nei aš 6 mėn labai realistiškai pasakė, kad meilė ateina pamažu, kuo toliau tuo labiau. Man palengvėjo, nes aš į savo pirmagimį žiūrėjau ir negalėjau patikėti, kad jis buvo pilve, kažkoks pasimetimas, tik žinojau, kad niekada niekam neduočiau jam nuskriausti, bet meilė... Meilė atėjo pamažu... Ir kuo toliau, tuo stipresnė. Be galo myliu savo vaikus. Ir sesė, draugės, su kuriom galėjom kalbėt atvirai tik patvirtino tai, kad mama mokomasi būti pamažu, retai kuri ja gimsta
.