labas vakaras,
Insomia, isiklausyk darsyk i sitas dvi citatas:
QUOTE(ragnez @ 2009 06 02, 12:24)
man atrodo, Insomnia, tiesiog turejo isankstini isivaizdavima apie tai, kokius jausmus "privalo" vaikui jausti "gera motina" ir jaucia nusivylima, kalte del to, kad jos patiriami jausmai neatitinka isivaizduojamo "standarto", sau keliamu reikalavimu, kad vaikas neatnese laimes ir pilnatves pojucio ar dar kokiu isivaizduojamos tobulos motinystes elementu...
QUOTE(Margareta @ 2009 06 02, 13:28)
jo, pas mane buvo panasus jausmai ar pamastymai, gal tiksliau issireiskus, kai gime dukra. nors ir labai laukem, norejom ir t.t. bet gimus vaikui pasaulis apsivercia, susiduri su begale sunkumu (bent jau as susiduriau). ir palaimos kad va tapau motina tikrai nejauciau..kartias savykdavau vyrui gal as bloga mama, gal man nederejo tureti vaiku

tikra tiesa yra, kaip kazkaur teko girdeti toki pasakyma, "meile vaikui negimsta ant gimdymo stalo"

reikia priprasti ir ismokti daugelio dalyku..man asmeniskai tik kur kas veliau atejo laikas kada as galejau megautis motinyste ir neliko tos grauzaties gal as bloga mama. o ta meile motinos vaikui tokia kitokia. tai ir yra motiniska meile, ji skiriasi nuo meiles draugui, vyrui ar pan.
Pritariu sioms mamoms visa sirdimi, mano istorija labai panasi. Galiu speti, kad esi labai jauna. Kai gime dukra, man buvo 23 - lyg ir ne taip mazai, bet oj kaip ne laikas dar buvo motinystei... bet taip jau susikloste... Ir kai visi man aiskino, kokia laiminga turiu buti, as galvojau tik apie tai, kad visi mano bendramziai draugai ir drauges daro karjera arba bent jau eina i kazkoki darba, savaitgaliais kazkur isvaziuoja ir t.t., o as sedziu kiauras dienas namie su klykianciu rysuleliu, kuris yra visos mano nedalios saltinis... Ir nei vienai dusiai pasaulyje, nei vyrui, nei mamai, sesei ar draugems nedrisau uzsiminti apie toki siaubinga dalyka - kad as nemyliu savo vaiko, nenoriu jo, noriu vel buti netekejusi, be isipareigojimu, be tos virves ant kaklo... O galvon buvo ikaltas nuostabios, besisypsancios, buciuojancios rausvaskruosti kudiki mamos paveikslas (geriau pagalvojus - istrauktas is zurnalo reklamos ar Holivudo filmo). Ir as taip jo neatitikau, ir nuo to daresi trigubai blogiau...
...nuo to laiko praejo daugiau kaip 16 metu... Kas buvo ?.. As tiesiog uzaugau, kartu su dukra, ir atejo nuostabus metas, kai supratau, kad nieko nuostabesnio uz ja mano gyvenime nera. Kad gali tureti n vyru, darbu, hobiu, apkeliaut puse pasaulio, bet nieko nera nuostabiau uz vaikus. Ir tada i sita pasauli atejo Zuvedriukas... O dukra ? Ji problematiska paaugle - na kas gi tokiam amziuje nera problematiskas ?.. Bet myliu ja be galo, nors buciuot ji neprsileidzia

...
...ji ateis, ta meile, patikek... o kad ateitu greiciau - patarciau tau pirmiausia ne eiti pas psichologa ir ne su vyru sneketi, o issiprasyt kad artimieji isleistu isvaziuoti vienai kur nors savaitgali. Ir tada, vienui viena atsisedus ant juros kranto, o gal parke ant suoliuko, apgalvok visa savo siandienini gyvenima. Pagalvok, ko tu is gyvenimo nori - ne po 20 metu, o siandien. Ir galvok ne apie vyra ar vaika, o apie save. Gal tu nori iseiti i darba, gal testi mokslus ar pradeti naujus ? O gal atvirksciai - aplinkiniai spaudzia, kad reikia reikia 'ka nors' veikti, o tu noretum dar metelius pasedet namie ?.. O gal tau butinai, na butinai reikia istrukti i kelione, na jei ne i Turkija, tai bent i Nida, nes jau ciuozia stogas ?.. Ir kai rasi atsakymus i situos klausimus, keliaudama namo nusipirk buteli gero vyno ir susede su vyru aptarkite, ka is tu noru galima ivykdyti ir kas galetu padeti. Tikiu kad turi geranoriska ir suprantanti vyra. Ir, patikek manim, kai sugebesi susitvarkyti savo gyvenima - kad ir kaip egoistiskai tai skambetu - gyvenimas atrodys daug sviesesnis, o vaiko rankytes tokios siltos siltos...
Atsiprasau uz kiek padrikas mintis, linkiu dideles sekmes

...