Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(persikiuks @ 2009 08 15, 15:41)
man irgi taip atrodo. visur rasoma, kad augant gali astmos priepuoliai isnykti, bet veliau apie 30 metu jie grizta. Cia jau tampa gyvenimo budu, susitaikai, zinai ko vengti, ka naudoti kai blogai pasidaro. Man ir gydytoja sake, jei norit tikekit, bet geriau investuokit i keliones prie juros, kur tikrai padeda. o tie vaistazolininkai tais paciais vaistais gydo ir astma ir viduriu putima  schmoll.gif . o kai dar toks pvz, kai isgijo viena ir ta pati mergaite per visa Lietuva....

Jūsų gydytoja labai teisi drinks_cheers.gif ir tikrai nenorėjau daryti kažkokios reklamos, tai tik buvo pasidalijimas gerais rezultatais su kitais žmonėmis. Kaip kita mamytė rašė apie tą mergytę, abejoju ar ta pati, nes ji jokiam klubui nepriklausė schmoll.gif ir tikrai nekėlė į aukštumas šių preparatų. Be to, tais pačiais preparatais nesprendžiamos tokios visiškai skirtingos problemos kaip astma ir vidurių pūtimas mirksiukas.gif nes pati šienligę turiu jau tuoj bus 20 metų ir buvau netoli bronchinės astmos doh.gif tad šiek tiek žinau ax.gif bet... atsiprašau čia jau bus poster_offtopic.gif ir ne apie vaikų ligas
Atsakyti
na tai kaip suprantu yra ne vienas vaikas pagijes, tik musu su elvike pavyzdziai yra is panasaus laikotarpio, tai ir pagalvojau, kad gal tas pats tongue.gif visko gali buti, kad po 30 metu liga pasikartoja, dieve, kiek visko gali ivykti per ta laika, gal ir pasaulio nebebus biggrin.gif schmoll.gif bet juk tam mamos ir yra, kad padetu maziems vaikuciams uzaugti sveikais rolleyes.gif loresa, tau pritariu, uzteks cia tos reklamos biggrin.gif tik turiu tau vienu klausimu ir papriestarauti, sakei, kad jei butu taip "stebuklinga", tai lietuvoj astmininku nebutu, bet juk kiek zmoniu dar zino apie ta Tianshi arba kiek zmoniu patiki biggrin.gif juk pati is saves galiu pasakyti, apie kompanija jau gal 3 ar 4 metai zinau, bet ai, nereikia, yra kitu priemoniu pasigydyti, nebuvau skeptike, bet nebuvo poreikio ir pinigeliu, galvojau kokie vitaminai, kaip ir daugelis kitu, tai kam kisti pinigus, bet kaip sakoma, viskas ateina savo laiku, tai va praejo 3 metai, kai mama itikino nuvaziuot i jurmala, ji ten pabuvo, grizo, sake, vartosi, niekur tu nedingsi, o dar tada studijavau, rasiau diplomini ir pan, tai nieko girdet nenorejau, bet viskas per menesi pasikeite, poziuris svarbiausia, dabar labai dziaugiuosi ax.gif as zinau, kad cia, merginos ne i tema, labai nepykit, siaip norejau savo patirtimi pasidalinti, sorry 4u.gif tik vienas nuosirdus patarimas siaip gyvenimui, jei kazkas i musu gyvenima ateina, vadinasi nebe reikalo, ir problemos, ir ju sprendimas rolleyes.gif
Atsakyti
Mielos mamytės, gal kas turite patirties dėl BA homeopatinio gydymo? Ir dar vienas dalykas: ar vartojant Monkastą darote pertraukas? Ir kaip vaikas reaguoja į pertraukas, paūmėjimų nebūna? Mes mėnesiui nutraukėm ir vaikui pradėjo tinti akytės dėl alergijos, tiesiog per naktį, praeina tik porą dienų pagėrus Claritiną.. Ankščiau to niekuomet nebuvo. Gal tas Singulairas (Moncasta) silpnina nuosavą imunitetą.. Vaikui 4,5 m.
Atsakyti
Sveiki,
aš irgi ketinu tianshi savo sūneliui išbandyti, tik kad dabar, kol mažiukas nepaaugs neturiu kaip, dieną nėra kam jo pažiūrėti, o vežtis į polikliniką kartu nenoriu. bet žinot, pastebėjau, kad po dviejų metų gydymo Domukui gerokai pagerėjo, jis matyt ir pats sustiprėjo ir kažkiek gydymas davė savo. Mes sąžiningai visą tą laiką gėrėm singulairą, kvėpavom flixotide, negalėdavom pirmais metais net dozės sumažinti iš karto buvo paūmėjimas, bet šiemet viskas kitaip. Per paskutinius 9 mėnesius buvo vos du paūmėjimai, darželyje šią žiemą jis buvo vienas iš mažiausiai sergančių, o vasarai išdrįsau nutraukti flixotide ir jau trečias mėnuo jo nepasigendam, prieš savaitę buvom pas pulmonologę ir mūsų BA iš vidutinio sunkumo buvo perkvalifikuota į lengvą... thumbup.gif Liko tik monkasta. Atsirado viltis, kad penktam gimtadieniui galėsim visai atsisakyti chemijos. Ir žinote, scenarijus labai panašus į tos išgijusios mergaitės... Tik be tianchi... ax.gif Paskirtas gydymas ir labai labai daug buvimo lauke. O dabar niekas net neįtartų į jį pažiūrėjęs, kad jam BA, duodasi kaip nuo lenciūgo nutrūkęs...
Taigi niekad nežinai kas iš tikrųjų padeda...

Monkastą vartodami pertraukų nedarome, kiek žinau jis skirtas ilgalaikiam gydymui. Nuosavo imuniteto jis nesilpnina, tik jis veikia ir kaip priešalerginis vaistas, kai jį nutrauki, organizmas vėl pradeda reaguoti į alergenus, dėl to akytės ir galėjo ištinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutasi: 18 rugpjūčio 2009 - 10:21
QUOTE(Liutasi @ 2009 08 18, 11:19)
Sveiki,
aš irgi ketinu tianshi savo sūneliui išbandyti, tik kad dabar, kol mažiukas nepaaugs neturiu kaip, dieną nėra kam jo pažiūrėti, o vežtis į polikliniką kartu nenoriu. bet žinot, pastebėjau, kad po dviejų metų gydymo Domukui gerokai pagerėjo, jis matyt ir pats sustiprėjo ir kažkiek gydymas davė savo. Mes sąžiningai visą tą laiką gėrėm singulairą, kvėpavom flixotide, negalėdavom pirmais metais net dozės sumažinti iš karto buvo paūmėjimas, bet šiemet viskas kitaip. Per paskutinius 9 mėnesius buvo vos du paūmėjimai, darželyje šią žiemą jis buvo vienas iš mažiausiai sergančių, o vasarai išdrįsau nutraukti flixotide ir jau trečias mėnuo jo nepasigendam, prieš savaitę buvom pas pulmonologę ir mūsų BA iš vidutinio sunkumo buvo perkvalifikuota į lengvą...  thumbup.gif Liko tik monkasta. Atsirado viltis, kad penktam gimtadieniui galėsim visai atsisakyti chemijos. Ir žinote, scenarijus labai panašus į tos išgijusios mergaitės... Tik be tianchi... ax.gif Paskirtas gydymas ir labai labai daug buvimo lauke. O dabar niekas net neįtartų į jį pažiūrėjęs, kad jam BA, duodasi kaip nuo lenciūgo nutrūkęs...
Taigi niekad nežinai kas iš tikrųjų padeda...

Monkastą vartodami pertraukų nedarome, kiek žinau jis skirtas ilgalaikiam gydymui. Nuosavo imuniteto jis nesilpnina, tik jis veikia ir kaip priešalerginis vaistas, kai jį nutrauki, organizmas vėl pradeda reaguoti į alergenus, dėl to akytės ir galėjo ištinti.

mums panasi situacija. Saziningai vartodami paskirtus vaistukus sutramdeme BA, nebereikia hormonu ir 3 men darom pertrauka singulairui.
del vaistazoliu kiekviena turim savo nuomone, tik pasakysiu ka as maciau. gulejom Antakalny ligoninej 4 kartus ir prisiziurejau vaizdu, kokius vaikus atveza po gydymo vaistazolem...visos mamos budavo baisiai nusivylusios, save kaltindavo, kad patikejo. o ir gyd sakydavo, kodel paumejimo metu vezat mum, o nesikreipiat pas visazinius homeopatus? turejom baisu AD, padedami KVALIFIKUOTU gydytoju, ji iveikem. Dabar turim saunia polmonologe, kuri nuosirdziai pataria, mum aiski esama situacija ir visada, visada gyd nuteikia optimistiskai. Organizmas pats kovoja. astma kartu eina su sienlige, ir labai labai reikia issiaiskinti, kuri vaistazole tinkama. Tos, kurios augina alergiskus vaikucius tikrai zino apie kryzmines reakcijas. ir negali zinoti, kokias pasekmes sukels tos arbatos. ir kas galu gale gelbes priepuolio atveju, Tianshi prekybininkai?! Atleiskit, bet pasakos apie 2 pasveikusias mergaites ( o mano berniukas, tai logiskai mastant reiskia nepasveiks nuo arbatos)ir pasakymas kad pati serga 20 metu manes neitikina. tai ne irodymas, kad tos arbatos veiksmingos. ir kodel jos platinamos taip paslaptingai g.gif . kodel niekas nesiulo Balvociutes vaistazoliu, juk tikrai svarios ir lietuviskos, o ne ,sprendziant is pavadinimo, japoniskos ar dar blogiau kinietiskos. Juk apsidrausdami save, siulo nenutraukti ir cheminio gydymo. as labiau tikiu sio forumo mamytem, kurios nuosirdziai, is savo patirties, visada patars iskilus problemai.
NEPASIDUOKIM MANIJAI, BET GERAI APGALVOKIM AR NESUGADINSIM VISKO, KO TAIP PAMAZU PASIEKEM.
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 08 18, 11:48)
mums panasi situacija. Saziningai vartodami paskirtus vaistukus sutramdeme BA, nebereikia hormonu ir 3 men darom pertrauka singulairui.
del vaistazoliu kiekviena turim savo nuomone, tik pasakysiu ka as maciau. gulejom Antakalny ligoninej 4 kartus ir prisiziurejau vaizdu, kokius vaikus atveza po gydymo vaistazolem...visos mamos budavo baisiai nusivylusios, save kaltindavo, kad patikejo. o ir gyd sakydavo, kodel paumejimo metu vezat mum, o nesikreipiat pas visazinius homeopatus? turejom baisu AD, padedami KVALIFIKUOTU gydytoju, ji iveikem. Dabar turim saunia polmonologe, kuri nuosirdziai pataria, mum aiski esama situacija ir visada, visada gyd nuteikia optimistiskai. Organizmas pats kovoja. astma kartu eina su sienlige, ir labai labai reikia issiaiskinti, kuri vaistazole tinkama. Tos, kurios augina alergiskus vaikucius tikrai zino apie kryzmines reakcijas. ir negali zinoti, kokias pasekmes sukels tos arbatos. ir kas galu gale gelbes priepuolio atveju, Tianshi prekybininkai?! Atleiskit, bet pasakos apie 2 pasveikusias mergaites ( o mano berniukas, tai logiskai mastant reiskia nepasveiks nuo arbatos)ir pasakymas kad pati serga 20 metu manes neitikina. tai ne irodymas, kad tos arbatos veiksmingos. ir kodel jos platinamos taip paslaptingai  g.gif . kodel niekas nesiulo Balvociutes vaistazoliu, juk tikrai svarios ir lietuviskos, o ne ,sprendziant is pavadinimo, japoniskos ar dar blogiau kinietiskos. Juk apsidrausdami save, siulo nenutraukti ir cheminio gydymo. as labiau tikiu sio forumo mamytem, kurios nuosirdziai, is savo patirties, visada patars iskilus problemai. 
  NEPASIDUOKIM MANIJAI, BET GERAI APGALVOKIM AR NESUGADINSIM VISKO, KO TAIP PAMAZU PASIEKEM.

Pritariu. thumbup.gif Sergantiem BA su žolėmis reikia būti atsargiems, nevisada nustatoma į ką tiksliai vaikas reaguoja. Bet šalia tradicinio gydymo tai gali būti visai veiksminga. Beje Jadvyga irgi gamina žolių mišinį sergantiems BA tik perspėja jį vartoti tik tam tikrą laiką ir atsargiai, vaikams gal netgi nelabai rekomenduoja. g.gif
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 08 18, 10:48)
del vaistazoliu kiekviena turim savo nuomone, tik pasakysiu ka as maciau. gulejom Antakalny ligoninej 4 kartus ir prisiziurejau vaizdu, kokius vaikus atveza po gydymo vaistazolem...visos mamos budavo baisiai nusivylusios, save kaltindavo, kad patikejo. o ir gyd sakydavo, kodel paumejimo metu vezat mum, o nesikreipiat pas visazinius homeopatus? turejom baisu AD, padedami KVALIFIKUOTU gydytoju, ji iveikem. Dabar turim saunia polmonologe, kuri nuosirdziai pataria, mum aiski esama situacija ir visada, visada gyd nuteikia optimistiskai. Organizmas pats kovoja. astma kartu eina su sienlige, ir labai labai reikia issiaiskinti, kuri vaistazole tinkama. Tos, kurios augina alergiskus vaikucius tikrai zino apie kryzmines reakcijas. ir negali zinoti, kokias pasekmes sukels tos arbatos. ir kas galu gale gelbes priepuolio atveju, Tianshi prekybininkai?! Atleiskit, bet pasakos apie 2 pasveikusias mergaites ( o mano berniukas, tai logiskai mastant reiskia nepasveiks nuo arbatos)ir pasakymas kad pati serga 20 metu manes neitikina. tai ne irodymas, kad tos arbatos veiksmingos. ir kodel jos platinamos taip paslaptingai  g.gif . kodel niekas nesiulo Balvociutes vaistazoliu, juk tikrai svarios ir lietuviskos, o ne ,sprendziant is pavadinimo, japoniskos ar dar blogiau kinietiskos. Juk apsidrausdami save, siulo nenutraukti ir cheminio gydymo. as labiau tikiu sio forumo mamytem, kurios nuosirdziai, is savo patirties, visada patars iskilus problemai. 

Jūsų teisė rinktis 4u.gif Kad jūsų neįtikinsiu apie savo problemas, tai taip ir tikėjausi, nes visi tik reklamą mato iš mano postų verysad.gif Nesvarbu, galėčiau čia ir ligos istoriją įkelti, bet vis tiek atrodys, kad ne mano ax.gif Turbūt, jei būčiau rašiusi, kad padėjo kažkokie vaistai iš vaistinės viską būtumėte priiėmę kitaip ax.gif Šiaip ir aš esu forumo mamytė, jei ką ir turiu mažą sūnelį, kuris sėkmingai geria Tianshi kalcį, nes sparčiai auga mirksiukas.gif O dėl cheminio gydymo, bet kokius natūralius preparatus pradėjus vartoti kurį laiką cheminiai vaistai reikalingi. Tą manau bet kuris gydytojas jums pasakys. Keistai nuskambėjo posakis paslaptingai platinamos g.gif Na, kad labai viešai vyksta paskaitos apie juos ir pvz Marijampolės ligoninėje yra kabinetas jų ir vyksta konsultacijos, tai abejoju, kad ligoninė prisiims pas save kažkokius neaiškius platintojus g.gif Ir gaila, kad bandžiau patarti iš savo patirties, o gavosi... Sėkmės linkiu visoms šios temos mamytėms ir jų vaikučiams 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zana.Kasperovic @ 2009 08 17, 23:08)
Mielos mamytės, gal kas turite patirties dėl BA homeopatinio gydymo? Ir dar vienas dalykas: ar vartojant Monkastą darote pertraukas? Ir kaip vaikas reaguoja į pertraukas, paūmėjimų nebūna? Mes mėnesiui nutraukėm ir vaikui pradėjo tinti akytės dėl alergijos, tiesiog per naktį, praeina tik porą dienų pagėrus Claritiną.. Ankščiau to niekuomet nebuvo. Gal tas Singulairas (Moncasta) silpnina nuosavą imunitetą.. Vaikui 4,5 m.

Kelis kartus perskaiciau sios mamytes klausima, kad tikrai isitikinciau, ar kitos mamytes, pradejusios duskusija, teisingai ja suprato. Juk klausiama apie homeopatini gydyma, bet ne apie vaistazoles. Kiek leidzia spresti mano kuklios zinios sioje srityje, hoeopatiniai preparatai ir vaistazoles yra du skirtingi dalykai.
Mes bendraujame su gydytoju homeopatu ir turime optimizmo teikiancius rezultatus. Jeigu noretumete placiau pakalbeti apie si gydyma, mielai tesciau bendravima per AZ.
Sveikatos linkedama
Papildyta:
Jei atvirai, tai aš pati savo akim nepastebiu to BA.. unsure.gif nu, serga daug (pusę laiko daržely prasirgom doh.gif ), kosti, bet aš juk supratimo neturiu, kuo mano vaiko kosulys ar kvėpavimas nuo kito sergančio vaiko skirias. Va, laringitas tai pirmais kartais širdį kulnuos nuvarydavo, kai išgirsti tą lojimą tai nė abejonių nekyla. O kad sergantis vaikas kosti ar sunkiau kvėpuoja man kaip ir "normalu".. vat kad tiek daug plaučių ligom sergam, tai jau tikrai nenormalu. taigi, pati esu šiek tiek pasimetus, ar dukrai BA, ar ne. Lt sako, kad BA... D pasakiau, kaip LT buvo, tai be jokių kažkokių tyrimų, pulmonologas net vaiko nepažiūrėjo (o pediatrė obstrukcijų nerado) blink.gif , tik kraujo tyrimus padarė ir iš mano pasakojimų išrašė krūvą vaistų, inhaliatorių. Bet kadangi dukra jau mėnesį sveika kaip ridikas, tai stengiuos kol kas daug negalvot... blush2.gif
[/quote]

Labai dziugiuosi, kad Jusu dukra sveika ir kad atradote tinkama gydymo ir vaistu vartojimo schema.
Visiskai sutinku su Jusu pamastymais del astmos. Mano sunui irgi po 3 min. pokalbio pulmonologe nustate BA. Tuo tarpu 3 Santariskiu gydytojai stacionare neiziurejo jokios ligos. Ta pacia kruva vaistu ir mums israse, tik mes drisome ju nevartoti, bet kreipemes i homeopata ir tikime, kad nugalesime.
Sveikatos Jusu mazutei!
Atsakyti
QUOTE(elvike @ 2009 08 18, 15:07)
Jūsų teisė rinktis  4u.gif Kad jūsų neįtikinsiu apie savo problemas, tai taip ir tikėjausi, nes visi tik reklamą mato iš mano postų  verysad.gif Nesvarbu, galėčiau čia ir ligos istoriją įkelti, bet vis tiek atrodys, kad ne mano  ax.gif Turbūt, jei būčiau rašiusi, kad padėjo kažkokie vaistai iš vaistinės viską būtumėte priiėmę kitaip  ax.gif Šiaip ir aš esu forumo mamytė, jei ką ir turiu mažą sūnelį, kuris sėkmingai geria Tianshi kalcį, nes sparčiai auga  mirksiukas.gif O dėl cheminio gydymo, bet kokius natūralius preparatus pradėjus vartoti kurį laiką cheminiai vaistai reikalingi. Tą manau bet kuris gydytojas jums pasakys. Keistai nuskambėjo posakis paslaptingai platinamos  g.gif Na, kad labai viešai vyksta paskaitos apie juos ir pvz Marijampolės ligoninėje yra kabinetas jų ir vyksta konsultacijos, tai abejoju, kad ligoninė prisiims pas save kažkokius neaiškius platintojus  g.gif  Ir gaila, kad bandžiau patarti iš savo patirties, o gavosi... Sėkmės linkiu visoms šios temos mamytėms ir jų vaikučiams  4u.gif  4u.gif  4u.gif

nebuciau. pirmas dalykas, gydant astma - pasitiket savo gydytoju ( savo kol kas nenusivyliau), o ne patarimais is gatves. Kiekviena gali surasti jusu firmos siulomus preparatus ir ju kainas internete. ten, beje, itin aktyviai siuloma tapti platintojais, yra kazkokia tasku sistema ir t.t. va del ko viskas ir kvepia reklama.
esam oponentes siuo klausimu mirksiukas.gif jus turit savo pvz, o as - savo. ka darysi, toks tas gyvenimas.
Atsakyti
Dėl atsargaus žolynų vartojimo ir aš labai prisidedu. Juoba kad visa liaudies medicina perspėja labai atsargiai su vaikais iki 3 metų.
Tiesą pasakius, apie šiuo metu diskutuojamus preparatus net nepaskaičiau. Man nepriimtinas gydymas gamtos produktais iš kito žemyno g.gif

Ar yra mamyčių tarpe, kurios skaitėte vokiečių medikų knygą "Padėkime augti"? Man labai daug peno davė, nuoširdžiai rekomenduoju kiekvienai mamai paskaityt 4u.gif

P.S. Viena mama man rašė AŽ dėl inhaliatoriaus ir druskos, niekaip negalėjau atrašyt, nes AŽ perpildytas. Dabar jau pasimetė vardas, jei dar aktualu, pasisakykit kuriai parašyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 18 rugpjūčio 2009 - 18:08
QUOTE(Coccinela @ 2009 08 18, 18:06)
Dėl atsargaus žolynų vartojimo ir aš labai prisidedu. Juoba kad visa liaudies medicina perspėja labai atsargiai su vaikais iki 3 metų.
Tiesą pasakius, apie šiuo metu diskutuojamus preparatus net nepaskaičiau. Man nepriimtinas gydymas gamtos produktais iš kito žemyno  g.gif

Ar yra mamyčių tarpe, kurios skaitėte vokiečių medikų knygą "Padėkime augti"? Man labai daug peno davė, nuoširdžiai rekomenduoju kiekvienai mamai paskaityt  4u.gif
P.S. Viena mama man rašė AŽ dėl inhaliatoriaus ir druskos, niekaip negalėjau atrašyt, nes AŽ perpildytas. Dabar jau pasimetė vardas, jei dar aktualu, pasisakykit kuriai parašyt  smile.gif

tuo labiau kad gydant zolelemis pirmiausia buna pablogejimas,o po to sveikimas,jei vaikui astma, pablogejimas kelia tikrai didele rizika ,juk priepuolio metu buna labai blogai,o kam tai daryti dirbtinai verysad.gif
Atsakyti
cia taip skelbiama apie tai, kad reklama ir panasiai tas Tianshi, bet kazkodel, kai per televizoriu isgirstat kazkokio vaisto reklama, tai vaistininkes net juokiasi, kaip kita diena eiles buna ir visi perka, cia is to tai jau niekas neuzdirba, ane? biggrin.gif kazkodel farmacija bijau sumeluot trecia ar ketvirta vieta uzima pasaulyje pagal rinka, po naftos, narkotiku ir alkoholio..o ar negirdejot per zinias, kad gydytojams irgi farmacijos kompanijos moka uz tai, kad israsytu vienos ar kitos kompanijos vaistus, taigi visada kazkas is kazko uzdirba, kai perki vaista vaistinej, net nesusimastai, kad jo savikaina vos 20%, o visa kita dalis atitenka visiems tarpininkams. Sie pora sakiniu pamastymui skirta tiems, kas taip skeptiskai nusiteikia pries tai, kad zmones siulantys pagalba kazka uzdirba, juk taip visada buna smile.gif ir cia skamba kazkodel lietuvisku pavydu, na bet cia jau tik mano nuomone 4u.gif o kitas dalykas, kai cia anksciau buvo rasyta, kad tie "vaistazolininkai ir astma ir viduriu putima gydo taip pat", is kur tokia informacija, tai nera tiesa, visu pirma tai ne vaistazoles, o visa kita aiskinti nematau prasmes, nes vel gausis "reklama", nors jei nezinot reklama (bent as tokia laikau), kai kazka bruki pirkti, ar reklamuoji konkretu produkta, o cia mes visos dalinames savo informacija ir patirtimi rolleyes.gif as labai pritariu elvikei, koks cia "slaptumas", jei beveik visose Lietuvos miestuose daromos paskaiteles, kuriu metu pasakoja ir gydytojai ir daug patyre zmones, paskaitos viesos, nemokamos, per jas nieko neliepiama pirkti, bet jeigu zmones taip nusistate pries viska ir visur mato tik blogus dalykus, reklama ir nauda, tai deja, cia jau pakeisti nieko neina schmoll.gif liudna, kad net ir 21 amziuj, kai ale pazangos, technologiju amzius, zmones tokie skeptikai netgi paprasciausiam informacijos priemimui verysad.gif
Atsakyti