Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(klaudi @ 2009 07 29, 08:32)
Kraujas geras, hemoglobinas normoje. Sakau , gal sirdutei kokio kalio truksta, ar siaip kokio mikroelmento. Mes alergiski daugybei produktu, meniu , sakyciau, labai vienodas. O kaip tikrina gelezi, dabar susimasciau, ar ji matosi is paprasto kraujo tyrimo, turbut ne. Tai koki daryti, ta ispestini, is venos?

Pacios gelezies koncentracijos veniniam kraujyje paprastai nenustatineja, nera informatyvu. Nustatineja feritino kieki, kuris parodo gelezies atsargas organizme. Siai dienai tai yra tiksliausias tyrimas anemijai nustatyt 4u.gif
Atsakyti
Gavau laiska kaip su Tianshi arbata galima nugaleti bronchine astma. Tikriausiai ir Jus gavote tokius laiskus, nes manau, kad tik is sios temos galejo pamatyti mano vaiko problemas.
Ka Jus manote? Gal kuri isbandete?
aciu
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2009 08 13, 19:31)
Gavau laiska kaip su Tianshi arbata galima nugaleti bronchine astma. Tikriausiai ir Jus gavote tokius laiskus, nes manau, kad tik is sios temos galejo pamatyti mano vaiko problemas.
aciu

As pati geriu ta antilipidine arbata ir rezultatai geri, o stai kas del bronchines astmos, tai turiu savo aplinkioj keleta pavyzdziu kaip mama isgyde vaikuti nuo sios ligos. Tik ten kiek zinau ne vien arbata, bet ir kitus preparatus reikia vartoti smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Jungiuosi į jūsų ratelį..
Pernai rugsėjų beveik 2 metukų dukra susirgo plaučių uždegimu, buvo visiškai nesimptominis - šiokia tokia temp., kosulys - galvojau blogiausiu atveju virusinis bronchitas, nuėjau į polikliniką daugiau dėl viso pikto, o peršvietus rado uždegimą blink.gif Aišku, su antibiotikais, išsigydėm. Po mėnesio - kitas plautis.. blink.gif po to sekė daug bronchitų su obstrukcijom, tad gegužės mėnesį pripažino BA. Liepą persikraustėm su visam į Vokietiją. Tad Lietuviškos sistemos nespėjom paragaut, vokiškos irgi nelabai - taigi, graibaus ore 4u.gif

LT gavom Montelukastum (gėrėm Monkastą), Ventolino triūbą. Kadangi mums žiemą dar prisidėjo laringitas, tai dar su Actifedu draugaujam. Nu ir aišku visas kaaaaalnas visokių tabletyčių, mikstūrėlių, arbatyčių... Baisu ir prisimint, kiek chemijos vaiką prigirdžiau doh.gif

D sistema tokia: jokių vaistų nevartojam, kol nepradeda sloguoti. Anot mūsų prof.pulmonologo, montelukastum (sudedamoji medžiaga) gerti ištisai per brangu ir ne taip veiksminga g.gif tad mūsų gydymo schema: vaikui pradėjus sloguoti tris kartus per dieną ingaliuojam el.inhaliatoriumi druską+salbutamolį ir singuliarį vakare sukramtyt. Teoriškai, trečią dieną vaikas turi imti kosėti (infekcija leidžiasi), kadangi vaistai jau pradėti duoti, tai tų obstrukcijų arba visai išvengiama, arba jos minimalios. Kadangi mūsų priepuoliai stipriai nekankina, tai tokia schema mane tenkina šimtu procentų.
LT mums dar "pasisekė", kad turim laringitą. Paprastai su juo aš pradėdavau jau duoti Ventoliną. Bet, o siaube!, pasirodo aš jo (anot mūsų pediatrės Vokietijoj) nemokėjau vartoti: šiukštu jokiu būdu negalima jo staigiai nutraukti, ką aš sėkmingai ir darydavau.. g.gif

Ai, ir apskritai.. apie LT pediatrus (konkrečiai savo ir iš kitų mamų pokalbių) esu ganėtinai prastos nuomonės (bet žyymiai geresnės, nei, tarkim, Britanijos doh.gif ).. Mes D pas gydytojus nuėjom nes dukrai buvo laringitas ir sekančią dieną pradėjo stipriau kosėti, jau galvojau bus bronchitas. Nu bet ir pediatrė, ir pulmonologas su manim prakalbėjo po veik valandą blink.gif viską išaiškino iki išmokau mintinai, nu ir tiek tikėjimo pripūtė, kad mano vaikas per savaitę išsikosėjo tik su salbutamoliu ir montelukastum - tai buvo mūsų pirmas pasveikimas be jokių cheminių preparatų yahoo.gif net jokių čiobrelių negėrėm smile.gif O Lt pediatrė tiek visko siūlė, prisiūlė tų sirupų.. man tikra depresija su tom ligom buvo verysad.gif blogiausiai jaučiaus, nes netikėjau gydymu, bet kitokios išeities nemačiau.. ir antibiotikų jau tiek daug dukra mačiusi verysad.gif ir dar save labai graužiu dėl Ribomunyl, duoto po abiejų pneumonijų - esu beveik tikra, kad be šių miltelių nebūtumėm nusiritę iki BA schmoll.gif

QUOTE(klaudi @ 2009 06 17, 17:55)
..kai buna labai blogai-pageriame po puse tabletytes Tavegilio (ji galima gerti ne ilgiau 1 savaite, po to daryti pertrauka).

Vilniuje turėjau nuostabią vaistininkę wub.gif tai kažkada su ja išsikalbėjom, kad tyrimais įrodyt, kad Tavegilis iššaukia agresyvumą (ta prasme, ne iš karto, bet vėlesniam amžiuj) g.gif alerginiams patinimams mes naudojam Aerius (esu thumbup.gif patenkinta), nuo slogos jis irgi tinka.
Atsakyti

D sistema tokia: jokių vaistų nevartojam, kol nepradeda sloguoti. Anot mūsų prof.pulmonologo, montelukastum (sudedamoji medžiaga) gerti ištisai per brangu ir ne taip veiksminga g.gif tad mūsų gydymo schema: vaikui pradėjus sloguoti tris kartus per dieną ingaliuojam el.inhaliatoriumi druską+salbutamolį ir singuliarį vakare sukramtyt. Teoriškai, trečią dieną vaikas turi imti kosėti (infekcija leidžiasi), kadangi vaistai jau pradėti duoti, tai tų obstrukcijų arba visai išvengiama, arba jos minimalios. Kadangi mūsų priepuoliai stipriai nekankina, tai tokia schema mane tenkina šimtu procentų.
LT mums dar "pasisekė", kad turim laringitą. Paprastai su juo aš pradėdavau jau duoti Ventoliną. Bet, o siaube!, pasirodo aš jo (anot mūsų pediatrės Vokietijoj) nemokėjau vartoti: šiukštu jokiu būdu negalima jo staigiai nutraukti, ką aš sėkmingai ir darydavau.. g.gif

Ai, ir apskritai.. apie LT pediatrus (konkrečiai savo ir iš kitų mamų pokalbių) esu ganėtinai prastos nuomonės (bet žyymiai geresnės, nei, tarkim, Britanijos doh.gif ).. Mes D pas gydytojus nuėjom nes dukrai buvo laringitas ir sekančią dieną pradėjo stipriau kosėti, jau galvojau bus bronchitas. Nu bet ir pediatrė, ir pulmonologas su manim prakalbėjo po veik valandą blink.gif viską išaiškino iki išmokau mintinai, nu ir tiek tikėjimo pripūtė, kad mano vaikas per savaitę išsikosėjo tik su salbutamoliu ir montelukastum - tai buvo mūsų pirmas pasveikimas be jokių cheminių preparatų yahoo.gif net jokių čiobrelių negėrėm smile.gif O Lt pediatrė tiek visko siūlė, prisiūlė tų sirupų.. man tikra depresija su tom ligom buvo verysad.gif blogiausiai jaučiaus, nes netikėjau gydymu, bet kitokios išeities nemačiau.. ir antibiotikų jau tiek daug dukra mačiusi verysad.gif ir dar save labai graužiu dėl Ribomunyl, duoto po abiejų pneumonijų - esu beveik tikra, kad be šių miltelių nebūtumėm nusiritę iki BA schmoll.gif
Vilniuje turėjau nuostabią vaistininkę wub.gif tai kažkada su ja išsikalbėjom, kad tyrimais įrodyt, kad Tavegilis iššaukia agresyvumą (ta prasme, ne iš karto, bet vėlesniam amžiuj) g.gif alerginiams patinimams mes naudojam Aerius (esu thumbup.gif patenkinta), nuo slogos jis irgi tinka.
[/quote]
na labai puiku kad jums pavyksta taip pasveikti,kiek mums sake ,tai monkasta ar singulaira reikia naudoti pastoviai ilgesni laika kad pajustum poveiki,galbut jum nera BA,todel greitai issikapstot is ligos,laringita mes irgi iveikdavom per 3 dienas ,bet va su BA sunkiau,gydytoja rekomendavo vasara nenaudoti hormono,bet tik nustojus purksti kita diena prasidejo svokstimas ir dusimas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2009 08 13, 19:31)
aciu

Sveikos ,seniai berasiau,gavau ir as laiskuti su Tianshi produkcija.Pries 4 metus buvau aptikusi sia produkcija.Labai gire,bet man labai kvepejo reklama.Nebandem,bet juk nepabandzius negali sakyt ar pades ar ne.Neseniai baigem realibitacjia sanatorijoj.Dabar jau 2 savaites gyvenam be vaistu.Duok Dieve jog ir dar n savaiciu nereiktu tu vaistu.Taip nelaukiu to rudens ,ziemos ir tu ligu.
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 08 14, 07:42)
na labai puiku kad jums pavyksta taip pasveikti,kiek mums sake ,tai monkasta ar singulaira reikia naudoti pastoviai  ilgesni laika kad pajustum poveiki,galbut jum nera BA,todel greitai issikapstot is ligos,laringita mes irgi iveikdavom per 3 dienas ,bet va su BA sunkiau,gydytoja rekomendavo vasara nenaudoti hormono,bet tik nustojus purksti kita diena prasidejo svokstimas ir dusimas verysad.gif

tai juk gėrėm Monkastą 3,5mėn, tai gal dėl to pavyko taip paprastai sukontroliuoti ligą, pediatrė sakė, kad jokių obstrukcijų stetoskopu negirdėjo. Mums BA prasideda nuo infekcijos, koks virusiukas, iškarto pradeda spazmuoti. Kraujo tyrimai parodė tik šiokį tokį reagavimą į namų dulkes ir erkutes g.gif
Dėl ištisinio naudojimo, tai sakau, ką mūsų pulmonologas sako. Tiksliau Europos vaikų pulmonologų asociacija siūlo: daugiau druskytės į plaučius ir ne pastoviai, o tik prieš pat ligą. Bet mes gavom laišką su pakartotom instrukcijom ir laiške parašyta, kad šita schema pradinė ir jai nepavykūs skiriama vis sudentingesnė. Vyliuos neprireiks.. unsure.gif

Jei atvirai, tai aš pati savo akim nepastebiu to BA.. unsure.gif nu, serga daug (pusę laiko daržely prasirgom doh.gif ), kosti, bet aš juk supratimo neturiu, kuo mano vaiko kosulys ar kvėpavimas nuo kito sergančio vaiko skirias. Va, laringitas tai pirmais kartais širdį kulnuos nuvarydavo, kai išgirsti tą lojimą tai nė abejonių nekyla. O kad sergantis vaikas kosti ar sunkiau kvėpuoja man kaip ir "normalu".. vat kad tiek daug plaučių ligom sergam, tai jau tikrai nenormalu. taigi, pati esu šiek tiek pasimetus, ar dukrai BA, ar ne. Lt sako, kad BA... D pasakiau, kaip LT buvo, tai be jokių kažkokių tyrimų, pulmonologas net vaiko nepažiūrėjo (o pediatrė obstrukcijų nerado) blink.gif , tik kraujo tyrimus padarė ir iš mano pasakojimų išrašė krūvą vaistų, inhaliatorių. Bet kadangi dukra jau mėnesį sveika kaip ridikas, tai stengiuos kol kas daug negalvot... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2009 08 13, 18:31)
aciu

Vien tik Tianshi arbata tikrai nepadės esant tokioms problemoms schmoll.gif pati vartoju jau ne vieni metai šiuos preparatus ir konsultuojuosi su gydytoja kai pradedu kažką vartoti. Tad pirmiausiai ten yra ne viena arbata, o antra esant lėtinėms uždegiminėms ligoms reikalinga kelių preparatų grupė ir atitinkamos dozės, nes tai liečia vaikučius. Tai jau nustato gydytoja. Viena mamytė sako, kad tame mato daug reklamos g.gif jos daug visur: juk vaistus ir vitaminus irgi reklamuoja per televiziją, gydytojai bruka per prievartą, o po to vaistinėje vis tiek perkame mirksiukas.gif Pati pradėjau vartoti bendradarbės rekomenduota, kurios mergytė turėjo bronhinę astmą, todėl čia ir įsiterpiau blush2.gif Nesitikėkite, kad šie preparatai suveiks iš karto, tikrai ne, nes juos vartojant pagal nurodymus pradžioje reikia dar vartoti ir tuos vaistukus, kuriuos išrašė jūsų gydytojas ir tik palengva jų atsisakyti. Tai bendradarbės mergytei cheminių vaistų nereikėjo tik po pusės metų ir atrodo jau penki metai jų nereikia. Kad žmogus tuo patikėtų reikia, kad tie rezultatai būtų pas artimus žmones ir man to reikėjo biggrin.gif bet dabar jau su kaupu turiu, tik tai poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(elvike @ 2009 08 14, 18:38)
Vien tik Tianshi arbata tikrai nepadės esant tokioms problemoms  schmoll.gif pati vartoju jau ne vieni metai šiuos preparatus ir konsultuojuosi su gydytoja kai pradedu kažką vartoti. Tad pirmiausiai ten yra ne viena arbata, o antra esant lėtinėms uždegiminėms ligoms reikalinga kelių preparatų grupė ir atitinkamos dozės, nes tai liečia vaikučius. Tai jau nustato gydytoja. Viena mamytė sako, kad tame mato daug reklamos  g.gif jos daug visur: juk vaistus ir vitaminus irgi reklamuoja per televiziją, gydytojai bruka per prievartą, o po to vaistinėje vis tiek perkame  mirksiukas.gif Pati pradėjau vartoti bendradarbės rekomenduota, kurios mergytė turėjo bronhinę astmą, todėl čia ir įsiterpiau  blush2.gif  Nesitikėkite, kad šie preparatai suveiks iš karto, tikrai ne, nes juos vartojant pagal nurodymus pradžioje reikia dar vartoti ir tuos vaistukus, kuriuos išrašė jūsų gydytojas ir tik palengva jų atsisakyti. Tai bendradarbės mergytei cheminių vaistų nereikėjo tik po pusės metų ir atrodo jau penki metai jų nereikia. Kad žmogus tuo patikėtų reikia, kad tie rezultatai būtų pas artimus žmones ir man to reikėjo  biggrin.gif  bet dabar jau su kaupu turiu, tik tai  poster_offtopic.gif

pritariu elvike;) as irgi va pazistu moteri, kuri savo mergaite isgyde su Tianshi papildais;) gal dar netycia apie ta pacia kalbam cia biggrin.gif na taip, mergyte dar kuri laika ir su cheminiais preparatais gyveno, cia ir nereikia noret, kad ju is karto nebereikes, juk Tianshi nera vaistai, kad per viena diena padetu, bet ilgianiui jie sutvarko organizma, kad cheminiu vaistu daugiau nebereikia;) tik viskam reikia kantrybes;) neseniai maciau ta mergyte, graziai auga, astmos kaip nebuta, kai pasakojo ta drauge, astmininku klubo mamytes negalejo patiketi, kaip mergyte sveiko, bet kai buvo aiskiu irodymu ir jos patikejo:)labai dziaugiuosi uz visas, kurioms Tianshi padejo, pati su seima juos vartojam, yra daug geru kitu rezultatu, bet cia juk ne ta tema, kad apie kitas problemas kalbet, ane merginos?wink.gif
Atsakyti
QUOTE(valdosiukas @ 2009 08 15, 15:13)
pritariu elvike;) as irgi va pazistu moteri, kuri savo mergaite isgyde su Tianshi papildais;) gal dar netycia apie ta pacia kalbam cia biggrin.gif na taip, mergyte dar kuri laika ir su cheminiais preparatais gyveno, cia ir nereikia noret, kad ju is karto nebereikes, juk Tianshi nera vaistai, kad per viena diena padetu, bet ilgianiui jie sutvarko organizma, kad cheminiu vaistu daugiau nebereikia;) tik viskam reikia kantrybes;) neseniai maciau ta mergyte, graziai auga, astmos kaip nebuta, kai pasakojo ta drauge, astmininku klubo mamytes negalejo patiketi, kaip mergyte sveiko, bet kai buvo aiskiu irodymu ir jos patikejo:)labai dziaugiuosi uz visas, kurioms Tianshi padejo, pati su seima juos vartojam, yra daug geru kitu rezultatu, bet cia juk ne ta tema, kad apie kitas problemas kalbet, ane merginos?wink.gif

Uztenka cia reklamuot ,jei taip jau butu thumbup.gif ,tai seniai visi astminikai butu beastmos.
Atsakyti
QUOTE(loresa @ 2009 08 15, 16:31)
Uztenka cia reklamuot ,jei taip jau butu  thumbup.gif ,tai seniai  visi astminikai butu beastmos.

man irgi taip atrodo. visur rasoma, kad augant gali astmos priepuoliai isnykti, bet veliau apie 30 metu jie grizta. Cia jau tampa gyvenimo budu, susitaikai, zinai ko vengti, ka naudoti kai blogai pasidaro. Man ir gydytoja sake, jei norit tikekit, bet geriau investuokit i keliones prie juros, kur tikrai padeda. o tie vaistazolininkai tais paciais vaistais gydo ir astma ir viduriu putima schmoll.gif . o kai dar toks pvz, kai isgijo viena ir ta pati mergaite per visa Lietuva....
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 08 15, 15:41)
man irgi taip atrodo. visur rasoma, kad augant gali astmos priepuoliai isnykti, bet veliau apie 30 metu jie grizta. Cia jau tampa gyvenimo budu, susitaikai, zinai ko vengti, ka naudoti kai blogai pasidaro. Man ir gydytoja sake, jei norit tikekit, bet geriau investuokit i keliones prie juros, kur tikrai padeda. o tie vaistazolininkai tais paciais vaistais gydo ir astma ir viduriu putima  schmoll.gif . o kai dar toks pvz, kai isgijo viena ir ta pati mergaite per visa Lietuva....

galbut ji paprasciausei issaugo BA,juk mes visos tikimes kad musu vaikuciai isaugs sia liga,nors pas mus gimineje yra serganciu BA ,tai stebuklo ir nesitikiu,bet gi galima su sia liga ilgai gyventi vis vartojant vaistus,tetai mano 79 metai ir sia liga serga ilgai,buna pablogejimu bet vaistu pagalba bukle stabili
Atsakyti