Sveikos
Jungiuosi į jūsų ratelį..
Pernai rugsėjų beveik 2 metukų dukra susirgo plaučių uždegimu, buvo visiškai nesimptominis - šiokia tokia temp., kosulys - galvojau blogiausiu atveju virusinis bronchitas, nuėjau į polikliniką daugiau dėl viso pikto, o peršvietus rado uždegimą
Aišku, su antibiotikais, išsigydėm. Po mėnesio - kitas plautis..
po to sekė daug bronchitų su obstrukcijom, tad gegužės mėnesį pripažino BA. Liepą persikraustėm su visam į Vokietiją. Tad Lietuviškos sistemos nespėjom paragaut, vokiškos irgi nelabai - taigi, graibaus ore
LT gavom Montelukastum (gėrėm Monkastą), Ventolino triūbą. Kadangi mums žiemą dar prisidėjo laringitas, tai dar su Actifedu draugaujam. Nu ir aišku visas kaaaaalnas visokių tabletyčių, mikstūrėlių, arbatyčių... Baisu ir prisimint, kiek chemijos vaiką prigirdžiau
D sistema tokia: jokių vaistų nevartojam, kol nepradeda sloguoti. Anot mūsų prof.pulmonologo, montelukastum (sudedamoji medžiaga) gerti ištisai per brangu ir ne taip veiksminga
tad mūsų gydymo schema: vaikui pradėjus sloguoti tris kartus per dieną ingaliuojam el.inhaliatoriumi druską+salbutamolį ir singuliarį vakare sukramtyt. Teoriškai, trečią dieną vaikas turi imti kosėti (infekcija leidžiasi), kadangi vaistai jau pradėti duoti, tai tų obstrukcijų arba visai išvengiama, arba jos minimalios. Kadangi mūsų priepuoliai stipriai nekankina, tai tokia schema mane tenkina šimtu procentų.
LT mums dar "pasisekė", kad turim laringitą. Paprastai su juo aš pradėdavau jau duoti Ventoliną. Bet, o siaube!, pasirodo aš jo (anot mūsų pediatrės Vokietijoj) nemokėjau vartoti: šiukštu jokiu būdu negalima jo staigiai nutraukti, ką aš sėkmingai ir darydavau..
Ai, ir apskritai.. apie LT pediatrus (konkrečiai savo ir iš kitų mamų pokalbių) esu ganėtinai prastos nuomonės (bet žyymiai geresnės, nei, tarkim, Britanijos
).. Mes D pas gydytojus nuėjom nes dukrai buvo laringitas ir sekančią dieną pradėjo stipriau kosėti, jau galvojau bus bronchitas. Nu bet ir pediatrė, ir pulmonologas su manim prakalbėjo po veik valandą
viską išaiškino iki išmokau mintinai, nu ir tiek tikėjimo pripūtė, kad mano vaikas per savaitę išsikosėjo tik su salbutamoliu ir montelukastum - tai buvo mūsų pirmas pasveikimas be jokių cheminių preparatų
net jokių čiobrelių negėrėm
O Lt pediatrė tiek visko siūlė, prisiūlė tų sirupų.. man tikra depresija su tom ligom buvo
blogiausiai jaučiaus, nes netikėjau gydymu, bet kitokios išeities nemačiau.. ir antibiotikų jau tiek daug dukra mačiusi
ir dar save labai graužiu dėl Ribomunyl, duoto po abiejų pneumonijų - esu beveik tikra, kad be šių miltelių nebūtumėm nusiritę iki BA
QUOTE(klaudi @ 2009 06 17, 17:55)
..kai buna labai blogai-pageriame po puse tabletytes Tavegilio (ji galima gerti ne ilgiau 1 savaite, po to daryti pertrauka).
Vilniuje turėjau nuostabią vaistininkę
tai kažkada su ja išsikalbėjom, kad tyrimais įrodyt, kad Tavegilis iššaukia agresyvumą (ta prasme, ne iš karto, bet vėlesniam amžiuj)
alerginiams patinimams mes naudojam Aerius (esu
patenkinta), nuo slogos jis irgi tinka.