QUOTE(Edmė @ 2009 07 13, 19:01)
Man irgi tas pats. Niekaip negaliu susitaikyti, kad vaikui bronchinė astma. Gal galėtumėt parašyti, kurios jau praėję šitą, kokie tyrimai turi būti atliekami, prieš diagnozuojant broncinę astmą.
Susitaikyti sunku, bet reikia. Nėra čia kažkas labai baisaus, tiesiog kitoks gyvenimas. Kažko reikia daugiau, kažko mažiau daryti. O nustatyti gali tiesiog pagal mamos pasakojimą ir be jokių tyrimų. Nemanau, kad tai blogai, žinoti, kad vaikas nėra visiškai sveikas ir žinoti, kad juo reikia pasirūpinti labiau, nei kuo kitu.
Ir manau, kad dabar pats laikas jums susiimti, susitaikyti ir kovoti su liga, kol vaikas mažas jis turi didelius šansus išaugti tą ligą ir pamišti apie ją (ko aš jums ir linkiu), bet tam reikia, kad mama suvoktų, kad reikia kažką daryti, kad negalima sėdėti rankų sudėjus ir neigti ligą. Juk ne diagnozė, o vaiko savijauta svarbiausia.
O variantų gelbėtis įvairiausių: ir homeopatai, ir sanatorijos, ir imuniteto stiprinimas ir t.t.
Mano vaikui diagnozavo BA, kai jam buvo 1.5 metu, didelės bėdos tai nesam nė turėję ir hormoninių vaistų nedaug teko naudot, daugiausia tik singuliarą geriam, ir dabar vaikui 6 metai, o jis nė pats nesupranta, kad jis turi kažkokią ligą.