Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(karolina262 @ 2009 06 24, 12:34)
sveikos mamytes.gal kartais zinot kiek daktare gali israsyti singulario vienu metu.ar galima gauti recepta daugiau nei tris dezutes. blink.gif

Ne nes singularas skyriamas viena kart per diena jums ir taip 3 men.israse
Atsakyti
Norėjau visų mamų, kurios augina astmatikus vaikučius, paklausti, kaip gydotės paprastą peršalimą? Gal žinote kokius tai vaistukus nuo gerklytės skausmo, nuo kosulio, kad butų be skonių baltos tabletės? Sūnus iš vakaro pradėjo kosėti, ryjant skauda gerklytę. Esam labai alergiški, turim astmą, ir mūsų vaikų gydytoja nelabai ką gali patarti. Turėjau namie ambroxol tabletes ,jos baltos, be skonių, skystina gleives, tai susigėrėm. O kaip gydyti gerklytę, gydytoja mums nepadėjo verysad.gif Gal dar yra tokių alergiškų, astma sergančių vaikučių, labai lauksiu patarimų, pasidalinimo patirtimi. Taip nesinori, kad vaikas nusikosėtų iki obstrukcijos , ir vėl naudoti hormonus verysad.gif verysad.gif Tiesa, kokiais vaistukais mušat temperatūras savo vaikučiams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 03 liepos 2009 - 09:27
QUOTE(grazina37 @ 2009 06 30, 06:35)
kai as ji norejau pirkti ,tai aprasyme radau kad jis skiriamas vyresniems vaikams,ir vaistininkes paklausiau ar galima duoti 4 metu vaikuciu,ji pasake kad ne

as suzinojau, kad galima ir 4 metu vaikams
Cia reiktu pabendraut daugiau su tais zmonemis, kurie uzsiima pardavimu ir t.t. 4u.gif
bet ir domejausi keturmetei sake galima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(audrule r @ 2009 06 30, 15:51)
Mums taip pat pripazino bronchine astma,  g.gif taciau as pati to nenoriu pripazint, nes vaikas jauciasi kuo puikiausiai, nei kosija, nei dusta, nei priepuoliai kankina viskas ok mirksiukas.gif  dar pradzioje vartojom inflamida, po to singulari, o po to viska nutraukem, ir po siai dienai viskas ok bigsmile.gif mums liko siemet pirktas singularis 4mg, jei kam reik dovanosiu.

Man irgi tas pats. Niekaip negaliu susitaikyti, kad vaikui bronchinė astma. Šiandien buvom pas pulmonologą. Man nepasakė, kad bronbchinė astma, bet pediatrui parašė. Dabar mums 2m.3mėn. Metukų laiko prasidėjo alergija maistui. Darėm tyrimą iš kraujo. Nustatė, kad alergiškas kai kuriems maisto produktams. Laikėmės dietos. Dabar lyg tai valgo viską ir neberia. Bet praeitą žiemą prasidėjo bronchitai su obstrukcijom. Nuo kovo pabaigos geriam Singulairą. Per tris mėnesius sirgom 4 kartus bronchitais. Du kartus sunkiai,su aukštom temperatūtom, gėrėm antibjotikus. Tos obstrukcijos nebūna labai sunkios, su kažkokiais priepuoliais. Kartais girdisi toks gurgimas, ar švilpimas. Purškiam Ventoliną. Šiandien pulmonologė pasakė, kad vasarą dar gerti singulairą, bet, jei vėl susirgtų, reikėtų pradėti flexitide (jei gerai atsimenu). Na, man kažkaip nerimą kelia ligos diagnozavimas tik pagal plaučių paklausymą ir mano papasakojimą. Tiesa, dar kovo mėn. darė tyrimus ant rankų riešų ir nustatė, kad nealergiškas namų dulkėms. Gal galėtumėt parašyti, kurios jau praėję šitą, kokie tyrimai turi būti atliekami, prieš diagnozuojant broncinę astmą.
Atsakyti
Na mums bronchine astma diagnozavo ligoninej, paeme krauja is venos ir tada nustate, kad ...... ohmy.gif o pries tai dar atlikinejom daug alerginiu tyrimu, tai mes alergiski tik namu dulkiu erkutems ir labai stiprei.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2009 07 13, 19:01)
Man irgi tas pats. Niekaip negaliu susitaikyti, kad vaikui bronchinė astma. Šiandien  Gal galėtumėt parašyti, kurios jau praėję šitą, kokie tyrimai turi būti atliekami, prieš diagnozuojant broncinę astmą.

Iš esmės tai jokie... smile.gif
Darėm alergijos mėginius, bet jie neparodė jautrumo jokiam alergenui, spirometrijos neišėjo atlikti, nes buvo dar per mažas...
BA diagnozuojama praktiškai iš anamnezės...
Atsakyti
Mes jau 7 metai sergam,susigyvenom su sia liga,naudojam vaistukus vaziuojam i sanatorijas,be jokiu sunkumu gaunam, g.gif cia mamytes rase kad negauna,mes jau siemet vel turim kelialapi treciadieni isvaziuojam i Palanga.Ir vis tikimes kad isugsim,sis pavasaris kazkaip lengvesnis dabar nutraukem vaistukus laukiu ir tikiuosi kad jau nebereiks pradeti doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2009 07 13, 19:01)
Man irgi tas pats. Niekaip negaliu susitaikyti, kad vaikui bronchinė astma.  Gal galėtumėt parašyti, kurios jau praėję šitą, kokie tyrimai turi būti atliekami, prieš diagnozuojant broncinę astmą.

Susitaikyti sunku, bet reikia. Nėra čia kažkas labai baisaus, tiesiog kitoks gyvenimas. Kažko reikia daugiau, kažko mažiau daryti. O nustatyti gali tiesiog pagal mamos pasakojimą ir be jokių tyrimų. Nemanau, kad tai blogai, žinoti, kad vaikas nėra visiškai sveikas ir žinoti, kad juo reikia pasirūpinti labiau, nei kuo kitu.

Ir manau, kad dabar pats laikas jums susiimti, susitaikyti ir kovoti su liga, kol vaikas mažas jis turi didelius šansus išaugti tą ligą ir pamišti apie ją (ko aš jums ir linkiu), bet tam reikia, kad mama suvoktų, kad reikia kažką daryti, kad negalima sėdėti rankų sudėjus ir neigti ligą. Juk ne diagnozė, o vaiko savijauta svarbiausia.
O variantų gelbėtis įvairiausių: ir homeopatai, ir sanatorijos, ir imuniteto stiprinimas ir t.t.

Mano vaikui diagnozavo BA, kai jam buvo 1.5 metu, didelės bėdos tai nesam nė turėję ir hormoninių vaistų nedaug teko naudot, daugiausia tik singuliarą geriam, ir dabar vaikui 6 metai, o jis nė pats nesupranta, kad jis turi kažkokią ligą.

Atsakyti
Mes turim BA. Paskutiniu metu pradėjo kartotis tokie "keisti"priepuoliai.Vaikas ne iš to ne iš šio išblykšta, lūpytės pabąla, pasidaro tylus, vangus. Klausiu:Kas yra? Sako: noriu miego, guldo galvą ant peties. Tai trunka neilgai, apie penkias minutes. Dar , tiesa, visada prieš tą priepuolį pradeda žiovauti, visada. Priepuoliui praėjus, vėl linksmas ir guvus vaikas. Niekaip galų nesurišu doh.gif Vakar buvom pas stomatologą, pirmą kartą, ten aišku kvapų pilna. Gal, sakau, jam užspazmuoja bronchai, negauna pakankamai oro, pasidaro silpna. Bet toks priepuolis buvo ir namuose, kur jokių kvapų nėra. Nu taip neramu, kad net nakti negalėjau miegoti verysad.gif Pačios auginat vaikučius su BA, gal kam buvo panašiai. Patarkit, padėkit. Taip žiūrint iš šalies , atrodo , lyg kristų spaudimas. Širdutė prieš metus tikrinta echoskopu, jokių patologijų nerado.Kas dar gali būti, galva nebeišneša g.gif
Atsakyti
o hemoglobina ar tikrinot? man mazakraujyste, tai panasiai buna, miego noris, tingumas apima, tiesiog rankos nekyla... bet cia, kaip sakot, praeina po poros min g.gif
gal vis delto gelezies trukumas?
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 07 28, 20:40)
o hemoglobina ar tikrinot? man mazakraujyste, tai panasiai buna, miego noris, tingumas apima, tiesiog rankos nekyla... bet cia, kaip sakot, praeina po poros min  g.gif
gal vis delto gelezies trukumas?

Kraujas geras, hemoglobinas normoje. Sakau , gal sirdutei kokio kalio truksta, ar siaip kokio mikroelmento. Mes alergiski daugybei produktu, meniu , sakyciau, labai vienodas. O kaip tikrina gelezi, dabar susimasciau, ar ji matosi is paprasto kraujo tyrimo, turbut ne. Tai koki daryti, ta ispestini, is venos?
Atsakyti
grynai geleziai nustatyt, ko gero, tikrai nepakanka tyrimo is pirstuko. o pas gydytoja neklauset? kai mano vaikas irgi negalejo visko valgyti, esam pasidare ir kalcio tyrima (jam kraujuka is venos ima). kazkur skaiciau, kad nuo kalcio trukumo vaikas irzlus, nemiega ir t.t. cia biski gal ne i tema. noriu pasakyti, kad taip pat visko prisigalvodavau. gydytojai dazniausiai pritingi koki tyrima padaryti, kol pati nepasakai...
Atsakyti